• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık kalbim sıkışıyor, bugün okuduğum 2 yaşındaki bebeğin haberi son nokta oldu, beni bitirdi

sadece dert edinmek yetmiyor, hepimizin canına tak ettiği için ben insanların boş boş sadece yazmaktan öte bişey yapmadığını gördüğümde artık tepki gösteriyorum zira yıllardır ülkede olan biten belli. sadece konuşa konuşa öyle pasif bi toplum olduk ki, sorsam herkes şikayetçi herkes ateş püskürüyor ama düzelmesine yönelik adım atalım desek ilk kaçanlar da bu konuşanlar oluyor. buraya boş boş konu açıp ne yapacağımı bilmiyorum demesi beni çileden çıkarıyor. bana yazdığı cevapta da derneklere katılmaktan, kurmaktan bahsediyor. aslında gayet iyi biliyor ne yapacağını ama yapmıyor. bişeyler yapmak yerine sanaldan duyar kasmak gelmiş işine. bundan sonra böyle konu açanlar eğer konularının sonuna "hanımlar aklıma şöyle bir fikir geldi, şunu bunu yaparak bu durumların önüne geçmeyi hedeflesek, şöyle organize olsak, bu adımları izlesek mi ne dersiniz" gibi somut şeyler yazmayacaklarsa ben şikayet etmeye devam edeceğim kardeşim. bunlar öylesine yazıyla duyar kasıp geçilecek konular değil çünkü. bu ikiyüzlülük beni en az o istismarı yapan sapıklar kadar üzüp sinirlendiriyor. bdv'ye konu aç, yana yakıla bişeyler karala iki gün sonra unut. yaptıkları tek şey bu. artık isyan etmeye zaman harcamasın insanlar, bişeyler yapmaya zaman harcasın istiyorum.

Yanı sende haklısın evet bir seyler yapilsin ama ne ?? yazmakla da olmuyor ama ne yapılabilir ??

Bi ara bu tarz sapıklara idam gelsin dendi idam yasasi çıksın diye baskılar yapıldı millet her yerde yazdı sosyal medya ayaklandı
Ufak tefek yürüyüşler yapıldı
Yine herkes sustu
Mecliste görüşüldü he tamam çıkıcak caydırıcı cezalar dendi
Yanı hani nerde
Yasalar belli kanunlar belli dernek yapildigin da ne olucak baştakiler bu tarz durumlar için özel cezalar çıkarmıyorsa

Ne sapiklar bitiyor ne yasalar kanunlar cezalar tam işliyor
Atıyorlar hapse orda besleniyorlar

Bizlerde duyunca üzülüyoruz ah diyoruz vah diyoruz küçücük bebeler can bunlar ana kuzusu sonra unutup hayata devam ediyoruz
Maalesef böyle ne yazık ki
Buda çok üzücü bir durum

senelerdir ülkeyi benim babam yönetiyor, kanunları da annem belirliyor zaten siz de haklısınız, siyasetle hiiiç alakası yok benim annem ve babamla alakası var, hesabı anne babamdan sormalısınız.
Hanımefendi. Bir insanın bir insana kötülüğünden bahsediyoruz. Kanun ne alaka şu elim olayda? Kanunlar caydırıcı değil mi demeye çalışıyorsunuz, o zaman öyle diyin. Kaldı ki en caydırıcı en yüksek ceza kanunda ağırlaştırılmış müebbettir. Bu öyle caydırıcı bir ceza ki her gün millet birbirini doğruyor.(!) İnsan bozuk, sistem bozuk insan yapımı. O kanunda idam da olsa bozuk insan o işi yapacak, iki kere iki dört. Bunun a parti ile b partisi ile hiçbir alakası yok.

Siyaset halkın afyonudur kendinize gelin.

Sevgili okurlar, burada garip tepkiler veren kişinin aksine bu konuyu açmaktaki amacım kesinlikle anneleri üzmek vs değil. Ben de aynı yaşta bir meleğin annesiyim. Üzülen herkesi en iyi anlayanlardan biriyim. Bu konu beni haddinden fazla üzünce ve o anda paylaşacak kimsem olmayınca buradan yazıp derdime ortak olacak, çözüm yolu önerecek birkaç kişi aradım.

Şu an sakin kafayla düşününce aslında yapabileceğimiz en iyi çözüm yollarından birinin bebeklerimizi mahrem yerleri konusunda olabildiğince erken bilgilendirmek olduğuna karar verdim. Ben de 1 yaşından beri bebeğime özel bölgelerini gösterip buralara birisi dokunmak istediğinde hayır diye bağırması gerektiğini, bana söylemesi gerektiğini öğretiyorum. Yukarıda yazdıklarıma muhalif olan kişinin aksine her hafta onlarca bebekle buluştuğum bir işim var. Onlara da aynı bilinci aktarmaya, annelerini de aynı şekilde bilinçlendirmeye çalışıyorum. Yani eyleme geçiyorum. Sizler de çevrenizdeki tüm anneleri, babaları bilinçlendirebilirsiniz. Mahremiyet eğitimini daha erken yaşlara indirmemiz gerekiyor. Aklıma başka hiçbir şey gelmiyor…

Hanımefendi. Bir insanın bir insana kötülüğünden bahsediyoruz. Kanun ne alaka şu elim olayda? Kanunlar caydırıcı değil mi demeye çalışıyorsunuz, o zaman öyle diyin. Kaldı ki en caydırıcı en yüksek ceza kanunda ağırlaştırılmış müebbettir. Bu öyle caydırıcı bir ceza ki her gün millet birbirini doğruyor.(!) İnsan bozuk, sistem bozuk insan yapımı. O kanunda idam da olsa bozuk insan o işi yapacak, iki kere iki dört. Bunun a parti ile b partisi ile hiçbir alakası yok.

