• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama hakkında bilgisi olanlar yardımlaşalım🙏🏻🐰

Guzellikmeselesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2021
12
3
36
24
Kızlar merhaba 6 senedri evliyim bir sene korunduk bundan önce 3 ya da 4 kez klomen ve çatlatma iğnesi ile tedavi gördüm maalesef olmadı soğan suyu ,hayıt otu,aslan pençesi hatta balık yağından fitil bile kullandım tüplerime bakıldı bir sorun yok eşimde de çok şükür yok yani aklınıza gelecek herşeyi yaptım ama olmuyor,pcos dediler iltihap var dediler pcos için kilo vermek şart 10 kilo verdim bu dönemde,şimdi aşılama kaldı ama korkuyorum aşılama ile hamile kalan var mı nasıl bir yol bizi bekliyor çünkü Psikolojik olarak bitik durumdayım 🥺😥

Aynı sorun bende de var Pcos!!
1 senedir tedavi görüyorum. İnsülin direncimi yükselttiği için endokrine sevk edildim 7 ay tüp bebeğe hiç gidemedim. Sonrasında doktorum kilo vermem gerektiğini ve tahlillerimde çok az da olsa düşüş olursa hemen aşılama başlayacağını söyledi. Çok şükür kesin bir kararla spora ve diyete başladım. İnsülinim normal değere geldi. İnsülin direncim ise yarı yarıya düştü. Hemen aşılama kararı aldık. Adetimin 2. Günü gittim ve ilaç başlandı 5 gün kullanıp kontrole gittim sağda 15 mm solda 12 mm yumurtam gelişti. Daha sonra gonal f iğnesine başladım. Günde 50 doz. ( herkeste yumurtanın gelişmesine göre farklı oluyor doktorunuz karar veriyor dozuna) iki gün kullandım bugün tekrar kontrole gittim bir tanesi 20,3 diğeri ise 15,2 olmuş. Pazartesi günü için aşılama planlandı. Bugün de gonal f iğnemi vurdum. Yarın akşam 21:30 da çatlatma iğnesini vurup pazartesi aşılamaya gideceğim inşallah. Umudunuzu yitirmeyin. Ben bir senede anca aşılama pozisyonuna geldim. Tutar ya da tutmaz en azından tüp bebek için iki aşılama şartını da atlatmış olayım diye doktorum hemen başlamak istedi. Hakkımızda hayırlısı canım. Her nasip vaktine esirdir. Hayırlısı Allahtan.

merhaba inşallah tutmuştur mucizeniz sizinledir dualarımız kabul olur,bende bugün gittim fameraya başladık 5 gün 6 ocakta gel dedi bahsettiğiniz gonalf iğnesi nedir merak ettim,tabi bu da bir imtihan ama bazen aciz kalıyorum umudum kalmıyor

Merhaba aşılamanın 3. Günündeyim. Umarım tutmuştur. Duphostan kullanmaya başladım bugün. 12 gün sonra testim var. İnşallah beni seçmiştir. Teşekkürler güzel dilekleriniz için. Umutsuzluk zor beklemek çok zor. Ama her şeyin hayırlısı Allah’tan vazgeçmek yok istemekten. Gonal f iğnesi yumurtalık gelişmesi için karından vurulan iğne. Dozunu doktorunuz yumurtalığın gelişmesine göre ayarlar. Umudunuzu yitirmeyin lütfen…

