Artık tüp bebek vakti mi?

yavruceylan1

Senden gelene razıyım...
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2009
2.720
0
116
Erzincan
Merhaba Bora Bey,
Yaşım 30
3 yıllık evliyim
9 ay korunmasız ilişki sonucunda gebe kalamayınca dra gittik

spermiyogramımız güzel çıktı sorun yok

Usg de pko görüntüsü var
Adet düzensizliği yok
Kilo yok
Hafif göğüs ve göbek çevresi tüylenme
(gerçi testestron üst seviyeye yakın ama sınırlar içinde)
hormonlar son yapılan tahlilde çok dengeliydi (FSH:9 LH:9 )
[Daha öncekilerde çok problemli değildi zaten (Fsh:6 ise LH8 )gibi
yani ikiye üçe katlama olmadı hiç.Prolaaktin,e2 ve tsh da normaldi]

Klomenle (2*1) yumurtam 21 mme ulaşınca çatlatma ve ilişki denendi 2 kere sonuç yok

Rahim filmi çekildik ara verip bir ay temiz çıktı film

Klomenle aşılama denendi
Adetimi 3 gün geçince kanda gebelik bakıldı
gebeydim fakat 5. haftadan sonra değerlerin düşmesi sonucu doğal yolla düşük yaşandı kürtaj yapılmadı

O hevesle 1 ay aradan sonra tekrar klomenle alıama denendi
9. gün değerim 2.37 idi
Çok büyük ihtimalle negatif çünkü ateşim düşüşe geçti
O yüzden bu gün 14. gün olmasına rağmen test yatırmayacağım

Şimdi dr bey size sorum şu olacak
artık tüp bebek vakti mi???

drum bir kere de gonodotropin ile aşılama yapmak istiyor ama ben ilaç hakkımı aşılama için kullanmak taraftarı değilim.

Birde son fsha göre yani 9 olan değere göre durum vahimleşiyor mu??
Şimdiden teşekkürler

İlaç hakkınızı aşılama ile kullanabilirsiniz. Maliyet etkin bir yaklaşımdır. Bebeğinize ulaşmanız dileğiyle.ç..

Hocam ben almanyada yasiyorum.. 3 düsük yapnca bana,kromozom ve pihtilasma testi yapildi,kromozom temiz cikti..fakat pihtilasmada sonun var dendi..size kagita alti cizili degerlerimi yaziyorum..lütfen yorumlarmisiniz.ve ne yapmama lazim,son düsügüm 4 ay evel oldu..18 haftalikti..lütfen bana yok gösterin....cok tesekür ederim

proteyin s Aktivitäl-( 56-116)---45
pölsminogen -Aktivitäl(70-110)-- -132
keralitin serum- ( o,66-1,09)----0,55
hemoglobin-11,4
mcv-(80,6-93;4)------77,8
mch-(26,2-33,0)------23,1
faktör v-(70-120)____141

Cok gecmis olsun. Bize gelen raporlar genetik inceleme sonucu verilir ve heterozigot tasiyici, homozigot normal veya hasta olarak rapor edilir. Raporunuzu yorumlayamadim....

Hocam lütfen beni bilgilendirin..Almanyada yasiyorum..Benim rahmin arka duvarinda 6 cm büyüklügünde ve son 3 ayda 4 iken 6 olan miyom icin amelyat önerildi..sol tüpümde kapali,onunda acilmasi icin...3 düsügüm var ve cocugum yok..düsük sebebplerinede pihtilasma dendi...

Gitigim kadin doktorum,amelyati acik amelyat olarak kendim yapayim dedi sonra vaz gecti ve kendi yapmaya cesaret edemedigini söyleyip beni ünüversite hastanesine yolladi ve orda laparaskopik olarak yapilmasinin amelyatin daha rahat ve sonrasi icinde daha iyi olacagini söyledi..bende kabul ettim,hatta laparaskopi icin sevindi.....
Bugünde hastaneye gittik,görüsme ve amelyat tarihi almak icin...ama doktor bana laparaskopi icin 6 cm miyomun büyük oldugunu kedisinin acik amelyat yapacagini söyledi..Aklim cok karisti 2 aydir bu amelyat icin fikir birligi olmadigi icin bekliyorum...Cocugum olamsdigi icin acik amelyat daha riskli degilmi,sonucta yapisiklik riski var..yasim 39,5 ve amelyat sonrasi bekleme süreside cok uzun..6 cm miyom neden lap icin büyük olsunki..arastirmalarimda 10-12 cm ile lap olanlari okudum :::Lütfen bana akil verin..Agustos 11 icin yatis 12 icinde amelyat günü aldim..ama aklimda cok soru isareti var...

Sizi muayene eden Doktor, sizin durumunuza en uygun olan ameliyat yontemini onermis. Doktorunuza guvenin. Ameliyatinizin basarili gecmesini ve en kisa surede bebeginize kavusmanizi dilerim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…