Arpacık

maydanozca04

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2018
546
401
Yanlış yerde mi konu bilmiyorum
Ama gözümden yana mahvoldum iki gündür. Arpacık gözümü şişirdi, tobrased kullanmaya başladım.
Ağrı ve acı hissediyorum.
Kendisi antibiyotik bir ilaç henüz kullanmaya başlayalı 8 saat oldu. Ne zaman etkisini gösterir sizce? Bunun yanında tavsiye edeceğiniz başka doğal bir yöntem yada ilaç var mı yada bu durumu yaşayanınız kaç gün sürdü? Bebeğim var bırakacak kimsem de yok pandemi dolayısıyla da gidemiyorum hastaneye şuan.

Kirpik dibinde mi çıktı içerde mi?
Normalde ilacı sarımsağı ikiye bölüp ıslak kısmı arpaciğa degdirmektir.
Ama icerdeyse zor olur tabi.
Geçmiş olsun.

Sarımsak filan diyorlar ama bence göze öyle şeyler surulmemeli göz çok hassas bir organ. Antibiyotik merhem iyi gelir insalah. Ama etkisi bir kaç gün içinde gösterir.
Doğal yöntem olarak gözü yakmayacak antiseptik özelliği olan bitkisel birseyi suda seyreltip pamukla uygulanabilir.
Mesela kekik yağı sisligi insin diye papatya çayı. Net ten bakın isterseniz.

Sarimsak çay falan koy diyorlar ama bende 5 yil once cikmisti hicbiri etki etmedi sadece elini surmemeye dikkat etmelisin ilaclarini kullan baska yapicak birsey yok sanirim lanet birsey bu arpacik

Pamuklu bir beze sıcak cayın posasını sar arpacık olan gözüne sar beklet en az 15-20 dkka günde 2 kez yap bunu geçene kadar çok faydasını görürsün benim hamileyken çıktı bu şekilde geçti

Surekli ilik su ile pansuman yap arkadaşım. Cok gecmis olsun. Ama sakin ihmak etmee. Ben bir yil cektim

Günde en az 3 kere sıcak su ile 15 er dakika gözünüzü silin.

arpacık olduğundan emin olmak lazım önce. arpacığa sarımsak gerçekten iyi gelir.
ama uçuk da olabiliyor gözde onun ilacı ayrı.
sıcak suyla silin, poşet çayla masaj yapın.

Bende geçen sene stresten çıkmıştı. Sürekli çay koydum ama geçmedi hatta daha da ilerleyti. En sonunda o kadar büyüdü ki doktor muayenesinde sıktı biraz ama 2 gün içinde inmezse ameliyat ortamında sıkmamız lazım demişti. Doğal bir şeyler sürücem diye iyice ilerletmeyin antibiyotik merhemler var onlardan alın ve ilacı kullanmaya devam edin 1 gün içinde görürsünüz etkisini.

ayy bende de olmustu tam bayram günü. Normalde de olurdu ama gecerdi. Sansıma benimki kiste cevirdi. Ameliyat oldum. Ameliyat günü de diğer gözümde de yağ bezesi cıkmıstı. Resmen rezillikti. Doktor bana onu da alalım mı diye sordu nasıl sevindim anlatamam. Çünkü tek gözüm icin ameliyat olacaktım. Aldılar 1 ayda iyilesti. Siz ihmal etmeyin sakın

Bendede var lanet bise senelerdir ugrasirim gitsin diye gider geri gelir.
Bi donem ugrasmadim gitmesi icin , sıkıntılı zamanlarimdi oyuzden. Sonrasinda iyice katilasti ameliyat dedi doktor oldum ama 2 gozumude sardigi icin yeni cikanlar gitti. Uzun suredir gozumde olanlar şalazyona dönüsenler ameliyatla bile gecmedi hala benimleler. Arada bi agrir. Hafif sisligi cok rahatsiz edici bise.
Demem o ki ihmal etmeyin doktora gidin hemen. Ilac verir ve ilik suyla gunde 3_4 kere pansuman yapmani soyler zaten. Uzun sure beklersen bunlarla bile gecmez ama.

En azından eczaneye göstersen

Kızım daha yeni atlati sayılır, dediğin gibi pandemiden dolayı gitmedik doktora. Eczaneci terramycin krem verdi, uzerine sürdük geçti çok şükür. Kremin etkilemesi bir kaç gün sürüyor herhalde tam da hatırlamıyorum. Salama çayin ılamasini bekleyip gözünde dinlendirdim.

Bende de çıkmıştı çok şükür ameliyat olmadan atlattım. Doktorlar ameliyat olmadan geçmez dedi ama korktum ve bir yıl gözümde onunla yaşadım. Bir yerde kaplıca suyu iyi geliyor yazmıştı dedim deneyeyim Ayder de kaplıcaya gittim ve yüzümü o sıcak suya üç kere soktum dayanılmaz sıcaklıkta ama denedim çok şükür geçti. Daha da tekrarlamadı. Bana faydası oldu umarım sizlere de olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…