Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
hayatım ben gıda mühendisiyim. o mamalar steril olarak hazırlanıyor. Kullanıma hazırlandığı andan itibaren mikroorganizmaların yaşayabileceği ortam meydana geliyor. Isı , nem.. ve her geçen sürede mikroorganizma yükü artıyor. yani üreme gerçekleşiyor. bebeklerimiz ise hassaslar ..onun için mamalar hazırlandıktan sonra kısa sürede kullanılmalı ve kalan miktar kesinlikle kullanılmamalı..
Bende laborantım ve R2D2 arkadaşıma katılıyorum zaten herşey de öyle en basit örneği diç macunları mesela mercimek tanesi kadar kullanılması gerekiyor fazlası zarar yada köpükten temizleme gücü düşüyor ama dikkat edin tim reklamlarda diş fırçası boyunca macun koyuluyor işte mamada aynen böle çok satmak için verilmiyor. Bunları araştırmak yan etkileri falan falan hergün yaptığım gördüğüm şeyler olduğundan ben arta kalan mamayı dökmüyo kullanıyorum tabii bu bakteri üreme işide doğru yanlış değil ama 1 saat 2 saat gibi bir süre değil mama 8 saat boyunca bozulmadan kalabiliyor haa yenisini neden yaparsınız soğuk mama içirmek istemiyorsanız mamayı ısıtamayacağınızdan yaparsınız mama oda sıcaklığında 8 saat kalabilir bebeğe hiç bir zararlı etkisi olmaz mamayı bozan tek şey hazırlandıktan sonra tekrar tekrar ısıtılması direkt güneş ışığına yada yüksek ısıya maruz bırakılmasıdır. Ben yanlızca anlatmak istedim gerisi size kalmış ama şnu söyliyeyi bundan emin olmasam kendi oğluma vermezdim.