• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık Birikim yapmamın zamanı geldi. İsteyen katılsın birlikte paylaşalım.

Bu isi bankanizla halletseniz cok daha kesin olur olur isleriniz. Yani maasinizin bir kismini otomatik olan geldigi gibi baska hesaba aktarsin ve sen 4 bin degil de misal 2,500 kazaniyor gibi yasa. Bu yasa kadar zaten birsey yapmamissan biraz siki baslasan kisa zamanda toparlarsin.
Giderlerini azaltmadan da birsey olmaz ne kadar kazanirsan kazan. Senin gibi para kazanan bir insan incin 10 bin para bile sayilmamali sak diye cikarabilmelisin.
Idareli ol ve malindan sadaka ver tez zamanda ferahlarsin.
Biz de yatirim yapma derdindeyiz. Yasitlarimiz müstakil ev alma derdinde biz daire alip kiraya verme derdindeyiz.
Uygun birsey cikarsa biz de yatirim isine girecegiz. Ben evde kizima bakiyorum ve de hamileyim. Evimize tek maas giriyor ama inan iyi degerlendirsen o kendini katliyor. Ben kira vermeyi hic sevmeyen biriyim. Yaslarimiz 25 26 civari bankada güzel birikmisimiz var. Fakat tek maasla bunu basarmamizin tek sebebi inan tutumlu olmak.
Giderlerini okudum cok fazla inan.
Onlari kisarsan cok yol kat edersin.
Ben cogu seyi yapmasam da kaliteli yasiyorum.
Misal kuaför ve kozmetik giderim yok. Canim isterse alsam da aylik giderim hic yok. Sadece saglikli beslenmeye cok para veririm. Evde gidaya gider en cok para. Bu da sacima cildima yansir zaten.
Bakis acisiyla alakali. O paralar inan gereksiz gidiyor geliyor bana. Tabi hangisi önceligin bilemem. Düsncelerimi yazdim sadece. Iyi yatirimlar :KK66:
Haklısın canım. İnan kazancımızın sadakasını vermesek zaten daha beter durumda olurduk. Bu tarz şeylere çok dikkat ederim şükür. Cuma günü kuaföre gidecektim. Düşündüm gerek yok 2 kutu boya aldım evde kendim boyadım saçımı. Şu an sadece devam eden lazerim için 1000 lira ayırdım bunun dışında kozmetiğe para vermemeye karar verdim. Zaten elimdekiler son kullanma tarihine kadar uzun bir süre idare ederler beni. Bu gün ev için eksper gelecek rapor hazırlamaya. Kısmet olursa haftaya ev işi tamamlanmış olur. Zaten ondan sonra istesem de harcamam. Hem bu ev işi eşimi de motive etti o da kararlı bu yolda tutumlu hareket etmeye. Boğazımızdan çocuğumdan asla kısmam ama ayda 3-4 kez dışarıda yemek yemeye de gerek yok. Evimde çok daha zevkli sofraları daha uyguna mal edebilirim. İlla dışarıda yiyeceksekte restoran yerine pikniğe gideriz ne bileyim.

Siz düzeni oturtun zaten yine herseyi yapabilirsiniz ki, geliriniz yüksek. Ama verdiginiz parayi bilin yeter.
Kendinize ayirlidiniz parayla yine de cok sey yapilabilir.
bir de borc yapmamaya calisin. Bitti gitti. Zamanla düzen oturunca zaten buna alisiyor insan. Biz gezmemizden de kismayiz. Fakat önceden gittigim yerlerde cer cöpe para veriridim o huyumdan vazgectim mesela. Ufak tefek harcamalari birakinca kaliteli ve daha tatmin edici isler yapiyor insan.
Indirimlerde can pazarindaymiscasina dolasmayi biraktim ben :skandal:
Ya da kullanmayacagim rujlari almayi da biraktim.
Elektronik marka takintim yok. yiyecegim kadarini alirim.
Bütün ufak tefek fedakarliklarimdan sonra iyi bir yerde bes yildizli otelde tatil yapmak icin para derdimiz olmaz harcariz da.
Ama iste ben gün icinde herseyi minimalize ayarlarim maasim olmamasina ragmen eldeki para iyi kullanilir.
Kendi deyimimle cere cöpe para vermem ama istedigim birsey varsa da borcsuz sahip olabilirim.
Iki sene eski televizyon kullanip güzel bir televizyona rast geldigimizde sifir taksit ve borcla onu alabildik ve önemli olan budur benim icin.
Ama esim de ben de tutumluyuzdur. Makineleri genelde kisa programda kullanirim. Birsey varsa da yenisini almam. Bu gibi basit seyler yapariz. Her ay garanti iki bin lira birikir. ama yurt disindayiz ve giderimiz ne kadar ugrassak da fazla zaten. Misal köyde yasamama ragmen 1, 500 liradan fazlaya denk gelen bir kiramiz var. Bu yüzden daire alip kira vermek istemiyorum.

