Asgari ücrete çalışmak, saatlerce ayakta durmak çok zor, alışamıyorum ne yapmam lazım

Kasiyerim, müşteriler müdür çalışma arkadaşları vb çok yıpratıcı 3 yildir farkli farklı işlerde olsa çalışıyorum ama alışamıyorum kendimi bu işlere ait hissetmiyorum mutsuzum ne yapacağım hangi yola gireceğim çok mutsuzum
Bir çok iş kolunda memnuniyetsizlik var. Öğretmen olursun müdür,veli,serseri öğrenci. Devlet memuru olursun üssün mobbing yapar,özel şirketler desen öyle

Çağrı merkezi işine bakabilirsin ya da kasa bildiğin için avm işlerine başvurabilirsin. Güzellik merkezleri gibi yerlerde karşılama (sanırım banko görevlisi olarak geçiyor) oralara da bakabilirsin ama en güzeli memurluk hazırlanman

memurluk mantıklı bir tavsiye ama geçiş dönemi için baristalık denesene. şehrinde kahvecilerin toplandığı bir sokak var mı? evine yakın starbucks varsa (servisleri de var) sb asgari + prim + yol + 6 üzeri yemek verir ve tecrübesiz alıp yetiştirir. kasa bildiğin için ön plana geçersin avantajlı olursun sadece bar öğrenmen gerekir. kahve dünyası vb. kurumsal yerler genelde aynı şartlarda olur ama en iyi veren sb. bunu önermemin sebebi de şuanki becerini kullanabilecek olman ve o esnada cebine daha çok para kalacağı için o parayla dışarıdan önlisans okursun. sonra da önlisans memurluk denersin daha iyi olur, sanırım yaşın bu süreçlere yetiyor. bol şans diliyorum sana bir çıkış yolu bulacağına eminim denemekten vazgeçme. ha iyi bir çalışan olursun 6 ay 1 senede vardiya müdür olma şansın var sb gibi yerler için.

Kasiyerim, müşteriler müdür çalışma arkadaşları vb çok yıpratıcı 3 yildir farkli farklı işlerde olsa çalışıyorum ama alışamıyorum kendimi bu işlere ait hissetmiyorum mutsuzum ne yapacağım hangi yola gireceğim çok mutsuzum
Çağrı merkezlerinde müşteri temsilciliğine başvurabilirsiniz alım şartları kasiyerlik ile aynı. Bedeniniz değil zihniniz yorulur. Hem de kasiyerlikteki gibi yıpranmazsınız. Ancak bu süreçte geleceğinizi de şekillendirmenizi tavsiye ederim.( Hem çalışın hem de kendinize yatırım yapın) Eğitiminize devam edebilir ya da çalışmak istediğiniz alanla alakalı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Açık öğretim okuyun 2 yıllık , önlisans.

Oradan ilerleyin .
Sertifika alın , online seminerlere katılın .

Daha yaşınız küçük , yolunuz açık olsun ♥️

Görüntüne önem veriyorsan daha şık mağazalarda şansını dene yoğunluğu daha azdır.
Bu arada ben mühendisim, mesleğimden önce hayatımda 2 haftalık kasa tecrübem olmuştu. Malum markette kasiyer olarak çalışırsın ama raf da dizilir. Aman allahım öyle bir yorgunluk ki kutuları taşı merdiven çık tek tek yerleştir.. hiç ergonomik değil çok yorucu bir meslek o yüzden market çalışanlarına çok saygım var ekmeklerini hiç kolay kazanmıyorlar.

Eğer mümkünse arkadaşların dediği gibi başka seçeneklere bakın.
Market işi zor. Deprem den sonra
Eşim iki yıldır çalıştı geçici süre.
Mesai saatleri ve izin günleri
Belirsiz.

