Sizin anneniz iyiymiş ben o cümleyi kursam git kime kendini ne yaptırmak istiyorsan yaptır der yüne de geri adım atmaz.Üniden sonra bende aileme yaşamak zorunda kaldım hemen atanamayınca annemde benzer laflar etti. Atanamıyorum evlenemiyorum madem burası da senin evin bende gidip kötü yola düşeceğim en kolay yol bu dedim hangi p*vyonda olduğumu arada arar söylerim dedim. Bir daha bana laf söylemedi çok şükür o yıl atandım da rahatladık. Bu arada bizim sıkıntımız benim evleniyor oluşumda gelene gidene olmaz çekişimdi. Annem de halanlar laf ediyor bir kızı evlendiremiyorsun diye annemi bunaltmalarıydı. Sürekli üzerim de evlenme baskısı vardı bir gün annem atanamadın zaten evlende kendi evinde ders çalış demesiydi bir de dersaneye gitmek istememdi. O da bana artık dersane yok ev de ev işi yapacaksın demişti tartışmamız burdan alevlendi
Bir bakımları yok ki kumlarını ben değiştiriyorum mamalarını ben veriyorum, tüylerini ben tarıyorum. Kedileri kardeşim ve annem getirdi senelerdir tüm veteriner mama ücretlerini ben ödüyorum. Kedi bakmak maddi olarak pahalı olması dışında zor bir şey değil tüm gün kendi kendilerine yatıyorlar zaten köpek gibi değiller.Siz bütün gün işteyseniz ve kedilerin bakımı ona kalıyorsa bence haklı kendi eviniz olduğunda dediğiniz gibi bakabilirsiniz ama ortak aile evinde diğerlerinin de fikrini almak durumundasınız kardeşiniz ve babanız ne diyor?
Siz işteyken kim bakıyor?
Artık Bakmayacağım derse ne yapabilirsiniz?
Maalesef. İlk evlendiğinde babamın ailesi ona neler yapmış ben doğmasaydım babamdan ayrılırmış ama evliliğinin altıncı ayında bana hamile kalmış onu bu evliliğe mahkum etmişim ben de gidip babamın ailesine benzemişin bana söylediği laflar bunlar.Gecmisin yaralari kapanmiyor, annenizin hala gecmisiyle kavgalari var, sinirini sizden cikariyor belli ki.
Aksine evin hiçbir şeyiyle ilgilenmiyor. İşe girene kadar ben ilgileniyordum.Annenizi anlıyorum. Büyük ihtimal annenizin sabrını zorluyorsunuz.. Bunun yanında l ev için her şeyi yaptığını sanan fakat hiçbir şeye katkısı olmayan bir gençsiniz.
Annenizi bıktırmişsınız. Kediler yüzünden evin temizliği ile de sadece anneniz ilgileniyordur.
Sizi atsa atamaz satsa satamaz o yüzden de size çok kızgın..
Bir aynaya bakın ve yanlışlarınızı görün. Annenizi nasıl zor durumda bırakıyorsunuz acaba
Mesela ev için ne yapıyorsunuz?Aksine evin hiçbir şeyiyle ilgilenmiyor. İşe girene kadar ben ilgileniyordum.
Kedilerin bakımı diye birsey yok. Mamasını suyunu tuvaletini koyuyorsun onlar herseyi kendine kendine hallediyor zaten. Dışarıda çalışan insanlar nasıl yapıyorsa konu sahibi işi bittikten sonra kedisinin suyunu mamasını kumunu kontrol eder bu. Bu kadar. Kedi bakmak abartılacak birsey değil yani dünyanın en basit şeyi.Siz bütün gün işteyseniz ve kedilerin bakımı ona kalıyorsa bence haklı kendi eviniz olduğunda dediğiniz gibi bakabilirsiniz ama ortak aile evinde diğerlerinin de fikrini almak durumundasınız kardeşiniz ve babanız ne diyor?
Siz işteyken kim bakıyor?
Artık Bakmayacağım derse ne yapabilirsiniz?
Nasıl bir kediymiş o etrafa tuy bırakmıyor falan. Bizim koltuklar hep tüy içinde her gün temizlenmesi gerekiyorBir bakımları yok ki kumlarını ben değiştiriyorum mamalarını ben veriyorum, tüylerini ben tarıyorum. Kedileri kardeşim ve annem getirdi senelerdir tüm veteriner mama ücretlerini ben ödüyorum. Kedi bakmak maddi olarak pahalı olması dışında zor bir şey değil tüm gün kendi kendilerine yatıyorlar zaten köpek gibi değiller.
Maalesef. İlk evlendiğinde babamın ailesi ona neler yapmış ben doğmasaydım babamdan ayrılırmış ama evliliğinin altıncı ayında bana hamile kalmış onu bu evliliğe mahkum etmişim ben de gidip babamın ailesine benzemişin bana söylediği laflar bunlar.
Ne münasebet sen mi istedin dünyaya gelmek o zaman afedersiniz ama şeyine mukayyet olup hamile kalmasaydı. Yazık üzüldüm sana ve kedilere 3 katlı eve evladını ve küçük masumları sığdıramıyor. İnşallah bi çözüm bulursun Annelere saygım var ama insan evladına böyle yapmaz yapmamalı.Maalesef. İlk evlendiğinde babamın ailesi ona neler yapmış ben doğmasaydım babamdan ayrılırmış ama evliliğinin altıncı ayında bana hamile kalmış onu bu evliliğe mahkum etmişim ben de gidip babamın ailesine benzemişin bana söylediği laflar bunlar.
