• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Asel isminin yanına ikinci isim

İlla klasik mi olması lazım anlamını sevdiğim hiç kullanılmamış bir kelime de türetebilirim. Eskiden bi isim illa var mıydı yani efendimizin ismi de hiç yoktu kullanılmazdı dedesi o anlamı yakıştırdı Allah malum etti onu verdi isim olarak. Bu kadar sabit fikirli olmayın yenilik zararlı birşey değildir.

Muhakkak yenilik güzel şey..Ama çocuklarımıza Kuran'i Kerim'de geçen isimleri vermemiz gerekiyorken anlamlı Kuranda geçenleri ayırıyorum bir sürü anlamsız Kuranda geçmeyen isimler verilmeye beşlandı.Bence bu doğru değil.

Muhakkak yenilik güzel şey..Ama çocuklarımıza Kuran'i Kerim'de geçen isimleri vermemiz gerekiyorken anlamlı Kuranda geçenleri ayırıyorum bir sürü anlamsız Kuranda geçmeyen isimler verilmeye beşlandı.Bence bu doğru değil.
Tabi araştırıp verilmesi lazım ömür boyu onu taşıyacak o konuda haklısınız. Hassas olunan bir konuda her duyduğunu beğenen insanlar var.

Şu forumdaki Miray aşkını anlamış değilim...:KK43:
Miray erkek ismi. Kız ismi değil. Üniseks bir isim değil. Netteki anlamlar doğru değil.
Mir bey demek. Miray, Mirza, Mir, Miran, Mirgün falan: bunlar erkek ismidir sadece.

Kızlar için Seray, Dilay gibi isimler varken nedir bu Miray ısrarı.

Şu forumdaki Miray aşkını anlamış değilim...:KK43:
Miray erkek ismi. Kız ismi değil. Üniseks bir isim değil. Netteki anlamlar doğru değil.
Mir bey demek. Miray, Mirza, Mir, Miran, Mirgün falan: bunlar erkek ismidir sadece.

Kızlar için Seray, Dilay gibi isimler varken nedir bu Miray ısrarı.
Belkı erkek ısmıdır ama ben hıc mıray dıye bı erkekle tanışmadım da duymadım da. Duydugum tüm mıraylar kızdı. Demek ki neymiş miray unıseks bı ısım olmuş

İsim konusunda anlamı güzel olan, ateş ve türevlerini çağrıştırmayan, çocuğun akranları arasında mahcubiyetine sebep olmayacak isimler konulabilir. Asel bu açıdan güzel bir isim. Kişi sevdiğiyle beraberdir, peygamber efendimizin döneminde yaşayan hanımların isimleri de konulabilir. Onların arapça dilindeki anlamlarına da baktığımızda örneğin hatice: erken doğan kız çocuğu, esra: en çabuk, pek çabuk, esma: isim, ad. Amine: inanılır, güvenilir, aişe: yaşayan, zenginlik ve bolluk gören .... gibi anlamları var. İnsanlar hergün o isimle çağıracak evlatlarını. O yüzden sevecekleri, hoşlarına gidecek, usanmayacakları isimleri seçmeliler. Asel arapçada bal demek ve Muhammed suresi 15. ayette geçmekte. İsmi beyenip evladına koyacaklara Allah saliha hayırlı evlat nasip etsin inşallah. Osmanlıca da A'sel: eğri bacaklı eğri dişli demek. Fakat onun yazılışı Asel değil arada ayn harfi var. Yani farklı bir kelime. Asel' le karıştırılmamalı.

Efsa efsuncu, büyücü demek. Cennet ırmağı falan değil.

Asel de son 2 senede çooook fazla koyuldu. Bence baydı artık ama kendi tercihin tabi :KK66:

Ilk kızının ismi Zeynep Sare'yse bu kızına da klasik bir isim daha çok yakışır bence.
Ayşe, Zehra, Esra, Merve, Sevde, Hale
Katılıyorum 😉

Back