Artık kalbim sıkışıyor, bugün okuduğum 2 yaşındaki bebeğin haberi son nokta oldu, beni bitirdi

Kaç kez gördük ya, Müslüme olayında da aynı durum söz konusuydu. Şimdi şu insanların kaçı sağlıklı bir evlilik yürütebilecek, ebeveyn olabilecek durumda?
Sosyoekonomik düzeyin düşük olduğu kesimlerde maalesef bunlara çok sık rastlanır oldu. Eğitim yok, para yok ama hepsi evleniyor bir şekilde. Kendine yetemeyen bir aileye nasıl yetsin? Alın işte sonuç bu oluyor. Aile içi veya dışı tacize uğrayan çocuklar, kadınlar...
Aile hekimlikleri ve Öğretmenler bir şekilde organize edilmeli Doğan her bebek ve okul yaşına gelen her çocuk aylık takibe alınsa..

Ev ziyaretleri aile katılınları ve eğitimler verilmeli.

Biz Üniversitedeyken Unıcef' in okulumuzda bir projesi vardı. Hepimiz yeni doğan bir bebekten sorumluyduk ..

Mesela ben, Sosyo ekonomik durumu düşük bir ailenin Bebeğini 8 ay boyunca her hafta ziyaret edip Anneye ve babaya bebeklerinin bütün gelişimleriyle ilgili bilgi veriyordum. Anneye, bebeği ile nasıl iletişim kurup nasıl oyunlar oynayacağı yada hangi şarkıları söyleyeceği ile ilgili bilgi verip ses kaydı alıyordum her gittiğimde bebeğin fotoğrafını çekiyordum. Harika,verimli bir çalışmaydı..

Hala Okulumda devam ediyor mu bilemiyorum ama. Keşke Ülkemizde bütün Üniversitelerin ilgili bölümleri böyle projeler için görevlendirilse.

Aile hekimlikleri ve Öğretmenler bir şekilde organize edilmeli Doğan her bebek ve okul yaşına gelen her çocuk aylık takibe alınsa..

Biz Üniversitedeyken Unıcef' in okulumuzda bir projesi vardı. Hepimiz yeni doğan bir bebekten sorumluyduk ..

Mesela ben, Sosyo ekonomik durumu düşük bir ailenin Bebeğini 8 ay boyunca her hafta ziyaret edip Anneye ve babaya bebeklerinin bütün gelişimleriyle ilgili bilgi veriyordum. Anneye, bebeği ile nasıl iletişim kurup nasıl oyunlar oynayacağı yada hangi şarkıları söyleyeceği ile ilgili bilgi verip ses kaydı alıyordum her gittiğimde bebeğin fotoğrafını çekiyordum. Harika,verimli bir çalışmaydı..

Hala Okulumda devam ediyor mu bilemiyorum ama. Keşke Ülkemizde bütün Üniversitelerin ilgili bölümleri böyle projeler için görevlendirilse.
Tabi denetim fark yaratır.
Ama iç denetimi olmayan insanlarla başa çıkmak çok zor Ulaş Hanım.

Acilde çalışan bir hemşire arkadaş anlatmıştı iki ay kadar önce. Acile balkondan düştü diye getirilen bir kız çocuğu (gece saat üç ve kız çocuğu sekiz dokuz yaşlarında) yakınlari acile toplanmış ne aglayan var ne sızlayan var demişti arkadaş. Tek hissedilen şey endişeydi gelenlerde demişti. Doktorlar hemsireler ve hastane polisi hemen bundan suphelenmisler. Yani çocuğu istismar edip balkondan atmışlar diye düşünmüşler. Bacak kemiklerinin hemen tamamı kırık olduğu için tam muayenesi yapilamamisti ben oraya gittiğimde. Ben bu çocuk içinde ayni şeyi düşünüyorum. Mevcut hükümetin bir ile birin toplami iki dediğine inanmam sağlamasını yaparım, yok cinsel istismar demesine hiç inanmam. Çok üzücü..

