Bebek Beslenmesi Arkadaşlar yardım edin ne olur delirmek üzereyim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
benimde 12.5 aylık bir oğlum var ve çok iştahsızız.Bu iştahsızlığı diş çıkarmaya başladığında
başladı ve alışkanlık haline getirdi.bende kesinlikle yemiyorsa zorlamayın kısmına katılamayacağım
2-3 yaşına kadar beslenme çok önemli.ayrıca ben şöyle düşünüyorum.
nasıl olsa acıkınca yer diyerek vermediğimizde çocuğun midesi küçülüyor.
sonrada zıvanadan çıkıyor.
5 yaşında bir yeğenim var.2 gün bişey yemesin acıktım demez,yemek istemez.
daha 1 kaşık çorba içtiğini görmedim.sürekli kabızlık problemi var.haliyle normal
doktorun da dediği gibi yemediği için kabız oluyor.ve o kısmı hep yara olmuş.tahriş olmuş
özetle yeme problemleri başka sıkıntılara da neden oluyor.
herkesin çocuğu bir değil.bende işe yarayan taktik başkasında yaramıyor
Burdan oğluma geçersek inan arkadaşım bir kase çorbayı 2 saatte verdiğimi biliyorum.
ağzında beklet beklet.cinnet geçiriyordum.tabi bi taraftan dikkatini çekecek bişeyler arıyorsun
diş fırçaları,macunlar,tencereler,tavalar,kaşıklar,ütü masası,süpürge vs.
şimdiki taktiğim çorbalarını çok koyu yapmıyorum.koyu olursa ağzında çok bekletiyor.
sulu veriyorum.bu seferde kusma problemimiz var.1 kase çorbayı bir anda vermeye çalırsam çıkartıyor.
az az sık sık yedirmeye çalışıyorum.birde canım kahvaltıyı bir çok bebek zor yer zaten.çok iştahlı olupta kahvaltıyı yemeyen
bir sürü bebek tanıyorum.ağzında bekletiyorsa inatla bekleyeceksin yutmasını,biraz sulu yapmanı tavsiye edeceğim ama yoğurduda
bekletiyormuş.dedim gibi sabretmen gerekiyor.

benimde 12.5 aylık bir oğlum var ve çok iştahsızız.Bu iştahsızlığı diş çıkarmaya başladığında
başladı ve alışkanlık haline getirdi.bende kesinlikle yemiyorsa zorlamayın kısmına katılamayacağım
2-3 yaşına kadar beslenme çok önemli.ayrıca ben şöyle düşünüyorum.
nasıl olsa acıkınca yer diyerek vermediğimizde çocuğun midesi küçülüyor.
sonrada zıvanadan çıkıyor.
5 yaşında bir yeğenim var.2 gün bişey yemesin acıktım demez,yemek istemez.
daha 1 kaşık çorba içtiğini görmedim.sürekli kabızlık problemi var.haliyle normal
doktorun da dediği gibi yemediği için kabız oluyor.ve o kısmı hep yara olmuş.tahriş olmuş
özetle yeme problemleri başka sıkıntılara da neden oluyor.
herkesin çocuğu bir değil.bende işe yarayan taktik başkasında yaramıyor
Burdan oğluma geçersek inan arkadaşım bir kase çorbayı 2 saatte verdiğimi biliyorum.
ağzında beklet beklet.cinnet geçiriyordum.tabi bi taraftan dikkatini çekecek bişeyler arıyorsun
diş fırçaları,macunlar,tencereler,tavalar,kaşıklar,ütü masası,süpürge vs.
şimdiki taktiğim çorbalarını çok koyu yapmıyorum.koyu olursa ağzında çok bekletiyor.
sulu veriyorum.bu seferde kusma problemimiz var.1 kase çorbayı bir anda vermeye çalırsam çıkartıyor.
az az sık sık yedirmeye çalışıyorum.birde canım kahvaltıyı bir çok bebek zor yer zaten.çok iştahlı olupta kahvaltıyı yemeyen
bir sürü bebek tanıyorum.ağzında bekletiyorsa inatla bekleyeceksin yutmasını,biraz sulu yapmanı tavsiye edeceğim ama yoğurduda
bekletiyormuş.dedim gibi sabretmen gerekiyor.
evet canım bende geçiriyorum o cinnetleri bekletiyor ya bir kaç kaşıktan sonra bide bizimki anne sütü almadı hep mama ile beslendi ek gıdaya geçtiğimizde de tamam başta çok hevesli değildi sonra alışmıştı.çorba meyve özellikle yoğurt çok severek yiyordu ancak dediğin gibi kahvaltı yemesi hep sorunluydu ben pek sorun etmiyordum ama şimdi diğer öğünlerde de sorun çıkarıyor 2 kaşık yiyip kaçmak istiyor önüne oyuncak tabak kaşık çizgi film reklam vs. onlara dalıp ağzında tutuyor dişleri de çıkıyor alttan 2 tane çıktı sanırım onunda etkisi var ama ben vermesem de acıktım diye ağlamayacak varsa yoksa biberon sadece mamayla olur mu zaten anne sütü de almadı bende dikkat ettim katıysa yutmuyor senin yöntemini deneyeyim bakalım işe yarar umarım cevabın için sağol.

