Çok ideal zaman eğitimin için canım. Hikaye oku muhakkak uyuturken onun da algisinin açılması için çok faydası oluyor. Anlamsiz bir şeyler anlatmaya çalışıyor mu ?Benim Oğlumda 20aylık. Anne, baba, dede, mama, su içmek isterse HÜp, acıktığında ham ham ve arabaya inn inn demesi dışında göz, burun ve dudak dediğim de bana parmağıyla gösteren, Ayrica elimi tut, otur, dur, yavaş, komutlarını anlayan bir çocuk.
Bende daha çok göz teması kurmak istiyorum onunla Konuşunca ama benim oğlum çok aktif yerinde duramayan çocuk parkını görünce kendi kendine bağırıp çağıran bir yaramaz böcek.
O beni anlıyor. Bazen bana birșey anlatmak istediğini anlıyorum ama anca el kol hareketleriyle oluyor bu.
- tecrübesi olanlar ben takipteyim lütfen paylaşın bilgilenelim
Bugünlerde tv tlf var mu hayatında ? Ya da yakın zamanda hasta oldu muBenim oğlum da 20 aylık ama aç, anne, gel, dede diyordu artık omlarında söylemiyor. Her gün parkamgideriz, kitap oluruz, Yanında bir işle ilgilensem bile yaptığım işi ona anlatırım ama artık çocuğum konuşmayı bıraktı kafam çok karışık bunun nedeni nedir bir türlü bulamıyorum
Çok ideal zaman eğitimin için canım. Hikaye oku muhakkak uyuturken onun da algisinin açılması için çok faydası oluyor. Anlamsiz bir şeyler anlatmaya çalışıyor mu ?
Göz teması için onun göz hizasına al ilgi alanı olan şeyleri konuşurken en çok o zaman göz teması kuruluyor.
Benimki de çok hareketli en çok oyuncaklarinin başına oturunca sakin oluyor o zaman konuşuyorum daha çok dinliyor.
Burdan gelişmeleri yaz cnmYok aslında anlamsız değilde. Mesela arabası koltuğun altına kaçıyor bana bir şeyler anlatmaya çalışıyor parmağıyla gösteriyor. TV ya ister istemez günde bir iki saat (toplamda) oluyor bazen. Bazende hiç.
Biz şöyle uyuyoruz ben ona sütünü veririm bide uyku arkadaşı var onu alır eline sütünü içerken veya biraz yatağında dönerken uyuya kalır bende sessizce odada oturum damlasını bekliyorum kitabı hiç denemedim uyku öncesi. Daha çok gün içinde. Bu arada ben tuvalet eğitime ve emzik bıraktirmayi da başlamak istiyorum
TV yemek yerken izletiyordum, Kendi kendine yemek yemeye başladı ben de televizyon izletmeyi bıraktım yemek yerken. Konuşmayı bırakmasıyla televizyonu buraya izlemeyi bırakması hemen hemen aynı dönemlere denk geliyor aslında. Hastalık geçirmedik Yakın zamandaBugünlerde tv tlf var mu hayatında ? Ya da yakın zamanda hasta oldu mu
TV yemek yerken izletiyordum, Kendi kendine yemek yemeye başladı ben de televizyon izletmeyi bıraktım yemek yerken. Konuşmayı bırakmasıyla televizyonu buraya izlemeyi bırakması hemen hemen aynı dönemlere denk geliyor aslında. Hastalık geçirmedik Yakın zamanda
Sevgi ve ilgi gelişimde olmazsa olmazlar. Bebeklerimiz sağlıkla büyüsün, Allah önce sağlık versin, gerisi bol ilgi ve sevgiInşallah başlar geri canım. Gelişmeleri yaz muhakkak.
Bizde Bu günlerde bol sevgi bol ilgi ve bol sohbet var . Kelimeler biraz arttı bu sayede.bizde bu şekilde gelişmeler olmaya başladı.
Benim oğlum 29 aylık malesef bizde de
Baba babasının adı süt git gel bi iki o kadaf başka hiç kelime yok
Ama talimatları çok güzel alıyor
Algıları çok kuvvetli ama asla konuşmuyor
Bir de çok inatçı sinirlibir çocuk
Büyük oğlum da çok geç konuştu şimdi susmuyor ama o en azından anne falan da diyordu
Aynen dediğin gibi oluyor bizde deSiniri konuşmamasından kaynaklanıyor zaten cnm. Bizim çocukta bazen bir kelimeyi tam söyleyemiyor ben düzeltiyorum. Hadi doğru şeklini söyle diyorum çok sinir oluyor ve sonra sinirli davranmaya başlıyor.
Genel olarak söylediği çok kelime yok zatenCikaramadigi harf var mı onu tespit et muhakkak. Benim çocuk ş,s, r, bunları hiç kullanmıyor. O yüzden su dedirtemiyorum.
Sesli harflerin hepsi çıkıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?