- 7 Ekim 2016
- 6.598
- 4.323
- 173
- Konu Sahibi Yesil Cilek
-
Siz kusma hastaligina yakalanmissiniz bile.Allah yardimciniz olsun.Kızlar çok zor bir dönemden geçtim 53 kilodan 38 kiloya kadar düştüm 2 senedir kilo almaya uğraşıyorum.Kan sonuçlarım normal hormonlar normal her şey normal ama bir türlü kilo alamıyorum!
Bacaklarımın arası ayrık duruyor resmen ya XS bile olmuyor bazen.Kaç doktor kaç diyetisyen gezdim.
Boyum 1,67.Kilo 38-39 arasında.
Bugün ağla ağla içim çıktı.Ve sigarayı çöpe atıp yeme düzeni oluşturmaya karar verdim.Sorun şu ki iştahım yok.
Öğüre öğüre yiyorum.Çok yersem kusuyorumÖnerebileceğiniz kalorisi yüksek az yesem de kilo aldıran yiyecekler içecekler var mı ??
Resim de atacağım konuya
Resim bana ait değil! Ancak fizik olarak benziyoruz...
kusma hastalığı diye bir hastalık mı varmış? bulimia nervosa'yı falan diyorsanız onlar bilinçli kusuyorlar,zayıflamak için. zayıf olsalar bile bedenlerini beğenmiyorlar daha da zayıflamaya çalışıyorlar vs. yani onlarınki psikolojik. konu sahibi öyle değil sadece iştahsız. yani duygusal yeme bozukluğu var. bazı insanlar streslenince çok yer -benim gibi- bazıları da konu sahibi gibi,annem gibi az yer.Siz kusma hastaligina yakalanmissiniz bile.Allah yardimciniz olsun.
bol bol kuruyemiş ye. her an ama.
antep fıstığı ve kaju gibi yağlı şeyler olabilir.
lokma tatlısını biliyor musun? 1 tanesi 78 kaloriymiş10 tane yesen her gün +780 cal arada git gel 1 tane at ağzına.
ekmeği hep katık yap yemeklerine.
tahin+pekmez müthiş kilo yapıyor.
tamam sağlıklı öneriler vermedim ama 1.67 boya 38 kilo hastalık resmen,anoreksiya gibi canım. o yüzden en azından 45 kiloya çıkana kadar biraz sağlıklı mı değil mi diye bakma,önce psikoloji
bir de eczanelerde bir süt var,besin takviyeli. annem kemoterapi alırken 44 kiloya düşmüştü onunla çok kilo aldı. bir sorsana,tanesi 5 tl ama doktora yazdırabiliyorsun o zaman biz 1 valiz sütü 20 tl'ye mi ne alıyorduk. günde 5 tane içsen ama hiçbir şey yemesen yine kilo alıyorsun öyle bir süt,annem yiyemiyordu.
Blumia evet. Sonrada ileriki safhalarda otomatikman kusuyorlar..kusma hastalığı diye bir hastalık mı varmış? bulimia nervosa'yı falan diyorsanız onlar bilinçli kusuyorlar,zayıflamak için. zayıf olsalar bile bedenlerini beğenmiyorlar daha da zayıflamaya çalışıyorlar vs. yani onlarınki psikolojik. konu sahibi öyle değil sadece iştahsız. yani duygusal yeme bozukluğu var. bazı insanlar streslenince çok yer -benim gibi- bazıları da konu sahibi gibi,annem gibi az yer.
moral bozmak yok,annem şu an 53 kiloYesil Cilek sen de düzeleceksin.
ayrıca hep kilo problemim oldu ve hep vermeye çalıştım. ama şunu iyi biliyorum kilo almak iştahsız biri için çok daha zor,kilo vermek daha kolay. iradene sahip çıkıp bir şekilde yemiyorsun ama istemiyorsa canın o lokmalar ağzında büyüyor.
anladım lakin her kusana bulimia nervosa denmez,konu sahibi de öyle değil dediğim gibi. olayı biraz yanlış anlamışsınızBlumia evet. Sonrada ileriki safhalarda otomatikman kusuyorlar..
yani konu sahibi yemekleri haddinden fazla yiyip sonra da zayıflamak için kusmuyor. zaten yiyemiyor,sorun iştahsızlık. zayıf olmaya çalışmıyor,psikolojik bir problemi yok.Blumia evet. Sonrada ileriki safhalarda otomatikman kusuyorlar..
