- Konu Sahibi atessizprenses
-
Bana da öyle dediler acaba yanlış mı yazmış diye düşündüm hemşire yinede gideceğim öyleyse bile boyunu kilosunu merak ediyorum.Bizi 3. ayımızda çağırmadılar,4.ayda gelin dediler,niye acaba?
Disaridada hepatit b kizamik kizamikcik kabakulak su cicegi cocuk felci vb tasiyan milyonlarca insan var.kolunuzun altina surdugunuz deodorant tada alüminyum var hamileyken kullandiginiz ilaclardada ve plesenta gecirgen bir yapi.3-4 kilo dogmus el kadar avuc kadar bebeklerin vucuduna ne SIKILDIGINI biliyormusunuz arkadaslar?
hayir!
doktor dedi, doktor tavsiye etti. Asi takvimi boyle soyluyor ...
icinde aluminium var, hayvan dna si var, kansere neden olan koruyucu maddeler var,.... daha neleeer neler
Zenginden kastınız neAşı artık eski gibi değil herşey değişti enerji kaynakları nüfusa göre azalıyor onu korumak için zengin insanlar aşı ile bunu yapmaya çalışıyorlar. Kısırlaştırma, düşük vs. Tabi herkes araştırıp öyle karar veriyor herkes hür iradesiyle karar vermesi gerek ve bunada saygı duymak lazım.
Cnm bunlarda merhaba hangilerini devlet karşılamıyor Bnm 5 ata girecek kızım var 7 tane aşı oldu şuanNormal Aşı Takvimi
2. ayda BCG, Difteri, Boğmaca, Tetanos, (DBT)+Çocuk felci (OPV)
3. ayda DBT+OPV + Hepatit B (HBV)
4. ayda DBT+OPV+Hepatit B
9. ayda Kızamık +Hepatit B
16-24. ayda DBT+OPV
İlkokul 1. Sınıf DT+OPV +BCG +Kızamık
İlkokul 5. Sınıf Tetanos
Lise 1. Sınıf Tetanos
Erişkin Tetanos (yaşam boyu 10 yıl aralarla)
Gebelere ilk izlemde 1 doz, 4 hafta sonra ikinci doz tetanoz aşısı
Gebelikte Tetanos (aşılanma durumuna göre gerekiyorsa 1 doz veya 2 doz)
Aşılanma durumu kesin bilinmeyen çocuklar
7 yaştan küçük
İlk karşılaşma DBT+OPV+HBV+BCG+Kızamık (9 aylıktan büyük ise)
1 ay sonra DBT+OPV+HBV
2 ay sonra DBT+OPV
8 ay sonra DBT+OPV+HBV
4-6 yaş DBT+OPV+Kızamık+BCG
7 yaştan büyük
İlk karşılaşma Tetanoz+HBV+OPV+Kızamık
2 ay sonra HBV+OPV+Tetanoz
8 ay sonra HBV+OPV+Tetanoz
Bnm 4 ayda aşı yapmadılar kızıma 5 gün sonra 5 aya girecek3. ayda aşı yok dediler.Ben de yeni götürdüm.Rota virüs aşısını yaptırdık.4.ayda aşı olacakmış.Hepimize aynı şey dendiğine göre buradaki aşı takviminde bir hata olmalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?