• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık Birikim yapmamın zamanı geldi. İsteyen katılsın birlikte paylaşalım.

hzeldlara

hazel dilaranın annesi
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2015
480
264
123
41
Ben çok ama çok para harcayan biriyim. 10 yıldır çalışıyorum elimde olan tek şey araba. onun da borcu ağustosta bitiyor. Ben mühendisim eşim de mühendis eşim kendi işini yaptığı için geliri sabit değil o yüzden birikim hedefime eşimi katmıyorum genelde. O da diğer giderlere destek olur artık.
10 Yıldır çalışan bir mühendisin evi de arabasıda olmalıydı şimdiye kadar. Ama çok harcamamdan, ama elimin çok açık olmasından oldu doğru dürüst bir birikimim olmadı. Düğün takılarımın çoğunu kayınvalideye falan verdim masraflar için. kalanları da eşim sağolsun bir şekilde temizledi:) herneyse sonrasında ben yaklaşık 200 gram daha altın biriktirebildim.
Kazandığım para fena para değil ama gerçekten elim çok açık. Kimseye kıyamıyorum hiç birikim yapamıyorum ama allahım da hiç darda koymuyor beni. Neyse artık bir çocuğum var ve benim daha ekonomik olmam lazım. Birikimim için aylık bir hedefim yok duruma göre her ay altın ya da dolar almayı planlıyorum. bunu mutlaka yapmalıyım çünkü zaman gelip gidiyor ve bu genç yaşlarımızda birşeyler yapmamız lazım. bazen yıl sonunda bi bakıyorum arkama hiç bir şey yapamamışım o zaman çok kızıyorum kendime neolur hzeldlara lütfen artık kendin için eşin için çocuğunuz için bi silkelen ve parana sahip çık. bu parayı kolay kazanmıyosun emeğine saygın olsun okadar çalışıyosun senin de bi evin olmalı bunu gerçekten hakediyorsun.
Rabbim yardım et her zaman dua ettiğim gibi kazancımıza bol bereket ver. Bereket çok önemli. Bereketi yoksa trilyon da kazansan birşeye yaramaz. Kayınvalidemle de konuşmuştum ev alacağız 10000 yardım edermisin diye başta ederiz dedi sonra çok borcumuz var biz de ev yapacaz falan dedi. Ben de birşey demedim Halbuki düğünden sonra takılarımı alırken bana bunları sana yapacağım demişti 7 yıldır hiç sesi çıkmayınca ben de hiç değilse 10000 lira verse iyidir dedim istedim ama siz evi alın biz yardım ederiz diyor. Ben öyle kimseye güvenerek borca giremem. Kendi bütçeme göre hareket ederim yardım ederlerse de ek olur. Kimsenin boğazına yapışamam ya bileziklerim diye:)
Bundan sonra kararlıyım.
AYLIK ÖDEME LİSTEM
Kredi:1027
Kredi: 189
Kredi kartı ort:400
Annemin sigortası :430
Lazer :500
Havuz kardeşimle birlikte :400
Çocuğun maması bezi ıslak mendili ve diğer harcamaları 480-500 arası
Toplam ortalama 3450 lira aylık sabit harcama var.
Bundan bir kaç ay öncesine kadar 630 lira başka bir ödemem daha vardı fakat onu bitirdim borcum bitti ama hala ay sonunda 1 kuruş kenara koyamıyorum. O 630 lirayı borç varken ödeyebiliyordum halbuki demekki isteyince yapılıyomuş.
Kararlıyım bir kuruşta olsa kıymetini bileceğim.
Hadi bereketli olsun:)

Istemek başarmanın yarısıdır,
Ben de 6aydır bu topiklerle takılıyorum
950 tl kredi, 1200kadar kk,faturalar, 2çocuğum var az çok onların masrafları,diş tedavisi var aylık 250,market vs..
Toplam Gelirimiz 4100kadar
Böyle oldugu halde ben her ay ortalama 500nakit, Bir adet de düğünler doğumlar için çeyrek alıyorum
31 yasındayım anca aklım başıma geldi
Oysaki 12yıldır çalışıyorum

