- 11 Nisan 2014
- 821
- 639
-
- Konu Sahibi onbirmayis
İnanın bu tedaviler çok basit ve kokutucu değil ehil kimse bulduktan sonra kısa zamanda ameliyat olup bitiyor saat bile sürmüyor Dr lara güvenin sıkıntı yapmayınCanım ben sağlıkçı değilim tabi internetten gördüğüme benzer bir görsel yükledim belki dediğin gibidir bilemem ama doktorun yorumu kalp şeklinde rahim olduğuydu ve düşük yaşamış olmamın bir sebebi olabileceğini söyledi perde herkesin aynı olmadığını bi kaç arkadaşla istişare gaptığımda ve araştırdığımda öğrendim doktorum da benim ne kadar büyüklükte olduğundan da bahsetti belki seninki düşüğe neden olmayacak şekildedir tabi benim sadece buna değil diğer nedenlerine de bakıldı genetik test vs de verdim onların sonucu henüz çıkmadı onlar da çıktığında daha net bi sonuca ulaşırız diye düşünüyorum doktorun burada ne dediği çok önemli senin doktorun durumunun etkilemeyeceğini düşünmüştür öyledir de ben bir kaç doktorla daha görüşmeye başladım bir de prof ile görüşeceğim konuyu emin olmak için doğru teşhis için gerekli çabayı gösterdiğimi düşünüyorum verdiğin bilgi için de ayrıca teşekkür ediyorum
Merhaba canım, benim de aynı şekilde arkuat uterus. Hatta raporda birde sağ tüpte hafif ektazi yazıyordu. Doktorum bana ameliyat önermedi. Hsgden 2 adet sonra hamile kaldım şuanda da 27 haftalık oldukMerhaba kızlar,
Rahim filmi çekildim,tüplerim açıkmış fakat rahim şekli için böyle yazılmış rapora. Arkuad uterus yani kalp şeklinde rahim. Burada iyi yorumlar da okudum,moral bozan yorumlar da. Acaba o yüzden mi olmadı 1 yıldır
Var mı böyle bir tecrübeniz,neler söylersiniz
Bayram tatili araya girdiği için doktorumla üzerine konuşamadık. Bayram dönüşü inşaAllah.
O nasıl oluyor ofis tipi tedaviyi anlamadımBekleme herşey varken histereskopi Ofis tipi tedavi ol hemen hamile kalırsın kaç kişi biliyorum arkadaşım öyle hamile kalan
Ay ne güzel ya umut oldunuzMerhaba canım, benim de aynı şekilde arkuat uterus. Hatta raporda birde sağ tüpte hafif ektazi yazıyordu. Doktorum bana ameliyat önermedi. Hsgden 2 adet sonra hamile kaldım şuanda da 27 haftalık olduk
Evet şekil bozukluğunun ismi aynida olsa dereceleri farklı oluyo banada arcuat uterus kalp şekli dediler tek doktorla zaten kalınmaz üç dört profla görüştüm bu şekilde dene dediler artk ne kadar doğru bilmiyorum,benim iki düşüğüm var kan pıhtılaşmasi çıktı direk ona bağladilar smdi tekrar hamileyim kan sulandiri kullanıyorum hayrlisi artk.Buda düşük olursa rahimdendir diycem artık başka bakılacak bişey kalmadı.Canım ben sağlıkçı değilim tabi internetten gördüğüme benzer bir görsel yükledim belki dediğin gibidir bilemem ama doktorun yorumu kalp şeklinde rahim olduğuydu ve düşük yaşamış olmamın bir sebebi olabileceğini söyledi perde herkesin aynı olmadığını bi kaç arkadaşla istişare gaptığımda ve araştırdığımda öğrendim doktorum da benim ne kadar büyüklükte olduğundan da bahsetti belki seninki düşüğe neden olmayacak şekildedir tabi benim sadece buna değil diğer nedenlerine de bakıldı genetik test vs de verdim onların sonucu henüz çıkmadı onlar da çıktığında daha net bi sonuca ulaşırız diye düşünüyorum doktorun burada ne dediği çok önemli senin doktorun durumunun etkilemeyeceğini düşünmüştür öyledir de ben bir kaç doktorla daha görüşmeye başladım bir de prof ile görüşeceğim konuyu emin olmak için doğru teşhis için gerekli çabayı gösterdiğimi düşünüyorum verdiğin bilgi için de ayrıca teşekkür ediyorum
Hamile olmana çok sevindim umarım sağlıkla kucağına alırsınEvet şekil bozukluğunun ismi aynida olsa dereceleri farklı oluyo banada arcuat uterus kalp şekli dediler tek doktorla zaten kalınmaz üç dört profla görüştüm bu şekilde dene dediler artk ne kadar doğru bilmiyorum,benim iki düşüğüm var kan pıhtılaşmasi çıktı direk ona bağladilar smdi tekrar hamileyim kan sulandiri kullanıyorum hayrlisi artk.Buda düşük olursa rahimdendir diycem artık başka bakılacak bişey kalmadı.