canım yemek yesin diye yapmadığımız şey kalmıyor reklam açıyoruz çizgi film önüne oyuncaklarını koyuyoruz 1-2 kaşıktan sonra ağzında tutuyor yutmuyor gitmeye çalışıyor önlüğünü çıkarmaya çalışıyor ne sinir kalıyor ne sabır küçücük bir kasenin dibinde ya hazırladığım kahvaltı saysan toplam 3 tatlı kaşığı falan yedirmem yarım saati buluyor bu sabah değişiklik olsun dedim bebek omleti yaptım önce heveslendi 2 -3 kaşıktan sonra yine yutmamaya başladı o kadarcık şeyle doyuyor mu anlamıyorum savaş yaptık resmen ben mi yedim o mu üstüm başım battı yemek saati gelsin istemiyorum sinirlerim harap durumda öğlen ne yediricem diye düşünüyorum şimdi yada hiç birşey vermesem mama mı versem sadece. meyve kaç gündür ağzına almadı daha ne yapıcam ben ya oooooff.

Çok iyi biliyorum bun anlattıklarını. Yazın sadece beni emerek duruyordu. Bi tarhana çorbasını sever günde 1 kere onu yerdi gerisi sadece beni emerdi:S bu böyle baya bi sürdü

yanlış anlaşılmış olabileceğimi düşünüp eklemek istedim.
zorla yedirmekten kastım elbette çocuğun burnunu sıkıp ağzını açtırmak ya da o ağlarken ağzına yemek tıkıştırmak değil.buna elbette karşıyım.söylemek istediğim sürekli ilgisini başka yöne dağıtarak farkında olmadan yedirmeye çalışmak,ama oyuncak ama televizyon...ne denk gelirse artık.yalnız öyle 1 kaşık vermeye çalışıp istemeyince tamam canı istemiyor diye tepsiyi götürmüyorum.asla yemeyeceğine ikna olursam ancak o zaman bırakıyorum,yoksa yedirene kadar nazını çekiyorum malesef.

offf offf yemek vakti yaklaşınca kemiklerimin bir birine vurduğunu hissediyorum
bir tek ben böyleyim zannediyordum ama benim gibi çok arkadaş varmış
allah yardımcımız olsun.....:ssz:

kendi derdime çare bulmak için forum ararken yazılanları okudum. önce yazılanlar için 1-2 kelime yorum yapayım...
benim bebeğim 9 aylık aynı dertten muzdaripim: yemek yemiyor. :14:
yoğun şekilde emiyor. hele hafta sonları ben yanındayken emmekten başka hiç bir şey istemiyor.
c.tesi günü dr. a gittik aylık kontrolü için. şikayetlerimi dile getirdim.
ek gıdaya 6 aylıkken geçtik ve 3 aydır bu şekilde yemek istememe problemi var.
sonuçta dr. un 3 aydır söylediklerinden bir derleme yapayım size:
sokakta 30 yaşına gelipte hala anne sütüyle beslenen birini gördünmü dedi.
nasıl olsa yemeye başlayacak dedi. ancak teklif var ısrar yok yapacakmışım.
dene , yemezse 1-2 gün bekle bir daha dene. onu bırak başka şey dene dedi.
ama kesinlikle zorlama ve ısrar etme dedi. iş inada binermiş. hiç yemezmiş.
vede bir video seğrettirdi. videoda 9-10 aylık bir bebek tarhana çorbası yerken çekilmiş. tabi buna yemek denirse:)
sofra bezi sermişler yere tabak çocuğun önünde elleriyle sıyırıp ağzına sürüyor. kafasına kadar çorba olmuş falan...
heryer batmış ... tabi bu manzara tam cinnetlik. :53: nası uygularız bilmiom...
ama bu şekilde yapmak isterse ve sen izin verirsen iştahlı bir çocuk olur dedi.

bende şimdilik teklif var ısrar yok u deniyorum. yawaştan yemeye başladı. ama canı isterse tabi...
yasak olanlar hariç herşeyden deniyorum. kendi yemeğindense benim yemeğimle daha çok ilgileniyor.
o zaman ordan yediriyorum. yinede en top yemeği benim sütüm. ama yawaştan alışcak bence.
dr. umun söylediklerini iletmek istedim. belki yararı olur sizede....

gelelim benim sorunuma:
bu yememe olayını gündüz için çözüyorum yawaştan ama gece malesef sorun var.
sadece süt emerek uyuyor ve bu durumdada bazı geceler kaç kere uyandığını ve emzirmeye kalktığımız sayamıyorum bile...
öyle oluyorki 4 /5 kalkışa razı olcak duruma geliyorum.
tabi bu durumdada işyerinde sürekli uyuyorum. ve bu uykusuzluk durumu çok şeyi olumsuz etkiliyor.
8 tane diş çıktı ve şimdilik yeni gelen diş yok. yani uyanması diş sorunu değil.
dr.umuz gece maması önerdi. kendi sütümle karıştırdım. 50 ml. lik bişi hazırladım. ilk gün severek yedi.
2. gün 100 ml hazırladım. ama pek istemedi. mızmızlandı falan. yarısını zar zor yedi.
ama bu seferde yediği miktar 2 gündür onu gece 3 e kadar idare ediyor. 3 ten sonra sabaha kadar yine saat başı uyanıyor.
kutunun üzerinde 200 ml. süt ile hazırlamam öneriliyor. ama oğlum hayatta yemez o kadarını...
zaten kendi sütümle devam etmem imkansız. gündüz sağdığım 300 ml yi ertesi gün içiyor.
ben ona her gece için 200 ml daha sütü neremden sağayım. :43:
devam sütüyle hazırlayacağım galiba. şimdiye kadar hiç içmedi. severmi bilmiorum...
kısacası gece mamasına rağmen değişen birşey olmadı anlayacağınız.... ben yine uykusuzum... :43:
bu sorunu yaşayan varmı? neyapmalıyım? bi yardım edin arkadaşlar :(
benimde 2.5 yaşında bir oğlumvar 1.5 yaşına kadar emzirdim emzidiğim sürece geceleri hep kalktı hatta en son artık hiç ayrılmıyordu saatlerce göğsümü ağzında tuttuğu oluyordu .şimdi uykusu düzene girdi ama yemede hala az yiyor :ssz:emdiği sürece uykuya hasret devam eder allah yardımcın olsun.

tatlım sanırım sana azda olsa yardımcı olabilirim benim kızım 8 ayını bitirdi anne sütü almadı çokkk iştahsız bir bebek ama ben zorla yediriyorum bir ara kilo vermişti doktor bu çocuk çok zayıf dedi ondan sonra her yolu denedim araştırdım galiba birazda olsa BAŞARDIM kızımın sevdiği hiç birşey yok bu arada ben sevdirmeye çalışıyorum alternatiflerimi sunuyorum tatlım yoğurduna çok az şeker ve tahıllı koy ve ılıt biraz ağzını açması içinde dudaklarına yukardan su damlacıkları damlat biberondan o sırada verirsin yemeğini ben yüzüne mendil koyarak yani gözlerini kapatarak da yediriyorum o zaman direk ağzını açıyor kahvaltısına pekmez koymadan vermeyi dene bazı çocuk şekeri sevmez kahvaltı yaptırırken bir su bir kahvaltısını veriyorum bazen çorbalarına gelince sevmediği çorbasına tahıllı koyuyorum öyle yediriyorum tadı değişiyor çünkü ve son bişey daha daha cıvık ve daha koyu kıvamlı vermeyi dene umarım işe yarar

