Bebek Beslenmesi Arkadaşlar yardım edin ne olur delirmek üzereyim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
canım ben çocuk gelısımı uzmanıyım ve bu sebepten dolayı cok aıle sıkayetcıdır.öncelıkle asla ve asla baskı ılze zorlama ıle yedırmeyı tavsıye etmıyorum.iş inada bınıyor ve aglayarak yıyor usutne bı de sıze karsı sevgı yerıne kin beslıyor her konuda ınatlasmaya baslıyor.anne ıle bebegın sevgı baglarının oldugu zamanlardan bırıde yemek yerken.ama bu aglatarak ya da televızyon cocuk roboto donmus bı sekılde yemek yedırme seklı degıldır.sevdıgı oyuncakları cevresıne koyun televızyonun gorevını sız yapıcaksınız ona eglencelı bı sekılde yedırmeye calısıcaksınız.tabıkı hala ınatlasıcaktır ama yılmıcaksınız yemek ıstemedıgınde bırakıcaksınız şunu bastıra bastıra söyluyorum hıc bı cocuk aclıktan ölmezz (AFRIKADAKILER HARİÇÇ)yemedıgı anda pekı sen bılırısn dıyeceksınız.onun ulasabılcegı yerlere mesela evdekı bı sehpanın ustune sevdıgı bı oyuncagı koyucaksınız yanına da ekmek bıskuvı koyacaksınız.cocugunuz oyuncagına gledıgınde bıraz oyuncala oynayıp sonra yanındakı ekmegı yemeye baslıcaktır.ama asla mudahale etmeyın aa bak burdada ne varmıs demeyın kendısı gorsun alsın öyle bı durumda hemen bırakır baska seylere yonelır.ve mutlaka sız de önunde bı seyler yemelısınız.meyvenızı yemegınızı onun yanında yemelısınız ama sen de yermısın dıye sormayınız onunkınıde sehpanın ustune koyun ve hıc bı sey söylemeyın cunku sordugunuzda hayır cevabını alırsınız.sızın yedıgınızı görsun o da yavas yavas yemeye baslar.belkı ılk gun yemıcektır 2. gun yemıcektır ama pes etmeyın 1 hafta devam edın aynı sekılde.ve mutlaka aksam yemegı satınde butun aıle bırıylerı bır araya gelsın bı yemek alıskanlıgının oldugunu bellı bı saatte hep bırlıkte yemek yendıgını hıssetsın.ben hıc bı hastama televızyon karsısında yemek yedırmeyı onermıyorum dogru bulmuyorum tv nın gorevını sız yapmalısınız.mısafırlıge gıttgıınzde ya da yolculukta tv yok ne yapacaksınız?evde zrola aglata aglata yemegını yedırıp öyle dısarı cıkıcaksınız o yemek yeme alıskanlıgını da cocukta kabusa dönüşücektır.

canım çok çok teşekkürler ne kadar güzel bilgiler vermişsin yemediği dönem evet bizde tv bilgisayardan çizgi film reklam açarak yediriyoruz sırf aç kalmasın diye ama dediğiniz gibi aynen robot gibi açıyor ağzını bizim de hoşumuza gitmiyor bu durum ama her anne gibi yesin de bir şekilde yesin mantığıyla davranıyoruz bir çok yanlış yapıyoruz. ayrıca zaten yemediği için stres olmuş durumda televizyonun görevini üstlenmek de yoruyor insanı. yemediği dönemlerde üstüne gittim daha da uzaklaştı daha kötü oldu bende sizin dediğiniz gibi yersen ye yemezsen sen bilirsin diye kaldırdım yemeğini bizim sorunumuz biz yemek yerken yanımıza geliyordu elimle veriyordum yiyordu ama kendi yemeğinden yemek istemiyordu üzerine gitmemeye başladım ben kahvaltımı yaparken onun kahvaltısını da getiriyordum çağırmıyordum kendiliğinden geliyor o şekilde yediriyorum mesela meyveyi ben yiyorum ona vermeden kendisi gelip alıyordu elimden kendi eliyle yiyor önüne küçük ekmekler koydum ben ağzıma götürüp yeyince oda alıp yemeye başladı bazen şarkı söylüyorum çok seviyor şarkılı müzikli şeyleri dinlerken öyle yediriyorum bu şekilde biraz düzelme var gibi umarım eski haline dönmez. bu çocuklar insanı maskara ediyor vallahi ne yapacağımızı şaşırıyoruz yesin diye başka ne gibi önerileriniz olur ben ve benim durumumda olan bir çok anne faydalanır çok teşekkürler.

CANIM BENIM oglum 2.5 yasinda.oda bazen gunlerce stahsiz oluyo.ama 2 yasina kadar oyalamasi kolaydi.eline bisey veriyodum.kolyelerimi,telefon.resimli kitaplar.dikkatini ne gibi sey cekerse o onunla oynarken ben kasigi uzatiyodum oda farkinda olmadan yiyodu:))bende bu yontem ise yariyodu dene derim

