Arkadaşlar Yardıma İhtiyacım Var

LimonReceli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2017
2.620
5.789
88
38
Merhaba KK ''nın güzel hanımları,
Bu da bana dert oldu.

Bizim 3-4 yıl önce inşaatı biten ama hiç kullanmadığımız bir evimiz var. Insaattan sonra sadece kaba inşaat temizliği yapıldı. Içinde yasanilmayinca sıfır ev dökülür duruma geldi. Birkac aya kadar taşınacağız. Günlerdir temizlik yapıyoruz ama derz araları ne yaptıysam temizlenmiyor. Zift gibi oturmus siyah kirler. O kadar kötü durumdaki seramikleri sökmeyi bile düşündük. Zaten çalışıyorum bi de tadilat telaşına girmek istemiyorum. Nolur içimi ferahlatacak bir tavsiyede bulunun.
(Bu arada diş fırçasıyla bile fırçalamayı denedim faydasız. Zaten ev çok büyük her kirlendiginde fırçayla bitecek gibi değil.)

Şimdiden herkese tesekkurler.
Not: Foto attım arkadaşlar. Sayfa 2'de

Son düzenleme:
Derz aralarında inşaat kiri mi var yoksa kararmış mı anlamadım? Derz kalemi ile üstünden geçebilirsiniz yada fayans ustasından rica ederseniz derzleri yeniden doldurabilir gayette ucuz bir işlem yorulmanıza değmez.. hayırlı olsun bu arada

Çok tesekkurler, Rabbim isteyen herkese nasip etsin insallah. Inşaat kiri de var onları bi şekilde temizliyorum ama üstüne toz oturmuş da çamur olmuş gibi.
Derzler fayans yüksekliğince dolu, tekrar üstüne çektirsek pul pul dökülür diye endişe ettim.
Derz kalemi nasıl birşey, sıvı mi?
Teşekkürler bu arada cevap icin

Ben bizim eski evdeki banyoya porçöz dokmustum kopurmeye başlıyor hemen birazcık bekletip yıkamıştim tertemiz olmuştu sonra çok eskiyince de bezle beyaz alçı sürüp silmiştik yeni gibi olmuştu

Hic gidip bakmadik, bir de isitma sistemi ortak. Mecbur yaniyor kaloriferler. Peteklerin altlari is gibi oturmus zemine.
Evlenince oturacaktık, evlenemedik kaldı öyle:)
Nasıl bir boya bu arada?

Yagli boya tarzi yapanlar gormustum ama arkadaslarin dedigi daha mantikli usta tutup derzleri tekrar yaptirmak..

Hem calisiyormussunuz bosyere yorulmayin zaten koca evi temizlemek basli basina yorucu. Kolay gelsin simdiden gule gule oturun

Eki Görüntüle 2083278

Başardım yüklemeyi:)
Normalde beyaz derz
Kararmadan ziyade içi boşalmış gibi duruyor deterjanların faydası olacağını pek zannetmiyorum eğer apartman dairesi ise derz araları böyle olduğu için alt katlara o aralardan su bile sızar en iyisi bir usta getirin derz aralarını tekrar yapsın.

Bütün derz aralarını kazıyıp yeniden yaptırın bence. O kir ne kadar da uğraşılırsa çıkmıyor. Bir günlük usta yevmiyesiyle hallolur. Tertemiz olur.
Seramikleri sökelim deyince kazımayı teklif ettiler. Yeni yapılmış gibi olmaz, zamanla oturma yapabilir hava boşlukları kalıyor diyor usta

Eki Görüntüle 2083278

Başardım yüklemeyi:)
Normalde beyaz derz
Derz araları baya açılmış ama. Yeni derz yapmadan olmaz. Üstüne yapılınca tutmuyor kazımak lazim. Aslında zor değil ben kendim bile yaparım mesela ama vakit önemli. Boş vaktiniz yoksa mecbur usta cagiracaksiniz.

Aslında seramik ile aynı hizada. Pislikten çukur gibi görünüyor
Yeni derzi temizlemek kolay da o kazıma işlemi beni benden alıyor:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…