Bir gazetede okudum, doktorların ilk açıklamasıymış. Bebeğin bezini bir açtık ki, meslek hayatımda ilk kez böyle bir şey görüyorum demiş. Fasulye sırığına düştü de ondan oldu diyormuş erkek akrabaları da.
Bende bu şekilde okudum.
Tecavüzcü hayvan öz dede imiş. İsmini ve fotografını internette paylaşmışlar. İnşAllah cezaevinde öldürürler.
Yavrum meleğim minnacık ömründe ne korkunç şeyler yaşamış. 🙁

Ateş olmayan yerden duman çıkmaz raporda yokmuş zart zurt. Doktorlar yersiz şüphe nasıl duyabilir?
Dünya üzerinde bu adi caniler var oldular devam ediyorlar ama inşallah artık yok olmalarının bir yolu bulunur.

O fasülye sırığına düştü diyerek sırıtanların hepsini tek tek sırığa oturtacaksın...

Evladınızın, yeğeninizin veya öğrencimizin bu pisliklerden biri ile asansöre bindiğini, aynı minibüse bindiğini düşünmek bile korku filmi gibi değil mi?

Söylemek istediğim çok şey var da sayfalarca yazarım ama anlamayan,bik bik eden çok olacak o yüzden sadece;
O yavrucağızın acı çekmesine sebep olan ve sonuç olarak olayın ortaya çıkmasına, hukukun işlemesine engel olan,olmak isteyen kimler varsa o fasulye sırığı onlara girsin!

Ben bu fikri çok çok çok beğendim. En az 5-6 yaşına kadar böyle bir proje tekrar hayata geçse en azından hem mental olarak hem bilişsel olarak sağlıklı yeni nesiller yetişir. Bu fikri cebime koyuyorum. belki birgün bu fikri hayata geçirebilecek mevkide olurum veya olmuş biri ile tanışırım.

haddinizi fazlaca aşmışsınız. olayı siyasete bağlamanın anlamı ne burda. a değil de c partisine oy verin çocuklar tecavüze uğramasın demek şu konunun altında aşırı gereksiz ve itici olmuş. anne misiniz bilmiyorum ama anne olduktan sonra bu benim için de çok yıkıcı olmaya başladı. manyak gibi kızımı gözlemliyorum ya onu koruyamazsam ya bi sapık ona dadanırsa ya başına bi iş geldiğinde fark edemezsem ya bana bi şey olur da yalnız kalırsa ya ya ya… bu haberler biz anneleri manyaklaştırdığı için bizlerin derdi evet ve burası da bdv zaten
ha merak ediyorsanız söyleyim çocuk istismarıyla mücadele derneğinin bağışçısıyım. aklandım mı
Ah canim ne de guzel yazmissin, bir bebek ya bir bebek onun bedeni, ölumu, cektigi acilar üzerinden bile siyaset yapiliyor daha ne denir bu insanlara😥 Ne ara boyle bir toplum olduk.Sanki size mustehak bunlar der gibi.

Ah canim ne de guzel yazmissin, bir bebek ya bir bebek onun bedeni, ölumu, cektigi acilar üzerinden bile siyaset yapiliyor daha ne denir bu insanlara😥 Ne ara boyle bir toplum olduk.Sanki size mustehak bunlar der gibi.
sorma ya artık iliğime kemiğime kadar tiksindim bu ülkedeki siyasi kutuplardan. düşün ki düzenli cinsel hayatı olan kadınlar bile yeterince uyarılmadığı zaman ne kadar acı çekiyor cinsellikte. burda 2 yaşında bir bebeğin paramparça edilmiş bedeninden bahsederken ee siz de başka partiye oy verin denebiliyor ya hu
bizim düşünmeye kalbimiz dayanamazken
ne diyim

