- 27 Eylül 2010
- 1.551
- 1.972
- 358
- 45
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kendi secimleri den sorumluluk almazlar cunku, hep magdurlardir. Bir de annemin cocugu olmuyor ilk sene, doktor doktor geziyor cocugum olsun diye. Sonra sen olmasaydin keske bosanirdim diyor. Bosanacaksan ne doktor doktor gezdin diyorum ben de babaannemlerde kalmis mecburiyetten, 1 sene bile degil, 40 sene gecti hala annen soyle yapti, soyle dedi bilmemne diye babamin basina kakar. Hep ayni hikayeler.İnan boşanan da aynı. Benim annem şu an 55 yaşında ben 4 yazındayken köylük yerde bosanmis. Zorluk çekmiş şimdi bunu yüzüme vuruyor. Senin için boşandım ama sen şöylesin böylesin…. Bunlara birisi anlatmalı boşanmak da boşanmamak da sizin kendiniz için verdiğiniz kararlar
Gerçekten sorunlu kişilik bunlar uzak durmak lazım benim de annemle uzakta olduğum için iyi yanına gidince ki yılda bir falan giderim ikinci gün kavgaKendi secimleri den sorumluluk almazlar cunku, hep magdurlardir. Bir de annemin cocugu olmuyor ilk sene, doktor doktor geziyor cocugum olsun diye. Sonra sen olmasaydin keske bosanirdim diyor. Bosanacaksan ne doktor doktor gezdin diyorum ben de babaannemlerde kalmis mecburiyetten, 1 sene bile degil, 40 sene gecti hala annen soyle yapti, soyle dedi bilmemne diye babamin basina kakar. Hep ayni hikayeler.
abartmasanız mı yahu neden ağlıyorsunuz?Böyle annelere yaziklar olsun..üçkatli evin bir katina sigdiramamis evladini..benim çocuğum bana gidiyorum dese oturur aglarim..aklimi yüreğimi de alir gider..üstelik ben söyliyeceğim git diye çocuğuma bide öyle mi?ölürüm ben be..
Bizim gençler Avrupalılaştı derken ebeveynlerde aynı akıma katıldı anlaşılan.Yakında millet olarak 18 i dolduranı koyacağız kapıya galiba.28 yaşındayım evlilik vs yok görünürde.. Sosyal medya uzmanıyım şu an çalıştığım yerden asgari ücret alıyorum. Normalde ailem ile yaşıyordum kardeşim şehir dışında okuyor babam ise 3 ayda bir 3 aylığına yurt dışına çıkıyor. Annemle ben 3 ay kadar evde yalnız kalıyorduk. Bu arada evimiz müstakil ve 3 katlı aynı zamanda benim evde baktığım 2 kedim var biri 4 diğeri 5 yaşında. Bu detayları şu yüzden veriyorum geçtiğimiz hafta annemle büyük bir tartışma yaşadık. Onca yıldız baktığım kedileri artık evde istemediğini zaten benim de bir türlü evlenip evden gitmediğimi kedileri çok istiyorsam gidip onlarla başka evde yaşamamı ve orasının sadece kendi evi olduğunu söyledi. Şimdi bana madem istemiyor kedileri sahiplendir yazmayın lütfen. Çalışmaya başladıktan sonra ben eve daha fazla yük olmaya başlamışım ( çünkü öncesinde evin neredeyse tüm işini ben hallediyordum ). Kiralık evlere baktım biraz en dandiği 12-13 binden başlıyor ilk girişte depozitosu komisyonu derken 3 kira bedeli isteniyor. Hadi bunu çözdüm maaşımın çoğu kiraya gidecek geri kalanı faturalar derken bir hayatım bile olmayacak belki yaptığım mesleğin geleceği var mı en fazla ne kadar yükselebilirim onu da bilmiyorum. Ama bir yerden başlamak zorundayım. Benzer şeyler yaşayan var mı tüm bu maddi zorlukların üstesinden gelinebiliyor mu mevcut şartlarda hayata sıfırdan başlayabilir miyim sizce?
Niye tek başına eve çıkmak aklına geliyor ki? Ben olsam ilk etapta öğrenci evine çıkardım. Ya da eşyalı apart28 yaşındayım evlilik vs yok görünürde.. Sosyal medya uzmanıyım şu an çalıştığım yerden asgari ücret alıyorum. Normalde ailem ile yaşıyordum kardeşim şehir dışında okuyor babam ise 3 ayda bir 3 aylığına yurt dışına çıkıyor. Annemle ben 3 ay kadar evde yalnız kalıyorduk. Bu arada evimiz müstakil ve 3 katlı aynı zamanda benim evde baktığım 2 kedim var biri 4 diğeri 5 yaşında. Bu detayları şu yüzden veriyorum geçtiğimiz hafta annemle büyük bir tartışma yaşadık. Onca yıldız baktığım kedileri artık evde istemediğini zaten benim de bir türlü evlenip evden gitmediğimi kedileri çok istiyorsam gidip onlarla başka evde yaşamamı ve orasının sadece kendi evi olduğunu söyledi. Şimdi bana madem istemiyor kedileri sahiplendir yazmayın lütfen. Çalışmaya başladıktan sonra ben eve daha fazla yük olmaya başlamışım ( çünkü öncesinde evin neredeyse tüm işini ben hallediyordum ). Kiralık evlere baktım biraz en dandiği 12-13 binden başlıyor ilk girişte depozitosu komisyonu derken 3 kira bedeli isteniyor. Hadi bunu çözdüm maaşımın çoğu kiraya gidecek geri kalanı faturalar derken bir hayatım bile olmayacak belki yaptığım mesleğin geleceği var mı en fazla ne kadar yükselebilirim onu da bilmiyorum. Ama bir yerden başlamak zorundayım. Benzer şeyler yaşayan var mı tüm bu maddi zorlukların üstesinden gelinebiliyor mu mevcut şartlarda hayata sıfırdan başlayabilir miyim sizce?