Siyaset halkın afyonudur kendinize gelin.
öffff

Bu konuyu burada açıp daha daha moral bozmanızın sebebi nedir? Yapmanız gereken şey 2023 yazında belli hanımefendi, senelerdir birileri sadece konuşuyor ama seçim zamanı gelince eyleme geçirmiyor. Eyleme geçirin ki konuşmanın bir anlamı olsun.
Aynen öyle. Bu toplum 20 yılda 100 sene geriye gittiyse, cezasız kalacağını bilen serefsizler cogaldiysa sebebi belli.

Ben ceza sistemine karar veren biri olsaydım zira, istismarcıların pipisini sadece işeyeceği şekilde keser öyle hapse atardım
Müge anlıdaki bi çocuğa da dedesi taciz edip öldürmüştü
Ailesi üstünü kapatmaya çalışmıştı öğrenince
Nefret ediyorum hepsinden
İnsan değil canavarlar

He bu arada bende kvsini sevenlerle ilgili konular duymak istemiyorum
Kvmle çok iyiyiz eşim harika ama eltim sinsi tarzı konular açılmazsa sevinirim
Daha çok kvye verilen dersler ayağını denk aldırmalarla ilgili intikam konuları açılırsa daha bdvye uygun olur, tşkler 😒

biz bu durumlara "ayar vereceğim, laf sokacağım derken rezil olmak" diyoruz :KK70: :KK70:
Laf sokmaya çalışmadım bunu yapmaya çalışan sizsiniz. Ben fikirlerimi belirtiyorum. Saygılı bir şekilde tartışmaj istemediniz ben de buyur ettim hepsi bu:)

Bu şekilde değiştirdim, bir sıkıntı göremiyorum. Hala sözümün arkasındayım.
Siyaset hicbir zaman toplumlarin afyonu olmadi, olamaz da. Siyaset toplum, devlet duzeni icin bir gerekliliktir. Varolus amaci da insanlari uyutmak/uyusturmak hic degildir. Ben de apolitik sayilirim ama dogru 1 tane. Sozun bu sekilde degismesinin ne teoride ne de pratikte bir kabul edilebilirligi yok

Bu şekilde değiştirdim, bir sıkıntı göremiyorum. Hala sözümün arkasındayım.
Afyon dediğiniz siyaset bütün hayatımızın gidişatını etkiliyor. Türkiye'de yaşayıp da ülkedeki siyasetten etkilenmemek için inanılmaz zengin olmanız lazım, ki öyle bile kurtulamazsınız tam olarak. Apolitiğim diyerek kafanızı kuma gömüyorsunuz sadece. Ben böyle düşünüyorum.

Siyaset hicbir zaman toplumlarin afyonu olmadi, olamaz da. Siyaset toplum, devlet duzeni icin bir gerekliliktir. Varolus amaci da insanlari uyutmak/uyusturmak hic degildir. Ben de apolitik sayilirim ama dogru 1 tane. Sozun bu sekilde degismesinin ne teoride ne de pratikte bir kabul edilebilirligi yok
Fikirler kişiye göre değişir. Ben şahsen siyasetin halkı bastırmak ve uyutmak için bir araç olarak kullanıldığını düşünüyorum. Bugün milletvekillerinin kendi maaşını kendi eliyle belirlediği sistemi onaylamam mümkün değil. Aristokrasiye hizmet edemem.

Fikirler kişiye göre değişir. Ben şahsen siyasetin halkı bastırmak ve uyutmak için bir araç olarak kullanıldığını düşünüyorum. Bugün milletvekillerinin kendi maaşını kendi eliyle belirlediği sistemi onaylamam mümkün değil. Aristokrasiye hizmet edemem.
Bu aristokrasi degil, kapitalizmin dibini yasiyoruz, keske aristokrasi olsaydi en azindan daha aydin bir kesimden bahsediyor olurduk

Bazı yozlaşmış siyasiler halkı uyutmak için başka şeylere başvuruyor. Yani yol yine Marx'ın sözüne çıkıyor. Siyaset değil buradaki problem.

Afyon dediğiniz siyaset bütün hayatımızın gidişatını etkiliyor. Türkiye'de yaşayıp da ülkedeki siyasetten etkilenmemek için inanılmaz zengin olmanız lazım, ki öyle bile kurtulamazsınız tam olarak. Apolitiğim diyerek kafanızı kuma gömüyorsunuz sadece. Ben böyle düşünüyorum.
Yaptığımın kuma gömmek değil aksine daha fazla farkındalık olduğunu düşünüyorum. İnsan özünde hükmetme isteğiyle doğar. Vatan millet Sakarya bunlar hep sözde olup pratiğe aksettirilemeyen şeyler. Öyle olmasa C partisinin halk yararına olan bir kanun teklifini sırf C partisi teklif etti diye D partisi tarafından reddedilmesinden bahsetmezdik.

Bu bebekte istismar var ya da yok. Eminim şuan kapalı kapılar ardında bir çok çocuk istismar ediliyordur, aç bırakılıyordur, dayak yiyordur.
Bunları düşününce ben de çıldıracak gibi oluyorum. Allah'a dua ediyorum o melekleri korusun diye.
Bakın burada bir konu okuduk dün.
4 çocuk kendi başlarına büyümüşler. Gece korktuklarında, acıktıklarında yanlarında bir büyük yokmuş. Neler çekiyor bazı çocuklar ve sesleri duyulmuyor.
Herkes anne baba olmamalı işte. Ama oluyor malesef :(

Back
X