Artık yeter dediler ve Ateizm Derneğini kurdular

pelinyaman bizim uzun uzun anlattıklarımızı kısa ve öz anlatmış.
Hangi dine, mezhebe mensup olursak olalım, inandığımız şeyden eminsek kurulan derneklerden, faaliyetlerden korkmamamız gerekiyor.
Hepimiz az çok duymuşuzdur, bir ara Hıristiyanlar içinde söylendi misyonerlik yapıyorlar, ücretsiz İncil dağıtıyorlar diye, hatta hatırlarsınız bunun üzerine Diyanet karşı atağa geçip ücretsiz Kuran dağıtmaya başlamıştı, o misyonerlikten kaç kişi etkilendi ki, aksine bence yararı bile oldu, neden derseniz ne güzel ücretsiz Kuran dağıtıldı sayelerinde, o vesileyle belki kaç kişi eline geçen Kuran'ı okudu, faydalandı.

İnancın sağlamsa hiçbirşey olmaz, değilse benim bir tanıdık gibi önce İslam'a inanıyorum der, sonra bir Kilise'ye gidip Hıristiyan oldum deyip haç takar, sonra peşinden yine tövbe edip İslam'a geri döndüm dersiniz.

İnsanların inanç özgürlüğü varsa inanmama özgürlüğü de vardır.
İnanç örgütlenebiliyorsa inançsızlıkta örgütlenebilir.
İnancına güvenen bu örgütlenmeden çekinmez.

Kısa ve özdü ama tam anlatım budur kesinlikle

o zaman dağılalım

Müslümanlığı doğru tanıtmakta vazifemiz diyerek ateist Müslüman tartışma forumlarında yapıcı yazılar yazdımki,insanlar cımbızla çeker gibi kuranı kerimden bir ayet yazıp işte bunda öldürün diyor vs..ile karşınıza geliyor..ama ayetin tümünü okuduğunuzda asllında öyle bir mesaj yok,insanlara açıklamaya uğraşıyorsunuz,bu defa katı İslamcılar konuşacağına git kapan yazıyor,herkez at gözlüğünü takmış sadece konuşuyor gibi saygı yok,dinleme empati yok..kendim dinimi gerçek anlamda hissettiğimde 32 yaşımdaydım daha önce öğretiler vardı araştırma vs,yoktu..

Son düzenleyen: Moderatör:

Şu sözü çok severim. Weis'in yazdıklarını da destekliyor. Genellemelerden oldum olası nefret ederim.

"Bu dahil, bütün genellemeler yanlıştır." - Friedrich Nietzsche

suclama yoneltir fantazi dunyasında oldugumu soylerseniz cumlelerinizi, kuran kisi olarak yine size acıklamak zorunda kalmam dogal.
başından beri saygı duyulması ve kimsenin kimseye hakaret etmemesi gerektigini savunuyorum, sizin yazdıgınız yorumda da hoş olmayan yargılayıcı kelimeler varsa buna karşı cıkmam icin illa hakaret eden biri olmam veya uzerime alınmam gerekmiyor.
iyi günler...

ne guzel yazmışsınız, keşke herkes sizin gibi düsünse... başından beri anlatmaya calıstıgımız sey bu aslında.
arkadaslıklar sizin ornek verdiginiz gibi ortak dusuncelerin yanısıra, farklı goruslere sahip olsak da saygı cercevesinde tartısmayı bilip dusuncelerimizi paylastıkca daha ilerletici oluyor...

Önyargıları parçalamak, atomu parçalamaktan zordur…” (Albert Einstein)..

oky alıntını yeni gordum, haklısın.
fakat angry ile paylastıgınız bu iki söz aslında bircok seyi özetliyor...

hz. osman döneminde, bütün kuran-ı kerimler toplatıldı ve imha edildi. tek bir nüsha bırakıldı ve diğerleri ondan kopya edildi. elde kalan son nüsha hz. ebu-bekire ait olan.

şimdi, o dönemde kitaplar arasında farklılıklar olmasa, toplatılıp imha edilmezdi.

konuyu dağıtmak istemedim, afedersiniz. ama kuran-ı kerim'in böyle bir süreçten geçtiği de bilinsin istedim.
ateizm hakkında da; kim neye inanmak istiyor, ya da istemiyorsa kendi kararıdır.
dernek açmaları böyle devirde büyük bir risk açıkcası. kendilerine hayatta kalma konusunda başarılar diliyorum.

bu korunmadığı manasına gelmez, o dönemde kıraat farkı bulunduğu için böyle bir çalışma yapılmıştır. konun tahrifle alakası yok

"kendilerine hayatta kalma konusunda başarılar diliyorum."
Haklısın umarım birileri durumdan vazife çıkarıp saldırmaz bu insanlara

Hatırlarsınız bir barmen Allah dövmesi olduğundan dolayı öldürülmüştü.
Rahip Santoro Kilise de, İsmailAğa camii imamı da camii içinde öldürülmüştü.

Birileri nedense hep kendine vazife çıkarıp adam öldürüyor, öldürmek, can almak ne kolay.

Aklıma şey geldi...
Stephen Hawking'i Tanrı ile ilgili beyanatlarından ötürü 'sakat' diye tanımlayanlar.
'Allah'a inansan sakat kalmazdın' diyenler.
Sen o duruma düşsen garip anandan başka bakanın olur mu acaba?
Türkiye'de en değerli ateist jeoloji profesörü Celal Şengör'dür. Bilgi küpü. Dünya olarak baz alırsak Richard Dawkins.

