- 4 Mart 2012
- 15.147
- 34.952
- 798
- Konu Sahibi whispersOFhope
Aile hekimlikleri ve Öğretmenler bir şekilde organize edilmeli Doğan her bebek ve okul yaşına gelen her çocuk aylık takibe alınsa..Kaç kez gördük ya, Müslüme olayında da aynı durum söz konusuydu. Şimdi şu insanların kaçı sağlıklı bir evlilik yürütebilecek, ebeveyn olabilecek durumda?
Sosyoekonomik düzeyin düşük olduğu kesimlerde maalesef bunlara çok sık rastlanır oldu. Eğitim yok, para yok ama hepsi evleniyor bir şekilde. Kendine yetemeyen bir aileye nasıl yetsin? Alın işte sonuç bu oluyor. Aile içi veya dışı tacize uğrayan çocuklar, kadınlar...
Ev ziyaretleri aile katılınları ve eğitimler verilmeli.
Biz Üniversitedeyken Unıcef' in okulumuzda bir projesi vardı. Hepimiz yeni doğan bir bebekten sorumluyduk ..
Mesela ben, Sosyo ekonomik durumu düşük bir ailenin Bebeğini 8 ay boyunca her hafta ziyaret edip Anneye ve babaya bebeklerinin bütün gelişimleriyle ilgili bilgi veriyordum. Anneye, bebeği ile nasıl iletişim kurup nasıl oyunlar oynayacağı yada hangi şarkıları söyleyeceği ile ilgili bilgi verip ses kaydı alıyordum her gittiğimde bebeğin fotoğrafını çekiyordum. Harika,verimli bir çalışmaydı..
Hala Okulumda devam ediyor mu bilemiyorum ama. Keşke Ülkemizde bütün Üniversitelerin ilgili bölümleri böyle projeler için görevlendirilse.