Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kızıma ılk defa bugun yogurt yapcam bunu kullanan arkadaslar bana nasıl yaptıgınızı anlatırmısınız bıde benım mayam yok sutasın yogurdunu maya olarak kullanabılırmıyım sız nasıl yaptınız kac saatte pısırdınız yardımcı olursanız sevınırım
kızıma ılk defa bugun yogurt yapcam bunu kullanan arkadaslar bana nasıl yaptıgınızı anlatırmısınız bıde benım mayam yok sutasın yogurdunu maya olarak kullanabılırmıyım sız nasıl yaptınız kac saatte pısırdınız yardımcı olursanız sevınırım
bende arzumun yoğurt makinesini kullanıyorum. sek günlük sütten yapıyorum maya olarak baybmixle mayalıyorum oğlum 5 aylık bayılıyo yoğurda :) yalnız uyarmam gereken bi nokta var. bu yoğurt makinesinin yoğurdunda bi plastik tadı var kavanozun üzerindeki kısımda üstünden iki kaşık atıp öyle ver bebeğine yada ben şöyle yapıyorum cam mama kavanozlarına kapağı kapalı olarak mayalıyorum çok güzel oluyo kokuda olmuyo sağlık için bi sakıncası varmı bilmiyorum ama bu şekilde mayalıyorum. makinenin kendi kavanozlarında kapağı açık mayalanıyo.
bende arzumun yoğurt makinesini kullanıyorum. sek günlük sütten yapıyorum maya olarak baybmixle mayalıyorum oğlum 5 aylık bayılıyo yoğurda :) yalnız uyarmam gereken bi nokta var. bu yoğurt makinesinin yoğurdunda bi plastik tadı var kavanozun üzerindeki kısımda üstünden iki kaşık atıp öyle ver bebeğine yada ben şöyle yapıyorum cam mama kavanozlarına kapağı kapalı olarak mayalıyorum çok güzel oluyo kokuda olmuyo sağlık için bi sakıncası varmı bilmiyorum ama bu şekilde mayalıyorum. makinenin kendi kavanozlarında kapağı açık mayalanıyo.
canım kac saate koyuyosun bıde kapagını kapatınca kavonozlara bı sey olmuyormu dedıgın gıbı kapagı kapatılmaması lazımmıs bende sek aldım ve sutas yogurtla mayalanıyor 1 corba kasıgı kattım 10 saate ayarladım bakalım sonuc ne olcak keske saatınıde yazsaydın
canım kac saate koyuyosun bıde kapagını kapatınca kavonozlara bı sey olmuyormu dedıgın gıbı kapagı kapatılmaması lazımmıs bende sek aldım ve sutas yogurtla mayalanıyor 1 corba kasıgı kattım 10 saate ayarladım bakalım sonuc ne olcak keske saatınıde yazsaydın
ben 8 saate ayarlıyorum. sütü ocakta iyice kaynatıyorum. aslında kaynama derecesine gelince kapatıp soğumaya bırakabilirsin ama ben sütteki su iyice çekilsin diye kaynatıyorum yoğurdum koyu oluyo ozaman. parmak dayanma ısısına gelince bir kasede 1 yemek kaşığı dolusu yoğurda bi kepçeye yakın kaynamış sütten ilave ederek iyice karıştırıyorum. sonra süte ilave ediyorum çok karıştırma çünkü kavanozlara tek tek konulunca karışmış oluyo zaten . kapak mevzusuna gelince bugün mayaladığın sütün tadına bak muhtemelen bi plastik tadı olacaktır biçok kişi bu sorunu yaşıyo. ben makinenin kavonozlarını kullanmıyorum. mama kavanozlarına mayalıyorum kapağını tam kapatmıyorum üzerine bırakıyorum tam kapatırsan konserve olur :) açmak biraz zor oluyo :)
ben de arzum kullanıyorum ama hiç koku almadım. yalnız ilk aldığım zaman unutup bi seferinde kapağı kapatıp koymuşum gene de güzel olmuştu.ilk seferinde 8 saate ayarladım sanki biraz sulu gibiydi. daha sonra hep 10 saate ayarlı yapıyorum. çok güzel oluyor. babymixle hiç denemedim. bu akşam deneyeyim. mutlaka 2 kavanozunu ben ve eşim yiyoruz. ben çok memnunum.
yaşama sebebim..fındığımm
Kayıtlı Üye
benide arzumdaki o plastik kokusu çok rahatsız etmişti..bende üstten bi kaşığı atıyodum..ben 7 saatte yapıyorum uzun süre olunca ekşiyo yogurt..içinde de hatta yazıyodu sanki..eşki yogurt için süreyi uzatın gibi bişeydi sanki..bide makina 2 ayda bozuldu..simdi wewell inki var ve süper..ne koku ne bişey..bozulursa sizinkide wewelli tavsiye ederim :)
BEN 6 Saatte mayalıyorum hiç sulu olmuyor 10 saat bence gereksiz...