Artık Birikim yapmamın zamanı geldi. İsteyen katılsın birlikte paylaşalım.

Haklısın canım. İnan kazancımızın sadakasını vermesek zaten daha beter durumda olurduk. Bu tarz şeylere çok dikkat ederim şükür. Cuma günü kuaföre gidecektim. Düşündüm gerek yok 2 kutu boya aldım evde kendim boyadım saçımı. Şu an sadece devam eden lazerim için 1000 lira ayırdım bunun dışında kozmetiğe para vermemeye karar verdim. Zaten elimdekiler son kullanma tarihine kadar uzun bir süre idare ederler beni. Bu gün ev için eksper gelecek rapor hazırlamaya. Kısmet olursa haftaya ev işi tamamlanmış olur. Zaten ondan sonra istesem de harcamam. Hem bu ev işi eşimi de motive etti o da kararlı bu yolda tutumlu hareket etmeye. Boğazımızdan çocuğumdan asla kısmam ama ayda 3-4 kez dışarıda yemek yemeye de gerek yok. Evimde çok daha zevkli sofraları daha uyguna mal edebilirim. İlla dışarıda yiyeceksekte restoran yerine pikniğe gideriz ne bileyim.

Siz düzeni oturtun zaten yine herseyi yapabilirsiniz ki, geliriniz yüksek. Ama verdiginiz parayi bilin yeter.
Kendinize ayirlidiniz parayla yine de cok sey yapilabilir.
bir de borc yapmamaya calisin. Bitti gitti. Zamanla düzen oturunca zaten buna alisiyor insan. Biz gezmemizden de kismayiz. Fakat önceden gittigim yerlerde cer cöpe para veriridim o huyumdan vazgectim mesela. Ufak tefek harcamalari birakinca kaliteli ve daha tatmin edici isler yapiyor insan.
Indirimlerde can pazarindaymiscasina dolasmayi biraktim ben
Ya da kullanmayacagim rujlari almayi da biraktim.
Elektronik marka takintim yok. yiyecegim kadarini alirim.
Bütün ufak tefek fedakarliklarimdan sonra iyi bir yerde bes yildizli otelde tatil yapmak icin para derdimiz olmaz harcariz da.
Ama iste ben gün icinde herseyi minimalize ayarlarim maasim olmamasina ragmen eldeki para iyi kullanilir.
Kendi deyimimle cere cöpe para vermem ama istedigim birsey varsa da borcsuz sahip olabilirim.
Iki sene eski televizyon kullanip güzel bir televizyona rast geldigimizde sifir taksit ve borcla onu alabildik ve önemli olan budur benim icin.
Ama esim de ben de tutumluyuzdur. Makineleri genelde kisa programda kullanirim. Birsey varsa da yenisini almam. Bu gibi basit seyler yapariz. Her ay garanti iki bin lira birikir. ama yurt disindayiz ve giderimiz ne kadar ugrassak da fazla zaten. Misal köyde yasamama ragmen 1, 500 liradan fazlaya denk gelen bir kiramiz var. Bu yüzden daire alip kira vermek istemiyorum.

Canım bende senden gördüm 3 hafta oldu... Büyük büyük atamıyorum ama hergün 5 kuruş da olsa atıyorum. :) annem arada atıyor aklına gelirse :)

Şükürsüzlük... Kredi kartları da çıktı namertlik bozuldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…