• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık Birikim yapmamın zamanı geldi. İsteyen katılsın birlikte paylaşalım.

Bu arada kumbaraya da 150 lira attım. Tapu ve diğer masraflar için de 20-30 bin çıkardım. Ev için ödeme planımızı tamamlayınca yine birikime devam. Bu sefer aylık bin değil 200 bile atsam kenara yine kardır neticede. Hadi kızlar cesaretlenelim. Cimri olmayalım ama tutumlu olalım.:süslü::KK24::KK69::KK75:

birikim kararın hayırlı olsun canım. almanın, harcamanın sonu yok. hayatı ıskalamadan, muhtaç olanları görmezden gelmeden, cimrileşmeden tutumlu olmak çok önemli. tasarrufun can alıcı noktası, israf etmemek. bir de kısa ve uzun vadeli hedefler koymak. artan birikmiyor, biriktirilemiyor. hesap kitap yaptıktan sonra belli bir miktarı yok sayıp, bir kenarı atmak gerekiyor ve unutmak. sıkışırsam ordan alırım, altın varsa bozdururum. bu düşüncelerden kesinlikle arınmak.

birikim kararın hayırlı olsun canım. almanın, harcamanın sonu yok. hayatı ıskalamadan, muhtaç olanları görmezden gelmeden, cimrileşmeden tutumlu olmak çok önemli. tasarrufun can alıcı noktası, israf etmemek. bir de kısa ve uzun vadeli hedefler koymak. artan birikmiyor, biriktirilemiyor. hesap kitap yaptıktan sonra belli bir miktarı yok sayıp, bir kenarı atmak gerekiyor ve unutmak. sıkışırsam ordan alırım, altın varsa bozdururum. bu düşüncelerden kesinlikle arınmak.
Aynen çok haklısın canım. Ben yıllardır çalışıyorum. borcum varken ödeyebiliyorum fakat borcum olmadığında biriktiremiyorum. O yüzden borca girmeye karar verdim. biriktirmek benim işim değil. Tabii cimrilik yapmak asla olmamalı. Çevremizde ihtiyacı olanlar varken elimizden gelen birşey varsa yapmalıyız bence. Yani komşum açsa eğer ben ev alma derdine düşmem açıkçası. Zaten borca girerkende sıfırı tüketmeden olası durumları göz önünde bulundurarak hareket etmek lazım. Bir miktar seni çevirecek kadar birikim kenarda olmalı ki sıkıştığın anda kullanabilesin.

Aynen çok haklısın canım. Ben yıllardır çalışıyorum. borcum varken ödeyebiliyorum fakat borcum olmadığında biriktiremiyorum. O yüzden borca girmeye karar verdim. biriktirmek benim işim değil. Tabii cimrilik yapmak asla olmamalı. Çevremizde ihtiyacı olanlar varken elimizden gelen birşey varsa yapmalıyız bence. Yani komşum açsa eğer ben ev alma derdine düşmem açıkçası. Zaten borca girerkende sıfırı tüketmeden olası durumları göz önünde bulundurarak hareket etmek lazım. Bir miktar seni çevirecek kadar birikim kenarda olmalı ki sıkıştığın anda kullanabilesin.
biriktirmek galiba alışkanlık. çocukluğumdan beri hep kenarda param olmuştur. nasılsa unutuyorum o parayı veya o cısss ellenmez gibi bir düşünce kafamda artık yerleşmiş. ama olmuyorsa çula çaputa yüzlerce lira harcamaktansa göze görünen, ömür boyu hayatını kolaylaştıracak bir mülkün borcuna girmek elbet daha iyi. buradaki konuları bol bol okumanı tavsiye ederim. insanı gerçekten çok motive ediyor. en baş sayfalardan başlayarak, son okuduğum sayfayı kaydederek bazılarını okudum. bazen bildiklerimi tekrar ettim, bazen yeni şeyler öğrendim.:anneadayı:

biriktirmek galiba alışkanlık. çocukluğumdan beri hep kenarda param olmuştur. nasılsa unutuyorum o parayı veya o cısss ellenmez gibi bir düşünce kafamda artık yerleşmiş. ama olmuyorsa çula çaputa yüzlerce lira harcamaktansa göze görünen, ömür boyu hayatını kolaylaştıracak bir mülkün borcuna girmek elbet daha iyi. buradaki konuları bol bol okumanı tavsiye ederim. insanı gerçekten çok motive ediyor. en baş sayfalardan başlayarak, son okuduğum sayfayı kaydederek bazılarını okudum. bazen bildiklerimi tekrar ettim, bazen yeni şeyler öğrendim.:anneadayı:
Aslında beni motive edenler de bunlar. ben ailemden de para biriktirme birikim yapma tutumlu olma adına hiç birşey öğrenmedim. Hatta onlar benden daha savurganlar diyebilirim. ama burada bir kaç topik ilgimi çekti arkadaşlar diyo k bu ay 100 lira biriktirdim ama falan şeye 30 lira harcamasaydım 130 lira biriktirmiş olacaktım. Yanlış anlaşılmasın 100 lira 30 lira falan ben hiç o paraları önemsemedim şimdiye kadar ama sadece 1 arabadan ve gezme tozmadan başka yaptığımız da birşey yoktu. Baktım insanlar bir kuruş da olsa birikim yapmaya çalışıyor. Sonra çocuğumu düşündüm. okulu var ileride birikim lazım. ve aslında birikim küçük şeylerle oluyor bunu anladım. Şimdi artık her gün iş çıkışı eve giderken taksi tutmak yerine 3 kilometrelik yolu yürümeyi tercih ediyorum ve 7 liralık param cebimde kalıyor. günde 7 lira bir şey değil belki ama aya yıla vurunca gerçekten de küçük şeylerin bile damlaya damlaya göl olur misali önemini anlıyor insan. Önemli olan bir de bereket olması. maalesef benim paramın bereketi de yok. inşallah artık bereketi de olur.

Aslında beni motive edenler de bunlar. ben ailemden de para biriktirme birikim yapma tutumlu olma adına hiç birşey öğrenmedim. Hatta onlar benden daha savurganlar diyebilirim. ama burada bir kaç topik ilgimi çekti arkadaşlar diyo k bu ay 100 lira biriktirdim ama falan şeye 30 lira harcamasaydım 130 lira biriktirmiş olacaktım. Yanlış anlaşılmasın 100 lira 30 lira falan ben hiç o paraları önemsemedim şimdiye kadar ama sadece 1 arabadan ve gezme tozmadan başka yaptığımız da birşey yoktu. Baktım insanlar bir kuruş da olsa birikim yapmaya çalışıyor. Sonra çocuğumu düşündüm. okulu var ileride birikim lazım. ve aslında birikim küçük şeylerle oluyor bunu anladım. Şimdi artık her gün iş çıkışı eve giderken taksi tutmak yerine 3 kilometrelik yolu yürümeyi tercih ediyorum ve 7 liralık param cebimde kalıyor. günde 7 lira bir şey değil belki ama aya yıla vurunca gerçekten de küçük şeylerin bile damlaya damlaya göl olur misali önemini anlıyor insan. Önemli olan bir de bereket olması. maalesef benim paramın bereketi de yok. inşallah artık bereketi de olur.
aynen böyle böyle birikiyor. çünkü en olmadık zamanda insanın paraya ihtiyacı olabiliyor. sende yoksa da kimsede olmuyor. ver paşam diyeceğine, ver köşem demenin keyfi paha biçilemez. yiyecekleri israf etmemek, garipleri gözetmek de parayı bereketlendiriyor. ben buna çok inanıyorum. herkes imkanı kadar, bazen de zorlayarak çevresini de görmeli. hele hele dünyada bu kadar aç insan varken, o çöpe atılan ekmeklere çok üzülüyorum. :( üşengeçlikten tamir edilmemiş sifonlara, damlayan musluklara. harcadığımız her kuruşta fakirin hakkı var bilincini bir kazanabilsek, dünya ne kadar güzelleşir. :) canım bizim evimizde üç tane kumbara var. biri kardeşimin, biri benim, biri de sadaka kumbarası. girişteki dolabın üzerinde duruyor. şu kırılarak açılan, sabır kumbaralarından. mesela çantamdan 8 TL bozukluk mu çıktı, 3 TL'si o kumbaraya gidiyor. kardeşim de atıyor ama o nasıl, ne kadarını atıyor bilmiyorum. annem babam da, bozuklukları üç eşit miktara bölerek atıyorlar. yani benim kumbarama, kardeşimin ve sadaka kumbarasına. hatta eve gelen yakınlar bile o kumbaraya para atabiliyor. sonra her ramazan ayı sonunda kırıp, paraları sayıp, bütünletip ihtiyacı olan bir teyzeye veriliyor. aynı alışkanlığı ben de kendi kuracağım yuvada inşallah devam ettiricem. :) fitre, zekat dışında bir sadaka bu. bu sene 1350 TL çıktı o kumbaradan. belki bize az, ama ihtiyacı olana çok miktar. ayrıca aylık düzenli yardımlar. bir kaç paket makarna bile olsa, düzenli bir şekilde vermeli. kendi evime şu sadaka kumbarasını aldım, yerleştirdim bile. inşallah dolar taşar. ;)

