- 21 Ağustos 2023
- 387
- 885
-
- Konu Sahibi therewillbeaday
Merhaba Vitamin düşüklüğünu hiç hafife almayın. Ben 5 yıl önce tokayı bile zor taktigim gür ve belimin altına kadar uzun saçlara sahiptip. Bir anda dökülme başladı önce hafife aldım. Bir gün annem saçlarımı kuruturken feryat etti eyvah sen kel oluyorsun diye. Meğerse tepemi görmemişim bildiğin açılmış. Günlerce karalar bağladım hemen kısacık kestirdim. Ama dökülme şiddetlendi. Sonra cildiyeye gittim hemen kan tahlili yaptı bütün değerlerim yerlerde. Hem bir dolu ilaç hem de ducray diye şampuan ve kreminden oluşan set yazdı. Saçlarım atık sayilacak gibi tuy seklinde kalmıştı. İlaçları ve şampuanı kullandım arada ceviz kabuğu hasladik onun suyu ile durulama yaptım. Bir de ısırgan otu başladım durulama suyu olarak kullandım. Saçlarım zamanla çıkmaya başladı. Erkek saçı gibi yeni saçlarım oldu o tüy gibi kalanları kesmemistim görenler yeni model sanıyorduAsla kavuşamam.Inancim kalmadi.Ben kel olacam diye korkiyorumBu dökülme hayra alamet değil kardeşim.Vitamin eksikliği olsa da bu kadar dökülme olmaz.Sabaha kadar o saci tarasam kafamda sac kalmiacak benim.Taramiyirudm da duruyor o emanet saçlar.Taradikca geliyor.Cildiricam cidden..Kaç aydir devlete randevu almaya çalışıyorum dermatoloji alamiylrum.ozele gitt çok para istedi.Gidemedim şuan.Ben böyle dökülme gormedim.Bence stresten bagisikli zayıfladı.Acaba alopesi rahatsizligi olabilor mi dedim? Egzema bu kadar sac dökmez çünkü hiç normal değil.Gorenler şimdi de saçına ne oldu diye soruyor cidden lanet olsun hep göz hapsindeyim.
Benimde saçlarım çok gürdü hatta toka tutturduğumda bağ ağrısı yapardı. Son bir sene içinde inanılmaz bir dökülme yaşamaya basladım ve uzamıyor. Kan değerlerim normal olmasına rağmen. Mevsimsel dökülmeler 2-3 ay sürermiş fakat benimki öyle değil. Coronari virüs geçirenlerde çok fazla olduğunu duydum. Aşıdan dolayı mı böyle olduk acaba diye düşünmüyor değilim. Biotin vitamini kullanmaya başladım. Saç için çok etkiliymiş. Aynı zamanda folik asitte alıyorum. Etkilerini görürsem sizlerle paylaşacağım.Merhaba arkadaşlar. Genetik erkek tipi saç dökülmesi yaşıyorum çok uzun zamandan beri. 27 yaşındayım. Fakat son 1.5-2 yıldır özellikle saçım daha fazla dökülüyor. Elimi attığım anda avuç avuç dökülüyor. Tepe bölgesinde çok ciddi açılmalar var. Saç yok resmen o kısımlarda. Zaten saçım çok çok azaldı. Böyle giderse tüm saçımı kaybedeceğimŞu an takibinde olduğum bir doktorun vermiş olduğu spreyleri düzenli kullanıyorum. Biotin takviyesi alıyorum. Market şampuanları yerine yine doktorun vermiş olduğu bitkisel şampuanı kullanıyorum. (Tahlillerimde hormonla alakalı bir sorun çıkmadı. Düzenli regl oluyorum, son iki aydır reglim çok kısa sürüyor. Kadın doğuma gittiğimde ultrason ve tahlillerde sorun olmadığını söyledi. ) Mezoterapi yaptırdım fakat saçımın parlaklığını, canlılığını bir nebze arttirsa da dökülmelere hiç etkisi olmadı. Şu an tepe kısmımda çok büyük açıklıklar var.