Kesinlikle, kesinlikle haberi vardır annenin. Olmaması hayatın olağan akışına aykırı. Sonra da yerlere yatıyor ??? Bizim işlediğimiz vakalarda annelerin genel beyanı "beni tehdit etti/ettiler" şeklinde. Nasıl bir anne evladına korkunç şeyler yapılmasına sessiz kalabilir, sonucu ne olursa olsun ? Hepsine lanet olsun, ölemesin sürünsünler de ölmek için yalvarsınlar...
Kendi canları daha kıymetli oluyor işte.. zor birşey degil yani sahip cıkacak kimsen yoksa, birgün evde kimsen yokken al bebegini cık sıgın bir dernege polise sıginma evine anlat durumunu zaten seni götürür dokrora aldırirlar çocuguna darp taciz raporu sonra sikayetci olman icin yardimci da olurlar yaparsin şikayetini, ayarlarlar sana barınacak bir yer gizlerler adresini, zamanla girersin işe kurar düzenini bakarsın hayatına.. ama yemiyor işte o çocuga tek başina çalışip bakıp büyütmek..

Bakın ben okuyamadım bile haberi. Net belli tecavüz olduğu zaten ağladım ağladım durdum bende bir anneyim.
Rabbim in gücüne gitmesin ama dedim neden kopuyor kıyamet. Bebek ya bebek bir insan nasıl bu kadar kötü, şeytan olabilir aklım çıkıcak artık boğulucak gibi oluyorum. Okumak istemiyorum böyle haberleri ama ben okumadıkça ne değişicek bu olaylar eskiden de vardı ama bizim haberimiz yoktu. Sosyal medya bu kadar yaygın değildi. Gerçekten saçımı başımı yolucam artık yter.

Birileri üzülmesin diye memlekette olup biten igrenclikleri yazmasin mi insanlar bu ne saçma bi fanus kafası böyle. Iyi ki yazdı konu sahibi benim haberim yoktu. Anneler üzülürmüş şaka mısınız siz ya sacma sapan kutsallik hassasiyet gereksiz münakaşa yaratmayin her konuda. Bırakın da bi konuşulsun.

Acilde çalışan bir hemşire arkadaş anlatmıştı iki ay kadar önce. Acile balkondan düştü diye getirilen bir kız çocuğu (gece saat üç ve kız çocuğu sekiz dokuz yaşlarında) yakınlari acile toplanmış ne aglayan var ne sızlayan var demişti arkadaş. Tek hissedilen şey endişeydi gelenlerde demişti. Doktorlar hemsireler ve hastane polisi hemen bundan suphelenmisler. Yani çocuğu istismar edip balkondan atmışlar diye düşünmüşler. Bacak kemiklerinin hemen tamamı kırık olduğu için tam muayenesi yapilamamisti ben oraya gittiğimde. Ben bu çocuk içinde ayni şeyi düşünüyorum. Mevcut hükümetin bir ile birin toplami iki dediğine inanmam sağlamasını yaparım, yok cinsel istismar demesine hiç inanmam. Çok üzücü..
Yapmayın Allah aşkına ya adli tıptaki hekimler akademisyenler siyasi değil onlar her görüşten her anlayıştan yetişmiş bilim insanları. Bizim ülkemizde insanlar kendi küçücük akıllarıyla adli tıp raporu yorumlamaya çalışıyor tek bir rapordan elli sonuç çıkıyormuş gibi infial yaratılıyor kaç olay oldu böyle takip ettiğim lütfen biraz izan sahibi olalım

