• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlarla iliskiler

sarjaleti12

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
14
Puanlar
3
Biz eşimle iş dolayısı ile ailelerimizden arkadaşlarımızdan uzak bir şehirde yaşıyoruz. Yaşadığımız şehir de ise kışın neredeyse hiç hayat yok. Neyse bir gün eşimin iş arkadaşları ile eşli olarak yemeğe çıktık. Orada da daha önceden tanistigim bir çift ile konuşurken okey oynamayı çok sevdiğimizi söyledik. Aradan bir kaç gün sonra onlar bizi evlerine davet etti. Evlerine ilk kez gidiyorduk Evde bir pasta hazırlayıp gitmek istedim ama eve çok geç gelince dışarıdan (görece pahalı ) bir pasta alıp gittik. Neyse onlarda çekirdek çay ikram etti oyunumuzu oynadık geldik. Ama ben bunu çık ayıpladım ne yalan söyleyeyim. Sonra da biz onları davet ettik ve ben hazırlık yaptım evimize ilk kez geliyorlar diye. Onlarda bize aşırı ucuza görünen bi profiterol almışlar sadece içinde 4 adet var yani kişi sayısına göre ve şeffaf peynir kutusunda. Neyse bilmiyorlardır etmiyorlardır vs. Sonra hep bizim evde oynamaya başladık çünkü onların evinde çocuk var ve sigara içemiyorduk. Buraya kadarda her şey normal ama 2 günde 1 oynuyoruz ki bende gelsinler istiyorum çünkü çok sıkılıyorum yalnız. Ama ben her geldiklerinde bir şeyler yapmaya çalışıyorum yapamazsam muhakkak dışarıdan bir şeyler alıyorum. Çay kahve kola soda içiliyor yeniliyor. bazen çok geç saat oluyor acikiyoruz sofra hazırlıyorum. Evde buzlukta ne varsa çıkartıyorum. Ama bi çift hiç demez mi biz de bir giderken onlara bir şey alalım. Bi kola bari alalım bi şifa alalım bu kadar ikram da bulunuyorlar. Ben mi kötü niyetliyim yoksa enayi miyim ? Bu konudan rahatsızlığımı nasıl onlara anlatabilirim. Anlatılabilir bir şey de degil ki bu.

Biz eşimle iş dolayısı ile ailelerimizden arkadaşlarımızdan uzak bir şehirde yaşıyoruz. Yaşadığımız şehir de ise kışın neredeyse hiç hayat yok. Neyse bir gün eşimin iş arkadaşları ile eşli olarak yemeğe çıktık. Orada da daha önceden tanistigim bir çift ile konuşurken okey oynamayı çok sevdiğimizi söyledik. Aradan bir kaç gün sonra onlar bizi evlerine davet etti. Evlerine ilk kez gidiyorduk Evde bir pasta hazırlayıp gitmek istedim ama eve çok geç gelince dışarıdan (görece pahalı ) bir pasta alıp gittik. Neyse onlarda çekirdek çay ikram etti oyunumuzu oynadık geldik. Ama ben bunu çık ayıpladım ne yalan söyleyeyim. Sonra da biz onları davet ettik ve ben hazırlık yaptım evimize ilk kez geliyorlar diye. Onlarda bize aşırı ucuza görünen bi profiterol almışlar sadece içinde 4 adet var yani kişi sayısına göre ve şeffaf peynir kutusunda. Neyse bilmiyorlardır etmiyorlardır vs. Sonra hep bizim evde oynamaya başladık çünkü onların evinde çocuk var ve sigara içemiyorduk. Buraya kadarda her şey normal ama 2 günde 1 oynuyoruz ki bende gelsinler istiyorum çünkü çok sıkılıyorum yalnız. Ama ben her geldiklerinde bir şeyler yapmaya çalışıyorum yapamazsam muhakkak dışarıdan bir şeyler alıyorum. Çay kahve kola soda içiliyor yeniliyor. bazen çok geç saat oluyor acikiyoruz sofra hazırlıyorum. Evde buzlukta ne varsa çıkartıyorum. Ama bi çift hiç demez mi biz de bir giderken onlara bir şey alalım. Bi kola bari alalım bi şifa alalım bu kadar ikram da bulunuyorlar. Ben mi kötü niyetliyim yoksa enayi miyim ? Bu konudan rahatsızlığımı nasıl onlara anlatabilirim. Anlatılabilir bir şey de degil ki bu.
Çok sık görüşüyorsunuz bu şartlarda sizi ağırlamak zor

Herkes kendi yediğini içtiğini alsın

Ben öyle yapıyorum şarap içeceksem mesela gittiğim yere yük olmam alırım bir şişe, açsam dışardan yemek alır giderim. Ev sahibi hayır alma yemek yapıyorum ben derse başka. Sen de onları doyurmak zorunda değilsin zaten.