canım anlıyorum seni,ama şu dediğim sütleri bir araştırsan? eczanede satılıyor tıbbi süt,1 tanesi 300 küsür kaloriydi ve minicik sütler 2 dakkada hüp içilir yani tatları da muhteşem. çikolatalı,çilekli falan var. çok kalorili olmasa ben de içiyordum arada öyle güzel tadıHaklısın.Kaç kere kemiklerim battığı için uyuyamayıp hastaneye koştum ağladım beni yatırın tedavi edin diye ancak anoreksiya olmadığım için yatırmadılar.İlaç dahi önermiyorlar.Diyet listesi hazırlayıp gönderiyorlar.
Ben yiyemiyordum ki.Gün boyu hiç bir şey yemesem açlık hissetmiyordum hissettiğim zaman su içtiğimde doyuyordum.Zorla ağzıma teptiğim şeyleri de kusuyordum işte..
Neyse ki düzeldi.Artık kusmuyorum.Yavaş yavaş toplamaya da başladım.En azından boş öğün geçirmiyorum az çok yiyebildiğim ne varsa yiyorum.
Bir çok kişi kilolu olmaktan yakınıyor.Aslında zayıf olmak çok daha zor.
Yüzün kırışıyor genç olsan bile, gözlerinde kalıcı morluklar oluşuyor, yürüyerek hiç bi yere gidemiyorsun, oturamıyorsun-yatamıyorsun kemiklerin batıyor, su bardağını kaldırırken bile ellerin titriyor...
Kimseye sarılamıyorsun. pantolon giyemiyorsun bacakların ayrık duruyor etek hele hiiiiççç dar bluz imkansız yazın kapat her yerini,
Tarifi zor, iğrenç günler geçirdim.Geçiriyorum da hala aslında...Ama artık daha umutluyum ve inanıyorum.
Zaten başka da seçeneğim yok
Bugün eczaneye gittim ama bahsettiğiniz sütlerden olmadığını hatta öyle bir şey olmadığını söylediler. Acaba nasil bulabilecegimi soyler misiniz? Adi neydi hatırlıyorsaniz?canım anlıyorum seni,ama şu dediğim sütleri bir araştırsan? eczanede satılıyor tıbbi süt,1 tanesi 300 küsür kaloriydi ve minicik sütler 2 dakkada hüp içilir yani tatları da muhteşem. çikolatalı,çilekli falan var. çok kalorili olmasa ben de içiyordum arada öyle güzel tadı
onu bize ilk almanya'daki kuzenim getirmişti,sonra burada da olduğunu öğrendik.ne demek yokmuş?Bugün eczaneye gittim ama bahsettiğiniz sütlerden olmadığını hatta öyle bir şey olmadığını söylediler. Acaba nasil bulabilecegimi soyler misiniz? Adi neydi hatırlıyorsaniz?
Bende kilo vercem diye canım çıkıyor . Kilo almamak nasıl birşey bilmiyorumki. Doktor iştah açıcı birşeyler önermedimi . Doktor tavsiyesi dışında her duyduğunuz bilmediğiniz şeyleri içmeyin . Allah korusun daha kötü sonuçlar olur. Gece on ikide falan yemek yiyin . Sevdiğiniz hiç mi birşey yok . Çikolata , makarna , Çerez . Her iki saatte bir bişeyler yiyin azda olsa çok zorlamadan . Mideniz küçüktür siZin çünkü . Allah yardımcınız olsun .Kızlar çok zor bir dönemden geçtim 53 kilodan 38 kiloya kadar düştüm 2 senedir kilo almaya uğraşıyorum.Kan sonuçlarım normal hormonlar normal her şey normal ama bir türlü kilo alamıyorum!
Bacaklarımın arası ayrık duruyor resmen ya XS bile olmuyor bazen.Kaç doktor kaç diyetisyen gezdim.
Boyum 1,67.Kilo 38-39 arasında.
Bugün ağla ağla içim çıktı.Ve sigarayı çöpe atıp yeme düzeni oluşturmaya karar verdim.Sorun şu ki iştahım yok.
Öğüre öğüre yiyorum.Çok yersem kusuyorumÖnerebileceğiniz kalorisi yüksek az yesem de kilo aldıran yiyecekler içecekler var mı ??
Resim de atacağım konuya
Resim bana ait değil! Ancak fizik olarak benziyoruz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?