Bizim de kedimiz var Piraye gayette ilgi bakım gerekiyor..Kedinin bakımı diye birşey yok arkadaşlar. Kediler kendi kendine bakabilen hayvanlar. Akşamdan akşama suyunu mamasını koy, 3 günde bir tuvaletini temizle yeter. Öyle evde extra iş, temizlik gerektiren bir hayvan değil yani, kedisi olmayan inanır buna anca, annesi bahane uyduruyor resmen
Ya desene “gel anne boşan ben arkandayım madem bu kadar dertlisin birlikte eve çıkalım”Maalesef. İlk evlendiğinde babamın ailesi ona neler yapmış ben doğmasaydım babamdan ayrılırmış ama evliliğinin altıncı ayında bana hamile kalmış onu bu evliliğe mahkum etmişim ben de gidip babamın ailesine benzemişin bana söylediği laflar bunlar.
Cocuguyla boşanan milyon tane kadın varken bahaneye bak kendi cesaretsizligine bahaneMaalesef. İlk evlendiğinde babamın ailesi ona neler yapmış ben doğmasaydım babamdan ayrılırmış ama evliliğinin altıncı ayında bana hamile kalmış onu bu evliliğe mahkum etmişim ben de gidip babamın ailesine benzemişin bana söylediği laflar bunlar.
Benim annem de ayni. Ben tek cocugum, armaizda su anda hic sorun yok ama yuzune karsi kac defa keske hic cocugum olmasaydi, o zaman bosanabilirdim dedigi cok oldu.Ben evden 24 yasinda ayrildim, 27 yasinda geri dondum, 1 sene beraber yasadik ve her gun kavga gurultu oluyordu. Her hareketim batiyordu. 28 yasinda neyse ki evlenip yurtdisina yerlestim, su anda aramiz cok iyi.Maalesef. İlk evlendiğinde babamın ailesi ona neler yapmış ben doğmasaydım babamdan ayrılırmış ama evliliğinin altıncı ayında bana hamile kalmış onu bu evliliğe mahkum etmişim ben de gidip babamın ailesine benzemişin bana söylediği laflar bunlar.
Ondan sonra bir cocuk daha yapmisCocuguyla boşanan milyon tane kadın varken bahaneye bak kendi cesaretsizligine bahane
Sana bisey diyeyim mi baban 3 ay yoksa evde baban anneni aldatıyor ve annen buna sinirli olabilir mi ?
İnan boşanan da aynı. Benim annem şu an 55 yaşında ben 4 yazındayken köylük yerde bosanmis. Zorluk çekmiş şimdi bunu yüzüme vuruyor. Senin için boşandım ama sen şöylesin böylesin…. Bunlara birisi anlatmalı boşanmak da boşanmamak da sizin kendiniz için verdiğiniz kararlarBenim annem de ayni. Ben tek cocugum, armaizda su anda hic sorun yok ama yuzune karsi kac defa keske hic cocugum olmasaydi, o zaman bosanabilirdim dedigi cok oldu.Ben evden 24 yasinda ayrildim, 27 yasinda geri dondum, 1 sene beraber yasadik ve her gun kavga gurultu oluyordu. Her hareketim batiyordu. 28 yasinda neyse ki evlenip yurtdisina yerlestim, su anda aramiz cok iyi.
Güvendiğiniz yakın bekar bir arkadaşınız yok mu? Tek başına kira ödemek zor olur. Babanız da 3 ayda bir yurtdışına gidiyormuş. O size maddi olarak destek olmaz mı? Anneniz nasıl bu ev sadece benim evim diyor, babanızın emeği yok mu o evde ? Kedilerini başkasına verip sahiplendirmeyin kesinlikle. Onlar size alışmıştır masum kuzular. Umarım karşınıza güzel fırsatlar çıkar ve o evden kurtulur,kendinize yeni ,mutlu , huzurlu bir hayat kurarsınız28 yaşındayım evlilik vs yok görünürde.. Sosyal medya uzmanıyım şu an çalıştığım yerden asgari ücret alıyorum. Normalde ailem ile yaşıyordum kardeşim şehir dışında okuyor babam ise 3 ayda bir 3 aylığına yurt dışına çıkıyor. Annemle ben 3 ay kadar evde yalnız kalıyorduk. Bu arada evimiz müstakil ve 3 katlı aynı zamanda benim evde baktığım 2 kedim var biri 4 diğeri 5 yaşında. Bu detayları şu yüzden veriyorum geçtiğimiz hafta annemle büyük bir tartışma yaşadık. Onca yıldız baktığım kedileri artık evde istemediğini zaten benim de bir türlü evlenip evden gitmediğimi kedileri çok istiyorsam gidip onlarla başka evde yaşamamı ve orasının sadece kendi evi olduğunu söyledi. Şimdi bana madem istemiyor kedileri sahiplendir yazmayın lütfen. Çalışmaya başladıktan sonra ben eve daha fazla yük olmaya başlamışım ( çünkü öncesinde evin neredeyse tüm işini ben hallediyordum ). Kiralık evlere baktım biraz en dandiği 12-13 binden başlıyor ilk girişte depozitosu komisyonu derken 3 kira bedeli isteniyor. Hadi bunu çözdüm maaşımın çoğu kiraya gidecek geri kalanı faturalar derken bir hayatım bile olmayacak belki yaptığım mesleğin geleceği var mı en fazla ne kadar yükselebilirim onu da bilmiyorum. Ama bir yerden başlamak zorundayım. Benzer şeyler yaşayan var mı tüm bu maddi zorlukların üstesinden gelinebiliyor mu mevcut şartlarda hayata sıfırdan başlayabilir miyim sizce?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?