Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi aşı olurken

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

ilkin69

Guru
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2007
5
0
286
İstanbul
selam.Kafamı kurcalayan birşey var.Arkadaşlar kızım 1.5 yaşında.Ben onun ağlamasına dayanamadığımdan aşı yapılırken bakamazdım.Geçen gün doktor aşı yaparken baktım inanamadım.Şeker hastaları iğneyi bacağına saplayıpta ilacı enjekte ederlerya aynen o şekilde köküne kadar saplayıp aşı yaptı.Bu doğalmı yoksa ben ilk gördüğüm içinmi bu tepkim.

canım valla öyle kötü aşı yapıyorlar kzım cok aglıyor yazık dimi bide tecrübeliler mişşşşşşşşşşşş
ne yapsak mecburen katlanacaz bu acıya alah beterinden korusun
heleki topuktan kan almaları yokmu sen o zaman gör aglamayı acıyı

ay sorma nasıl ağlatmışlardı yavrumu o ağlarken bende ağlıyodum hele ALLAH yavrularımızı korusun

enjektör deri altına köküne kadar saplanmazsa ilaç vücuda zerk edilemez
ilaç vücuda giriş yapamaz yani
büyük insanlara da ne ilacı olursa olsun iğne yapılırken enjektör köküne kadar sokulur
siz ne zannediyordunuz fisfisfis
iğnenin sadece ucu saplanırsa ilaç vücuda tam zerk edilmemiş olur

ayy ilk aşısı var 6 gün sonra ve topuk kanı alınırkende dayanamamıstım kızıma aşılarında napıcam cok korkuyorum.bakamam zaten hiç kıyamam kuzuma.kendimde korkardım hep zaten aşılardan

Kızım doğduğu gün topuk kanı almışlardı zavallı kızım ağlayıp uykuya dalmıştı.. Hastanede kaldığımız bir gün boyunca kızım uyuduğu ve emmediği için iki kez kan şekerini ölçmüşlerdi.. Küçücük topuğuna inneyi batırınca sanki bana on mislisini batırıyorlarmış gibi geldi.

Aşılara gittiğimiz zamanda bacağını tutuyorum ama gözümü kapatıyorum... bakamıyorum...

Canım,ben oğlum aşı olurken hep onu tutuyorum..ilk olarak iğneyi sonuna kadar sokuyorlar bu normal.hatta ben oynatmasın diye hep bacağını tutuyordum..dikkat ettiğim birşeyde bebek iğne vurulunca çok tepki vermiyor ilk zamanlar..içindeki ilaç vucuda geçince yakıyor sanırım ağlıyorlar..ben oğlumda bunu hep gözlemledim.

topuk kanı alınırken ben dışarı çıktım babasını başında bıraktım ama çıkmamla geri odaya çağırmaları bir oldu...hemen almışlar 2 dk falan sürdü ağlaması...ben de şaşırdım bitti mi dedim :) ilk aşısında da ben tuttum bacağından ama bakmadım...kızım yine çok az ağladı.hemşireler bile ne kadar uslu dediler umarım bunda da öle olur...

kızım 6.ayına girdi ası olurken 1 kere bile görmedim.dagumdan sonra 2 ay annem kaldı zaten.saglık ocagına 3.müz gittik ama ben içeri girmedim hatta kapıda bile beklemedim saglık ocagının bahcesine cıktım.annem gidincede hep eşimi soktum içeri.kızıyo bana bu onun saglıgı için anla artık sanki baskka zaman hiç ağlamıyo diyo ama dayanamıyorum napim.onun yerine bana 1000 tane iğne batırsınlar razıyım ama onun canının yanmasına dayanamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…