Son düzenleme:
yanlış anlaşılmış olabileceğimi düşünüp eklemek istedim.
zorla yedirmekten kastım elbette çocuğun burnunu sıkıp ağzını açtırmak ya da o ağlarken ağzına yemek tıkıştırmak değil.buna elbette karşıyım.söylemek istediğim sürekli ilgisini başka yöne dağıtarak farkında olmadan yedirmeye çalışmak,ama oyuncak ama televizyon...ne denk gelirse artık.yalnız öyle 1 kaşık vermeye çalışıp istemeyince tamam canı istemiyor diye tepsiyi götürmüyorum.asla yemeyeceğine ikna olursam ancak o zaman bırakıyorum,yoksa yedirene kadar nazını çekiyorum malesef.

Esracım ben senin neyi kastettiğini anladım canım senin işin daha zor çünkü biberon falanda almamış benimki en azından çook şükür ki onu alıyor yemediği zaman öyle takviye yapıyorum bide senin kız baştan beri iştahsızmış 2 aylıkken başlamış sanırım benimki öyle değildi çok şükür iştahlıydı 10 günlükken 100cc mama yiyordu yinede doymuyordu zaten beni üzen iştahlıyken bu şekilde davranması yemekleri ağzında tutması saatlerce bekliyorum başında reklam çizgi film açarak dikkatini dağıtarak yediriyordum 1 ay öncesine kadar güldürünce ağzını açıyordu veriyordum şimdi inanır mısın gülerken ağzı kapalı gülüyor bende hemen istemedi diye yemeği götürmüyorum ama artık dakikalarca ağzında tutunca sabır falan kalmıyor ozaman götürüyorum senin durumun çok daha farklı ve daha zor peki nasıl yediriyorsun şimdi düzelme var mı hiç?

tatlım sanırım sana azda olsa yardımcı olabilirim benim kızım 8 ayını bitirdi anne sütü almadı çokkk iştahsız bir bebek ama ben zorla yediriyorum bir ara kilo vermişti doktor bu çocuk çok zayıf dedi ondan sonra her yolu denedim araştırdım galiba birazda olsa BAŞARDIM kızımın sevdiği hiç birşey yok bu arada ben sevdirmeye çalışıyorum alternatiflerimi sunuyorum tatlım yoğurduna çok az şeker ve tahıllı koy ve ılıt biraz ağzını açması içinde dudaklarına yukardan su damlacıkları damlat biberondan o sırada verirsin yemeğini ben yüzüne mendil koyarak yani gözlerini kapatarak da yediriyorum o zaman direk ağzını açıyor kahvaltısına pekmez koymadan vermeyi dene bazı çocuk şekeri sevmez kahvaltı yaptırırken bir su bir kahvaltısını veriyorum bazen çorbalarına gelince sevmediği çorbasına tahıllı koyuyorum öyle yediriyorum tadı değişiyor çünkü ve son bişey daha daha cıvık ve daha koyu kıvamlı vermeyi dene umarım işe yarar