Kızlar merhaba 6 senedri evliyim bir sene korunduk bundan önce 3 ya da 4 kez klomen ve çatlatma iğnesi ile tedavi gördüm maalesef olmadı soğan suyu ,hayıt otu,aslan pençesi hatta balık yağından fitil bile kullandım tüplerime bakıldı bir sorun yok eşimde de çok şükür yok yani aklınıza gelecek herşeyi yaptım ama olmuyor,pcos dediler iltihap var dediler pcos için kilo vermek şart 10 kilo verdim bu dönemde,şimdi aşılama kaldı ama korkuyorum aşılama ile hamile kalan var mı nasıl bir yol bizi bekliyor çünkü Psikolojik olarak bitik durumdayım 🥺😥
Merhaba bende 3,5 senedir evliyim. 2,5 senedir sizin gibi aynı yollardan geçtim çatlatma tedavisi aşılama hepsini yaptırdım şimdi tüp bebekte sonuç bekleme kısmındaym. Aşılamayı şöyle anlatim size çatlatma tedavisi gibi ilaç veriliyor famera kullandım ben yumurta istenilen seviyeye gelince çatlatma iğnesi vuruluyor sonra doktor çağırıyor iğneden sonra spermler laboratuvar da yıkanıyor ve sana enjekte ediliyor. Bir yarım saat yatırıyor sonra günlük hayatına devam ediyorsun. Herhangi bir hamilelik olursa düşük olmasın diye progestan fitil olarak sadece sabah kullanmıştım. Sonuç yine negatif olmuştu. Denemeye değer mi bilemiyorum. Bizde de sebep olmadığı için dedik belki tutar ama maalesef olmadı stres çektiğimle kalmıştım.

Merhaba aşılamanın 3. Günündeyim. Umarım tutmuştur. Duphostan kullanmaya başladım bugün. 12 gün sonra testim var. İnşallah beni seçmiştir. Teşekkürler güzel dilekleriniz için. Umutsuzluk zor beklemek çok zor. Ama her şeyin hayırlısı Allah’tan vazgeçmek yok istemekten. Gonal f iğnesi yumurtalık gelişmesi için karından vurulan iğne. Dozunu doktorunuz yumurtalığın gelişmesine göre ayarlar. Umudunuzu yitirmeyin lütfen…
inşallah tutmuştur ben famre kullanmaya devam ediyorum gonalf vermediler şimdiye kadar

Merhaba bende 3,5 senedir evliyim. 2,5 senedir sizin gibi aynı yollardan geçtim çatlatma tedavisi aşılama hepsini yaptırdım şimdi tüp bebekte sonuç bekleme kısmındaym. Aşılamayı şöyle anlatim size çatlatma tedavisi gibi ilaç veriliyor famera kullandım ben yumurta istenilen seviyeye gelince çatlatma iğnesi vuruluyor sonra doktor çağırıyor iğneden sonra spermler laboratuvar da yıkanıyor ve sana enjekte ediliyor. Bir yarım saat yatırıyor sonra günlük hayatına devam ediyorsun. Herhangi bir hamilelik olursa düşük olmasın diye progestan fitil olarak sadece sabah kullanmıştım. Sonuç yine negatif olmuştu. Denemeye değer mi bilemiyorum. Bizde de sebep olmadığı için dedik belki tutar ama maalesef olmadı stres çektiğimle kalmıştım.
aşılamaya kararsızdıbende tutmazsa yaşayacağım hayal kırıklığı üzüntü stress hepsini düşünğüyodum ama günün sonunda kaybedecek bişeyim yok (varsa mental sağlığımdır ama o da kalmadı) rabbim inşallah bu yolda herkesin imtihanını kolaylaştırır sabrın sonu selamet derler gecikoysa güzelliğindendir umarım öylede olur..

aşılamaya kararsızdıbende tutmazsa yaşayacağım hayal kırıklığı üzüntü stress hepsini düşünğüyodum ama günün sonunda kaybedecek bişeyim yok (varsa mental sağlığımdır ama o da kalmadı) rabbim inşallah bu yolda herkesin imtihanını kolaylaştırır sabrın sonu selamet derler gecikoysa güzelliğindendir umarım öylede olur..
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki deneyin rabbimden umut kesilmez kesin olacak yada olmayacak diye birşey tok zaten. Denemekten birşey kaybetmezsiniz benim tüp bebekte negatif oldu. İnşallah sizin aşılama tutar sağlıkla kucağınıza bebiş almak nasip olur 🙏

Back
X