Çok doğru teşekkür ederim daha dikkat edeceğimAslında mama miktarini ayarlamak iyi olabilir ulasimiz bebişin sağlığı için karaciğer ve bobrekler etkileniyor malesef. Mamaların arkasında bir oran var yaşa göre genellikle günlük bir cay bardağı yapıyor . Öyle verirsen iyi olur tabi ki sen bilirsin ama çünkü ne yediklerini bilemiyorlar . Suyu az içerse böbrekler sıkıntı yaşıyor sonra
Bizimki biraz tosuncuk kusana kadar yiyor da demek ki hepsi aynı değilÇok doğru teşekkür ederim daha dikkat edeceğim
Yani biz kaseyi dolu tutuyoruz, tabi tamamen bitirmiyor aslında sık sık az az yiyor. Suyunu da sık sık yeniliyoruz suyunu mutlaka içer.
Bizimki iri bir kedidir ama kilolu değildir özelden Fotoğrafını atacağımBizimki biraz tosuncuk kusana kadar yiyor da demek ki hepsi aynı değil
Aynen papatya, 25 yaşına filan gelmiş koskoca kadının -adamın ne işi var artık 70 lik ana-baba evinde?Şimdi totosunu yediğim kuzumun ki kendisi daha 2.5 yaşında 28 yaşımda yanımda olmasını istemem . Belirli vakitten sonra o da hayat kursun beni de salsın yahubende bı kendime bakayım . Neydim ne oldum neler oldu hayatımda bir yaşlılık keyfi yaşayım . Tabi bunu söylerken ailelerde de suç buluyorum çocukları belirli yaşa kadar bağımlı yetiştiriyorlar çünkü bizim ülkede suç ölene kadar anne ve baba yükümlü bakmaya gibi oysa onlar da insan ve belirli süre sonra artık hayatlarını kendi halinde yaşamak istiyorlar
Öncelikle karşılıklı kedi mesajlarınız gülümsetti teşekkür ederimAynen papatya, 25 yaşına filan gelmiş koskoca kadının -adamın ne işi var artık 70 lik ana-baba evinde?
Senin özel hayatın, sosyal hayatın, cinsel hayatın filan yok mu evladım, işin var gücün var, git kendi evinde küflen, biz de bı kafamızı dinleyelim derim ben sanırım
Ama şu da var Türkiye için bu "meslek sahibi olup ayrı ev-yasam kurmak" meselesi son yıllarda ekonomiden dolayı iyice guclesti, bu ilk adım için de artık (mesleği ne olursa olsun) gençlere mutlaka maddi destek vermek gerekiyor.
Bir de bizim toplumda çocuk hep ana babaya borçlu gibi görüldüğü için , ana baba eli ekmek tutan çocuğu evlenene kadar hatta sonrasında maddi manevi psikolojik sosyal ekonomik fiziksel sömürmeyi kendinde hak görüyor. Özellikle anneler "dovurdum, okuddum" diye diye ölene kadar çöküyorlar çocukların hayatına, imkanı olan da bu yüzden kopamıyor....
Ne mutlu bizeÖncelikle karşılıklı kedi mesajlarınız gülümsetti teşekkür ederim
Diğer konuya gelirsek tamamen bende olay bu anne babaya borçlu olmak bitmiyor maalesef bu borç bitmiyor.
Bunu da denedim bu sefer kendisi çıkıp gitti babamla kardeşim kedi mi daha önemli insan mı kedileri sahiplendirelim diye beni ikna etmeye çalıştılar bu sefer hiçbir şey değişmiyor yani…. Şu an mecbur kedilerimi iş yerime götürdüm ben evde olmadığımda onları öldürmekle tehdit etmeye başladı olay çok büyüdü artık. Öldürmez gerçi ama kapıları açar çıkıp gitmelerine ve kaybolmalarına müsade eder.Çok üzüldüm durumunuza. Annenizin asıl sorunu kendisiyle. Öfkesi de kendisine. Kediler de bahane siz de bahanesiniz. Bir şey bulamamış size sarmış. Yoksa en baştan istemezdi kedi falan evinde. Ben olsam kişisel algılamamaya çalışır, burası benim de evim, üzgünüm, kediler de bir yere gitmiyor ben de gitmiyorum, çok ,istiyorsan sen git derdim. Hiç ayrı kaldınız mı annenizden ? Muhtemelen ayrılsanız bu sefer de tam tersi davranır. Ben babamla benzer sorunlar yaşadım, tabi hiç bu evden git dediğini falan duymadım ama artık surat asıyor, tersliyordu. Atanamıyordum evlenemiyordum. Ben şehir değiştirip ev tuttum evden ayrıldım ama ekomonik şartlar şimdiki gibi berbat değildi ki. Ben o zamanlar İstanbulun göbeğinde asgari ücretin biraz üzerinde maaş alıp tek başıma hayat kurabilmiştim. Şimdi mümkün değil..