İnşallah güzel çıkar testlerin.Amin inşallah hepimizin çocuğu olur çok zor süreçler hamile olunsa bile korkuyla geciyo inşallah bu sefer nasip olur.Hamile olmana çok sevindim umarım sağlıkla kucağına alırsınDüşük yaşamak Gerçekten çok zor süreçler Benim henüz pıhtılaşma testlerim çıkmadı ben de merak ediyorum bazıları hiç düşük bile yapmadan perde olduğu halde doğuma kadar da gidebiliyormuş düşük için de tabi kesin perdeden demiyorlar zaten ama benim şuan son duruma göre 3doktor da ameliyat olmam gerektiğini söyledi demek ki benimki biraz fazla adet sonrası hemen operasyon yapılacak bu ay 13-15 mayıs gibi inşallah ben de bu sorundan kurtulmuş olurum tek dileğim de diğer testlerde bi sıkıntı çıkmaması İnşallah süreç biter de tekrar hamilelik sürecine adım atabilirim
İnşallah canımİnşallah güzel çıkar testlerin.Amin inşallah hepimizin çocuğu olur çok zor süreçler hamile olunsa bile korkuyla geciyo inşallah bu sefer nasip olur.
İnşallah canımBu arada seninle konuştuktan sonra rahim filminin görüntüsünü istedim internetten benzerini atmıştım ya şimdi kendi rahim filmim var ekliyorum görüntüyü ben bi karşılaştırma da yaptım benim kendi filmimde rahmim baya baya perde yüzünden daralmış alan kalmamış bebeğe nerdeyse Normal bi rahimle karşılaştırınca benimki ameliyat olmalı teşhisini ben bile koydum kendi kendime
Evet canım bak bebek için bi alan yok biraz çökük olsa onu çok önemsemiyolar ama gözüktüğü gibi baya dar.Kesin ameliyat ol.Arkadasm oldu hc korkulacak bisey yok benm kide dar gbi geliyo bana ama bilmiyorum artk kaç doktora sordum bu şekilde dene dediler.Benimki tam kalp şeklinde üst taraf çökük ama iç alanda bebek icn yer var dediler ynede düşünmeden edemiyorum hamile olnca daha zor.Oyzden ameliyatını ol.Benm rahmde bu.İnşallah canımBu arada seninle konuştuktan sonra rahim filminin görüntüsünü istedim internetten benzerini atmıştım ya şimdi kendi rahim filmim var ekliyorum görüntüyü ben bi karşılaştırma da yaptım benim kendi filmimde rahmim baya baya perde yüzünden daralmış alan kalmamış bebeğe nerdeyse Normal bi rahimle karşılaştırınca benimki ameliyat olmalı teşhisini ben bile koydum kendi kendime
Merhaba bende nerdeyse 1 senedir hamile kalmak istiyorum ve burada yazılanları okuyorum size de çok denk geldim benim de rahmim kalp şeklinde ama doktorum sorun yaratmaz dedi siz naptınız acaba merak ettim?
Bu kalp şeklinin belli isimleri ve kriterleri var. Şekilden şekile değişiyor ciddiyeti. Doktor benimkini önemli görmedi. Sizin nasıl çıktı şeklinizMerhaba bende nerdeyse 1 senedir hamile kalmak istiyorum ve burada yazılanları okuyorum size de çok denk geldim benim de rahmim kalp şeklinde ama doktorum sorun yaratmaz dedi siz naptınız acaba merak ettim?
