Artik uyumak istiyorum

YesilElma34343434

Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2020
50
31
8
Merhaba arkadaslar

8 aylik bir oglum var kendisi 4.ayindan itibaren saat başı uyaniyor. Yatirdim uyuttum diyelim ki 40 dk sonra mutlaka aglar bunu huy edindi ve o 40 dk asla oynamaz yani 41 olmaz. Sonra 1 saatte bir sonra 1.5 saatte bir aglar ve sabaha kadar devam eder. Doktor kan testi yapti kansizliktan olabilir dedi ama o da normal cikti cok sukur. Açlıktan olamaz gece yatmadan 1 kase kasik mamasi yiyor. Geceleri emiyor beni ama oyle aclik emmesi degil uyandiginda kucagima alip pışpış yapsam da uyuyor bazen inat ettiginde meme veriyorum daha fazla uyanmasin diye. Son olarak gec yatirmayi denedim yani aksam 9 da yatiriyorum sabah 8-9 arasi kalkiyor. Gündüz toplam 2.5 saattluk 2 uyku yapiyoruz. Aksam 6 dan sonra da uyutmuyorum.

Ya cok caresiz kaldim gercekten. Cocugum adina cok uzuluyorum derin uykuya gecemiyor verimli uyuyamiyor diye. Yakinda calismaya baslayacagim o zaman ne olcak onu dusunuyorum.

Uyku egitimi vermeyi dusundum ozellikle şu agladiginda yatir kaldir yontemini. Ama oglum 13 kilo ve onu surekli kucagima almak cok zor. O yuzden bunu yapamam sanirim baska tavsiyesi olan var m

Bu konuda tecrubeli olanlar cocugu yada tanidigi boyle olup sonra duzelenler var mi yada uyku egitimi verip basarili olanlar nolur bir umut ariyorum hep boyle devam etmeyecek degil mi ?

Pış pış pat yöntemini deneyebilirsiniz. Ben vermedim ama benim bebeğimin uykusu fena değil, bu şekilde olsaydı verirdim sanırım.

Uyku saatlerini düzenlemişsiniz sanırım, uyku rutinleri uyguluyor musunuz

Benim kizimda bu kadar olmasada geceleri uyaniyor emziriyorum geri yatiyor uyanma sayisi degisiyor ben hem yatagini degistirdik hem dis cikariyo hem de odasinda yatiyor ona bagliyorum ust disleri biraz zorladi bu kadar uyanmazdi ondandir diye dusundum sizinki de boyle olabilir bi dislerini kontrol etseniz

Kelin merhemi olsa...
İşte tam da bu sebepten anne babalar pes edip, yatağa alıyor çocuğu.
Ne yaparsanız yapın, bunu yapmayın.
Benim eşim bir gece 15 kere kalkınca yani yatmayınca artık pes etti ve aldı.
Çok zor ayırdık.
Şuan 4 yaşında, hala defalarca uyanır ve sabaha karşı bizim yatağa gelmiş olur.

Canım bu aylarda çok normal. 9. Ay kaygı dönemi başlar. Ayrılık kaygısı.
Sürekli uyanırlar. Anneyi garantilemek için.
Yanına yatıp uzansan muhtemelen bu süre uzar seni orda gördüğü için.
Bu bi sorun değil yani gayet normal.
Hepsi geçiyor. Sen takıp stres yaptıkça hissedip daha da zora sokuyor bebişler.
Bizimde 20 dk idi o kalkış. Sinir krizi gelirdi bana. Sonra şunu yaptım 15. Dk yanına gittim. Uyandığında beni gördü yani. O güveni aldo. Böyle böyle uyanma arası açıldı.

derin uykuya nasıl gececegini bilmedigi icin uyaniyor.
bunu sizin oğretmeniz gerekiyor maalesef.
yani her uyandiginda kucaginiza alip pis pislayip emzirmek yerine farkli yontemlerle tekrar uykuya gecisini saglamaniz lazim.
Bebeği memede uyutmamak gerek diye biliyorum bu arada. Emzir yatağına bırak ve hatta sallama kendiliginden uyusun.

Doğru mu ve mümkün mü ?

İki yaşında emzirme dönemi bitince uyanma sayıları çok azaldı ,bir iki ay daha bikaç sefer uyandı sanırım 27 aylık filandı artık uyanmamaya başladı. İlk iki yıl uykusuzluk anlamında zor geçiyor.

Oğlum 18 aylık o da böyle çok sık emmeye kalkar ben gün içinde eşime bırakıp iki üç saat uyuyorum, iki yaşını bekliyorum sabırla.

Annelik zor zahmetli Allah sabır versin

Benim bebeğimde 9 aylık gece boyu yatakta dönüp duruyoruz , kendi yatağına koyamıyoruz bile anında uyanıyor , yanımda memede uyuyor , bi De diş dönemi , zırt ğırt bağırarak uyanıyor
İlacım tavsiyem yok maalesef takipteyim

Arkadaslar cevaplarınız icin tesekkurler gercekten annelik zormus onu anladim Su an dis donemindeyiz 6 dis birden cikartiyor ayni anda o da onu zorluyor biliyorum ama disten once de boyleydi uyumuyordu. Yanimda yatirmayi da denedim ama oyle de ayni yine uyaniyor zaten kendi yatagi sanirim kucuk geliyor dönmeye kalkinca donemiyor uyanıyor. Bende rahat dönsün diye kendi yatagima aldim donup donup dalabiliyor. O kisimda sikinti zaten ne kadar sure yanimda yatacak Yani deseler hani 2 yasinda bitcek merak etme tmm diycem kaderime boyun egicem ama garantisi de yokki cok korkuyorum

verin parasini profesyonel birinden uyku egitimi alin. para vermedikten sonra o egitim kiyilipta verilmiyor.

