Merhaba ben 20 yaşında önlisans öğrencisiyim sağlık üzerine okuyorum ama hiç memnun değilim bölümden çünkü ilgi alanım sağlık değil. Son zamanlara aşçı olmayı kafaya taktım. Yemekler ile de aram var baya. Ama nerden başlasam bilmiyorum. Halk eğitim merkezine gitmeyi düşünüyorum ama ne kadar faydalı olur kararsızım yada ikinci bir seçenek olarak; bir lokantada düşük ücrete aşçı çırağı olarak başlasam mı diyorum bu konuda tecrübesi olanlar yardım edebilir mi lütfen?
dışarıdan çok basit ve zevkli görünse de bence ve tanıdığım aşçı arkadaşlarımın söylediği kadarıyla, zor bir meslek.
mutfakta çalışmanın çok fazla kuralı var.
çok sabırlı olmak gerekiyor.
ünlü şefleri takip edin, imkan varsa yemek okullarına değil de önce atölye gibi çalışmalara katılın
o okulların workshoplarını bir deneyin, bakalım mutfak ortamı hoşunuza gidecek mi
dışarıdan çok basit ve zevkli görünse de bence ve tanıdığım aşçı arkadaşlarımın söylediği kadarıyla, zor bir meslek.
mutfakta çalışmanın çok fazla kuralı var.
çok sabırlı olmak gerekiyor.
ünlü şefleri takip edin, imkan varsa yemek okullarına değil de önce atölye gibi çalışmalara katılın
o okulların workshoplarını bir deneyin, bakalım mutfak ortamı hoşunuza gidecek mi
Zor olduğu konusunda şüphem yok ama her mesleğin illaki zorlukları var yani. Ben zorluklarına rağmen sevdiğim mesleği yapmak isterim şahsen tavsiyeniz için teşekkürler
Zor olduğu konusunda şüphem yok ama her mesleğin illaki zorlukları var yani. Ben zorluklarına rağmen sevdiğim mesleği yapmak isterim şahsen tavsiyeniz için teşekkürler