Niye tek başına eve çıkmak aklına geliyor ki? Ben olsam ilk etapta öğrenci evine çıkardım. Ya da eşyalı apart28 yaşındayım evlilik vs yok görünürde.. Sosyal medya uzmanıyım şu an çalıştığım yerden asgari ücret alıyorum. Normalde ailem ile yaşıyordum kardeşim şehir dışında okuyor babam ise 3 ayda bir 3 aylığına yurt dışına çıkıyor. Annemle ben 3 ay kadar evde yalnız kalıyorduk. Bu arada evimiz müstakil ve 3 katlı aynı zamanda benim evde baktığım 2 kedim var biri 4 diğeri 5 yaşında. Bu detayları şu yüzden veriyorum geçtiğimiz hafta annemle büyük bir tartışma yaşadık. Onca yıldız baktığım kedileri artık evde istemediğini zaten benim de bir türlü evlenip evden gitmediğimi kedileri çok istiyorsam gidip onlarla başka evde yaşamamı ve orasının sadece kendi evi olduğunu söyledi. Şimdi bana madem istemiyor kedileri sahiplendir yazmayın lütfen. Çalışmaya başladıktan sonra ben eve daha fazla yük olmaya başlamışım ( çünkü öncesinde evin neredeyse tüm işini ben hallediyordum ). Kiralık evlere baktım biraz en dandiği 12-13 binden başlıyor ilk girişte depozitosu komisyonu derken 3 kira bedeli isteniyor. Hadi bunu çözdüm maaşımın çoğu kiraya gidecek geri kalanı faturalar derken bir hayatım bile olmayacak belki yaptığım mesleğin geleceği var mı en fazla ne kadar yükselebilirim onu da bilmiyorum. Ama bir yerden başlamak zorundayım. Benzer şeyler yaşayan var mı tüm bu maddi zorlukların üstesinden gelinebiliyor mu mevcut şartlarda hayata sıfırdan başlayabilir miyim sizce?
Üç günde o tuvalet çok pis kokar. Ayrıca koltukları falan tırmalayıp her yere tüy döküyorlar. Evet kendi başlarına takılabilen hayvanlar ama %100 yalnız bırakılamazlar ve evdeki herkesin o hayvanı istemesi gerekiyor.Kedinin bakımı diye birşey yok arkadaşlar. Kediler kendi kendine bakabilen hayvanlar. Akşamdan akşama suyunu mamasını koy, 3 günde bir tuvaletini temizle yeter. Öyle evde extra iş, temizlik gerektiren bir hayvan değil yani, kedisi olmayan inanır buna anca, annesi bahane uyduruyor resmen
e böyle örnek bol bol yok muydu eskiden de?Bizim gençler Avrupalılaştı derken ebeveynlerde aynı akıma katıldı anlaşılan.Yakında millet olarak 18 i dolduranı koyacağız kapıya galiba.
3 günde bir temizlenen tuvalet asla kokmaz, hele kapalı kabinse idealdir. Sizin kediniz var mı bilmiyorum ama allah sizi inandirsin ben kedimi sabah 7 de %100 yalnız bırakıp işe gidiyorum akşam 7 de eve geldiğimde koltuklar sağlam, yüzeyler tüysüz oluyor. Hem de yıllardır....Üç günde o tuvalet çok pis kokar. Ayrıca koltukları falan tırmalayıp her yere tüy döküyorlar. Evet kendi başlarına takılabilen hayvanlar ama %100 yalnız bırakılamazlar ve evdeki herkesin o hayvanı istemesi gerekiyor.
Yani annesi zarar da verebilir ya da hiç ilgilenmez camları açık bırakır vs.