Bebeği memede uyutmamak gerek diye biliyorum bu arada. Emzir yatağına bırak ve hatta sallama kendiliginden uyusun.

Doğru mu ve mümkün mü ?
ben bu kadar kati davranmadim
kizim memede uyurdu bazen ozellikle gece acikip uyaninca bazen emerken uyurdu alir yatagina koyardim direk
ben sallamazdim uyku egitiminde yanina beni gorebilecegi bi yere oturur aglama moduna girince karnina pat pat yapardim susardi
hic bir uyaran olmazdi bu arada sadece varligimi yaninda hissettirirdim
ilk zamanlar temas durumu daha fazlaydi sonra zamanla mesafeli uzaklasarak temasi kestim vs.
mümkün tabi neden olmasın.
ama bir rutin oluşturmak ve kararli olmak cok onemli

Anne yatak yanı besikler var.yada ahşap bssiklerde sonradan anne yanına konulabilme özelliğinde oluyor.yaninizda yatsın bebeginiz en azından 1.5 yaşına kadar sonra yavaş yavaş ayırırsınız.niye yanınızda uyuyor diye sıkıntı ediyorsunuz,rahat olun annesi sizi şu süreçte istemesi çok normal

bebeklinick memede uyutmama sebebi cocukla temasi en aza indiriyorsunki o derin uykuya gecmeye calisirken sen onu atiyorum memeden alip yatagina birakirken uyanma ihtimali yani cocuk tam dalacak sen ordan kipir kipir al cocugu koy yataga sonra uyumasini bekle gibi bisey oluyor

konuyla alakasiz ama ne yaptiniz test sorununu halledebildiniz mi

Kilosu iyi Maşallah. Gece beslenmesini yani memeyi kesin. Evet zorlar ama sonunda rahat edersiniz. En fazla 1 hafta sonra adapte olur. Ben gece kalktığında su verdim 3 günde alıştı. Memeyi kesince emzik vermeyin bu sefer emzik için uyanıyorlar

Uyku konusunda tecrübelerimden yazayım,ve bu konuda başarılı olduğumu düsünüyorum belki birilerine fayda saglar.
öncelikle kesinlikle uyku eğitimi saçmalağina tamamen karşıyım,malesef bir çok sosyal medya fenomeni bunun reklamini para ile yaparak normalleştirdi,3 aylik bebege uyku eğitimi işkencesi yaştanmi dersin..ayri odalarda yatirmaya çalişanlarmi dersin..sanki bi ömür böyle sürecekmişçesine annelerde bir telaş bir yarış..çok üzülüyorum bu duruma.
Kızım ilk 4 ay kolikti.Sakinleşip bir kaç saat uyuttuysam şanslıydım o gün.Sadece ama sadece ayağimda uyurdu sorun o değilde ayağimdan kaldirdigim anda asla uyumazdi.
ve ben perişan durumdaydim,kalkip suyumu bile içemezdim.
Bir gece ayağimda yine uyuturken uyuya kalip yataktan düşürünce bu böyle olmaz dedi annem.beşiğini sevmiyor olabilor dedi.o zamanlar 3 .5 aylıktı.
Allah razı olsun annemden.Sonra hamak sipariş verdi benim için.
Seyyar taşınabilir hamaklardan.
İlk geldiği gün içine koyduk ve inanilmaz birşeydi benim için.Bebegim saatlerce uyudu hiç aglamadi.Kolik falan kalmadı.
Hem gündüz hem gece orda uyumaya başladı.
neler neler dediler,yok bebege zarari olur,yok hamakta rahat etmez..vs vs.
dinledimmj hayir.
rahat etmezse neden uyusun değilmi?
ayrica doktorum cenin pozisyonuna yakin uyudugu için hiç bir zarari olmadiğini aksine faydasi olduğunu söylemişti.
Ve biz tam 14 aylik olana kadar hamakla yatip hamakla kalltik.Tatile,ev gezmesine,her yere ama heryere sirtimda hamagini tasiyarak gityim
insanlar üstüme gülüyordu ama bebegin hamakta mutku,ben mutlu..gelişimi çok iyi gitti.uyumayi ögrendi,rutinlerine bağli kaldı.
ama tabi buyudukçe hamakta uyutmak kol sagligim için iyi gitmemeye başladı.Öyleki ayakta uyutanlara imrenmeye başladim.büyük rahatlik gelmeye başladi özellikle misafirlige gididte..
Neyse,bigün yine bir tatildeyken hamak kirildi.
başimdan aşşagi kaynar sular döküldü resmen.
Ama eşim o gün pış pış yaparak uyutmayi başardi.
Sonra bazen ayak,bazen piş piş diye diye 3 yaşı bitirdik.
hamak o gün bitti hayatimizda.
Bebeğini asla zorlamadim.Nerde uyumak isterse orda uyudu.
mesela daha geçen ay kendi yataginda uyuyordu,birden gece kalkip yanimizda uyumaya başladı...kim olsa aman alişmasin der yataginda tekrar uyutmaya çalisirdi ama hiç yapmadım.Tam 1 hafta surdu bu durum ve sonra daha yapmadi.geldi geçti bu süreç
güvenli bağlanmasi için o nasil isterse o şekilde uyudu.bazen sarilarak bazen kucagimda bazen yataginda bazen yanimizda.
ama uyudu..uyudugu için bende dinlendim.
Özetle başka bir yol deneyin.
Başka bir yatak,başka bir uyutmaya şekli hatta hamak deneyin.
elbet bebeginizin istedigi bişey vardir inanin güvenin ona.
bu süreçler geçici onuda bilin ve bu rahatlıkla sabırlı olun olurmu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…