Başka rahatsızlıklarım olmasına rağmen şu an kafama taktigim tek şey bu. Psikolojimi, tüm hayatımı etkiliyor aynaya bakmak istemiyorum artık.
Benzer durumu yaşayıp işe yarar bir yöntem/tedavi bilen veya doktor önerisi olan varsa yazabilir mi lütfen?
Valla canım 10 yıl önce erkek tipi dökülme teşhisi konuldu banada saç mezoterapisi yaptırdım türlü türlü eczanede karışımlar kullandım dünyanın parasını harcadım ama maalesef giden saçlarım geri gelmedi 9 yıllık evlilik hayatımda bir kez saçlarımda gürleşme hissettim oda kızıma hamileyken doktorum ocean mummy diye bir balık yağı verdi içinde 12 çeşit vitamin vardı gebelikten sonra o balık yağını bıraktığım gibi dökülme başladı ve yine eski haline döndü yani dıştan tedavi yerine içten de vitaminlerle desteklemek gerekiyor bence ben bir aydır tekrar balık yağına başladım inşallah güzel sonuç görürümMerhaba arkadaşlar. Genetik erkek tipi saç dökülmesi yaşıyorum çok uzun zamandan beri. 27 yaşındayım. Fakat son 1.5-2 yıldır özellikle saçım daha fazla dökülüyor. Elimi attığım anda avuç avuç dökülüyor. Tepe bölgesinde çok ciddi açılmalar var. Saç yok resmen o kısımlarda. Zaten saçım çok çok azaldı. Böyle giderse tüm saçımı kaybedeceğimŞu an takibinde olduğum bir doktorun vermiş olduğu spreyleri düzenli kullanıyorum. Biotin takviyesi alıyorum. Market şampuanları yerine yine doktorun vermiş olduğu bitkisel şampuanı kullanıyorum. (Tahlillerimde hormonla alakalı bir sorun çıkmadı. Düzenli regl oluyorum, son iki aydır reglim çok kısa sürüyor. Kadın doğuma gittiğimde ultrason ve tahlillerde sorun olmadığını söyledi. ) Mezoterapi yaptırdım fakat saçımın parlaklığını, canlılığını bir nebze arttirsa da dökülmelere hiç etkisi olmadı. Şu an tepe kısmımda çok büyük açıklıklar var.
Başka rahatsızlıklarım olmasına rağmen şu an kafama taktigim tek şey bu. Psikolojimi, tüm hayatımı etkiliyor aynaya bakmak istemiyorum artık.
Benzer durumu yaşayıp işe yarar bir yöntem/tedavi bilen veya doktor önerisi olan varsa yazabilir mi lütfen?
Onunki de minoksidildi galiba ve altı ay sonra etkisini göstermeye başlamıştı sanırım. Tam hatırlayamıyorumUzun süredir aynı spreyleri kullanıyorum. İki spreyden birisi minoksidil zaten..
