• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Aşı Takvimi

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Bana da 3. Ay kontrol sadece dediler halbuki kizimda 3. Ayda asi yapmislardi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Hanımlar merhaba, biraz paranoyakça olacak ama kendi aşımızı üretemediğimizden aşıların tümü ithal aşı, kısaca; aşılara güveniyor musunuz?

3. Ve 5. aylarda ishal aşısı yapılıyormuş 2yıl ishal kaynaklı hasralıklara karşı koruyormus devlet yapmıyormuş. Yaptırdık ağız yoluyla uygulanıyor, kireç gibi beyaz bir aşı.

Anneler kızıma ıkıncı karma aşısı yapılacak 4. Ayında bıkac gün kaldı. Ateş yapıyormu? Ilk karma bıraz yaptı bıze ıkıncıde verem aşısı olmadığı için ateş yapmayabılir dedi siz neler yasadınız

Ben kızıma aşı yapılmadan önce calpol içiriyorum, hem ateşlenmesine hemde acısına önceden müdahale etmiş gibi oluyorum, iyi oluyor.

Kızım için 28 kasımda 2. Ay aşısı için gün vermişlerdi biz o gün şehir dışında olacağız. Bu aşının günü değişmez mi illa o gün mü olmak zorunda? Bilgi verir misiniz arkadaşlar

bebeginize a$i vurdurmadan once, asilarin verdigi ve yol actigi rahatsizliklari iyice okuyun.
icinde hangi kimyasallar var, okuyun.
geri donulmez hasarlar acabilecegini okuyun.

bilmediginiz etmediginiz seyleri o minnacik bedene vurdurmayin, doktorun kuru lafina cocuklarinizi zehirlemeyin !!!!!!
Bebegine a$i vurdurup, icinde ne oldugunu bilmeyen, hangi hastaliga a$i vurdurdugunu bilmeyen insanlar var !

3-4 kilo dogmus el kadar avuc kadar bebeklerin vucuduna ne SIKILDIGINI biliyormusunuz arkadaslar?

hayir!

doktor dedi, doktor tavsiye etti. Asi takvimi boyle soyluyor ...

icinde aluminium var, hayvan dna si var, kansere neden olan koruyucu maddeler var,.... daha neleeer neler

ben sağlık ocagımı takıp ediyorum sağolsunlar aşı zamanı gelince arıyorlar hemen. cok mutlu oluyorum

3-4 kilo dogmus el kadar avuc kadar bebeklerin vucuduna ne SIKILDIGINI biliyormusunuz arkadaslar?

hayir!

doktor dedi, doktor tavsiye etti. Asi takvimi boyle soyluyor ...

icinde aluminium var, hayvan dna si var, kansere neden olan koruyucu maddeler var,.... daha neleeer neler
Disaridada hepatit b kizamik kizamikcik kabakulak su cicegi cocuk felci vb tasiyan milyonlarca insan var.kolunuzun altina surdugunuz deodorant tada alüminyum var hamileyken kullandiginiz ilaclardada ve plesenta gecirgen bir yapi.

Aşı artık eski gibi değil herşey değişti enerji kaynakları nüfusa göre azalıyor onu korumak için zengin insanlar aşı ile bunu yapmaya çalışıyorlar. Kısırlaştırma, düşük vs. Tabi herkes araştırıp öyle karar veriyor herkes hür iradesiyle karar vermesi gerek ve bunada saygı duymak lazım.

Aşı artık eski gibi değil herşey değişti enerji kaynakları nüfusa göre azalıyor onu korumak için zengin insanlar aşı ile bunu yapmaya çalışıyorlar. Kısırlaştırma, düşük vs. Tabi herkes araştırıp öyle karar veriyor herkes hür iradesiyle karar vermesi gerek ve bunada saygı duymak lazım.
Zenginden kastınız ne

Normal Aşı Takvimi

2. ayda BCG, Difteri, Boğmaca, Tetanos, (DBT)+Çocuk felci (OPV)
3. ayda DBT+OPV + Hepatit B (HBV)
4. ayda DBT+OPV+Hepatit B
9. ayda Kızamık +Hepatit B
16-24. ayda DBT+OPV

İlkokul 1. Sınıf DT+OPV +BCG +Kızamık
İlkokul 5. Sınıf Tetanos
Lise 1. Sınıf Tetanos

Erişkin Tetanos (yaşam boyu 10 yıl aralarla)
Gebelere ilk izlemde 1 doz, 4 hafta sonra ikinci doz tetanoz aşısı
Gebelikte Tetanos (aşılanma durumuna göre gerekiyorsa 1 doz veya 2 doz)

Aşılanma durumu kesin bilinmeyen çocuklar

7 yaştan küçük
İlk karşılaşma DBT+OPV+HBV+BCG+Kızamık (9 aylıktan büyük ise)

1 ay sonra DBT+OPV+HBV
2 ay sonra DBT+OPV
8 ay sonra DBT+OPV+HBV
4-6 yaş DBT+OPV+Kızamık+BCG

7 yaştan büyük
İlk karşılaşma Tetanoz+HBV+OPV+Kızamık

2 ay sonra HBV+OPV+Tetanoz
8 ay sonra HBV+OPV+Tetanoz
Cnm bunlarda merhaba hangilerini devlet karşılamıyor Bnm 5 ata girecek kızım var 7 tane aşı oldu şuan

3. ayda aşı yok dediler.Ben de yeni götürdüm.Rota virüs aşısını yaptırdık.4.ayda aşı olacakmış.Hepimize aynı şey dendiğine göre buradaki aşı takviminde bir hata olmalı.
Bnm 4 ayda aşı yapmadılar kızıma 5 gün sonra 5 aya girecek

kızlar bebişinizin ikinci ay aşılarını kaç günlükken vurdurdunuz acaba ? ben tam 60 günlükken vurulmalı diye biliyordum. bugün saglık ocagını aradım, 60. güne aşı yok elimizde dedi, 75. güne ellerinde olacakmış. ikinci ay bitip üçüncü ay başlayana kadar olan sürede herhangi bir gün yapılabilir dedi, ama kafam karıştı. saglık ocagına göre 75.gün vuruldugunda 15 gün gcikmiş olmazmı ?
yani saglık ocagı diyorki, ikinci ay aşıları dogumdan sonraki 60gün - 90gün arasında yapılabilir.
sizlerin yorumunuzu almak istedim.

Biz 4. Ay aşısını vurduktan sonra bebegimiz bişey oldu uykulari baya bozuldu acaba aşı. Mi bozdu düzenini bilemiyoeum

Back