• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık dayanamıyorum 3 yaş

Nitrit

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2021
2.906
6.368
108
Slm kızlar 3 yaş 3 aylık oğlumun inatlaşması krizleri artık dayanabileceğim boyutları aştı,doğduğu ilk günden beri çok zor bir bebekti,bir de 8 yaş abisi var.Her şey onun istediği gibi olacak her yerde her an bir kriz çıkartabilir gerçekten mental olarak çöktüm,4 yaş da geçer mi şu anki duruma göre 4 yaş da dahi geçmeyeceğini düşündüğüm için çok huzursuzum hayat kalitem yerlerde.. Bugünü anlatayım.. Büyük oğlumu bilsem sınavına götürdüm,ona da değişiklik olsun diye yanımda götürdüm kimseye de bırakmak istemedim,Evden çıkmadan başladı mont giymiycem,bere takmayacağım hava yağmurlu ve soğuk,soğuk dedim üşürsün dedim dinlemedi bir ceket aldı zar zor,okula vardığımızda üşüyorum dedi.. Çocukları sınava cagirdiklarinda büyük oğlumu gönderdim bende girecem diye kriz çıkardı bir öğretmen o kapıdan giriş sağladı da zar zor sakinleşti,abiyi beklemeyelim diye bir kriz sınav 20 dk sürüyor,beni oradan oraya sürükledi krizlerle,inatlarla karşı çıktığimda bağırmalarla,abisi çıktı bu sefer gelmiyorum dedi arabaya binmedi zorla bindirdim,Arkadan bana vurmaya çalıştı ben araba kullanırken vb. umarım anlatabilmişimdir dayanacak gücüm kalmadı inatlari krizleri bitmek bilmiyor, önerisi olan var mi

3 yaşta böyle bir dönem oluyor sabretmekten başka çaresi yok. Her konuda böyleyse bi uzman görüşü alabilirsiniz nasıl süreci yöneteceğinizi söylerler. Kış zamanı enerjisini atamıyor olabilir kreşe gidiyor mu?
Abisiyle arası nasıl?

3 yaşta böyle bir dönem oluyor sabretmekten başka çaresi yok. Her konuda böyleyse bi uzman görüşü alabilirsiniz nasıl süreci yöneteceğinizi söylerler. Kış zamanı enerjisini atamıyor olabilir kreşe gidiyor mu?
Abisiyle arası nasıl?
Kreşe gitmiyor,yeni öğretim yılında göndermeyi düşünüyordum,4 yaş da

her yaşı ayrı zor ama bir gerçek var ki çocuğun da yapısı huyu var.
Bazı çocuklar daha zor oluyor.
Benim oğlum da daha zor ve inattır. Hala geçmedi.
Açıkçası artık ben kendini ilgilendiren konularda hayır diyorsa ısrar etmeyip tecrübe kazanmasını sağlıyorum.
Okula hala bere kaşkol takmadan gidiyor. Üşüyebilrisin diyorum hayır diyorsa üşüsün.
Yapacak bir şey yok.
Bu konularda kendimi yıpratmıyorum.
Yani toplum içinde bağırma gibi krizlerde duruyorum karşısında.
Yemek yemesi, üşümesi, illa yazlık giyinmek istemesine karışmıyorum/ bere takmadı üşüdü ve yanımIda bere yok mesela üzgünüm sen tercih ettin ben seni uyardım diyorum. Bir dahakine bak geçen seferki gibi üşürsün diye uyarıyorum. Siz de bence bu konularda yıpratmayın kendinizi bırakın bir gerçekten üşüsün.

her yaşı ayrı zor ama bir gerçek var ki çocuğun da yapısı huyu var.
Bazı çocuklar daha zor oluyor.
Benim oğlum da daha zor ve inattır. Hala geçmedi.
Açıkçası artık ben kendini ilgilendiren konularda hayır diyorsa ısrar etmeyip tecrübe kazanmasını sağlıyorum.
Okula hala bere kaşkol takmadan gidiyor. Üşüyebilrisin diyorum hayır diyorsa üşüsün.
Yapacak bir şey yok.
Bu konularda kendimi yıpratmıyorum.
Yani toplum içinde bağırma gibi krizlerde duruyorum karşısında.
Yemek yemesi, üşümesi, illa yazlık giyinmek istemesine karışmıyorum/ bere takmadı üşüdü ve yanımIda bere yok mesela üzgünüm sen tercih ettin ben seni uyardım diyorum. Bir dahakine bak geçen seferki gibi üşürsün diye uyarıyorum. Siz de bence bu konularda yıpratmayın kendinizi bırakın bir gerçekten üşüsün.
Zaten üşüdüğünü söyledi,bu sefer de gidip alalım diye bir kriz... büyük oğlum 5 dkya sınava girecek o eve gidip montu almaktan bahsediyor...Özellikle dışarıda,çevreye rezil olmayalım dediğim zamanlarda bu durumu asla kontrol edemiyorum

Tabi ki dedim,en basitinden bugün montsuz çıkardım, çünkü dediğim gibi asla susmuyor
Malesef bu tutarsızlık istediklerini her koşulda yapabileceklerini bilmeleri daha da kötü oluyo bu durumlarda. Siz hayır mont giyilecek bitti diyeceksiniz. Kendini bir paralar iki paralar yani.

