• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşı takvimine pnömokok aşısı eklendi

ckozkan

Guru
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2007
403
2
316
Ankara
Sağlık Bakanlığı, 10 hastalığın yanı sıra zatürre başta olmak üzere önemli hastalıklara neden olan pnömokok etkenine karşı koruyucu aşıyı da aşı takvimine ekledi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Turan Buzgan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye'de yürütülen bağışıklama programı kapsamında yalnızca boğmaca, difteri, tetanoz, kızamık, tüberküloz, çocuk felci ve hepatit-B olmak üzere 7 hastalığa yönelik aşılama yapıldığını söyledi.

Bu hastalıklara ek olarak kızamıkçık, kabakulak ve HİB bakterisi hastalıklarına karşı da aşılama çalışması yapıldığını anlatan Buzgan, ayrıca zatürre başta olmak üzere önemli hastalıklara neden olan pnömokok etkenine karşı koruyucu aşının bu yıl içinde aşı takvimine eklenerek uygulamaya başlanacağını bildirdi.

Okul aşılama programları hakkında da bilgi veren Buzgan, 2006-2008 döneminde hepatit-B ve kızamıkçık hastalıklarının kontrolüne yönelik programın tamamlandığını, ilköğretime devam eden yaklaşık 8 milyon öğrenciye 3 doz hepatit-B, 1 doz kızamıkçık aşısının uygulandığını bildirdi.

ben bu ay 2. dozunu yaptırcam. pnömokok aşı takvimie klenene kadar bizimki tamamlanır zaten.

ne zaman ekleniyormuş bu aşı takvime.
biz bugün ilk dozu yaptırdık. bi an önce ekleseler bari 3 doz daha yapılacak :)))
böyle önemli bir aşının eklenmesi lazımdı zaten. az para değilki, bir tanesi 115 ytl.

Biz 2,4 ve 6. aylarda olmak üzere 3 doz yaptırdık..şimdi 12 ile 15. ay arası bir doz var..

bizde yaptırmışık ama inşallah eklenir cunku gercekten cok pahalı bır ası ve faydalıysa tum bebeklerın yararlanması gerekır.

ben bikaç gün önce sağlık ocağında sordum öyle bişey yok dediler.belki bilmiyorlardır.

ay vallaha çok güzel olur bizde iki doz yaptık iki dozumuz daha var hadi hayırlısı inşallah eklenir ya ocakta mı eklenecekmiş aşının bi ithal olanı bide yerli olanı varmış aralarındaki fark ne acaba

Eklentiler

• $SP_A0188.webp
    $SP_A0188.webp
    37,1 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleme:
Back