Eklentiler

• 227400808_tn50_0.jpg
    227400808_tn50_0.jpg
    10,7 KB · Görüntüleme: 100
Çok güzel bir fikir..benimde hoşuma gitti..bende yapmak istiyorum..ve yapacağım da..benimde ailem tutumlu değildi. .hep gezdik birde babam çok iyi niyetliydi çok kandirdilar..ama ben nasip olursa emekli olmadan ev araba yazlık olaylarını halletmek istiyorum..ailem sıkıntı çekti hep..Bu bana ders oldu..israf yapmamaya çalışıyorum elimden geldiğince. .artık çocuklarla avmlere gitmiyorum parklar müzelere gidiyoruz..fazla dışardan yemiyoruz..ama bu kadar oluyor memuruz sonuçta. .

Çok güzel bir fikir..benimde hoşuma gitti..bende yapmak istiyorum..ve yapacağım da..benimde ailem tutumlu değildi. .hep gezdik birde babam çok iyi niyetliydi çok kandirdilar..ama ben nasip olursa emekli olmadan ev araba yazlık olaylarını halletmek istiyorum..ailem sıkıntı çekti hep..Bu bana ders oldu..israf yapmamaya çalışıyorum elimden geldiğince. .artık çocuklarla avmlere gitmiyorum parklar müzelere gidiyoruz..fazla dışardan yemiyoruz..ama bu kadar oluyor memuruz sonuçta. .
avm ler para tuzağı, sağlıksız beslenme ve havasız, gergin ortamlar. ben hiç sevmiyorum :( çocukların kirlenebileceği, keşfedebileceği, öğrenebileceği yerler de harika. :KK9:inşallah hedeflerine ulaşabilirsin:KK66:

cnm bereket neden olmaz...bazende nazar alıyoruz...ınanın en yakın esin dostun akrabanın bile gozu hep karsı tarafın kazancında....bıze hep ıkı maassınız...ıkı maasınız diye diye bereketimizi aldılar...Rabbım kıskanmayalımkı bol bol versin...malesef ınsanlar hiç ıyı niyetlı degil.

Bırde sukursuz bir toplum olduk...alıyoruz alıyoruz yok demeyi dert yanmayı alıskanlık halıne getirenler var..hayatta ekmek param kalmadı ama hiç yok demedim...yok dedikçe yok olan ınsanlar var...ınanın burda marka satan bir magaza var elden taksitte yapıyor...calışmayan hanımlar milyarlık cabut alıyor..gozumle gordum...calışmadıkları halde cabuta bukadar borclananlar var..ama genede dert yanıyoruz...ınanın kullanmadııgmız tertemiz kıyafetleri vermek istiyoruz cogu zaman alan bulamıyoruz...bız hep yakın akrabalaırmızın kuculenleriyle buyuduk..annem yıkar utulerdi giyerdik..bulunmazdıkı bukadar kıayfete para...markete gidiyoruz mıllet uc araba ınanın doldurmus bakıyorum zorunlu gıda ucu besi gecmez...daha bunun enresı yokluk anlamıyorum..sukur sukur..nımeti artırır

Bence gayet iyi gitmişsiniz. Her dönem bir olmuyor neticede ama şunu anladım ki birikimin büyüğü küçüğü olmuyor. Bir iki gündür ev bakıyoruz şükür birtane bulduk. Bir miktar kredi çekeceğiz ve acayip mutluyum kredimiz onaylanınca zaten birikimin kralını yapmış sayacağıö kendimi. Çünkü ben borca girmeden biriktiremiyorum. Kızlar dua edin bize şu ev işimiz hayırlısıyla oldun inşallah.
hakkınızda hayırlısı olsun canım Allah içinize sindirsin eğer alırsanız huzurla durun evinizde, evi aradan çıkardıktan sonra gerisi daha rahat. birikimin en kralı ev çünkü.. bizde ev ve araba borcu ödüyoruz ancak bende harçlığımdan artırmaya çalışacağım :) kolay geleee...

