Asansör Elektriği

JES

Nirvana
Pro Üye
11 Haziran 2018
17.081
96.831
30
Arkadaşlar selamlar. 🖐

Bir önceki konularımdan hatırlarsınız belki biz yeni taşındık. 1 ay olmadı.

Bugün elektrik faturamız geldi fakat 2 fatura var biri de asansör diyor.

Bize ev sahibi böyle birşeyden bahsetmedi. Yönetici diğer komşular da bahsetmedi. Nerdeyse evde kullandığımdan daha fazla fatura göndermişler.

Bu durumda ne yapacağım bilen bu konuda emsal yaşayan varsa yazarsa sevinirim teşekkürler

Nasil yani, asansör faturasi sadece sizin adinizami geldi

Hayırlı olsun jes güle güle oturun
Asansör faturası apartmanın ortak gideri.
Bir fatura geliyor onu kaç daire varsa bölüyoruz.
Aidat ve asansör parasını toplayıp yöneticiye veriyoruz
Normali bu şekilde.

Reactions: JES
o toplamıdır muhtemelen daireye falan bölünür öyle tek kişiye fatura mı gelir yahu asansörden öyle derlerse bi araştırın yani konuyu

Siz üzerinize mi aldınız, yoksa adrese ve saat numarasına mi geldi
O ortak ödenmeli yönetici fln yok mu önceki ay nasıl ödendi?

Aidat toplanıyor mu eğer toplaniyorsa elektrik faturası aidattan ödenmez mi bakim parası vs ayrı toplanır ama elektrik icin aidattan olması gerek değil mi.

Sagolasin canim.

Apartman ortak gideriymis ama bize niye geldi anlamadim. Yonetici de yanlislik olmustur o baska sekilde geliyor dedi aldi faturalari.

o toplamıdır muhtemelen daireye falan bölünür öyle tek kişiye fatura mı gelir yahu asansörden öyle derlerse bi araştırın yani konuyu
Yanlislik olmus 1000 küsür bölunecekmis dairelere

Siz üzerinize mi aldınız, yoksa adrese ve saat numarasına mi geldi
O ortak ödenmeli yönetici fln yok mu önceki ay nasıl ödendi?
Yanlislik olmus. Miktar dairelere bolunup aidattan dusuyormus

Aidat toplanıyor mu eğer toplaniyorsa elektrik faturası aidattan ödenmez mi bakim parası vs ayrı toplanır ama elektrik icin aidattan olması gerek değil mi.
Evet 1 ayimiz dolunca bizde aidat verecegiz.

Bakim parasi ev sahibine ait degil mi ?

Kiraci asansor bina elektrigi ve kapici temizlik parasini tek vermiyor mu ?

Sagolasin canim.

Apartman ortak gideriymis ama bize niye geldi anlamadim. Yonetici de yanlislik olmustur o baska sekilde geliyor dedi aldi faturalari.
Normalde bizim apartmana .... Apartmanı elektrik faturası diye geliyor
Apartman adına geliyor.
Ama bazı apartmanlarda yönetici üzerine oluyor apartman elektigi onun adına onun dairesine geliyor fatura.
Belki sizden önceki oturan ilgileniyordu ona geliyordu bilemiyorum ama sen tek odemezsin o faturayı.

Evet 1 ayimiz dolunca bizde aidat verecegiz.

Bakim parasi ev sahibine ait degil mi ?

Kiraci asansor bina elektrigi ve kapici temizlik parasini tek vermiyor mu ?
Asansöre aylık bakım tarzında kiracı oda genelde aidattan karşılanır ayrı toplanır dedim ama kimi yerlerde aidattan karşılanır,kimi yerde ayrı toplanır cumlemi yarım birakmisim orda,parça değişimi yada büyük bir masraf olursa ev sahibi öder sonuçta asansöre her ay bakım yapılması gerek gelip kontrol etmeleri lazım.

Bildiğim kadariyla rutin bakim var oda pek fazla miktar değil.

Ben elektrik sonra kapici parasi cevre temizlik vergisini eklettim sozlesmeye gerisini ev sahibi karsilar diye de belirttim.

Misal atiyorum asansör yilda 1 ariza yapiyorsa bunu ben ödemem diye belirttim. Ama bina asansor elektrigi kapici parasi elbette bana ait.

Yonetici benden oncekiymis sanirim karisiklik orda olmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…