canım çok çok teşekkürler ne kadar güzel bilgiler vermişsin yemediği dönem evet bizde tv bilgisayardan çizgi film reklam açarak yediriyoruz sırf aç kalmasın diye ama dediğiniz gibi aynen robot gibi açıyor ağzını bizim de hoşumuza gitmiyor bu durum ama her anne gibi yesin de bir şekilde yesin mantığıyla davranıyoruz bir çok yanlış yapıyoruz. ayrıca zaten yemediği için stres olmuş durumda televizyonun görevini üstlenmek de yoruyor insanı. yemediği dönemlerde üstüne gittim daha da uzaklaştı daha kötü oldu bende sizin dediğiniz gibi yersen ye yemezsen sen bilirsin diye kaldırdım yemeğini bizim sorunumuz biz yemek yerken yanımıza geliyordu elimle veriyordum yiyordu ama kendi yemeğinden yemek istemiyordu üzerine gitmemeye başladım ben kahvaltımı yaparken onun kahvaltısını da getiriyordum çağırmıyordum kendiliğinden geliyor o şekilde yediriyorum mesela meyveyi ben yiyorum ona vermeden kendisi gelip alıyordu elimden kendi eliyle yiyor önüne küçük ekmekler koydum ben ağzıma götürüp yeyince oda alıp yemeye başladı bazen şarkı söylüyorum çok seviyor şarkılı müzikli şeyleri dinlerken öyle yediriyorum bu şekilde biraz düzelme var gibi umarım eski haline dönmez. bu çocuklar insanı maskara ediyor vallahi ne yapacağımızı şaşırıyoruz yesin diye başka ne gibi önerileriniz olur ben ve benim durumumda olan bir çok anne faydalanır çok teşekkürler.

canım sızın yıyeceklerınızı yemek ıstemesı bı cok cocukta da aynı durum oluyor.sız cocugunuzun yemegını sızınle aynı olan tabaga koyun canım.oyle durumlarda ıcındekınınde aynı oldugunu dusunebıılıyor.sız de onun tabagından yıyı. bırlıkte yıyelım mı dıye söyleyın yemegı kıymetlenıcektır ve yeme ıstegı artıcaktır.en önemlısı tabaklarınız aynı olsun canım.bı cok cocuk yemek yerken anne babanın yemeklerını merak ettıklerı ıcın sızın yemegınızden yemek ısterler ama tabaklar dış gorunus aynı olunca ıcındekınınde aynı oldugunu dusunebılırler.kendı yemegınızden de cok az tadımlık tabagınıa koyabılırsınız .evde sehpaların uzerıne oyuncaklarının yanına yıyecekler koyun ılgılenmeyın sadece uzaktan gozunuzle takıp edın.ve ara ara ödüllendırın.bak yersen sana oyuncak alıcam dısarı parka göturcem dıye degılde.aferın sen yemegını cok guzel yedıgın ıcın sımdı senınle parka cıkacagız gıbı cumleler kullanın.umarım faydalı olabılmısımdır:) ben böyle durumlarda usutune gıtmek yerınde gormezden gelmeyı tavsıye edıyorum.ama sakın bu cocukla ılgılenmemek anlamına gelmesın.o yaslarda cocuklar anne babayı ellerınde oynatıyorlar buna musade etmeyın yoksa ömru hayatı boyunca o sekılde devam edıcektır.ıstedıgı sey olmayınca da aglasın ısterse kıpkırmızı olana kadar ısterse gunlerce aglasın kendını yerlere atsın aglayabılırsın dıyıp hıc konusmadan alın elınıze gazetenızı okuyun :) ınatla aglamaya devam edıceklerdır belkı gunlerce yapıcaklar ama sonunda pes edıceklerdır.neden sız pes edıceksınız cocugunuz pes etsın:) tabı anne yuregı aglamasına kıyamayıp tamam tamam ne ıstyorsun deyıp ısteklerı aglamaya basladıktan 10 dakıka sonra gıderıldıgı ıcın cocukta bunu koz olarak kullanmaktadır.ben çocuk olsam ben de yaparım :) ama kendıne zarar verıyor kıpkırmızı olana akdar agladı kendını yerlere attıgı dıye korkmayın dıkkat edın kendını yerlere atarken bıle cok guvnelı tedbırlı davranır canının acıcagını bılır oyle kafasını falan tahlıkeye sokacak sekılde davranmaz..ama asla zorlama ıle aglatarak yemegını yedırmeyın oyunu eglenceyı ıskenceye cevırmeyın yoksa yemek yeme alıskanlıgı anaokulu okul dönemı her dönemde karsısına cıkar.

Ben zorlamama taraftarıyım ama siz bilirsiniz tabi...
ben oğlumu hiç zorlamadım bazı zamanlar ağzına lokma koydurtmaz bazı zamanlarda yer yani dönemsel oluyor...
Bide şu var hasta olunca yemez diş çıkarınca yemez ama hiç bıkmadan hergün ona göre yemek olsun püre, muhallebi olsun bu tarz şeyler hazırlarım yerse yer yemezse biraz uğraşırım eğer yememeye direniyorsa bırakırım...

Bol şans inş düzelirsiniz..

15 aylık kızım ek gıdayı hiç bi zaman yemedi. Sevdiği hiç bir şey yok. Dönemsel bi iştahsızlık değil. Tv ekran oyun fln hiç bi şekilde yemiyor. Sadece meme bi şey yedirmeye çalılıyorum meme diyor. Bazen yedi sanıyorum seviniyprum bi bakıyorum hepsini ağzında biriktirmiş tükürüyor. Yutmayı biliyor çiğnemeyi biliyor. Ama yemiyor. Hatta su bile içmiyor. Ağzına alsa bile tükürüyor bazen kendi istiyor ama sonra tükürüyor. Kısacası yemiyor. Doktorumuz diyetisyen önerdi ama çocuk yemiyor ki diyetisyen liste vericek şu tarifi deneyin bunu deneyin fln diyecek yemiyor ki liste olsa tarif olsa ne fayda benim denemediğim tarif yol kalmadı ki.

Back