Şu yoruma bir güldüm. Avrupa dan önce bizde vardı bu . Yatılı okul , emmi dayının yanına yollanan erkek çocukları . Küçük yaştan ya sanayiye ya da simit satmaya gidenler . 13-14 yaşında evlendirilen kizlar . Çocuk hiçbir zaman evde uzun kalmazmis ki . Burada herkes anneye kızmışta ben kizamadim . Okuldan mezun oldum iyi bir şirkette bir soz almıştım onun için altı ay bekledim zor geldi aile evi . Belirli bir yerden sonra olmaz. Bu her zaman böyleymiş . Aksine simdi kadın veya erkekler otuzlarinda bir hayat kurup bir arada kalıyorlar. İki kocaman kadın bir evde yapamaz . Konu sahibi bir an önce kendine bir hayat bir düzen kurmalıBizim gençler Avrupalılaştı derken ebeveynlerde aynı akıma katıldı anlaşılan.Yakında millet olarak 18 i dolduranı koyacağız kapıya galiba.
Resmen aynı ornekleri vermişiz şimdi gördüm yorumu . Bu olay sürekli Avrupa'ya bağlanıyor ama aynen böyle düşünüyorum . Çocuklar yatılı okullara veriliyordu evden uzaklaşsin diye. Bir yerde ayıp karşılanıyor evladına bakmamak ama kaç yaşına kadar bakacak bir insan ? Belirli bir yaştan sonra da artık herkes düzenini kursun.e böyle örnek bol bol yok muydu eskiden de?
sırf evde bir boğaz eksilsin diye 15 -16 olunca evlendirilen bir sürü kız var, zorla verilen, başlık parası için "satılan" yok mu?
Avrupada kapıya konulunca bari devlet sahip çıkıyor kimse babası yaşında adamla evlenmeye filan mecbur kalmıyor
ya da ABD'de iş bulup çalışıyorsan, madde filan kulanıyorsan sokakta kalmazsın yani
neyse yani, konuyu dağıtmayalım da biz "Avrupalılaşma"dan çok önce de zaten epey bir vukuatlıydık...
Ay bı de bayıl istersen Feriha Kızım 20 yaşına gelince istediği ülkede istediği şehirde en güvenli, en merkezi yerden ilk evini ben alıp kendi ellerimle döşiycem, hediye edicem hayalleri kuruyorum, hatta sırf bunun için şimdiden eşek gibi çalışıp birikim yapıyorum, sence kötü anne miyim ben şimdi? Bı salın artık şu çocukları ya, biraz destek olun yetişkin olmalarına.Böyle annelere yaziklar olsun..üçkatli evin bir katina sigdiramamis evladini..benim çocuğum bana gidiyorum dese oturur aglarim..aklimi yüreğimi de alir gider..üstelik ben söyliyeceğim git diye çocuğuma bide öyle mi?ölürüm ben be..
Kız günde üç kere kum temizlenir mi? Zaten günde iki kere filan giriyorlar kapalı kabin uygun kum asla koku yapmaz. Bazı cinsler ve iyi beslenmeyen veya böbrek rahatsızlığı olan kediler aşırı tüy dokebiliyormuş sanırım o konuda bişey diyemiycem biz hiç yaşamadık. 3 yıldır evde hiç tüy yok desem yeri var...Ama maması suyu günlük hazırlanmalı elbette o da akşamdan akşama 5 dakkalik iş zaten. Kimseye bı zararları yok kuzuların, konu sahibinin anası vicdansızligindan onları bahane ediyor o konuda eminim diyebilirim.Bizim de kedimiz var Piraye gayette ilgi bakım gerekiyor..
Mesela tüyleri ara ara taranmalı yoksa bütün ev çamaşırlar, kotuklar, çarşaflar yataklar kedi tüyü oluyor.
Hatta, düzenli ev süpürülmez, temizlenmezsa tüyler kuş tüyü gibi havalanıyor. Kumu, çişi, kakası günde en az 3 kez temizlenmeli.
Suyu, maması düzenli değiştirilmeli kaplar her gün yıkanmalı.
Allaha emanet hayvan bakılmaz. Bir de bu evde birden fazla kedi var o evin halini düşünemiyorum.
Konudan uzaklaşmak istemem ama kısırlaştırılmış düzenli aşılanan kontrolleri yapılan doğru beslenen hiçbir kedi o kadar tüy dökmez. Bı tahlil verip veterinerinize danışın isterseniz, vitamin eksikliği veya başka bir sıkıntı olabilirNasıl bir kediymiş o etrafa tuy bırakmıyor falan. Bizim koltuklar hep tüy içinde her gün temizlenmesi gerekiyor
Ev annenize kendi ailesinden miras mı kaldı, tapusu şahsına mı ait ? Bu tavırların bir nedeni olmalı. Babanızla annenizin evliliğinde sorunlar mı var ? Anneniz babanızdan çıkaramadığı hıncını hep yanıbaşında olan sizden çıkarmaya çalışıyor olabilir mi ?Aynen belli aralıklarla bu sorunu yaşıyprduk zaten ama şimdi işler çok ciddileşti. Sen getirdin dediğimde ise ben bahçede dursun diye getirmiştim diyor. Halbuki sahiplendiğimiz veteriner bahçede bakılamayacağını bahçe için alıyorsak almamamız gerektiğini dile getirmişti ona rağmen sahiplendi bu kediyi. Sorumluluğunu yıllarca ben üstlendim şimdi hiçbir şey olmamış gibi ben getirdim ben gönderirim diyor.