Gebeliğe Hazırlık Artık dayanamıyorum hashimoto pcos insülin direnci insanların küçümsemeleri yıldım :(

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

SayeBalaban

Güzel günler göreceğiz güneşli günler 🍀🤲🏻
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2024
750
267
18
Arkadaşlar şuan ağlaya ağlaya yazıyorum buraya o kadar kötüyüm ki...
Pcos var adetlerim düzensizdi yeni yeni düzelmeye başladı insülin direncim var dikkat te etsem düşüremiyorum hashimoto var tsh çok yüksek bu yüzden halsizlik hat safhada hareket etmeye halim kalmıyor 1 kimyasal 1 normal gebeliğim oldu doğal yoldan fakat düşükle sonuçlanan ne yapsam gerçekten zayıflayamıyorum hamile de kalamıyorum bugün bir yakınım bir ortamda hamilelik haberi verdi fakat özellikle herkesi uyardı benim duymamam için lavabodayken duydum
Yukıldım hâlâ daha içim acıyor kimsenin mutluluğunda gözüm yok kimden hamilelik haberi alsam aksine mutlu oluyorum bu konuda imtihan olmadıkları için ama insanların beni son derece kusurlu görmeleri canımı yakıyor kendi annem zayıflamam konusunda baskı yapıyor ne yaparsam olmuyor kendi canıma kıyacağım artık çok kötü durumdayım bunu paylaşabileceğim sadece burası var içimi dökebileceğim çok yoruldum gerçekten bir dost eli istiyorum omzumda beni anlayan tavsye veren , herşeyden önce insanım bu muameleler çok can yakıcı değil mi :(

Ben de pcosla hamile kaldım ilki düşük ikinci 20 haftalık hatta dr ultrasona bakarken yumurtalıklarııma baktı hala kistler vardı

Ya ne alakaaaaa. Gerçekten çok sinirlendim şuan. Kimse kimseye muamele yapamaz. Veren de Allah alan da Allah. Önce bunu öğrensinler.Bu dünya bi imtihan dünyası biz bununla sınanırız bi başkası başka bişeyle. Geçen akşam eşimin kuzeni geldi çocuk yapın dedi geç kalmayın dedi. Ne geçi dedim ben daha 25 yaşındayım. Ya olmuyorsa dedim nasıl bu soruyu sorabiliyorsun dedim kıpkırmızı oldu. Kendinize laf söyletmeyin Allah aşkına yapmayın. Sen niye moralini bozuyorsun.

Ah canım seni çok iyi anlamakla beraber düşüncelerini degistirmeni tavsiye ediyorum evet çok üzücü insanın içi gidiyor bu öyle vir imtihan ki seni gerçekten anlıyorum ama bazen Allah'ın verdiği vermediğinden daha ağır bir imtihandır. Sana bunu vermiyorsa seni daha büyük bir acidan sinavdan koruyor belki böyle düşün ? Hayatta öyle büyük acılar var ki evlat sahibi olamamak da var olup da güzel gününü gorememek de var. Canına kıymak ne demek sen bu dünyaya öncelikle kendin için iyi bir hayat sürmek için geldin birinci amacın bu. Sana kötü gelen kim varsa uzak durup kendini sevmelisin önce Allah'tan gelen şeyi kabul edip teslim olmalısın inan bu teslimiyetin huzuru başka . Lütfen intihar falan deme ve bakış açını değiştirmeye calos asla ahkâm kesme.niyetinde yazmıyorum bende anne olmayı çok istiyorum yemin ederim bebek arabalari görüyorum diye AVM gitmek istemiyorum artık ama yapacak ne var? Biz isteriz Allah verir veya vermez bizim için gizelnen müjdeyi bilemeyiz

Ya ne alakaaaaa. Gerçekten çok sinirlendim şuan. Kimse kimseye muamele yapamaz. Veren de Allah alan da Allah. Önce bunu öğrensinler.Bu dünya bi imtihan dünyası biz bununla sınanırız bi başkası başka bişeyle. Geçen akşam eşimin kuzeni geldi çocuk yapın dedi geç kalmayın dedi. Ne geçi dedim ben daha 25 yaşındayım. Ya olmuyorsa dedim nasıl bu soruyu sorabiliyorsun dedim kıpkırmızı oldu. Kendinize laf söyletmeyin Allah aşkına yapmayın. Sen niye moralini bozuyorsun.
Tatlım çok yıprandım 5 yıl olacak neredeyse insanların bakışlarından bile çok yıprandım sinirlerim laçka durumda sadece ağlamakla sonlanıyo herşey sonrasında 1 hafta depresiflik :(