Cok haklisin, begeni yapamadim, en son seni begenmisim diye.. Dunyada din ve devlet islerini birbirinden ayiran toplumlar kendilerini bilime, sanata ve teknolojiye acmislar. Biz ve diger musluman toplumlarin ise bas gailesi din ve kadinin haklarina sekil vermekten ibaret.. Evvelden bizde oyle degildi, bunu asmistik fakat tehlike devam ediyordu, kokten dincilerin iktidari ele gecirmesi ve liyakatin guvencesi olan orduyu lagvetmeleri ile bir anda hersey tersyuz oldu. Artik bizler de ister istemez dini tartisiyoruz buralarda..

Ben yokken sik sik adimin gectigini goruyorum. Kiminiz "tartisilamaz" denilen konularda tartistigim icin desteklemis sagolsunlar, kiminiz de tartismami "saygisizlik, hakaret" olarak algiliyor anladigim kadariyla. Ben konu beni nereye getirirse orayi tartisirim. Diger konuda biri bana soylediklerine kefil olarak Kuran'i getirmese idi ben de onda da celiskiler oldugunu soylemek ve neden boyle dusundugumu aciklamak zorunda kalmazdim. Celiskilerden biri de Kuran'in hem "oldur" hem de "oldurme" demesi idi. Konu malum ayete gittiginde de hic kimse bana mantikli bir aciklama yapamadi. Icinde mantik olmayan hic birseye inanmiyorum. Inanmadigim, ikna olmadigim icin de bazilarindan tepki aldim. Neden inanmadigimi da yazayim, onundeki arkasindaki ayete bakarsan anlam degisir, indigi zamanin sartlarina bakarsan anlam degisir dediler. Hic bir olay, hic bir zaman "oldur" lafinin anlamini degistirmeye yetmez. Biri cikip "Hacca gidenlere saldirarak antlasmayi bozanlar icin soylendi" dedi. "Insanlar kendini savunsun diye oldursun diyor" dedi. Diyelim ki gercek bu, peki neden anlasmayi bozup saldiran, soyan, belki de olduren bu musrikleri engellemek, yada kendini ve malini savunmak icin 4 ay bekleniyor, sonra da namaz kilip zekat verince hersey affediliyor, butun yaptiklari hirsizliklar, canilikler yok sayiliyor? Olenin, mali calinanin ne gunahi vardi? Adalet midir bu? Anlasma bence zaten sadece zekat, fitre, vergi gibi ekonomik yaptirimlardan ibaretti. Anlasmaya uyup vergisini zekatini verenler musrik de olsalar anlasma zamani bitene kadar dokunulmamasi emredilmis. Boylesi daha mantikli bir aciklama oluyor. Aksi takdirde bu ayet; bugun adi yolsuzluklara, hirsizliklara, rusvete karismis olan devlet adamlarinin sadece namaz kildi, zekat verdi diye "musluman" sayilip butun yaptiklarina goz kapatmayi ve affedilmelerini mesru kilar ki Allahin bunu tasvip ettigine inanmiyorum. Icinde mantik yok. Gerci uygulama da boyle ama...
Bakin, konuyu buraya ben getirmedim gene, siz getirdiniz ithamlarinizla, yazdiklarim da hepinize cevap mahiyetindedir. Ben buna cevap beklemiyorum, yazdiklarim cok acik ve net, sizin cevaplarinizi da zaten az cok tahmin edebiliyorum, uzatmaya gerek yok. Herkes istedigine inanmakta ozgur, ne ben sizin inancinizi etkileyebilirim, ne de siz beni ortada yazili bir metin varken ikna edebilirsiniz. Onun icin bosverin...

insanlar istediğine inanabilir ya da inanmayabilir. Herkesin özgür iradesine bırakılmıştır.

Deistlerin basi kel mi. Madem dinsizleri(bu kelimeyi kullanmalarini cok ucuk buldum) de kapsiyor, bu dernege daha degisik bir isim konulabilirdi.

Son düzenleme:
bencede kım neye ınanamak veya ınanmamak ıstıyorsa kendı karırı ozgur herkez kendınden sorumlu dernek gercekten onlar acısındanbırcok anlamda ıyı oldu danısma ıcınde olurlar bırbırlerıyle paylasıp dertlesırler aylelerını bile acıklayamayan ınsanlar var vefat ettıklerınde aylesis sunnı oldugu ıcın camıde cenaze namazı kılınıyor kuran okunarak devnedılıyor veya ailesi alevı oldugu ıcın cem evınde dualarla okunarak ugurlanıyor veya ailesı hırıstıyan oldugu ıcın kılısede ayinle dualarla devnedılıyor bence bu hem olen ınsana yapılmıs bı saygısızlıktır hemde ıcçlerınde ibadethanelere ALLAHA peygamberlere ve kutsal kıtaplara hakeret ve kufur edenler ıcınde ıbadethanelere ve okunan kuranı kerıme duvalara saygısızlık ve ve ben bunu hıc anlayamam kısı ınanamaz kabul etmez vefat ettıklerınde hiç ıstemedıgı sekılde camıde cem evınde kılısede dualarla ugurlanıyor cok anlamsız dernek sayesınde vefat ettıklerınde aylelerının durumu ogrenmesı ve ona gore davranması cok ıyı olucaktır onlar acısından...

aynı şekilde düşünüyorum..

ikna etme olayını geçtik zaten onedenle konu bayağı saptı,ataistler inanalara ,inananlar ataistlere saygı duysun yeter değilmi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…