• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Asherman Sendromu-Rahim yapisikligi

indokids

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2009
4
0
86
53
İstanbul
Arkadaslar bu konuda bilgisi olan veya deneyim yasayanlar varsa bilgilendirise cok mutlu olacagim.Bu konuda kendimi cok mutsuz hissediyorum. Benim sorunum gectigimiz mart ayinda bilmeden hamile kaldigim ve o donemde grip ilclari antibiyotikler kullandigim icin doktor riskli buldugundan kurtaj oldum.Fakat kurtaj sonrasi birturlu regl olamadim. Ve sonunda Asherman sendromu denilen rahim yapisikligi oldugu ortaya cikti.Bu yanlis kurtaj sonrasi olan bir durummus. Su an gittigim tum doktorlar histeroskopi olup yapisikligin acilmasi gerektigini soyluyor. Ancak yapisiklik derecesi de cok onemliymis. Umarim benimki az yapisiktir. Bu konuda da isin ehli doktor olmasi onemliymis. Yani histeroskopide yaisikligin acilmasi konusunda uzman olmasi gerek. Buna benzer deneyim yasayan arkadaslar bilgi verirse sevinirim. Lutfen dr ismi de onerirseniz cok sevinirim.Sevgiler.

Arkadaşım öncelikle çok geçmiş olsun..bendede geçirmiş olduğum ameliyatlar sonrasında biraz oluşmuştu.dr um vajinal usg esnasında görmüştü ve ofis histeroskopisi ile açtı..benimde görmemi istediği için anestezi almadım, ki alınacak kadar kesinlikle zor bi işlem değil..zaten 5-10 dakkada bitiyo işlem..evet bu konuda uzman iyi bir dr olması gerekli..ve çok ta zaman geçirme bi an önce yaptır işlemini..eğer yapışıklığın az sa çok korkulacak bişey yok merak etme..canım hiç mi regl olmadın bu zamana kadar..bi de uzun bi süre geçmiş niye bekledin bunca zaman..dediğim gibi bi an önce bu işlemini yaptır bence..istanbuldaki arkadaşlardan yücel karaman diye dr un çok iyi olduğunu duymuştum istersen bi araştır..
Buarada bende bugünkü kontrolümde yapışıklıkla ilgili bi sıkıntımın olmadığını öğrendim.şükür bişey çıkmadı..biliyuosun yapışıklık tekrarlayabilen bi durum.zaten dr larda hemen hamile kalınmasını çok fazla beklenilmemesini tavsiye ediyolar..
Şimdiden çok geçmiş olsun umarım her şey iyi gider..

cok tesekkurler sier.Icime su serptin. benim regl olamadigim icin ilk iki ay normal dedim.daha sonra her ay bir ilac sonucu bekledim. Ama su an biriki dr adini tavsiye olarak aldim. umarim sorunu cozecegim. cevabin icin tekrar cok tesekkurler.sana da en kisa zamanda hayirli annelik nasip olsun insallah.

cok tesekkurler sier.Icime su serptin. benim regl olamadigim icin ilk iki ay normal dedim.daha sonra her ay bir ilac sonucu bekledim. Ama su an biriki dr adini tavsiye olarak aldim. umarim sorunu cozecegim. cevabin icin tekrar cok tesekkurler.sana da en kisa zamanda hayirli annelik nasip olsun insallah.

Rica ederim..umarım sende en kısa zamanda sorununu çözersin hayırlısıyla..sağlıcakla kal..

Slm arkadaşlar bende bu konuda cok çekmiş ve sonunda mutlu sona ulaşmış biriyim. Yeni anne oldum.4 aylık bir oğlum var. İnternet ortaminda olumsuz yorumlar cok fazla. Yaklaşık iki sene önce hamile kaldım ve bebeğim iki aylıkken karnimda öldü ve kurtaj oldum parca kaldi bir hafta sonra bir daha oldum. Sanki ölüm azabı gibiydi. Bu kurtajlarin sonunda benim rahimin 2/3 yapismis hamile kalmam imkânsızdı. Ameliyat oldum olduktan sonra bir bebek daha kaybettim ama Allahima şükürler olsun. Anne oldum hikayem daha uzun ama sunu söyleyeyim benden yardim isterseniz doktorumun ismini verebilirim.