Tam olarak rahatsızlığın adı varmı veya doktorun senin felanca probleminden dolayı saç dökülmen var diyor mu ? Ben pkoluyum benim son 2 yılda saç tepem hafif derecede açıldı bide tam krep yaptığımız tepe olan alanda açılmalar seyrekleşmeler oldu avuç avuç değil çok daha fazlası dökülüyordu İnositol kullandım hormonlarımı düzeltti hormondan kastım adet düzeni ve tırnak ve saç kırılma dökülmeler vs. İnositol ve bioblas şampuanı kullanıyorum bioblass siyah sarımsak şampuanı bişeye yaramaz ama olsun dedim denedim 1,5 ay içinde dökülmeler azaldı durdurdu ama saç tellerim baya inceldi yani çok kalın saçlarım vardı eskiden benim ağırlık bile yapardı boynuma artık okadar ince telli ki toplarken çok az saç oluyor bağlarken yeme düzeni bol vitaminli olsun, D vitamini ve B12 kullan çünkü kan hücrelerini çoğaltıpı için saçlar da etkisi oldukça çok diye biliyorum ben.kullandıklarımı liste olarak yazayım sana belki faydası olur..Merhaba arkadaşlar. Genetik erkek tipi saç dökülmesi yaşıyorum çok uzun zamandan beri. 27 yaşındayım. Fakat son 1.5-2 yıldır özellikle saçım daha fazla dökülüyor. Elimi attığım anda avuç avuç dökülüyor. Tepe bölgesinde çok ciddi açılmalar var. Saç yok resmen o kısımlarda. Zaten saçım çok çok azaldı. Böyle giderse tüm saçımı kaybedeceğimŞu an takibinde olduğum bir doktorun vermiş olduğu spreyleri düzenli kullanıyorum. Biotin takviyesi alıyorum. Market şampuanları yerine yine doktorun vermiş olduğu bitkisel şampuanı kullanıyorum. (Tahlillerimde hormonla alakalı bir sorun çıkmadı. Düzenli regl oluyorum, son iki aydır reglim çok kısa sürüyor. Kadın doğuma gittiğimde ultrason ve tahlillerde sorun olmadığını söyledi. ) Mezoterapi yaptırdım fakat saçımın parlaklığını, canlılığını bir nebze arttirsa da dökülmelere hiç etkisi olmadı. Şu an tepe kısmımda çok büyük açıklıklar var.
Troid hastalığının olmadığına kesin emin misinizMerhaba arkadaşlar. Genetik erkek tipi saç dökülmesi yaşıyorum çok uzun zamandan beri. 27 yaşındayım. Fakat son 1.5-2 yıldır özellikle saçım daha fazla dökülüyor. Elimi attığım anda avuç avuç dökülüyor. Tepe bölgesinde çok ciddi açılmalar var. Saç yok resmen o kısımlarda. Zaten saçım çok çok azaldı. Böyle giderse tüm saçımı kaybedeceğimŞu an takibinde olduğum bir doktorun vermiş olduğu spreyleri düzenli kullanıyorum. Biotin takviyesi alıyorum. Market şampuanları yerine yine doktorun vermiş olduğu bitkisel şampuanı kullanıyorum. (Tahlillerimde hormonla alakalı bir sorun çıkmadı. Düzenli regl oluyorum, son iki aydır reglim çok kısa sürüyor. Kadın doğuma gittiğimde ultrason ve tahlillerde sorun olmadığını söyledi. ) Mezoterapi yaptırdım fakat saçımın parlaklığını, canlılığını bir nebze arttirsa da dökülmelere hiç etkisi olmadı. Şu an tepe kısmımda çok büyük açıklıklar var.
Merhaba bıttım sabununu nerden aldınız ve rengi neydi sarı ve yeşil var hangi rengini almalıyım kararsız kaldımTiroit probleminiz olabilir mi?
O da saç dökülmesi yapıyor yanılmıyorsam. Tsh değerlerinize baktırın.
Eşime kullandık biz faydasını gördük,bıttım sabunu var saç dökülmesine çok etkili ki eşimin dökülmesini durdurup bebek saclar çıkardı kafasında. Çok sıcak suyla yıkama yapmayın,ılık olsun,o da zarar veriyor saça.
Birde taze biberiyeyi suya atıp demleyip ,süzüp sprey şeklinde saç diplerine sıkıyorum ben o bana epey iyi geldi. İçine karanfilde atarsanız 10-15 tane daha etkili oluyor. Dolapta saklayın bunu maksimum 3 günde bitirin bozuluyor sıcakta. Sonra taze yeniden yapabilirsiniz.
Sarımsakta ekleyebilirsiniz şampuana ,sarımsak çok etkili ama kokuya ne kadar dayanabilirsiniz bilmiyorum. Ben çam terebentin yaği ekliyorum 1 kapak,çalkalarayak kullanıyorum şampuanı. Sacı kurutuyor biraz ama dökülmeye fayda sağladı bende.
Herhangi bir sağlık probleminiz yoksa bunlar etkili olur.
Ben dax supergro da kullanıyorum fakat saçlarınız dökülürken kullanmak ne kadar uygun bilemedim zira zor arınıyor biraz saçtan,daha çok yorabilirsiniz sacınızı. Biraz toparlanır dökülme azalırsa o zaman kullanın güzel besliyor sacı.
