Artık ailem ile yaşamamam gerekiyor hayata sıfırdan nasıl başlarım?

• Konu Sahibi Konu Sahibi _rose_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Çok doğru teşekkür ederim daha dikkat edeceğim
Yani biz kaseyi dolu tutuyoruz, tabi tamamen bitirmiyor aslında sık sık az az yiyor. Suyunu da sık sık yeniliyoruz suyunu mutlaka içer.

Aynen papatya, 25 yaşına filan gelmiş koskoca kadının -adamın ne işi var artık 70 lik ana-baba evinde?

Senin özel hayatın, sosyal hayatın, cinsel hayatın filan yok mu evladım, işin var gücün var, git kendi evinde küflen, biz de bı kafamızı dinleyelim derim ben sanırım

Ama şu da var Türkiye için bu "meslek sahibi olup ayrı ev-yasam kurmak" meselesi son yıllarda ekonomiden dolayı iyice guclesti, bu ilk adım için de artık (mesleği ne olursa olsun) gençlere mutlaka maddi destek vermek gerekiyor.

Bir de bizim toplumda çocuk hep ana babaya borçlu gibi görüldüğü için , ana baba eli ekmek tutan çocuğu evlenene kadar hatta sonrasında maddi manevi psikolojik sosyal ekonomik fiziksel sömürmeyi kendinde hak görüyor. Özellikle anneler "dovurdum, okuddum" diye diye ölene kadar çöküyorlar çocukların hayatına, imkanı olan da bu yüzden kopamıyor....

Öncelikle karşılıklı kedi mesajlarınız gülümsetti teşekkür ederim

Diğer konuya gelirsek tamamen bende olay bu anne babaya borçlu olmak bitmiyor maalesef bu borç bitmiyor.

Öncelikle karşılıklı kedi mesajlarınız gülümsetti teşekkür ederim

Diğer konuya gelirsek tamamen bende olay bu anne babaya borçlu olmak bitmiyor maalesef bu borç bitmiyor.
Ne mutlu bize keşke hep patili asklarimizdan bahsetsek, hiç derdimiz olmasa

Ama maalesef dediğiniz gibi bu ülkede genç olmak çocuk olmak kadın olmak, varolmaya çalismak bile başlı başına dert zaten...

Şu topraklara ödeye ödeye bitmedi borcumuz , ömrümüz bitti borcumuz bitmedi

Bunu da denedim bu sefer kendisi çıkıp gitti babamla kardeşim kedi mi daha önemli insan mı kedileri sahiplendirelim diye beni ikna etmeye çalıştılar bu sefer hiçbir şey değişmiyor yani…. Şu an mecbur kedilerimi iş yerime götürdüm ben evde olmadığımda onları öldürmekle tehdit etmeye başladı olay çok büyüdü artık. Öldürmez gerçi ama kapıları açar çıkıp gitmelerine ve kaybolmalarına müsade eder.

Kapıları açıp onların kaybolmalarini sağlamakla , kafalarını kesip öldürmek hemen hemen aynı şey zaten Eve alışan hayvan sokakta hayatta kalamaz hatta sahibi ve evi değişince bile üzüntüden çok uzun yaşamıyor bu canlar lütfen izin vermeyin annenize

im kan sız
yeni taşındım 500 bin
eğer tüm eşyaları yeni alırsan çok daha fazla

Annenin sana olan davranışlarını, kedilerini de istemediğini babana söyle ve babandan ayrı eve çıkmak için maddi destek iste. En başta bana sen destek ol, ben zamanla iş bulur kendime bakmaya çalışırım dersin.

bu konuyu babanızla konuştunuz mu?

Ben soruma yanıt alamadım ama bunun neden önemli olduğunu anlatayım.
Anneniz bir zorba ve siz de şu anda şiddetinden nasibini alıyorsunuz. Bazen bir zorba ile başa çıkmanın en etkili yolu, ondan daha zorba olmaktır. Kendi hatalarını ve mental çöpünü sizin üstünüze dökerken muhtemelen siz kenara sindiğiniz için bu kadar rahat. Babanıza ve kardeşinize kendinizle ilgili iddialardan bahsetmeye başlayın bakalım evdeki dengeler nasıl değişiyor

Babamla konuştum ama aman ağzımızın tadı bozulmasın kafasında. Bana söylediği şeyler anneni biliyorsun, tedavi olması gerek aa ikna edemiyoruz, sen evlatsın alttan al, sabret, gel kedilere sürekli görebileceğin bir yer bulalım bu şekilde hep

Direkt taşınmak için para iste? Hiç anneni filan karıştırma "baba şuradan isyerime yakin bı ev buldum, 1+1 çogüzel, depozito 6 aylık kira ıvır zıvır şu kadar tutuyor, acil lazım , borç verir misin? " ....Gerisini onlar düşünsün.

Babanın hali vakti yerinde zaten, sen de bı düzeni kur, sonrasına bakarsın

Yaptığınız iş nasıl bir iş ne yapıyorsunuz evden çalışma imkanı var mı kolay mı iş ilanlarinda görüyorum ama nasıl bir iş olduğunu bilmediğim için başvuru yapmadım hiç. Bende aile evinden ayrılıp kendi düzenimi kurmak istiyorum iş ariyorum.

Taşınma konusunda size destek olsunlar kiralık evinizin depozitosunu falan isteyin. Siz de uygun fiyatlı 1+0 ya da 1+1 daire tutun. İstanbulda bile 12-13 e 1+1 evler var ve eski değiller. Şimdilik belki eski eve bile çıksanız psikolojik olarak rahatlarsınız spotçudan da üç beş eşya aldınız mı tamamdır. Taşınmak her zaman çiftler ve çocuklu aileler için çok daha zordur siz tek kişisiniz isteseniz ceketinizi alır çıkarsınız bir de kedilerinizi :)

canim annen evlenememene uzulmus sitem etmis o kizginlikla.kendini bos fazlalik gorme orasi senin evin.umursama sakın

illa tasincam diyosaniz esyali apsrtlar oluyor 1+0yada 1+1 onlara bak .hem ailen git mi diyecek sana tasincam diyince nereye gidiyosun diyecekler bi dene istersen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…