Zaten üşüdüğünü söyledi,bu sefer de gidip alalım diye bir kriz... büyük oğlum 5 dkya sınava girecek o eve gidip montu almaktan bahsediyor...Özellikle dışarıda,çevreye rezil olmayalım dediğim zamanlarda bu durumu asla kontrol edemiyorum
Hiç rezil oluruz diye geri adım atmayın. Eğer aman millet bir şey diyecek diye saçma isteklerine tamam derseniz önünü alamazsınız her ortamda huzursuzluk çıkarır.
Benim oğlum o yaşlarda tutturur ağlardı mesela almazdım. Ağlayabilirsi derdim. Şimdi asla öyle şeyler yapmıyor umursamayacağım biliyor.
Mont diye ağladı mı mesela kapıda “xcim seni uyardım sen giymedin, şu an dönmemiz mümkün değil. Üşüyeceksin. Bir daha uyarılarımı dinlersin” diyeceksiniz bırakın ağlasın. İyice bir üşüsün aklı başına gelsin.
Ama asla geri adım atmayın. Attığımız her geri adım bu tip krizlerin şiddetini arttırır. Nasılsa pes edecek diye daha kötü şeyler yapıyorlar

Slm kızlar 3 yaş 3 aylık oğlumun inatlaşması krizleri artık dayanabileceğim boyutları aştı,doğduğu ilk günden beri çok zor bir bebekti,bir de 8 yaş abisi var.Her şey onun istediği gibi olacak her yerde her an bir kriz çıkartabilir gerçekten mental olarak çöktüm,4 yaş da geçer mi şu anki duruma göre 4 yaş da dahi geçmeyeceğini düşündüğüm için çok huzursuzum hayat kalitem yerlerde.. Bugünü anlatayım.. Büyük oğlumu bilsem sınavına götürdüm,ona da değişiklik olsun diye yanımda götürdüm kimseye de bırakmak istemedim,Evden çıkmadan başladı mont giymiycem,bere takmayacağım hava yağmurlu ve soğuk,soğuk dedim üşürsün dedim dinlemedi bir ceket aldı zar zor,okula vardığımızda üşüyorum dedi.. Çocukları sınava cagirdiklarinda büyük oğlumu gönderdim bende girecem diye kriz çıkardı bir öğretmen o kapıdan giriş sağladı da zar zor sakinleşti,abiyi beklemeyelim diye bir kriz sınav 20 dk sürüyor,beni oradan oraya sürükledi krizlerle,inatlarla karşı çıktığimda bağırmalarla,abisi çıktı bu sefer gelmiyorum dedi arabaya binmedi zorla bindirdim,Arkadan bana vurmaya çalıştı ben araba kullanırken vb. umarım anlatabilmişimdir dayanacak gücüm kalmadı inatlari krizleri bitmek bilmiyor, önerisi

Geçer diyemem ama tutarlı olun kurallar konusunda sonunda kendi istediği olacağını bildiği için ağlamaya devam ediyordur
Oyun terapisi de düşünebilirsiniz

Sizi çok iyi anlıyorum zor çocukla mücadele etmek gerçekten mentali tüketiyor ama öfke krizleri için vakit kaybetmeden işinin ehli bir ergoteralist bulun lütfen.
Benim oğlumda da aynı şekilde sürekli bağırma öfke krizleri sonsuz ağlama vardı ama bitmek bilmeyen bir şekilde hani denemedigim yol kalmadı desem abartmış olmam.
Ha geçiyor mu derseniz ben ergoterapinin çok faydasını gördüm çünkü temel sebebini buluyorlar ona göre çözüm önerisi sunuluyor o yüzden bunu düşünün derim.

3 yas krizi gecirdik bizde yeni 6 ay surdu :KK43: cocugum palyaco gibi geziyordu bi ara foto atsam komaya girersiniz gulmekten.

Ben okuldaki rehberlikcimize danistim, cok dogal bir surec asla inatlasmayin, suyuna gidin, ne istiyorsa giysin, okula gelip gittikce normal kiyafetlerin nasil olduğunu anlayacak algilari degisiyor demisti. Krizimiz biteli 2 gun oldu, daha ihtiyac sahibi cocuklara kiyafet bagislama toreni yaparak vazgectik bazi kiyafetlerden ve su an 2 gundur ne istersem giyiyor. (Bu arada kucuk kiz kardesi oldugu icin ekstra kiskanclik durumumuz var bizim, kiyafetlerin ona kalmasi gerekiyordu ama ona kalmasini istemedigini farkedince o zaman bagis yapalim diyerek cozum buldum ben)

Simdi sizin oglan henuz soguk, sicak, mevsimler vb olgulara hakim değil bu sebeple mont bere vb seyleri giymek istememesi normal, birakin o istedigi ceketi giysin, siz mesela gidin yun iclik alin onu icine giysin ustune istedigi sacmalikta giyinsin rahat birakin.