Ağzından bal damlıyor kardeşim ama taradikca geliyor öyle boyle değil.Halsizlik felan yok bende hiç ama geçenlerde iki farklı hastahaneye gittim.Hemşireler kan almakta zorladılar.Damarin ince felan..Alamadilar.Ücuncu hemşire geldi ince damardan aldı o da yavaş yavaş geliyor.Aģır ağır.Syni sorunu özelde de yaşadım.Hemsire kanın pıhtılı felan diye konseri mirelim bozuldu yaw..Başka sintilar mi var acaba diue düşündüm.Devlete randevu aldım onu bekliyorum.Ic hastalıklarına.Dermatolaga alamadım.Merhaba Vitamin düşüklüğünu hiç hafife almayın. Ben 5 yıl önce tokayı bile zor taktigim gür ve belimin altına kadar uzun saçlara sahiptip. Bir anda dökülme başladı önce hafife aldım. Bir gün annem saçlarımı kuruturken feryat etti eyvah sen kel oluyorsun diye. Meğerse tepemi görmemişim bildiğin açılmış. Günlerce karalar bağladım hemen kısacık kestirdim. Ama dökülme şiddetlendi. Sonra cildiyeye gittim hemen kan tahlili yaptı bütün değerlerim yerlerde. Hem bir dolu ilaç hem de ducray diye şampuan ve kreminden oluşan set yazdı. Saçlarım atık sayilacak gibi tuy seklinde kalmıştı. İlaçları ve şampuanı kullandım arada ceviz kabuğu hasladik onun suyu ile durulama yaptım. Bir de ısırgan otu başladım durulama suyu olarak kullandım. Saçlarım zamanla çıkmaya başladı. Erkek saçı gibi yeni saçlarım oldu o tüy gibi kalanları kesmemistim görenler yeni model sanıyorduvelhasıl asla çıkmaz dediğim saçlarım çıktı tabi eskisi gibi gür değil ama normal hale döndü. Asla umutusuz olmayın acilen dahiliye ve cildiyeye gidin muhakkak çözümü vardır. Oksijen tedavisini de öneriyorlar gözenekleri açıyor kılcal damarları harekete geçiriyor saçların yeniden gelmesine yardımcı olabilir.
Bu arada b süre saciniI icme suyuyla yada aritilmis suyla yikamanizi oneririm ser sularijda oyle bi etkisi oluyormus bir doktor arkadasimdan duymustumMerhaba arkadaşlar. Genetik erkek tipi saç dökülmesi yaşıyorum çok uzun zamandan beri. 27 yaşındayım. Fakat son 1.5-2 yıldır özellikle saçım daha fazla dökülüyor. Elimi attığım anda avuç avuç dökülüyor. Tepe bölgesinde çok ciddi açılmalar var. Saç yok resmen o kısımlarda. Zaten saçım çok çok azaldı. Böyle giderse tüm saçımı kaybedeceğimŞu an takibinde olduğum bir doktorun vermiş olduğu spreyleri düzenli kullanıyorum. Biotin takviyesi alıyorum. Market şampuanları yerine yine doktorun vermiş olduğu bitkisel şampuanı kullanıyorum. (Tahlillerimde hormonla alakalı bir sorun çıkmadı. Düzenli regl oluyorum, son iki aydır reglim çok kısa sürüyor. Kadın doğuma gittiğimde ultrason ve tahlillerde sorun olmadığını söyledi. ) Mezoterapi yaptırdım fakat saçımın parlaklığını, canlılığını bir nebze arttirsa da dökülmelere hiç etkisi olmadı. Şu an tepe kısmımda çok büyük açıklıklar var.
