• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Aşı kafam karışık

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Delirmekuzereyim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2023
1.484
2.704
53
Kızlar yarın kızım hepatit 2 . Doz olacak bir aylik oldu ama aşının otizime sebep oldugu içinde agir civarların metallerin olduğu söyleniyor çocuğumun vebaline girmek istemiyorum kafam allak bullak yaptırsam dert yaptırmasam dert özellikle ikinci ay karma aşı 6 tane verem tetonoz tifoz cok agir aşıları ayni anda vuracaklar bu normal mi canım sıkılıyor ☹️ dsö ne de hic güvenmiyorum ozellike korona dan sonra ilacı üretenler hastaların iyi olmasını ister mi bilemiyorum sizler ne düşünüyorsunuz

Of of anneler hep evham hep evham dolu🥺
Bizde aşı yaptık teyzesi geçen üç aşı birden vurdular çocuğa verem, karma, zatürre çocuk mahvoldu ya öyle her denileni yapıyoruz ama ne bileyim ya

Bu kadar mülteci, göçmen varken ve üstelik böyle aşı olmayan insanlar da varken bunu yapmak da cidden kumar: bebeğiniz üzerinden kumar oynayacaksanız oynayın tabii.
Ama asıl otizmin artma sebebi ekranken yüzlerce yıldır yapılan, bu sayede pek çok hayatı kurtaran aşıyı red eden bilimsiz insanlara değil çocuklara acıyorum ben.
Aşı olmasaydı kuduzdan ölecekti çocuklar.
Çiçek hastalığı fotoğraflarına bakın bugün hiç
Çiçek olmuyorsak aşılar sayesinde.
Yine aynı şekilde eskiden çocuk felci geçirip sakat olanlar çoktu. Mutlaka köyden duymuşsunuzdur büyük annelerden. Bugün neden yok?
Yada menenjit nedeniyle zeka engeli yaşayanlar da epey çoktu eskiden.
Tetanoz nasıl öldürüyor bir araştırın mesela bunu göze alabiliyorsanız yaptırmayın.
Ben rota gibi ücretlileri dahi yaptırdım. İyi ki yaptırdım. Rotayi atlayan arkadaşımın bebeği 10 gün hastanede yattı benimki evde atlattı.
Sizin tercihiniz tabii

Otizm ya genetik ya da sonradan olusuyor. Genetik otizmin belirtileri cocuk buyudukce ortaya ciktigi icin "asilar" sebep oldu deniyor. Halbuki cocuk 2 3 aylikken ne yapacakta otizmi anlayacaksiniz degil mi? Cocuk yaş almasina ragmen becerileri gelismeyince anlasiliyor.
Sonradan ortaya cikan otizmde yeterince sosyallasemeyen cocuklarin iletisim/oyun kuramamasindan kaynakli. Parka gitmeyen akranlariyla sosyallesemeyen vs.
Ozetle asilarinizi yaptirin derim

Hastanede zaten hepatit birinci dozu doğar doğmaz vurdular. Hepimiz zamanında aşı olduk ve bu aşılar korona aşısı gibi 1 yıl içinde üretilen aşılar değil yıllardan beri yapılıyor. Her şeyi aşıya bağlamakta doğru değil. Ben bebeğimin tüm aşılarını yaptıracağım.

Kaç yıllık çocuk Dr na sordum aşı yaptırayım mi diye. Ben çocuklarıma torunlarıma yaptirmadim. Çokta masum değil dedi. Tabi siz bilirsiniz tamamen size kalmış bişey dedi. Bende sadece 6. Ayda vurulan karma ve çocuk felci aşıyı vurdurdum

Back
X