canım sağol önerilerini dikkate alıcam uygulucam bakalım ne kadar işe yararsa yoğurdu iyi kötü yediriyorum en sevdiği şeydi yoğurt ben biraz soğuk veriyordum kızımda diş çıkarma döneminde ağzında tutmak rahatlatıyor mu acaba diye düşünüyorum artık ılık vericem çorbalarını da koyu yapıyordum ağzında tutması kolay olmasın diye daha sulu yapıcam kahvaltısını hep ayrı ayrı yerdi yumurta peynir 3-4 tane bisküvi-tereyağ-ceviz karışımı en sonda 1 kaşık pekmez veriyorum normalde böyleydi ama artık yemiyor ya sıkıldı ya dişten bu arada bugün koşumun 9 aylık oğlu var ona çorba yapmış sana da getireyim bi deneyelim belki yer diye kabak-patates-havuç-zeytinyağ sulu bi kıvamda tadı çok kötüydü yemesine imkan vermedim ama benimki birazda olsa ondan yedi inanamadım çünkü ben onun çorbalarını kıyma veya tavuk mercimek-pirinç-irmik-şehriye mevsim sebzelerinden işte ne varsa patates havuç ıspanak pırasa yani daha soğan sarımsak zengin yapıyorum çook az tuz zeytinyağ koyuyorum ne bileyim anlamadım farklı geldi heralde anlamadım bu çocuk milletini off off.

Yemeyen çocuk zordur eminim.Benim oğlum 1 yaşında onun da bir dönem yemek yemediği az yediği olmuştu.Şunu farkettim ki ben ne kadar ısrar edip sinir yaparsam o daha çok inat ediyor.Artık yemezse biracık zorluyorum baktım herşeye rağmen istemiyo yemezsen yeme diyip tabağı alıyorum önünden.
Sütü azaltıp ek gıdaya daha ağırlık verdiğimiz dönemde gündüz uyurken hep süt istiyodu.Benim de sütüm 7.ayında bittiği için devam sütü veriyodum.Haliyle o da tok tutuyodu.ÜStüne yemek az yiyodu.Yavaş yavaş süt miktarını azalttım.Yemek yemediği zaman aman aç kalmasın bari süt içsin yapmadım (doktorumuzun tavsiyesi) öyle olunca uyandığında aç oluyodu.Sebze çorbasını o da bayıla bayıla içmezdi ama bi şekilde verirdim.Değişik karışımlar dene.MEsela benim oğlum ekşiyi çok sever limon sıkardım ben çorbasına hem vitamin olur.Çok azıcık kimyon koy hem tat verir hem gazını alır.Köfteyi çok sever oğlum ama bazı gün gelir 1 köfteyi bitiremez.Onun minik bi çatalı var ona takarım eline veririm kendi yemek hoşuna gider öyle bitirir.Bizimki de elden bişey yemeyi çok sever.Yemediği zaman çorbasını elimle verdiğimi bilirim :)) Her ne kadar kavanoz mamalara karşı olsam da onlardan bi denesen.Onların kıvamı ve tadı evde yapılanlara göre daha farklı belki sever.Meyve konusuna gelince benim arkadaşımın kızı da asla yemiyo.Ne verdiyse sevmedi.Doktor demiş hiç önemli değil hiç meyve sevmeyen çocuk gördün mü elbet bişeyler sevip yiyecek.Bir de çocuklar ekmeği çok sever.Ekmek içini minik minik koparıp önüne koysan belki kendi ağzına atar.Benim oğlum ekmeği asla reddetmez mesela bir de eti cicibebeyi.Belki deneme yanılma yoluyla sen de çok seveceği bişey bulursun.
Allah yardımcın olsun zor bir durum.Ama sürekli bişeyleri değişiyo bunların yemeği de iyi kötü bi düzene girecektir.Onların bir lokma bile fazla yemesi bizim için mutluluk ama çok da fazla üstelememek biraz oluruna bırakmak lazım.İnşallah en kısa zamanda düzene girer çoook iştahlı bir bebek olur.