Ayrica aglamalari / kriz cikarmalari konusunda goz hizasina inip konuşmak cok onemli, kisik bir ses tonuyla duygularini anladiginizi ifade ederek konusmaniz gerekiyor. Herseye hayir demeyin, hayir dediginiz seyden o istedi diye vazgecebilecekseniz tamam yapalim deyin, yani krizi daha cikmadan siz yonetin. Ama hayir dediginiz seyden de kriz cikarttigi icin vazgecmeyin, kriz cikararak fikrinizi degistirebilecegini ogrenmesin (ki sanirim ogrenmis) yoksa bunu cok guzel kullanirlar.

Benim kizim su an 38 aylik, temmuz ayindan beri krizdeydik, yeni yeni duzeldi. Sabir diliyorum sevgili anne, sinirlendiginiz surece bu kriz dongusu artacak bunu aklinizin bir kosesinde tutun.

Ay çok zor kızım da öyleydi malesef tutarlı olmaktan başka çare yok gibi bir kere delirip tokat bile attım. okkalı hem de. 3 yaşında idi hala o bakışı gözümün önünde. hiç geçmedi o pişmanlık. siz tutarlı olun ve uzman desteği alın. kızım düzeldi diyebilirim ama 9 yaşında 5 6 yaşlarında daha kolaydı

Biliyorum böyle diyenlere kızılıyor ama bana hiç normal gelmedi davranislari. 2 yaş, 3 yaş vs sendromlari bu kadar olmaz. Benim kardeşim de böyleydi o yaşlarda. Anneme yalvardım pedagoga götürelim diye. Dinlemedi. Büyüyünce çok sorunlar yaşadı, 28 yaşına geldi hala sorun yaşıyorlar. Korkutmak için söylemiyorum. Önlem alın diye söylüyorum. Lütfen Bi pedagoga götürün.

Slm kızlar 3 yaş 3 aylık oğlumun inatlaşması krizleri artık dayanabileceğim boyutları aştı,doğduğu ilk günden beri çok zor bir bebekti,bir de 8 yaş abisi var.Her şey onun istediği gibi olacak her yerde her an bir kriz çıkartabilir gerçekten mental olarak çöktüm,4 yaş da geçer mi şu anki duruma göre 4 yaş da dahi geçmeyeceğini düşündüğüm için çok huzursuzum hayat kalitem yerlerde.. Bugünü anlatayım.. Büyük oğlumu bilsem sınavına götürdüm,ona da değişiklik olsun diye yanımda götürdüm kimseye de bırakmak istemedim,Evden çıkmadan başladı mont giymiycem,bere takmayacağım hava yağmurlu ve soğuk,soğuk dedim üşürsün dedim dinlemedi bir ceket aldı zar zor,okula vardığımızda üşüyorum dedi.. Çocukları sınava cagirdiklarinda büyük oğlumu gönderdim bende girecem diye kriz çıkardı bir öğretmen o kapıdan giriş sağladı da zar zor sakinleşti,abiyi beklemeyelim diye bir kriz sınav 20 dk sürüyor,beni oradan oraya sürükledi krizlerle,inatlarla karşı çıktığimda bağırmalarla,abisi çıktı bu sefer gelmiyorum dedi arabaya binmedi zorla bindirdim,Arkadan bana vurmaya çalıştı ben araba kullanırken vb. umarım anlatabilmişimdir dayanacak gücüm kalmadı inatlari krizleri bitmek bilmiyor, önerisi olan var mi
Eninde sonunda istediği olduğu için böyle yapıyor ağlaya ağlaya vazgecene kadar istediğini yapmayın aynı odada gerekirse sarilarak bırakın ağlasın. Sizin durum inattan çok simarikliga evrilmeye baslamis Allah yardımcınız olsun.

Kızım da küçükken böyleydi 9 yaşında şu an ve hâlâ aynı geçenlerde otobüse bindik ev yakın mecburen bindik o kısa sürede telefonu istedi vermiyorum dedim çünkü sık vermiyoruz ağlamaya başladı ama sanki dövmüşüm o derece ağladı böyle sanki etini sıktım o derece ağlıyor rezil olduk ama hiç takılmadan eve gittim her dediğini yapmıyorum ama zor çocuklar değişmiyor

Kızım da küçükken böyleydi 9 yaşında şu an ve hâlâ aynı geçenlerde otobüse bindik ev yakın mecburen bindik o kısa sürede telefonu istedi vermiyorum dedim çünkü sık vermiyoruz ağlamaya başladı ama sanki dövmüşüm o derece ağladı böyle sanki etini sıktım o derece ağlıyor rezil olduk ama hiç takılmadan eve gittim her dediğini yapmıyorum ama zor çocuklar değişmiyor
Yaa işte değişmeyecek diye ödüm kopuyor,4 yaş ve sonrası için umudum vardı çünkü

Back
X