Istemek başarmanın yarısıdır,
Ben de 6aydır bu topiklerle takılıyorum
950 tl kredi, 1200kadar kk,faturalar, 2çocuğum var az çok onların masrafları,diş tedavisi var aylık 250,market vs..
Toplam Gelirimiz 4100kadar
Böyle oldugu halde ben her ay ortalama 500nakit, Bir adet de düğünler doğumlar için çeyrek alıyorum
31 yasındayım anca aklım başıma geldi
Oysaki 12yıldır çalışıyorum
Olsun geç te olsa zararın neresinden dönülürse kardır. Benim de kendimi toparlamam lazım artık eşimin işyeri kendine ait olduğu için bi ay 10000 kazansa diğer ay 1000 olduğu olabiliyo o yüzden onon kazancı sabit olmadığı için onu hesaba katmıyorum. eşimi birikim hedeflerimin destek kısmına koyacağım yani çocuğun eksiklerini o alsa market alışverişini de ona yaptırsam. Gezme tozma paralarını da o karşılasa. arabanın yakıtı falan da onda. Gerisini ben çok kolay halledebiliyorum. Ama eşimde maalesef benden beter. Hani diyorum ya bi ay onbin bi ay 1000 olduğu olur 10000 kazandığında kenara bir kuruş bile koymaz yeminle hepsini o ay harcar. diğer ayda diyelim 1000 kazandı eee parası yetmedi, bu seferde ya bana ya da kredi kartına yüklenir.:confused:

Bende katılabilir
Bir buçuk yıldan beri çalışıyorum.
Bankaciyim.
Şuan evlilik hazırlığında olduğum için tabi ki birikim yapamıyorum ancak borclanmiyorum da . Eşimin kendine ait evi var. İçini doldurmak Çeyiz hazırlığı vs derkenn hep kendim verdim anneme yük olmadım üstüne her ay 300 lira kadar anneme para verdim. Kardeşim sınava hazırlanıyor onun eğitim masrafı kitapları vs benden sorulur.
Herkes evlilik için kredi çekiyor
Çok şükür ustesinden geldik balayı masrafina kadar evin dolaplarini baştan aşağı yeniledik.
Bu aydan itibaren evleneceğim için artık hayatım düzene giriyor ve birikime bende dahil olabilirim

Ben çok ama çok para harcayan biriyim. 10 yıldır çalışıyorum elimde olan tek şey araba. onun da borcu ağustosta bitiyor. Ben mühendisim eşim de mühendis eşim kendi işini yaptığı için geliri sabit değil o yüzden birikim hedefime eşimi katmıyorum genelde. O da diğer giderlere destek olur artık.
10 Yıldır çalışan bir mühendisin evi de arabasıda olmalıydı şimdiye kadar. Ama çok harcamamdan, ama elimin çok açık olmasından oldu doğru dürüst bir birikimim olmadı. Düğün takılarımın çoğunu kayınvalideye falan verdim masraflar için. kalanları da eşim sağolsun bir şekilde temizledi:) herneyse sonrasında ben yaklaşık 200 gram daha altın biriktirebildim.
Kazandığım para fena para değil ama gerçekten elim çok açık. Kimseye kıyamıyorum hiç birikim yapamıyorum ama allahım da hiç darda koymuyor beni. Neyse artık bir çocuğum var ve benim daha ekonomik olmam lazım. Birikimim için aylık bir hedefim yok duruma göre her ay altın ya da dolar almayı planlıyorum. bunu mutlaka yapmalıyım çünkü zaman gelip gidiyor ve bu genç yaşlarımızda birşeyler yapmamız lazım. bazen yıl sonunda bi bakıyorum arkama hiç bir şey yapamamışım o zaman çok kızıyorum kendime neolur hzeldlara lütfen artık kendin için eşin için çocuğunuz için bi silkelen ve parana sahip çık. bu parayı kolay kazanmıyosun emeğine saygın olsun okadar çalışıyosun senin de bi evin olmalı bunu gerçekten hakediyorsun.
Rabbim yardım et her zaman dua ettiğim gibi kazancımıza bol bereket ver. Bereket çok önemli. Bereketi yoksa trilyon da kazansan birşeye yaramaz. Kayınvalidemle de konuşmuştum ev alacağız 10000 yardım edermisin diye başta ederiz dedi sonra çok borcumuz var biz de ev yapacaz falan dedi. Ben de birşey demedim Halbuki düğünden sonra takılarımı alırken bana bunları sana yapacağım demişti 7 yıldır hiç sesi çıkmayınca ben de hiç değilse 10000 lira verse iyidir dedim istedim ama siz evi alın biz yardım ederiz diyor. Ben öyle kimseye güvenerek borca giremem. Kendi bütçeme göre hareket ederim yardım ederlerse de ek olur. Kimsenin boğazına yapışamam ya bileziklerim diye:)
Bundan sonra kararlıyım.
AYLIK ÖDEME LİSTEM
Bundan bir kaç ay öncesine kadar 630 lira başka bir ödemem daha vardı fakat onu bitirdim borcum bitti ama hala ay sonunda 1 kuruş kenara koyamıyorum. O 630 lirayı borç varken ödeyebiliyordum halbuki demekki isteyince yapılıyomuş.
Hadi bereketli olsun:)[/QUOTEcanım çocuk için ayırdığın rakama bakıcı parası dahil değil sanırım