Evet canım çok haklısın. Bütçemize göre hareket etmenin zamanı artık.

cnm bereket neden olmaz...bazende nazar alıyoruz...ınanın en yakın esin dostun akrabanın bile gozu hep karsı tarafın kazancında....bıze hep ıkı maassınız...ıkı maasınız diye diye bereketimizi aldılar...Rabbım kıskanmayalımkı bol bol versin...malesef ınsanlar hiç ıyı niyetlı degil.
Aynen canım nazara inanıyorum ben de. bizim de çevremizdekilerin gözü üstümüzde. Kadın akşama kadar evinde oturuyor sonra da diyo ki e sizin var bizim yok. Tamam şükür var ama ben ne hallerde çlışarak kazanıyorum. sen de çalış evde oturma. Hiç birşey yapamıyosan vasıfın yoksa bile git temizlik yap. Çalışmanın ayıbı mı var. Gurur duyarım alnımın akıyla çalışıp evime katkıda bulunmak için ne gerekiyosa yaparım. Ama yatıyosam da başkasının malına göz dikmem.

aynen böyle böyle birikiyor. çünkü en olmadık zamanda insanın paraya ihtiyacı olabiliyor. sende yoksa da kimsede olmuyor. ver paşam diyeceğine, ver köşem demenin keyfi paha biçilemez. yiyecekleri israf etmemek, garipleri gözetmek de parayı bereketlendiriyor. ben buna çok inanıyorum. herkes imkanı kadar, bazen de zorlayarak çevresini de görmeli. hele hele dünyada bu kadar aç insan varken, o çöpe atılan ekmeklere çok üzülüyorum. :KK43: üşengeçlikten tamir edilmemiş sifonlara, damlayan musluklara. harcadığımız her kuruşta fakirin hakkı var bilincini bir kazanabilsek, dünya ne kadar güzelleşir. :) canım bizim evimizde üç tane kumbara var. biri kardeşimin, biri benim, biri de sadaka kumbarası. girişteki dolabın üzerinde duruyor. şu kırılarak açılan, sabır kumbaralarından. mesela çantamdan 8 TL bozukluk mu çıktı, 3 TL'si o kumbaraya gidiyor. kardeşim de atıyor ama o nasıl, ne kadarını atıyor bilmiyorum. annem babam da, bozuklukları üç eşit miktara bölerek atıyorlar. yani benim kumbarama, kardeşimin ve sadaka kumbarasına. hatta eve gelen yakınlar bile o kumbaraya para atabiliyor. sonra her ramazan ayı sonunda kırıp, paraları sayıp, bütünletip ihtiyacı olan bir teyzeye veriliyor. aynı alışkanlığı ben de kendi kuracağım yuvada inşallah devam ettiricem. :) fitre, zekat dışında bir sadaka bu. bu sene 1350 TL çıktı o kumbaradan. belki bize az, ama ihtiyacı olana çok miktar. ayrıca aylık düzenli yardımlar. bir kaç paket makarna bile olsa, düzenli bir şekilde vermeli. kendi evime şu sadaka kumbarasını aldım, yerleştirdim bile. inşallah dolar taşar. :KK66:
Ya bu kumbara işi çok hoşuma gitti bunu ben de bizim evimizde yapacağım. marketlerde mağazalarda falan var bu aralar. Kendi evimde neden olmasın. Gelen giden bile atar gönlünden kopanı. Allahım kimseyi fakir defterine yazmasın inşallah, herkesin gönlüne göre helalinden versin.

Bu isi bankanizla halletseniz cok daha kesin olur olur isleriniz. Yani maasinizin bir kismini otomatik olan geldigi gibi baska hesaba aktarsin ve sen 4 bin degil de misal 2,500 kazaniyor gibi yasa. Bu yasa kadar zaten birsey yapmamissan biraz siki baslasan kisa zamanda toparlarsin.
Giderlerini azaltmadan da birsey olmaz ne kadar kazanirsan kazan. Senin gibi para kazanan bir insan incin 10 bin para bile sayilmamali sak diye cikarabilmelisin.
Idareli ol ve malindan sadaka ver tez zamanda ferahlarsin.
Biz de yatirim yapma derdindeyiz. Yasitlarimiz müstakil ev alma derdinde biz daire alip kiraya verme derdindeyiz.
Uygun birsey cikarsa biz de yatirim isine girecegiz. Ben evde kizima bakiyorum ve de hamileyim. Evimize tek maas giriyor ama inan iyi degerlendirsen o kendini katliyor. Ben kira vermeyi hic sevmeyen biriyim. Yaslarimiz 25 26 civari bankada güzel birikmisimiz var. Fakat tek maasla bunu basarmamizin tek sebebi inan tutumlu olmak.
Giderlerini okudum cok fazla inan.
Onlari kisarsan cok yol kat edersin.
Ben cogu seyi yapmasam da kaliteli yasiyorum.
Misal kuaför ve kozmetik giderim yok. Canim isterse alsam da aylik giderim hic yok. Sadece saglikli beslenmeye cok para veririm. Evde gidaya gider en cok para. Bu da sacima cildima yansir zaten.
Bakis acisiyla alakali. O paralar inan gereksiz gidiyor geliyor bana. Tabi hangisi önceligin bilemem. Düsncelerimi yazdim sadece. Iyi yatirimlar :KK66:

Back
X