• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Asi oğlum

Ahhh darısı basıma bunu duymak ıyı geldı ☺️Bebeklıktn berı davranışlarına ve onun alanına müdahale etmedım hep destekledim ama olmadı bazen Anadolu annesı modeline gecıs yapmak ıstyorum ne yalan söylim😅
Sizi otorite olarak görmüyor sanırım. Biraz çocuğa kimin sözünün geçtiğini belli etmek lazım

Yaşadıklarınızı fazlasıyla yaşamış bir anne olarak yorum yapıyorum..
İstikrarlı olmalıısnız hayır dediğiniz evet olmasın .
Kesinlikle pedagog yardımı almalısınız başka çareniz yok. evladınızın geleceği için lütfen ihmal etmeyin.

Kreş konusunda ısrarlı olmalıydınız. Her istediğini ağlayarak size yaptırdığını zannediyor çünkü. Düzgün bir kreş bulun ve çocuğu her gün aynı saatte bırakın,aynı saatte alın. Kesinlikle taviz vermeyin.

Konu tabiki çok çok derin ama bikac önerim olacak iyi bir ebeveyn ilk şartı çocuğu tanımak ikinci şartı gözlemlemek üçüncü şartı ev ortamını çocuğa göre düzenlemek. Çocuğunuzu tanıyor musunuz ? Ne zmn böyle davranıyor hangi duygularda çıkıyor bu sorun bunlari bulun evde kurallarımız olsunn bu kurallar hepiniz için geçerli olsun hergun anne baba çocuk olarak ucunuz etkinlik yapın sadece yarım saat bile olsa sevgi saati yapın. Birbirinizi sevginizi gösterin rol model alır çocuklar. En iyi öğrenme şekli model alarak bu davranışlarında kimi model aliyor gözlemleyin her çocuğun mizacı farklı. Ve yardım alın mutlaka

Bende tek basıma büyütüyorum. Arkadası yok. Çıkıp oynayabilceği park bahce bile yok.
Ama ilk çocuktaki gibi oyuncak yığmıyorum. Kaliteli vakit ayagına 7/24 onunla ilgilenmiyorum
Herseyi serbestleştirmiyorum bazı şeylerin kıymeti olsun die. 2 yaş krizi biraz bunaltıyo hepsi bu.
Hea belki baska nedenler vardır orasını bilemem.

Konu tabiki çok çok derin ama bikac önerim olacak iyi bir ebeveyn ilk şartı çocuğu tanımak ikinci şartı gözlemlemek üçüncü şartı ev ortamını çocuğa göre düzenlemek. Çocuğunuzu tanıyor musunuz ? Ne zmn böyle davranıyor hangi duygularda çıkıyor bu sorun bunlari bulun evde kurallarımız olsunn bu kurallar hepiniz için geçerli olsun hergun anne baba çocuk olarak ucunuz etkinlik yapın sadece yarım saat bile olsa sevgi saati yapın. Birbirinizi sevginizi gösterin rol model alır çocuklar. En iyi öğrenme şekli model alarak bu davranışlarında kimi model aliyor gözlemleyin her çocuğun mizacı farklı. Ve yardım alın mutlaka
Bu saydığınız çoğu seyı yaptık hatta söyle esımle gunlerı olurdu baba oğul gunlerı evımızın ortamı her aıle evı gbı yanı ne bılım temızlık yemek oyun saatı gıbı şeyler
Ancak oğlum küçüklükten beri boyleydı o zaman aklı basında olmadgnı düşünür avunurdum ancak suanda büyüdükçe dusmanlıgı artıyor ve bu kalbımı parcalıyo başka ınsanların olduğu ortamlarda benı sevmedgnı söylüyor ve ortamdakı herhangi bır kişinin ismini verıp onu sevdını belırtıp bana bakıyor ınadıma yapar gbı

Bende tek basıma büyütüyorum. Arkadası yok. Çıkıp oynayabilceği park bahce bile yok.
Ama ilk çocuktaki gibi oyuncak yığmıyorum. Kaliteli vakit ayagına 7/24 onunla ilgilenmiyorum
Herseyi serbestleştirmiyorum bazı şeylerin kıymeti olsun die. 2 yaş krizi biraz bunaltıyo hepsi bu.
Hea belki baska nedenler vardır orasını bilemem.
Başka görünür hıcbır sebep yok Antalya’da yaşıyoruz ve neredeyse her gün denız kenarı sahil park yapıyoruz ancak yınexe emerjısını doğru yonlendrıremıyorum ve bana patlıyor

Yaşadıklarınızı fazlasıyla yaşamış bir anne olarak yorum yapıyorum..
İstikrarlı olmalıısnız hayır dediğiniz evet olmasın .
Kesinlikle pedagog yardımı almalısınız başka çareniz yok. evladınızın geleceği için lütfen ihmal etmeyin.
Kesınlıkle bende öyle düşünüyorum sız nasıl atlattınız

Kreş konusunda ısrarlı olmalıydınız. Her istediğini ağlayarak size yaptırdığını zannediyor çünkü. Düzgün bir kreş bulun ve çocuğu her gün aynı saatte bırakın,aynı saatte alın. Kesinlikle taviz vermeyin.
Götürdük bir gün deneme amaçlı ancak ordakı arkadaşlarına çok kötü davranmış ve hazır olmadını orda tam net anladım

Kesınlıkle bende öyle düşünüyorum sız nasıl atlattınız
Pedagog yardımıyla atlattık 3 seans gitmiştik ... 5 yaşındaydı o zamanlar,Şu an 24 yaşında herşey yolunda çok şükür iyiki ihmal etmemişim diyorum.