Bundan sonra kararlıyım.
AYLIK ÖDEME LİSTEM
Hadi bereketli olsun:)
Goderleriniz cok fazlaymis geliriniz nedir.
Ben bi tane sabir kumbarasi aldim su acilmayanlardan icine attigim parayi istesemde alamiyorum sizde o sekilde deneyebilirsiniz

Ben de dün bankadan kumbara aldım kızım için. içine de bir miktar para attım:) istesem de içinden alamam onları.
Gelirimiz ortalama 10000 civarında.

Şimdi sizlere dün yaptıklarımı anlatayım. Kızıma bankadan kumbara aldım. Şart olarak her gün en az 10 lira içine atılacak diye evdekileri bilgilendirdim:sopa: Dün içne 55 lira atıldı. Sonra elektriğe ve suya çok dikkat etmeyen ben suyun boşa akmamasına ve kullanılmayan bölgelerdeki aydınlatmaların kapalı olmasına özen gösterdim. Akşam yemeğinde çorba balık salata fırın patates karpuz pilav vardı hiç birini yiyesim yoktu ama kendime ekstre yemek yapmak yerine bunlardan yedim. Ama maalesef tatmin olamadığım için üzerine biraz çikolata krizi tuttuğu için dayanamayıp çikolata yedim.(bunu da haftalık kilo verme çizelgemizde artı puan olarak görmem inşallah:sinirli:)
Dün için bunları yaptım. çok hızlı gitmek istemiyorum yavaş yavaş bereketli gitmek istiyorum. inşallah hepimiz birikim hedeflerine en kısa zamanda ulaşır ve devamında da huzurlu mutlu yaşar.:KK25:
Maaş günlerim her ayın 7 ve 22 si bu tarihlerde özellikle daha büyük miktarlarda birikim yapmak istiyorum. Hepimize başarılar canlarım.

Ben de dün bankadan kumbara aldım kızım için. içine de bir miktar para attım:) istesem de içinden alamam onları.
Gelirimiz ortalama 10000 civarında.
Allah bereket versin geliriniz cok iyi massallah.
En az aylik 4000 bin kenara atmaniz lazim.
En iyisi ev alip krediye girin boylece mecburen odenir ve yatirim olur

Evet ben de öyle düşünüyorum. Bi borca girmeden asla birikim yapamayacağım, gelen gidiyor yoksa. Dün yine kızımın kumbarasına bir miktar para attık 50-60 lira sanırım. Çocuğa bayram için bir kaç kıyafet ve oyuncak aldım. Hepsi yaklaşık 300 lira. Aslında ne o kıyafete nede o oyuncaklara ihtiyacı yoktu yine dayanamadım.:KK64: Eve geldiğimde bir baktım babam da bayram için bir sürü kıyafet almış çocuğa.:super: bu ay bir tam altın da aldım. Ramazan dolayısıyla fitre zekat falan verildi allah kabul etsin. Yakında bi tatil programı var onu da borçsuz atlatırsak oh ne ala.
Ben dönemlik hedef koymak istiyorum
şimdi temmuzdayız bu ay yeni başladı
temmuz ağustos eylül 2000(tatil programı ve yazın harcama çok olduğu için diğerlerinden düşük tuttum)
ekim kasım aralık 5000
ocak şubat şubat mart 6000
nisan mayıs haziran 6000
1 yılda 19000 onu 20000 de yaparım belki
Eğer bu ara ev almazsak kendi maaşımla önümüzdeki yıl Temmuz ayına kadar kendime 3 er aylık koyduğum hedefim böyle inşallah allah nasip eder de yapabilirim. İnşallah bereketi olur kazancımın.
Tabii canlarım sizlerin de.:KK39:

Evet kızlar kızımın kumbarasına para atmaya devam. Bereketi kaçmasın diye saymıyorum. Ama güzel miktarlar atıyorum. Yarın bayram herkesin bayramını kutluyorum. İyi bayramlar, bol bereketli kazançlar diliyorum.:nazar::dondurma:

Evet ben de öyle düşünüyorum. Bi borca girmeden asla birikim yapamayacağım, gelen gidiyor yoksa. Dün yine kızımın kumbarasına bir miktar para attık 50-60 lira sanırım. Çocuğa bayram için bir kaç kıyafet ve oyuncak aldım. Hepsi yaklaşık 300 lira. Aslında ne o kıyafete nede o oyuncaklara ihtiyacı yoktu yine dayanamadım.:KK64: Eve geldiğimde bir baktım babam da bayram için bir sürü kıyafet almış çocuğa.:super: bu ay bir tam altın da aldım. Ramazan dolayısıyla fitre zekat falan verildi allah kabul etsin. Yakında bi tatil programı var onu da borçsuz atlatırsak oh ne ala.
Ben dönemlik hedef koymak istiyorum
şimdi temmuzdayız bu ay yeni başladı
temmuz ağustos eylül 2000(tatil programı ve yazın harcama çok olduğu için diğerlerinden düşük tuttum)
ekim kasım aralık 5000
ocak şubat şubat mart 6000
nisan mayıs haziran 6000
1 yılda 19000 onu 20000 de yaparım belki
Eğer bu ara ev almazsak kendi maaşımla önümüzdeki yıl Temmuz ayına kadar kendime 3 er aylık koyduğum hedefim böyle inşallah allah nasip eder de yapabilirim. İnşallah bereketi olur kazancımın.
Tabii canlarım sizlerin de.:KK39:

Neden direk maas kartiniza yatirim hesabi icin talimat vermiyorsunuz
Siz gormeden o çeksin :cool:

Valla artık tak etti canıma bu gün gidip internette bütçeme uygun bulduğum bir iki eve bakacağım kısmetse birini alıp canımı dişime takıp ödeyeceğim. Bu böyle gerçekten olmaz. artık biraz hesaplı olmanın zamanı geldi hzeldlara hadi bunu başarabilecek güce sahipsin. illa birşeyler almak zorunda değilsin. tut şu paranı da ev al içine istediğin eşyaları al. Kira kapısından kurtar kendini.

Cnm katilmyacagjm ama birşey sormak istiyorum lazer için her ay 500 vereceğine neden paket almiyorsun daha avantajlı değil mi öyle ?

Yok paket zaten o. 3 ay sonra bitecek toplam 2000 paketi. ama neticede kuaför manikür saç boya falan var ya o yüzden devam eden harcama gibi belirttim.

Allah bereket versin geliriniz cok iyi massallah.
En az aylik 4000 bin kenara atmaniz lazim.
En iyisi ev alip krediye girin boylece mecburen odenir ve yatirim olur
Bu gün ev bakmaya gideceğim canım inşallah hayırlısıyla bize de nasip olur güzel bir ev. Tüm ev sahibi olmak isteyenlere de inşallah.