Tüm gün ayakta durmak çok zor gerçekten. Ben de part time diye garsonluğa başlamıştım, günde 9 saat çalıştırdılar, 3. Günden de kovuldum🤣🤣 Bir diplomanız ya da başka bir alternatifiniz var mı? Daha 24 yalındaymışsınız, aile evinde kalıyorsanız belki 2 yıllık okuyabilirsiniz

İstanbul Anadolu yakasında yaşıyorsanız acıbadem Kartal hastanesi yeni açıldı. Çok alım var kasiyer, danışma, hasta kayıta başvurabilirsiniz. Asgari ücret üzeri ve servis var.

Mezun değilim, mesleğim yok maalesef girdiğim ve gireceğim işler hep vasif gerektirmeyen
Meslek edinme kurslarına gidebilirsiniz kuaförlük,cilt bakım bunların sertifikasını alabilirsiniz halk eğitim de protez tırnak olabilir.

Kuaförlerin yanında oda kiralayabilirsiniz kazancınız düşük olmaz işi çok güzel yaparsanız tanınınca kendi yerinizi acarsınız.

Bir tanıdığım calısıyor starbucksta 9 k su an net yemek parası var multinet uzerınden veriliyor, maas asgarının bır tık ustu 25 cıvarı.Yol parası cüzi miktar + sadece kapanısta servis var.
Prim senede bir tutturursan 5 k civari ama genelde pek hedefe ulasılmıyor o yuzden vermezler.Ayda bir cekirdek kahve hediyesi + gunde 2 tall boy istediğin içeceği ücretsiz içme imkanı var ama isin %80 i temizlikten geciyor.Barı , tabaklar kupalar ne varsa yıkıyorsun wc temizliği de dahil.Lambaları bile temizliyorsun.Kapanısta 1, 1.5 saat temızlık yapıyorsun 3 kisi.Müdür yardımcısı keyfi gelirse yardım eder.
Kasa isin en kolay kısmı , sürekli kasada olmuyorsun ama genelde giren seviyor aylarca kalan yıllarca calısan cok kısı var.Is temposu yorucu oldugu ıcın arkadaslarla ortam guzel olursa da zaman hızlı gecıyormus.
Benim bile gidesim geldi hahaha absurdizm absurdizm

Fabrikaya gir hem meslek edinirsin hem de ilerleme şansın olur mesai belli olur hem de bazı fabrikalarda maaşlar yüksek. O sırada da açıktan oku ya da kpssye gir güvenlik temiz işi kovala

Bir tanıdığım calısıyor starbucksta 9 k su an net yemek parası var multinet uzerınden veriliyor, maas asgarının bır tık ustu 25 cıvarı.Yol parası cüzi miktar + sadece kapanısta servis var.
Prim senede bir tutturursan 5 k civari ama genelde pek hedefe ulasılmıyor o yuzden vermezler.Ayda bir cekirdek kahve hediyesi + gunde 2 tall boy istediğin içeceği ücretsiz içme imkanı var ama isin %80 i temizlikten geciyor.Barı , tabaklar kupalar ne varsa yıkıyorsun wc temizliği de dahil.Lambaları bile temizliyorsun.Kapanısta 1, 1.5 saat temızlık yapıyorsun 3 kisi.Müdür yardımcısı keyfi gelirse yardım eder.
Kasa isin en kolay kısmı , sürekli kasada olmuyorsun ama genelde giren seviyor aylarca kalan yıllarca calısan cok kısı var.Is temposu yorucu oldugu ıcın arkadaslarla ortam guzel olursa da zaman hızlı gecıyormus.
Benim bile gidesim geldi hahaha absurdizm absurdizm
Bu arada avm içi starbucksları tercih etmeni öneririm hem yoğun olur zaman hızlı gecer hem de avm ler 10 gıbı kapandıgı ıcın 11.30 gıbı en gec evde olursun aksi halde 12 de kapanan starbuckslarda gece 1 den once eve gıdemıyorsun temızlıkten dolayı.

Back
X