Ah canım seni çok iyi anlamakla beraber düşüncelerini degistirmeni tavsiye ediyorum evet çok üzücü insanın içi gidiyor bu öyle vir imtihan ki seni gerçekten anlıyorum ama bazen Allah'ın verdiği vermediğinden daha ağır bir imtihandır. Sana bunu vermiyorsa seni daha büyük bir acidan sinavdan koruyor belki böyle düşün ? Hayatta öyle büyük acılar var ki evlat sahibi olamamak da var olup da güzel gününü gorememek de var. Canına kıymak ne demek sen bu dünyaya öncelikle kendin için iyi bir hayat sürmek için geldin birinci amacın bu. Sana kötü gelen kim varsa uzak durup kendini sevmelisin önce Allah'tan gelen şeyi kabul edip teslim olmalısın inan bu teslimiyetin huzuru başka . Lütfen intihar falan deme ve bakış açını değiştirmeye calos asla ahkâm kesme.niyetinde yazmıyorum bende anne olmayı çok istiyorum yemin ederim bebek arabalari görüyorum diye AVM gitmek istemiyorum artık ama yapacak ne var? Biz isteriz Allah verir veya vermez bizim için gizelnen müjdeyi bilemeyiz
Allah razı olsun o kadar güzel yazmışsın ki çok teşekkür ederim okudukça nefes alışımın sakinleştiğini hissettim :(

Hamile kalmayı marifet sanan insanlardan nefret ediyorum. Sen bu dünyaya anne olmak için gelmedin sadece. Allahım içine ferahlık versin güzellikler sunup yolunu kolaylaştırsın.
Amin çok sağol canım çokk ,
Ya çocuğu olmayan insanların olunca da aynı imtihandan geçenlere yaptığı bu muamele nasıl acı bişey halbuki sen de yaşadın ah alıyorlar korkuyorum kimsenin kimsede ahı kalmaz

Tatlım çok yıprandım 5 yıl olacak neredeyse insanların bakışlarından bile çok yıprandım sinirlerim laçka durumda sadece ağlamakla sonlanıyo herşey sonrasında 1 hafta depresiflik :(
Öyle bişey yok. Sen eksik değilsin. Herşeyin zamanı var. Hiç bişey çaresiz değil. Kimse için kendini üzmeye de deymez. Bak burda biz varız bize yaz dertleş içine atma.

Bu arada diyet vs olmadan sağlıklı bir şekilde bu hastalıkların semptomlarını azaltacak fikirlerinize önerilerinize talibim çok yoruldum belki çok ufak bir değişiklik çok farklı şeylere vesile olabilir

Öyle bişey yok. Sen eksik değilsin. Herşeyin zamanı var. Hiç bişey çaresiz değil. Kimse için kendini üzmeye de deymez. Bak burda biz varız bize yaz dertleş içine atma.
Çok sağol inan o yüzden yazdım zaten buraya , ben normalde içime atarım sırf belki birisi vesile olur yarama merhem olur diye içimi döktüm

Senden de iyi olmanı cani gönülden isterim senin için dua edeceğim
Allah razı olsun aslında bu kadar çocuk meraklısı değildim ama beni buna sürüklediler sonrasında nasibi olmayan bebeklerim iyice istemeye başladım :(. Hep dua ediyorum imtihan olmamak için

Bu arada diyet vs olmadan sağlıklı bir şekilde bu hastalıkların semptomlarını azaltacak fikirlerinize önerilerinize talibim çok yoruldum belki çok ufak bir değişiklik çok farklı şeylere vesile olabilir
Merhaba bendede aynıları var sadece pcos yok bende 8 senedir evliyim 3 düşük yaptım şuandada olmuyor malesef. Aşılamaya başlıcaz inşallah . Haşimato için glütensiz beslenebilirsin. Maalesef ki doktorlar hep spor yapmam gerektiğini söyledi bana şuandada spora başladım.