Bu gün ev bakmaya gideceğim canım inşallah hayırlısıyla bize de nasip olur güzel bir ev. Tüm ev sahibi olmak isteyenlere de inşallah.
Insallah istedigin gibi ev bulursun.en dogru yatirim ve ihtiyac ev.
Hem paran car cur olmaz hemde ileride cocuguna birakacagin gayrimenkul olur.

ahh ahh.ben hiç yazmıyım.boyle az parayla neler yapanlar var.masallah diyorum.yasım oldu kırkbırakın birikimi gelen geldigi gibi gidiyor.ben sekiz yıldır calışıyorum.memurum.onceden esimin işi ozel sektor.maası okadar azdıkı anlatamam.ucyıl birlık oturdum.kıra vercek durumumuz yoktu.sonra kucuk bir eve gectik.kıra ve faturalara ancak yetiyodu.hayatımızda birkere bile tatile gitmedik.eşimin hiçbir luks harcaması yok.sekız yıl oldu ben atandım.fakat baska bir ıle gittim.eşim bulundugu yer ozel sektor oldugu için gelemedi.ben ayrı kıra eşim ayrı masraf ıkıev gibi olduk.sekızyılda yapabildigim kucuk bir ev aldık 2 artı bir.borcu bitti sukur.ailelerden etraftan borc almıstık..ama kredi gibi oldu altın dolar derken cogunu ıkıkat odedik.şimdi 15 milyarlık arabamız var.2 bin borcu kaldı.ancak 17 yıllık evliligimde ne esya nede eve birsey yaptırdım.lisede oglum var.şimdi uc yasında birde kızım.masraflar cok.şimdidede eşim memur oldu.o baska ıle gitti.gene ıkı ev olduk.araba masrafı...siizce para biriktirmemem normalmi.hep buyuklerimiz ıkı maassınız ıkı maas diyip duruyor.eşim daha bes ay oldu memur olalı.birarada degiliz.ıkı elden ıkı masraf.milletin bu ıkı maassınız beklentisiinden bıktım.cok musrıf goruyorum kendimi...bende aranıza katılıyım.ben kıyafete cok para veriyorum...

Paradan artanı koyayım derseniz artmıyor
Maaş yatar yatmaz o paranın bir kısmını direk kenara koyun
Mesela ilk ay bin tl koyun. 2. Ay 1,500
3. Ay 2 bin . Bu şekil devam edin.
Yettiğine şaşıracaksınız

ahh ahh.ben hiç yazmıyım.boyle az parayla neler yapanlar var.masallah diyorum.yasım oldu kırkbırakın birikimi gelen geldigi gibi gidiyor.ben sekiz yıldır calışıyorum.memurum.onceden esimin işi ozel sektor.maası okadar azdıkı anlatamam.ucyıl birlık oturdum.kıra vercek durumumuz yoktu.sonra kucuk bir eve gectik.kıra ve faturalara ancak yetiyodu.hayatımızda birkere bile tatile gitmedik.eşimin hiçbir luks harcaması yok.sekız yıl oldu ben atandım.fakat baska bir ıle gittim.eşim bulundugu yer ozel sektor oldugu için gelemedi.ben ayrı kıra eşim ayrı masraf ıkıev gibi olduk.sekızyılda yapabildigim kucuk bir ev aldık 2 artı bir.borcu bitti sukur.ailelerden etraftan borc almıstık..ama kredi gibi oldu altın dolar derken cogunu ıkıkat odedik.şimdi 15 milyarlık arabamız var.2 bin borcu kaldı.ancak 17 yıllık evliligimde ne esya nede eve birsey yaptırdım.lisede oglum var.şimdi uc yasında birde kızım.masraflar cok.şimdidede eşim memur oldu.o baska ıle gitti.gene ıkı ev olduk.araba masrafı...siizce para biriktirmemem normalmi.hep buyuklerimiz ıkı maassınız ıkı maas diyip duruyor.eşim daha bes ay oldu memur olalı.birarada degiliz.ıkı elden ıkı masraf.milletin bu ıkı maassınız beklentisiinden bıktım.cok musrıf goruyorum kendimi...bende aranıza katılıyım.ben kıyafete cok para veriyorum...
Bence gayet iyi gitmişsiniz. Her dönem bir olmuyor neticede ama şunu anladım ki birikimin büyüğü küçüğü olmuyor. Bir iki gündür ev bakıyoruz şükür birtane bulduk. Bir miktar kredi çekeceğiz ve acayip mutluyum kredimiz onaylanınca zaten birikimin kralını yapmış sayacağıö kendimi. Çünkü ben borca girmeden biriktiremiyorum. Kızlar dua edin bize şu ev işimiz hayırlısıyla oldun inşallah.

Back
X