Götürdük bir gün deneme amaçlı ancak ordakı arkadaşlarına çok kötü davranmış ve hazır olmadını orda tam net anladım
Hazır olmamakla alakası yok,düzgün bir kreşte nasıl davranacağını ona öğretirler. Vazgeçmekle hata etmişsiniz. Kreş de sizi yeterince bilgilendirmemiş veya yanlış bilgilendirmiş

Ben bugün bu konuyu podcast de dinledim temizlik yapıyordum. Bir kaç taneden fazla dinlediğim için hangisi bilemedim.hepsi de benzer konuydu. Sanirim Beyhan Budak ti teki Çocukların bazılarında annelerine karşı bağırma öfke duyma durumlarının kendi bağlanma tarzlarini anlama şekilleri olduğunu söylüyordu.Bir çok anneninde bunu çocuğunun onu sevmediğini zannedip uzuldugunden bahsediyordu.

Başka görünür hıcbır sebep yok Antalya’da yaşıyoruz ve neredeyse her gün denız kenarı sahil park yapıyoruz ancak yınexe emerjısını doğru yonlendrıremıyorum ve bana patlıyor
Size özelden birkac tane çocuklarla çalışan psikolog/ psikolojik danışman atabilirim. Ve iyi bir ergoterepist

Aman allahım bu resmen benım cıdden bende öyle oldum enerjısı asla bıtmıyor avm falan gıdınce hemen gözden kayboluyor kafam sureklı arkamda sureklı onu kontrol edıyprum eşime psikoloğa gıdelım dedım oda kabul ettı umarım güzle bır doktor buluruz
ben o yaşlarda özellikle erkek çocuğu olan kimin çocugunu görsem bir çoğu aynı şeyi yaşıyor.
erkek çocukları firari, genelde asi ve ağlak oluyorlar.
sürekli sizinle oynadıgı icin size bagliliktan kaynakli okula gitmedi muhtemelen, kizimda boyleydi gecen sene cunku.
en son gördugumde anneme gidecegim diye saclarini yoluyordu, bu sene okula giderken beklemene gerek yok annecim sen gidebilirsin dedi.
ben tuhaf bir şey göremedim çocuğunuzda.
gecen sene anneme gidecegim diye kendini paralayan kizim bu sene seni sevmiyorum kötu annesin bile dedi bana yani dönem donem oluyor boyle seyler ve hep 4 5 yaş civarları

Bu saydığınız çoğu seyı yaptık hatta söyle esımle gunlerı olurdu baba oğul gunlerı evımızın ortamı her aıle evı gbı yanı ne bılım temızlık yemek oyun saatı gıbı şeyler
Ancak oğlum küçüklükten beri boyleydı o zaman aklı basında olmadgnı düşünür avunurdum ancak suanda büyüdükçe dusmanlıgı artıyor ve bu kalbımı parcalıyo başka ınsanların olduğu ortamlarda benı sevmedgnı söylüyor ve ortamdakı herhangi bır kişinin ismini verıp onu sevdını belırtıp bana bakıyor ınadıma yapar gbı
Ihmal etmeyin bence antalya buyuk bir sehir uzmana gosterin. Her cocuk boyle degil burda o yaslarda hepsi boyle yazan olmusta ben kendi cocugumda da etrafimdakilerde de annesini sevmedigini soyleyen bir cocuk gormedim. Hatta erkem cocuklari ozellikle anneye daha duskun olur. Cocugun size karsi ofkesi var dogdugundan berimi boyle. Plansiz bir gebelikmi oldu? Siddet falan uygulamdimi yada anne baba ozel alanlarini gorunce cocuklar anneye dusman olabilio oyle bisimi oldu ki. Kesin bir uzmana gidin buyudugunde cok zorlanirsiniz

Merhaba yatak ve oda ayrışması oldu mu? Bazı durumlarda bu da etken olabiliyor. Kreş içinde kademeli olarak konuşa konuşa devam etseydiniz keşke. Emin olun sizin de nefes alıp ona farklı bakmaya ihtiyacınız var çünkü çok dolmuşsunuz. Duyu bütünleme bozuklukları olabilir bunun için bir ergoterapist ile görüşebilirsiniz veya bir psikologtan oyun terapisi olarak destek alabilirsiniz.

Back