Slm arkadaşlar bende bu konuda cok çekmiş ve sonunda mutlu sona ulaşmış biriyim. Yeni anne oldum.4 aylık bir oğlum var. İnternet ortaminda olumsuz yorumlar cok fazla. Yaklaşık iki sene önce hamile kaldım ve bebeğim iki aylıkken karnimda öldü ve kurtaj oldum parca kaldi bir hafta sonra bir daha oldum. Sanki ölüm azabı gibiydi. Bu kurtajlarin sonunda benim rahimin 2/3 yapismis hamile kalmam imkânsızdı. Ameliyat oldum olduktan sonra bir bebek daha kaybettim ama Allahima şükürler olsun. Anne oldum hikayem daha uzun ama sunu söyleyeyim benden yardim isterseniz doktorumun ismini verebilirim.

merhabalar,Öncelikle Allah oğluna sağlıklı uzun ömür versin mutlu sona ulaşman çok güzel.Bende maalesef 1 senedir parça kalması nedeni ile üst üste yapılan 2 kürtajdan sonra rahim içi yapışıklık oluştu.1 ay önce histeroskopi yapıldı hormon ilaçları ,sipral falan derken geçen hafta balon uygulaması yapılarak tedavi sonlandı.Doktorum herşeyin olumlu olduğunu tedavini başarılı olduğunu söyledi ancak geçen hafta başka bir merkezde simir testi yaptırırken rahim kalınlığının 3 mm olduğunu öğrendim doktorda biraz olumsuz konuştu yani kuşkularım devam ediyor.estrofem ve son 15 gün orgametril kullandım ve orgametrilin rahim inceltici etkisi olduğunu duydum.Histeroskopiyi yaoan doktorda bu konuda iyi bir profesör şimdi adet olmayı bekliyorum ancak ne düşüneceğimi şaşırdım.Senin tedavi sürecinde bu gibi sıkıntılar var mıydı?İnsan bir umut arıyor nede olsa.Sevgiler...

Sevgili glin78 teşekkür ederim. Allah sizede nasip etsin. Ben iki defa histeroskopi yaptırdım. Benim rahim tamamen yapışık oldugu için rahim açılmadı tanı için yapıldı, anladığım kadarıyla sizinki tedavi amaçlı olmuş.benim rahim kalınlığıyla alakalı bir sorunum yoktu. Ama ameliyattan sonra rahim duvarının iyileşmesi için bazı ilaçlar kullandım. Umarım yardımcı olmuşumdur. Geçmiş olsun.

Sevgili glin78 teşekkür ederim. Allah sizede nasip etsin. Ben iki defa histeroskopi yaptırdım. Benim rahim tamamen yapışık oldugu için rahim açılmadı tanı için yapıldı, anladığım kadarıyla sizinki tedavi amaçlı olmuş.benim rahim kalınlığıyla alakalı bir sorunum yoktu. Ama ameliyattan sonra rahim duvarının iyileşmesi için bazı ilaçlar kullandım. Umarım yardımcı olmuşumdur. Geçmiş olsun.

Bu gün adet oldum ancak yine az az geliyor umarım çoğalır çok moralim bozuldu.Siz histeroskopiden sonra heme hamile kalabilmiş miydiniz?Birde adet miktarını hatırlıyor musunuz?

Kusura bakma arkadaşım uzun zamandır pc giremedim. Benim ameliyattan sonra 10 gün kanamam oldu daha sonra adetim düzenli oldu zaten yapisiklik adet duzenini bozuyomus. Ameliyattan 1 ay sonra kontrole gittim ve yumurtalama hapı verdi doktorum çocuk olma ihtimalini yukseltirmis. Hemen hamile kaldım ve ilk ay düşük yaptım. 5 ay sonra hamile kaldım. Arkadasim sabir işi bu ben üç sene bekledim. Surekli doktor doktor gezdim . Moralini yuksek tut Allahım insallah sizinde yüzünüzü güldürsun

Back