• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arpacık geçiren varmı?

Doktor anestezik göz damlası ile onu deliyor.sonra damla kullanıyorsun.yine geçmezse ameliyat.sirke,tuz falan ben kullanmazdım.ikiside gözü yakar.

Öncelikle merhaba,2 yaşındaki oğlumun gözünde arpacık çıktı,2 ay oldu sıcak kompres teramycin çeşitli damlalar antibiyotik hepsini kullandık geçmedi, doktorlar 5-6 ay içinde geçer diyo, damla verip başından saliyolar ,ama hiç bu kadar uzun süre olanını duymadım, görmesine zarar vericek diye korkuyorum, ya ordaki şişlik kalıcı olursa ondan korkuyorum, böyle birşey yaşayan varmı?
Büyük insanlarda çay tabağının içine sıcak su koyun. İçinede bir çay kaşığı ingiliz tuzu koyup karıştırın. Bunu gözünüze yaklaştırıp değdirin sonra çekin. Bu karışım gözünüzde yanma yapar. Bunu günde iki defa yapın. Bir süre sonra iyileşme olur. Bebeklerde bir zararı olur mu bilmiyorum.

Yine büyüklerde arpacık için temiz havluyu sıcak suya değdirip ara ara pansuman yapmak lazım. Sabah kalkınca ve akşam yatarken göz şampuanı kullanmak gerekiyor. Eğer maddi gücünüz göz şampuanına yetmiyorsa göz yakmayan bebek şampuanı kullanmalı.

Back