Benim normal altın gümüş hesabım var, sanal alıyorum. Arkadaşa dedigimi size de diyeyim;
Gün içinde 9-5 arasi dövizcinin önünden geçerken sorun bakin altın - döviz kaç paraymis. Aynı anda banka hesabını açip yatırım ve işlemlerine de bakin, orada da hesabın olmasa bile yazıyor kaç para olduğu alım ve satım.
Öyle kendi kararınızı verin.
Kuyumcunun dediğini de ciddiye alma, aynı kuyumcuya sor bakalım nette gram altın o saniye kaç para ama o üstüne kaç kar koyup satıyor.
Risklere gelince, bu depremde gönüllüydum,o kadar çok altın tutanağı teslim ettim ki askerlere. Güneydoğu yastikalti altını olan yerler. Bu depremden sonra kimse altınını kurtaramadı, kaç kişi duydum hasarlı evleri bile yağmalanmış insanların. Ülkede şerefsiz hırsız çok, o yüzden evde tutmamak daha mantıklı (bende var,ne olur ne olmaz diye 20 gram ama risk yani) ,
İkinci olarak bankalar da riskli. Eski sevgilim Rus, ülkesi savaşa girince dunya ambargo uyguladı, adam döviz hesabını cekemiyor. Genç yaşında varını yoğunu biriktirdi,binlerce eurosu vardı. Bir yıldır bankada stok kaldı parasi. Hatta mecburiyetten bana göndermeye çalıştı ama yeni ambargo geldi,gonderemedi. Hala daha duruyor koca ülkede bankada parası olan herkes. Ya da iki yan komşumuz Lübnan. Onlarda da ülke krize girince tüm bankalar kapandı, on larisini bile çekemez oldu insanlar.
Çok karamsar oldu ama öyle de kötü böyle de kötü
Sen en iyisi aynı saat hem netten bak alım satım ne kadar hem kuyumcuya sor şu an alsam ne kadar/satsam ne kadar.
Öyle karar ver