Ben öyle yapıyorum şarap içeceksem mesela gittiğim yere yük olmam alırım bir şişe, açsam dışardan yemek alır giderim. Ev sahibi hayır alma yemek yapıyorum ben derse ancak almam.
Evet ama bu anlattıklarımda ev sahibi taraf benim her seferinde eli boş gelen onlar. Kendimi salak yerine koyulmus hissediyorum

Üzgünüm belki insan olarak iyilerdir ama görgüleri zayıf belli ki, eve ilk kez gelene çay çekirdek olmaz sadece, sizse doğru düzgün ağırlamayı düstur edinmiş birisiniz belli ki ama hep size gelmeleri ciddi bir maliyet. Hiç öyle ayy ikrama takılmanız ne ayıp önemli olan muhabbet diye tribünlere oynayamayacağım. Şeffaf kapta 4 profiterolü okurken ben utandım.

Ben öyle yapıyorum şarap içeceksem mesela gittiğim yere yük olmam alırım bir şişe, açsam dışardan yemek alır giderim. Ev sahibi hayır alma yemek yapıyorum ben derse başka. Sen de onları doyurmak zorunda değilsin zaten.
Size katılıyorum genel olarak, sürekli görüşmede öyle mükellef sofra ile misafir ağırlanmaz hatta herkesin yediğini içtiğini alması uygun düşer. Ama anlattığı çift bana görgüsüz geldi. İlk kez gelene çay çekirdek, götürülen tatlının özellikleri, daha konforlu diye hep konu sahibinin evine gitmek…

Dengeler oturmadan sadece 1 tarafta buluşma bence daha da dengesizleştirmiş.

Ama tabiki karşı tarafın muhakemesi mi eksiktir nedir bir tuhaflar eğer öyleyse düşünceleriyle sizi geri çekebilirler hayata bakış açısı olarak

Üzgünüm belki insan olarak iyilerdir ama görgüleri zayıf belli ki, eve ilk kez gelene çay çekirdek olmaz sadece, sizse doğru düzgün ağırlamayı düstur edinmiş birisiniz belli ki ama hep size gelmeleri ciddi bir maliyet. Hiç öyle ayy ikrama takılmanız ne ayıp önemli olan muhabbet diye tribünlere oynayamayacağım. Şeffaf kapta 4 profiterolü okurken ben utandım.
Üzgünüm belki insan olarak iyilerdir ama görgüleri zayıf belli ki, eve ilk kez gelene çay çekirdek olmaz sadece, sizse doğru düzgün ağırlamayı düstur edinmiş birisiniz belli ki ama hep size gelmeleri ciddi bir maliyet. Hiç öyle ayy ikrama takılmanız ne ayıp önemli olan muhabbet diye tribünlere oynayamayacağım. Şeffaf kapta 4 profiterolü okurken be

Evet ciddi bir maaliyet günümüz Türkiye’sinde maalesef. Evime 1 paket kahve alirken 2 paket alır oldum. Her seferinde sodasi keki derken sinirlenmeye ve bunu da eşime söylemeye başladım. Eşimde gelmesinler o zaman dedi. Ama ben de gerçekten gelmesinler değil bunu anlasınlar istiyorum. Onlara gittiğimizde o gün çalışsa idi vs inanin anlardım. Ama 1 haftadır yillik izinde idi o zamanda. Beni asil sinir eden bunlar da değil gerçekten gelirken bi kola bile almamaları. Ama bize geldiklerinde soda var mı diye sormaları. İlk günlerde değil ise de şimdi çok net kendimi salak yerine koyuluyormus hissediyorum ve salak olmadığımi tüm bunların farkında olduğumu anlatmak istiyorum

Dengeler oturmadan sadece 1 tarafta buluşma bence daha da dengesizleştirmiş.

Ama tabiki karşı tarafın muhakemesi mi eksiktir nedir bir tuhaflar eğer öyleyse düşünceleriyle sizi geri çekebilirler hayata bakış açısı olarak
Bence karşı tarafta ki kadın beni salak olarak görüyor :D nasıl olsa gidiyoruz yiyoruz içiyoruz bulaşık yok temizlik yok diyor :D ama bende salak olmadigimi farkında olduğumu anlasın istiyorum bunu nasıl anlatırım bilmiyorum