Banada alttan baktı ve benimkininde önemsiz olduğunu söylemisti ama hamile kalamadığım için aklıma geldi tekrar acaba bu mu sebep oluyor diyeBu kalp şeklinin belli isimleri ve kriterleri var. Şekilden şekile değişiyor ciddiyeti. Doktor benimkini önemli görmedi. Sizin nasıl çıktı şekli
Alttan bakarak belli olmazBanada alttan baktı ve benimkininde önemsiz olduğunu söylemisti ama hamile kalamadığım için aklıma geldi tekrar acaba bu mu sebep oluyor diye
Rahim filmi çektirmedim ben. Nişanlı olduğum zamanlarda tesadüfen ultrasonla bakılırken farkedilmişti rahmimin kalp şeklinde olduğu doktorum mutlaka kadın doğum doktoruna göstermem gerektiğini söyledi bende gösterdim o doktorda önemsiz birşey olduğunu söyledi. Evlenip çocuk düşünmeye başladıktan sonra tekrardan bir doktora gösterdim o da alttan bakmamız gerektiğini her kalp şeklinin sorun çıkaracak düzeyde olmadığını söyledi sadece bazılarının ameliyat gerektiğini söylemişti ve sonradan önemsiz birşey çıktı çok şükür. 1 seneye yakın çocuk düşünüyorum ama olmadı bu süreçte de bir kimyasal gebelik yaşadım ama psikolojik olarak çok yıprandım kendi ailemden farklı bir şehirde yaşıyorum eşimin aileside yok o yüzden çok takılıyorum bu gebelik konusuna elimde olmadanAlttan bakarak belli olmaz
Rahim filminde çıkmadı mı sonuç
Ben de gurbetteyim ve tek başıma yüklendim bu sıkıntıyı. Doktor doktor geziyorum hep. Ama size şahsi düşüncem şu, rahim filmi çekilmeniz. Ultrasonda nasıl belli oldu anlamadım. Rahim filminde çıkıyor en net şekil.Rahim filmi çektirmedim ben. Nişanlı olduğum zamanlarda tesadüfen ultrasonla bakılırken farkedilmişti rahmimin kalp şeklinde olduğu doktorum mutlaka kadın doğum doktoruna göstermem gerektiğini söyledi bende gösterdim o doktorda önemsiz birşey olduğunu söyledi. Evlenip çocuk düşünmeye başladıktan sonra tekrardan bir doktora gösterdim o da alttan bakmamız gerektiğini her kalp şeklinin sorun çıkaracak düzeyde olmadığını söyledi sadece bazılarının ameliyat gerektiğini söylemişti ve sonradan önemsiz birşey çıktı çok şükür. 1 seneye yakın çocuk düşünüyorum ama olmadı bu süreçte de bir kimyasal gebelik yaşadım ama psikolojik olarak çok yıprandım kendi ailemden farklı bir şehirde yaşıyorum eşimin aileside yok o yüzden çok takılıyorum bu gebelik konusuna elimde olmadan
İşte şekilden şekile durumun ciddiyeti değişiyor. Yakınınız adına çok sevindim2 yakınım var bu şekilde. Ikiside ameliyattan sonra çocuk sahibi oldu fakat birine mucize dediler çocuk ztn tek tarafa sıkışmış çıkması imkansızmis başka sebepten zorunlu sezaryen olunca kurtulmuş oldular. 2. De supriz plansiz oldu normal şartlarda tüp bebek ve kontrol gerekli imis
Ameliyat sonrası hamilelik sürecinde iyi bir doktor ile devam etmeniz önemli.
Nişanlı olduğum süreçte tansiyon hastası olduğumu öğrendim bunun sebebi araştırılırken böbreklere ultrasonla bakıldığı zaman farkedildi tesadüfen bana mutlaka kadın doğum doktoruna göstermem gerektiğini söylediler hatta biraz korkuttular beni açıkçası ben hemen aynı hastanede kadın doğum doktoruna gittim gösterdim bana korkmamam gerektiğini çok önemli bir sorun olmadığını söyledi hatta diğer doktora sitem bile etti bu kadar korkutmaya ne gerek vardı herkes kendi işini yapsa keşke falan diye. O doktorla konuştuktan sonra rahatladım zaten. Daha sonra evlenip çocuk istemeye karar verince evlendiğim şehirde hastaneye gittim ordaki kadin doğum doktorum ultrasonla bakınca farketmedi ben kendim söyledim böyle bir sorun olduğunu bana vajinal ultrasonla bakmamız gerektiğini söyledi o şekilde baktı önemsiz birşey olduğunu sorun yaratmayacağını söyledi. Rahim filmi çektirmeyi de düşünüyordum ama kimyasal gebelik geçirdiğim için biraz ertelemek istedim açıkçasıBen de gurbetteyim ve tek başıma yüklendim bu sıkıntıyı. Doktor doktor geziyorum hep. Ama size şahsi düşüncem şu, rahim filmi çekilmeniz. Ultrasonda nasıl belli oldu anlamadım. Rahim filminde çıkıyor en net şekil.