• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Aşi ve kararsizlik

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Yildizz45

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2017
5.803
5.966
198
28
K maras
Merhaba arkadaslar bebegim 1 yasinda ve aşisi var bu asinin da agir oldugu soyleniyor kafam cok karisik aşinin zarar verdigi konusunda bir suru makale okudum.bi yandan da ulkemizde goc fazla ve salgindan korumak gerekiyor yaptirsam bi dert yaptirmasam ayri dert.ogluma zarar vermek istemiyorum.

Aşının otizmi tetiklediği kanıtlanmadı. Yaptırın. Aşı gerekli.

Internetteki her yazılan sizi etkilemesin bilir bilmez herkes yazıyor. Kotu yazılan herşey benim basımdan her olayda iyi geçti nedense. Ve suna kanaat getirdim internet abartı dünyası.

Aşılarınızı ihmal etmeyin yaptirmadiginizdaki risk yaptırdığınız zaman oluşabilecek risklerden daha fazladır bebek sağlığı bu asla beklemeye gelmez 18 aylık oğlum var istisnasiz hiç düşünmeden özel devlet ne kadara asisi varsa yaptırdım

Oğlum 14 aylık. 2 ay kadar önce aşısını oldu. İki gün az ateşlendi ve geçti gitti.

Aşılar neden yapılır, neden varlar? O aşısının ağır olduğu söylenen hastalığa dümdüz yakalasa bebeğiniz (Allah korusun), o minik bedeni sağlam çıkamaz diye yapılıyor.

Aşı yaptırın.

Aşının zararlı olduğu konusunda ciddi ciddi makale mi okudunuz? Kime aitti?

https://yalansavar.org/tag/asi/

Şuradan yalansavarın aşılar ve komplo teorileri serisini okumanızı öneririm ben. Seriyi hazırlayanlar doktor ve her yazı için kaynak belirtme yapıyorlar mutlaka.
Dr umit aktas agir metal zehirlenmesinin otizme hiperaktiviteye sebep oldugunu soyluyor.asida da alimunyum ve civa var

Oğlum 14 aylık. 2 ay kadar önce aşısını oldu. İki gün az ateşlendi ve geçti gitti.

Aşılar neden yapılır, neden varlar? O aşısının ağır olduğu söylenen hastalığa dümdüz yakalasa bebeğiniz (Allah korusun), o minik bedeni sağlam çıkamaz diye yapılıyor.

Aşı yaptırın.
Asi karsiti degilim arastirmak istedim okuduklarim beni cok urkuttu

Allah aşkına dünyada bu kadar bilimadamı varken çıkıp bikac kendini bilmezin dediklerine mi inanıyorsunuz?

Aşılar zararlı olsaydı toplatılır ve yasaklanırdı. Tıpkı zararlı ilaclarn toplatıldığı gibi. Üstelik uzun yıllardır yapılan bu aşıların yol açtığı hastalık olsaydi coktaaaan ortaya çıkardı.

Küçük bir azınlık bu aşılara alerjik reaksiyon gösterebiliyor. Ama bu o kadar minik bir oran ki.

Iciniz rahat rahat aşınızı yaptırın. Aşıryı yaptırmazsanız korkmanız gerek

Allah aşkına dünyada bu kadar bilimadamı varken çıkıp bikac kendini bilmezin dediklerine mi inanıyorsunuz?

Aşılar zararlı olsaydı toplatılır ve yasaklanırdı. Tıpkı zararlı ilaclarn toplatıldığı gibi. Üstelik uzun yıllardır yapılan bu aşıların yol açtığı hastalık olsaydi coktaaaan ortaya çıkardı.

Küçük bir azınlık bu aşılara alerjik reaksiyon gösterebiliyor. Ama bu o kadar minik bir oran ki.

Iciniz rahat rahat aşınızı yaptırın. Aşıryı yaptırmazsanız korkmanız gerek
Tesekkur ederim bilgilendirdiginiz icin

Ben bazi seyler hakkinda arastirma yapmak yerine icgudulerimle hareket ediyorum. İnternet bilgi kirliligi dogru sey kadar yanlis sey de var. Konu sagliksa kendinizi dinleyin.

Ha ama asiyi güvendiğiniz yere yaptırın yoksa bizdeki gibi dangalağın teki yaparsa "bebeginiz gidiklaniyor o yuzden kani topugundan bi daha aldim" deyip 5 dakika boyunca cocugun topugunu sıkıp bu sebeple kan değerlerinden birini yuksek cikartip tekrar kan vermeniz gerek pku değeri yüksek cikmis çocuğunuz hasta olabilir bu surecte emzirmeyin anne sutu yasak proteinli seyler yasak deyip bide piskin piskin benimle atışan ben doktorum sen kimsin havalarina giren tiplerle karsilaşip caniniz sıkılabilir. Ha tabi ezdirmedim kendimi zaten sınırlı bi insanım sağlık ocağını degistirdim . Antalyada olan varsa yerini de söylerim hatta söyleyeyim antalya kapaliyoldaki sağlık ocağı sarışın bi bayan adını unuttum beyinsizin. 2 aylıkken oldu bu şuan kızım 9 aylık turp gibi ama topuğunda kırmızı iğne izi kaldı malesef

Ha ama asiyi güvendiğiniz yere yaptırın yoksa bizdeki gibi dangalağın teki yaparsa "bebeginiz gidiklaniyor o yuzden kani topugundan bi daha aldim" deyip 5 dakika boyunca cocugun topugunu sıkıp bu sebeple kan değerlerinden birini yuksek cikartip tekrar kan vermeniz gerek pku değeri yüksek cikmis çocuğunuz hasta olabilir bu surecte emzirmeyin anne sutu yasak proteinli seyler yasak deyip bide piskin piskin benimle atışan ben doktorum sen kimsin havalarina giren tiplerle karsilaşip caniniz sıkılabilir. Ha tabi ezdirmedim kendimi zaten sınırlı bi insanım sağlık ocağını degistirdim . Antalyada olan varsa yerini de söylerim hatta söyleyeyim antalya kapaliyoldaki sağlık ocağı sarışın bi bayan adını unuttum beyinsizin. 2 aylıkken oldu bu şuan kızım 9 aylık turp gibi ama topuğunda kırmızı iğne izi kaldı malesef
Bu cok sey biliyorum havalarina girip minicik bebege nasil kiyiyorlar anlam veremiyorum gecmis olsun bi daha boyle kendini bilmezlerle karsilasmazsiniz insallah

Bundan önceki çok değil 50 yıl önce kaç insan aşızılıktan caresi yok denilen hastalıktan öldü.
Şimdi herşeyin çok sükür aşısı ilaçları var bazıları da buldum da bulanıyor yahu sosyal medyada su var bu var her sene bir şey çıkarma peşindeler.
Çocuk saglıklı diyor bir ünlü aşı yaptırmamış acaba 20 sene sonrasını görecek mi garanti verebilir mi saglıklı oldugundan.
Ya da göç var ülkemize belki bir çok hastalık çıacak ve bu asoılar önleyecek bişlemeyiz.
Civa var diyorlar miktarı önemli bu kadar bilimadamı boşa calışmamış bu aşıları uretmek için.
Kaldı ki antibiyorık alıyoruz ve böbreklere zarar veriyor bol su iç diyorlar.
Acaba hiç mi ilaç almamalıyız bu aşıda civa var diyenler içtiklerimiz yediklerimiz ne derece sağlıklıdır.

Back