bal mı? Anlamı bal olan bir isim nasıl bu kadar popüler oldu acaba?Bildiğimiz “bal” demek.
İngilizcesi de honey olan :)
Yani bilemedim daha asil gibi bi anlam bekliyordum :) uydurma ırmak isminden iyidir ama yinedeBildiğimiz “bal” demek.
İngilizcesi de honey olan :)
bal mı? Anlamı bal olan bir isim nasıl bu kadar popüler oldu acaba?
Cennetteki bal ırmağı diye geçiyor çoğu uydurma yerde zaten ama bal demekYani bilemedim daha asil gibi bi anlam bekliyordum :) uydurma ırmak isminden iyidir ama yinede
AllahımmmCennetteki bal ırmağı diye geçiyor çoğu uydurma yerde zaten ama bal demek
Ay canım ağzına elıne sağlık ne güzel bılgıler vermıssınAman arastirmadan isim koyma. Efsa ismi bana da hos gelmisti cinsiyetten once merak edip araştırmıştim Cennet irmagi filan degil
Efsa’nın anlamı çoğu sitede ‘Cennet ırmağı’ olarak geçiyor.
Cennete dört ırmak var: Tesnim, Selsebil, Kevser ve Kafur.
Gördüğünuz gibi Efsa Cennet ırmaklarından biri değil!
Efsa Farsça olan afsūn kelimesinden gelir. Afsūn Türkçemize Efsun olarak geçmiştir ve ‘sihir, büyü,hile, ’ gibi anlamlar taşır.
Efsa ise ‘sihirbaz, büyücü, hileci’ demektir.
Her ne kadar kulağa hoş gelse de, Efsa koyulmaması gereken bir isim.
Sihir, büyü ve hile gibi olaylar İslamiyetçe men'edilmiş ve büyük günahlardan sayılmıştır.
Asel AlyaKızlaaar Asel isminin yanına ıkıncı ısım onerılerınız neler yardım edin bana :)
aselsuKızlaaar Asel isminin yanına ıkıncı ısım onerılerınız neler yardım edin bana :)
Miray Asel koyduk canım :)Biz kızımıza Miraç Asel ismini koyacağız inşallah :) burada fazlaca eleştiri aldım Miraç erkek ismi asel de sıktı falan diye ama Asel'i ilk kez duydum çok hoşuma gitti :)
Bir de şu detay var; Asel kelimesi Muhammed surasinde "enhârun min aselin" olarak yani "baldan ırmaklar" şeklinde geçiyor. Asel kelimesi tam olarak "bal" anlamında :) Bebeğiniz hayırlı olsun adı gibi baldan olsun :)
Aa ne kadar yakın olmuş tesadüf:)Miray Asel koyduk canım :)
İlla klasik mi olması lazım anlamını sevdiğim hiç kullanılmamış bir kelime de türetebilirim. Eskiden bi isim illa var mıydı yani efendimizin ismi de hiç yoktu kullanılmazdı dedesi o anlamı yakıştırdı Allah malum etti onu verdi isim olarak. Bu kadar sabit fikirli olmayın yenilik zararlı birşey değildir.Ne oldu bizim Ayşelere, Fatmalara, Zeyneplere ? ..Anlamları güzel olan ama zor söylenen isimler türedi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?