Doktor bizzat vajinasi parcalanmis diyor.. ilk raporda yok deniyor 2. Raporda acikca tecavuz var deniyor.. bugün dr doğrulandı zaten..
Bakın mesela rapor okumayı bilmiyorsunuz siz de. Ölüm raporunda sadece ölüm sebebi yazar o da yüksekten düşme. Otopsi raporu veya adli tıp raporu diye bahsettiğimiz belgede yazar bu bulgular. Ki zaten ikinci raporda var dediğiniz de bu rapor oluyor. Kimse böyle bi faciayı hastane aşamasına geldikten sonra saklayamaz devlet hastanesi orası boru değil. Umarım adli tıp kurumundan da rapor alınır detaylı inceleme sonrası. Bana fiziki bulgular dışında, işaret edilen fail de dahil, konuşulan çoğu detay şu aşamada dedikodu veya uydurma gibi geliyor. 6 eylülde gerçekleşmiş olay dnayla fail tespiti bile ancak ortaya çıkar bu söylentileri yaymak doğru değil. Şimdi bana kızanlar olacaktır böyle söyledim diye ama eski vakalardan duyduklarım incelediklerim var, haksızlığı adaletsizliği duyurduğumuzu düşünürken bazen aile içindeki gerçek failin kendini kurtarmak için yaydığı dedikoduyu yaymış olabiliyoruz. Çok hassas ve titizlikle incelenmesi gereken meseleler asla gizli kalacağını örtbas edileceğini düşünmüyorum şu aşamadan sonra. Yapan iki dünyada acılar içinde kıvransın deva bulamasın.

Bakın mesela rapor okumayı bilmiyorsunuz siz de. Ölüm raporunda sadece ölüm sebebi yazar o da yüksekten düşme. Otopsi raporu veya adli tıp raporu diye bahsettiğimiz belgede yazar bu bulgular. Ki zaten ikinci raporda var dediğiniz de bu rapor oluyor. Kimse böyle bi faciayı hastane aşamasına geldikten sonra saklayamaz devlet hastanesi orası boru değil. Umarım adli tıp kurumundan da rapor alınır detaylı inceleme sonrası. Bana fiziki bulgular dışında, işaret edilen fail de dahil, konuşulan çoğu detay şu aşamada dedikodu veya uydurma gibi geliyor. 6 eylülde gerçekleşmiş olay dnayla fail tespiti bile ancak ortaya çıkar bu söylentileri yaymak doğru değil. Şimdi bana kızanlar olacaktır böyle söyledim diye ama eski vakalardan duyduklarım incelediklerim var, haksızlığı adaletsizliği duyurduğumuzu düşünürken bazen aile içindeki gerçek failin kendini kurtarmak için yaydığı dedikoduyu yaymış olabiliyoruz. Çok hassas ve titizlikle incelenmesi gereken meseleler asla gizli kalacağını örtbas edileceğini düşünmüyorum şu aşamadan sonra. Yapan iki dünyada acılar içinde kıvransın deva bulamasın.
adli tıp raporu açıklanmış tivitin sahibi cnn muhabiri. Olay ilk patlak verdiğinde dede diye birinin fotoğrafı paylaşılmış o kişi de çok alakasız biri çıkmış aileyle gram ilgisi olmayan. Velhasıl kim neden böyle bir söylenti yaydı her şey net açık aslında.

En başta da dedim yine diyorum, küçücük bir çocuk üzerinden Allah için siyaset yapmayın. Herkes her şeyin farkında zaten bu tip galeyana getirme, linçletme mevzuları en azından çocuklar üzerinden güdülmesin. Yazık günah.

adli tıp raporu açıklanmış tivitin sahibi cnn muhabiri. Olay ilk patlak verdiğinde dede diye birinin fotoğrafı paylaşılmış o kişi de çok alakasız biri çıkmış aileyle gram ilgisi olmayan. Velhasıl kim neden böyle bir söylenti yaydı her şey net açık aslında.

En başta da dedim yine diyorum, küçücük bir çocuk üzerinden Allah için siyaset yapmayın. Herkes her şeyin farkında zaten bu tip galeyana getirme, linçletme mevzuları en azından çocuklar üzerinden güdülmesin. Yazık günah.

İstismar var ama dimi yani dedesi degil başkası.. sonuçta doktor raporunda var.. ucim in sayfasinda da oldugu söyleniyor.. ufacık bebegin ölümü birinin adının karalanmasından daha önemli.. adı karalanmiş aklanır ama ölen nasil geri getirilir çektigi acılar nasıl yok olacak.. haliyle konuşulması gereken ufacık bebege kim ne yaptıgi gerisi önemli degil

Back