Yaa sen benim saçlarımı görsen şok olurdun. Elimi her dokundurdugumda simsiyah bir yumak kalırdı elimde. Taramazdim artık psikolojim bozuluyordu. Kafa beyazladi açıldı resmen yeni saçlar cikana kadar serçe parmagi kalınlığında saçım kalmamisti. Benim de damarlarım öyle. Ne özel ne devlet hastanesi tek seferde bulamaz damarimi. Hatta bazı hemsireler sen kaza falan gecirirsen acil müdahalede sıkıntı yaşayacak doktorlar demisti felaket tellalı gibiAğzından bal damlıyor kardeşim ama taradikca geliyor öyle boyle değil.Halsizlik felan yok bende hiç ama geçenlerde iki farklı hastahaneye gittim.Hemşireler kan almakta zorladılar.Damarin ince felan..Alamadilar.Ücuncu hemşire geldi ince damardan aldı o da yavaş yavaş geliyor.Aģır ağır.Syni sorunu özelde de yaşadım.Hemsire kanın pıhtılı felan diye konseri mirelim bozuldu yaw..Başka sintilar mi var acaba diue düşündüm.Devlete randevu aldım onu bekliyorum.Ic hastalıklarına.Dermatolaga alamadım.
Haftada bir zeytin yağı beş diş sarımsak bir çay kaşığı tuz la saçlarına msj yap bir saat bekletip yıka evet kötü kokuyor ama sarımsak saçın çıkmasını sagliyorMerhaba arkadaşlar. Genetik erkek tipi saç dökülmesi yaşıyorum çok uzun zamandan beri. 27 yaşındayım. Fakat son 1.5-2 yıldır özellikle saçım daha fazla dökülüyor. Elimi attığım anda avuç avuç dökülüyor. Tepe bölgesinde çok ciddi açılmalar var. Saç yok resmen o kısımlarda. Zaten saçım çok çok azaldı. Böyle giderse tüm saçımı kaybedeceğimŞu an takibinde olduğum bir doktorun vermiş olduğu spreyleri düzenli kullanıyorum. Biotin takviyesi alıyorum. Market şampuanları yerine yine doktorun vermiş olduğu bitkisel şampuanı kullanıyorum. (Tahlillerimde hormonla alakalı bir sorun çıkmadı. Düzenli regl oluyorum, son iki aydır reglim çok kısa sürüyor. Kadın doğuma gittiğimde ultrason ve tahlillerde sorun olmadığını söyledi. ) Mezoterapi yaptırdım fakat saçımın parlaklığını, canlılığını bir nebze arttirsa da dökülmelere hiç etkisi olmadı. Şu an tepe kısmımda çok büyük açıklıklar var.
Merhaba,ben Mehmet Aydın marka alıyorum,koyu sarı yeşile dönük bir rengi var sabunun. Yorumlara bakıp alabilirsiniz uygun bulduğunuz markayı. Bende yorumlara bakıp almıştim. No name bir şey almak istemedim.Merhaba bıttım sabununu nerden aldınız ve rengi neydi sarı ve yeşil var hangi rengini almalıyım kararsız kaldım
ben yıllar önce internet üzerinden almıştım yeşil renkti çok kaliteliydiMerhaba bıttım sabununu nerden aldınız ve rengi neydi sarı ve yeşil var hangi rengini almalıyım kararsız kaldım
Evet epey etkili biberiye. Sulandırarak kullanmanız iyi olmus,uçucu yağlar direkt sürülmüyor saça yada cilde. Ben yağı hint yağı,zeytinyağı,badem yağı tarzında bir yağ ile karıştırıp kullanıyordum maske gibi ama atıyorum 1 yemek kaşığı diğer yağdan koyuyorsam,biberiyeden çay kaşığının yarısı kadar kullanıyordum.ben sadece biberiye yagi ve suyu kullandim, 1 ayda saclarim cikti yogun olarak, en cok ondan faydasini gordum sanirim.
Evet doğru . Amla yağını kullandığım sürede saç dokulmem durdu. Lakin berbat kokusundan dolayı atmak zorunda kaldımAy bi de amla yağı var hem dökülme duruyor hem dökülenler hızlıca çıkıyor. Çok fazla yöntem var. Sakın ümitsizliğe kapılmayın genetik çaresi yok diye düşünmeyin ki öyle bir şey yok