Diyet yapmaktan başka çare yok sağlıklı beslenme spor ve takviye gıdalar

Canım yanlış anlaşılmak istemem ama belki de üzülmemen için duymanı istememiş olabilir kötü niyetli gelmedi bana üzülürsün diye öyle demiş geldi🫤 bu şekilde düşünüp kendini üzme lütfen . Rabbim en kısa zamanda yüzünü güldürüp kucağını doldurur inşallah 🤲🌸

Amin çok sağol canım çokk ,
Ya çocuğu olmayan insanların olunca da aynı imtihandan geçenlere yaptığı bu muamele nasıl acı bişey halbuki sen de yaşadın ah alıyorlar korkuyorum kimsenin kimsede ahı kalmaz
seni böyle düşüncelere iten kusurlu veya eksik hissettiren kim varsa uzak dur evet kilo bi engel olabilir ama allah ol derse olur nice kilolu insanlar hamile kalıyor peş peşe sen tedbirini al tevekkülünü allaha bırak. mucizen sana geleceği zamanı bekliyor sadece. hiç bir sağlık sorunu olmayıp yıllarca bekleyen insanlar var sebepsiz olmayan, yani herşeyin zamanı var 🙏🏻

Hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız bende kiloluyum tsh falan normal Pcos yok pco var demişti sonra kayboldu adetlerim düzenli yumurtlamam düzenli ona rağmen kimyasal dahil hiç gebelik elde edemedim bende çevremden çok hamilelik haberi duydum benden sonra evlenenler hamile kaldı doğurdu hatta birisi ikinciye hamile :)) bende etkileniyorum doluyorum çok hatta bazen ağlıyorum ama sürekli içimden kendimi rahatlatmaya çalışıyorum hatta marifet sananlara da had bildiriyorum kiloyuda vermeye çalışıyorum ama olmuyor sağlıklı beslenmeye çalışıyorum o yüzden hamile kalmak marifet değil bende kalsam değil yani ne alaka sadece biz çok istediğimiz uğraştığımız için takıntı haline geliyor ister istemez tabi Buda olur yani sıkma canını hiç te takma ikinciye gebe kalan arkadaşım 103 kiloydu birinciden hemen sonra kaldı miyom felan hepppsi vardı ilkinde hatta vallahi varya bende uyuz olurdjm takma diyene ama harbiden takmasak hamile kalacağız ben bu kanaatteyim
Lütfen kendine psikolojik şiddet uygulama ve ayrıca kimseyide üzerinde söz sahibi yapma ya kiloda verilir sağlıklı beslenilir önemli olan şu gebelik olayını kafadan atmak bence öpüyorum kalbinden ❤️

Hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız bende kiloluyum tsh falan normal Pcos yok pco var demişti sonra kayboldu adetlerim düzenli yumurtlamam düzenli ona rağmen kimyasal dahil hiç gebelik elde edemedim bende çevremden çok hamilelik haberi duydum benden sonra evlenenler hamile kaldı doğurdu hatta birisi ikinciye hamile :)) bende etkileniyorum doluyorum çok hatta bazen ağlıyorum ama sürekli içimden kendimi rahatlatmaya çalışıyorum hatta marifet sananlara da had bildiriyorum kiloyuda vermeye çalışıyorum ama olmuyor sağlıklı beslenmeye çalışıyorum o yüzden hamile kalmak marifet değil bende kalsam değil yani ne alaka sadece biz çok istediğimiz uğraştığımız için takıntı haline geliyor ister istemez tabi Buda olur yani sıkma canını hiç te takma ikinciye gebe kalan arkadaşım 103 kiloydu birinciden hemen sonra kaldı miyom felan hepppsi vardı ilkinde hatta vallahi varya bende uyuz olurdjm takma diyene ama harbiden takmasak hamile kalacağız ben bu kanaatteyim
Lütfen kendine psikolojik şiddet uygulama ve ayrıca kimseyide üzerinde söz sahibi yapma ya kiloda verilir sağlıklı beslenilir önemli olan şu gebelik olayını kafadan atmak bence öpüyorum kalbinden ❤️
Yaa çok teşekkür ederiim , ben kafamdan silmeye çalıştıkça daha da çok şey yaşıyorum yani şöyle diyorum ki tamam toparlanıyorum sağlıklı besleniyorum önce bedenim iyi olacak bebek sağlıklı bir vücuda gelecek onca çaba vs ya birisi hamile kalıyor ve benim kalmamamla ilgili canımı yakıyorlar hamile olduğu haberini bana mutlulukla bildirenler var hediyeler alıyorum mutlu bir şekilde kutluyoruz ama can yakanlar hayatımdan 1 ay geriye atıyorlar beni
Ben sanırım çok sevilmedim küçüklüğümde kendimi hep bu yönden eksik hissediyorum ve ben kendimi sevemiyorum , insanlar da sanırım bunu anlamakta çok profesyonel ve kimi zayıf görseler can yakıyorlar yukarıda arkadaşımızın belirttiği gibi davranamıyorum güçlü göstersem kendimi cüret edemezler böyle birşeye ama yapamıyorum

Back
X