Kapıları açıp onların kaybolmalarini sağlamakla , kafalarını kesip öldürmek hemen hemen aynı şey zatenBunu da denedim bu sefer kendisi çıkıp gitti babamla kardeşim kedi mi daha önemli insan mı kedileri sahiplendirelim diye beni ikna etmeye çalıştılar bu sefer hiçbir şey değişmiyor yani…. Şu an mecbur kedilerimi iş yerime götürdüm ben evde olmadığımda onları öldürmekle tehdit etmeye başladı olay çok büyüdü artık. Öldürmez gerçi ama kapıları açar çıkıp gitmelerine ve kaybolmalarına müsade eder.
im kan sız28 yaşındayım evlilik vs yok görünürde.. Sosyal medya uzmanıyım şu an çalıştığım yerden asgari ücret alıyorum. Normalde ailem ile yaşıyordum kardeşim şehir dışında okuyor babam ise 3 ayda bir 3 aylığına yurt dışına çıkıyor. Annemle ben 3 ay kadar evde yalnız kalıyorduk. Bu arada evimiz müstakil ve 3 katlı aynı zamanda benim evde baktığım 2 kedim var biri 4 diğeri 5 yaşında. Bu detayları şu yüzden veriyorum geçtiğimiz hafta annemle büyük bir tartışma yaşadık. Onca yıldız baktığım kedileri artık evde istemediğini zaten benim de bir türlü evlenip evden gitmediğimi kedileri çok istiyorsam gidip onlarla başka evde yaşamamı ve orasının sadece kendi evi olduğunu söyledi. Şimdi bana madem istemiyor kedileri sahiplendir yazmayın lütfen. Çalışmaya başladıktan sonra ben eve daha fazla yük olmaya başlamışım ( çünkü öncesinde evin neredeyse tüm işini ben hallediyordum ). Kiralık evlere baktım biraz en dandiği 12-13 binden başlıyor ilk girişte depozitosu komisyonu derken 3 kira bedeli isteniyor. Hadi bunu çözdüm maaşımın çoğu kiraya gidecek geri kalanı faturalar derken bir hayatım bile olmayacak belki yaptığım mesleğin geleceği var mı en fazla ne kadar yükselebilirim onu da bilmiyorum. Ama bir yerden başlamak zorundayım. Benzer şeyler yaşayan var mı tüm bu maddi zorlukların üstesinden gelinebiliyor mu mevcut şartlarda hayata sıfırdan başlayabilir miyim sizce?
bu konuyu babanızla konuştunuz mu?
Babamla konuştum ama aman ağzımızın tadı bozulmasın kafasında. Bana söylediği şeyler anneni biliyorsun, tedavi olması gerek aa ikna edemiyoruz, sen evlatsın alttan al, sabret, gel kedilere sürekli görebileceğin bir yer bulalım bu şekilde hepBen soruma yanıt alamadım ama bunun neden önemli olduğunu anlatayım.
Anneniz bir zorba ve siz de şu anda şiddetinden nasibini alıyorsunuz. Bazen bir zorba ile başa çıkmanın en etkili yolu, ondan daha zorba olmaktır. Kendi hatalarını ve mental çöpünü sizin üstünüze dökerken muhtemelen siz kenara sindiğiniz için bu kadar rahat. Babanıza ve kardeşinize kendinizle ilgili iddialardan bahsetmeye başlayın bakalım evdeki dengeler nasıl değişiyor
Direkt taşınmak için para iste? Hiç anneni filan karıştırma "baba şuradan isyerime yakin bı ev buldum, 1+1 çogüzel, depozito 6 aylık kira ıvır zıvır şu kadar tutuyor, acil lazım , borç verir misin? " ....Gerisini onlar düşünsün.Babamla konuştum ama aman ağzımızın tadı bozulmasın kafasında. Bana söylediği şeyler anneni biliyorsun, tedavi olması gerek aa ikna edemiyoruz, sen evlatsın alttan al, sabret, gel kedilere sürekli görebileceğin bir yer bulalım bu şekilde hep
canim annen evlenememene uzulmus sitem etmis o kizginlikla.kendini bos fazlalik gorme orasi senin evin.umursama sakın28 yaşındayım evlilik vs yok görünürde.. Sosyal medya uzmanıyım şu an çalıştığım yerden asgari ücret alıyorum. Normalde ailem ile yaşıyordum kardeşim şehir dışında okuyor babam ise 3 ayda bir 3 aylığına yurt dışına çıkıyor. Annemle ben 3 ay kadar evde yalnız kalıyorduk. Bu arada evimiz müstakil ve 3 katlı aynı zamanda benim evde baktığım 2 kedim var biri 4 diğeri 5 yaşında. Bu detayları şu yüzden veriyorum geçtiğimiz hafta annemle büyük bir tartışma yaşadık. Onca yıldız baktığım kedileri artık evde istemediğini zaten benim de bir türlü evlenip evden gitmediğimi kedileri çok istiyorsam gidip onlarla başka evde yaşamamı ve orasının sadece kendi evi olduğunu söyledi. Şimdi bana madem istemiyor kedileri sahiplendir yazmayın lütfen. Çalışmaya başladıktan sonra ben eve daha fazla yük olmaya başlamışım ( çünkü öncesinde evin neredeyse tüm işini ben hallediyordum ). Kiralık evlere baktım biraz en dandiği 12-13 binden başlıyor ilk girişte depozitosu komisyonu derken 3 kira bedeli isteniyor. Hadi bunu çözdüm maaşımın çoğu kiraya gidecek geri kalanı faturalar derken bir hayatım bile olmayacak belki yaptığım mesleğin geleceği var mı en fazla ne kadar yükselebilirim onu da bilmiyorum. Ama bir yerden başlamak zorundayım. Benzer şeyler yaşayan var mı tüm bu maddi zorlukların üstesinden gelinebiliyor mu mevcut şartlarda hayata sıfırdan başlayabilir miyim sizce?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?