aynen böyle böyle birikiyor. çünkü en olmadık zamanda insanın paraya ihtiyacı olabiliyor. sende yoksa da kimsede olmuyor. ver paşam diyeceğine, ver köşem demenin keyfi paha biçilemez. yiyecekleri israf etmemek, garipleri gözetmek de parayı bereketlendiriyor. ben buna çok inanıyorum. herkes imkanı kadar, bazen de zorlayarak çevresini de görmeli. hele hele dünyada bu kadar aç insan varken, o çöpe atılan ekmeklere çok üzülüyorum. :( üşengeçlikten tamir edilmemiş sifonlara, damlayan musluklara. harcadığımız her kuruşta fakirin hakkı var bilincini bir kazanabilsek, dünya ne kadar güzelleşir. :) canım bizim evimizde üç tane kumbara var. biri kardeşimin, biri benim, biri de sadaka kumbarası. girişteki dolabın üzerinde duruyor. şu kırılarak açılan, sabır kumbaralarından. mesela çantamdan 8 TL bozukluk mu çıktı, 3 TL'si o kumbaraya gidiyor. kardeşim de atıyor ama o nasıl, ne kadarını atıyor bilmiyorum. annem babam da, bozuklukları üç eşit miktara bölerek atıyorlar. yani benim kumbarama, kardeşimin ve sadaka kumbarasına. hatta eve gelen yakınlar bile o kumbaraya para atabiliyor. sonra her ramazan ayı sonunda kırıp, paraları sayıp, bütünletip ihtiyacı olan bir teyzeye veriliyor. aynı alışkanlığı ben de kendi kuracağım yuvada inşallah devam ettiricem. :) fitre, zekat dışında bir sadaka bu. bu sene 1350 TL çıktı o kumbaradan. belki bize az, ama ihtiyacı olana çok miktar. ayrıca aylık düzenli yardımlar. bir kaç paket makarna bile olsa, düzenli bir şekilde vermeli. kendi evime şu sadaka kumbarasını aldım, yerleştirdim bile. inşallah dolar taşar. ;)

Canım bende senden gördüm 3 hafta oldu... Büyük büyük atamıyorum ama hergün 5 kuruş da olsa atıyorum. :) annem arada atıyor aklına gelirse :)

Bırde sukursuz bir toplum olduk...alıyoruz alıyoruz yok demeyi dert yanmayı alıskanlık halıne getirenler var..hayatta ekmek param kalmadı ama hiç yok demedim...yok dedikçe yok olan ınsanlar var...ınanın burda marka satan bir magaza var elden taksitte yapıyor...calışmayan hanımlar milyarlık cabut alıyor..gozumle gordum...calışmadıkları halde cabuta bukadar borclananlar var..ama genede dert yanıyoruz...ınanın kullanmadııgmız tertemiz kıyafetleri vermek istiyoruz cogu zaman alan bulamıyoruz...bız hep yakın akrabalaırmızın kuculenleriyle buyuduk..annem yıkar utulerdi giyerdik..bulunmazdıkı bukadar kıayfete para...markete gidiyoruz mıllet uc araba ınanın doldurmus bakıyorum zorunlu gıda ucu besi gecmez...daha bunun enresı yokluk anlamıyorum..sukur sukur..nımeti artırır
Şükürsüzlük... Kredi kartları da çıktı namertlik bozuldu :(

Back
X