Ben sizi haklı buluyorum konu sahibi
Eskiden neredeyse hiçbir Ramazan gününü evde geçirmezdik. Her güne bir akrabamız evine davet ederdi
Artık belki birkaç akrabanın evine gidebiliyoruz ve belki birkaç akrabayı da biz davet ediyoruz ve Ramazan o şekilde geçiyor
Ağırlamanın maddi boyutu da var çünkü
Nasıl ima edebilirsiniz ne söyleyebilirsiniz bilmiyorum ama haklısınız

Ben sizi haklı buluyorum konu sahibi
Eskiden neredeyse hiçbir Ramazan gününü evde geçirmezdik. Her güne bir akrabamız evine davet ederdi
Artık belki birkaç akrabanın evine gidebiliyoruz ve belki birkaç akrabayı da biz davet ediyoruz ve Ramazan o şekilde geçiyor
Ağırlamanın maddi boyutu da var çünkü
Nasıl ima edebilirsiniz ne söyleyebilirsiniz bilmiyorum ama haklısınız
Evet maalesef ki öyle, bunun görgü ile alakalı bir durum olduğunu da düşünmüyorum. İnsan televizyonda dizi izlerken bile anlar birinin evine 2 günde bir gidip de her seferinde eli boş gitmenin ayıp olduğunu. Bir daha ki sefer geldiklerinde sadece çay ikram etmeyi düşünüyorum :D kadın taraf illaki bugün bir şey hazırlamamışsın diyecektir eminim :D

Evet maalesef ki öyle, bunun görgü ile alakalı bir durum olduğunu da düşünmüyorum. İnsan televizyonda dizi izlerken bile anlar birinin evine 2 günde bir gidip de her seferinde eli boş gitmenin ayıp olduğunu. Bir daha ki sefer geldiklerinde sadece çay ikram etmeyi düşünüyorum :D kadın taraf illaki bugün bir şey hazırlamamışsın diyecektir eminim :D
Gelmeden aradıkları zaman "bunu al öyle gel" diyebilirsiniz ama sürekli geliyorlar her seferinde denir mi bilmiyorum
Bence de en güzeli sizin sade bir şekilde ağırlamanız olur

Bir dahaki gelmek istediklerinde bugün evde daraldık size gelsek deyin. Reddederlerse bi dahakine yine aynısını deyin. Ve bakın hazırlıklar nasıl. Yine aynı şekildeyse bir daha çağırmayın çağırsanız da onlar gibi ağırlayın.
Evet ciddi bir maaliyet günümüz Türkiye’sinde maalesef. Evime 1 paket kahve alirken 2 paket alır oldum. Her seferinde sodasi keki derken sinirlenmeye ve bunu da eşime söylemeye başladım. Eşimde gelmesinler o zaman dedi. Ama ben de gerçekten gelmesinler değil bunu anlasınlar istiyorum. Onlara gittiğimizde o gün çalışsa idi vs inanin anlardım. Ama 1 haftadır yillik izinde idi o zamanda. Beni asil sinir eden bunlar da değil gerçekten gelirken bi kola bile almamaları. Ama bize geldiklerinde soda var mı diye sormaları. İlk günlerde değil ise de şimdi çok net kendimi salak yerine koyuluyormus hissediyorum ve salak olmadığımi tüm bunların farkında olduğumu anlatmak istiyorum

Onlara gidince çocuk varda size gelince ne oluyor o çocuklara??

Fazla verici olmuşsunuz üzgünüm.. bi süre onlara gitmeye çalışın bakın yine aynı şey devam ediyorsa bu sefer onlar size gelince sizde sadece çay şeker verin gitsin ne isterlerse yok alışverişe çıkamıyorum bu aralar faln diyip gecisştirin.

Buna enayilik degil de gorgu diyelim. Ben de sizin gibi ikram hazirlarim ama son gittigim misafirliklerden birinde kraker cikarttilar, digerinde bir cesit bisi yapmislar, ben giderkek kek:kurabiye alip hitmistim, masayi ben kurmus oldum, tek cesit ev sahibinden iki cesit benden. Onlar benim getirdigim lezsetleri ovup durdular ben onlarin uyduruk mucverinicin cumle kuramadim cunku icimden gelmeyeni soyleyebilen bir insan degilim :)) neyse yani kimisi boyle, size uyuyorsa, muhabbetlerinden hoslaniyorsaniz, icinizden gelen ikrami yapin. Yaptiklarimiz bizim gorgumuzdur, karsi tarafla ilgisi yoktur benim gozumde.

İlk kez evlerine gitmişsiniz size çay çekirdek vermişler, peki siz niye onlara mükellef sofraları kuruyorsunuz?

Bizler böyle gördük yapamam edemem diyeceksiniz tamam ama ,yol yordam bilmeyen görgüsüzler olduklarını daha en başından belli etmişler zaten uzatmaya hiç gerek yokmuş bence.

Back
X