arkadaşın dediği gibi benimde aklıma yeni geldi.genelde çorbalarına limon sıktığımda yada sarımsak
ilave ettiğimde seviyor.sana bir tarif vereyim oğlum normalde çok iştahsızdır.ama bu çorbayı eliyle işaret edip
yiyordu ver diye.ama şimdi çok yaptığım için sıkıldı yemiyor:)
adı tavuklu pirinç çorbası.bebek çorbası değil aslında.kendimize yapıyordum.
yarım kase pirinci iyice haşla,1 yumurta ve bir yemek kaşığı unu çırp.
sonra pirinci, yumurta ve unun olduğu karışıma ilave et,karıştır iyice
yavaş yavaş tavuk suyu ekle,bi taraftan karıştır.içine haşladığın tavukları didikle,
ocağa al,kaynamaya yakın bir tane limon sık,6-7 tanede dövülmüş sarımsak ilave et,
kaynadıktan sonra kuru maydonoz ve tuz(sana kalmış) ilave et.ben bazen karabiber de ilave ediyorum.limonu az gelirse,yarım limon daha sıkıyorum.
bu verdiğim miktarlar bir tencere kadar oluyor.eğer sen az yapmak istiyorsan pirinci biraz daha az haşlayabilirsin.ben bazen az pirinç haşlıyorum,bazen çok.çocuğun yemesine göre değişiyor.pirinç yoğun olursa ağzında bekletebilir.
bu çorbayı sevmesinin nedeni sarımsak ve limon sanırım.itiraf etmem gerekirse bizim oğlan yoğurtlu çorbayı hiç sevmez.
bazen yoğurtlu çorbanın içine bile limon sıkıyorum :37:
sarımsak ilave ediyorum.

Son düzenleme:
Yemeyen çocuk zordur eminim.Benim oğlum 1 yaşında onun da bir dönem yemek yemediği az yediği olmuştu.Şunu farkettim ki ben ne kadar ısrar edip sinir yaparsam o daha çok inat ediyor.Artık yemezse biracık zorluyorum baktım herşeye rağmen istemiyo yemezsen yeme diyip tabağı alıyorum önünden.
Sütü azaltıp ek gıdaya daha ağırlık verdiğimiz dönemde gündüz uyurken hep süt istiyodu.Benim de sütüm 7.ayında bittiği için devam sütü veriyodum.Haliyle o da tok tutuyodu.ÜStüne yemek az yiyodu.Yavaş yavaş süt miktarını azalttım.Yemek yemediği zaman aman aç kalmasın bari süt içsin yapmadım (doktorumuzun tavsiyesi) öyle olunca uyandığında aç oluyodu.Sebze çorbasını o da bayıla bayıla içmezdi ama bi şekilde verirdim.Değişik karışımlar dene.MEsela benim oğlum ekşiyi çok sever limon sıkardım ben çorbasına hem vitamin olur.Çok azıcık kimyon koy hem tat verir hem gazını alır.Köfteyi çok sever oğlum ama bazı gün gelir 1 köfteyi bitiremez.Onun minik bi çatalı var ona takarım eline veririm kendi yemek hoşuna gider öyle bitirir.Bizimki de elden bişey yemeyi çok sever.Yemediği zaman çorbasını elimle verdiğimi bilirim :)) Her ne kadar kavanoz mamalara karşı olsam da onlardan bi denesen.Onların kıvamı ve tadı evde yapılanlara göre daha farklı belki sever.Meyve konusuna gelince benim arkadaşımın kızı da asla yemiyo.Ne verdiyse sevmedi.Doktor demiş hiç önemli değil hiç meyve sevmeyen çocuk gördün mü elbet bişeyler sevip yiyecek.Bir de çocuklar ekmeği çok sever.Ekmek içini minik minik koparıp önüne koysan belki kendi ağzına atar.Benim oğlum ekmeği asla reddetmez mesela bir de eti cicibebeyi.Belki deneme yanılma yoluyla sen de çok seveceği bişey bulursun.
Allah yardımcın olsun zor bir durum.Ama sürekli bişeyleri değişiyo bunların yemeği de iyi kötü bi düzene girecektir.Onların bir lokma bile fazla yemesi bizim için mutluluk ama çok da fazla üstelememek biraz oluruna bırakmak lazım.İnşallah en kısa zamanda düzene girer çoook iştahlı bir bebek olur.

canım çok sağol verdiğin öneriler işe yaradı gibi kahvaltıda sofra bezini serdim önüne ekme koydum küçük küçük ben ekmek aldım elime ben ağzıma götürüp yer gibi yaptıkça oda ağzını açıp götürdü ekmeği tabi bende bu arada yaptırdım kahvaltısını ağzında bekletmedi hiç ekme yemek için :)) zilli ya sofradaki her şeyle oynamasına izin verdim daha önceden masada yiyorduk ve karışmasına izin vermiyordum alıyordum önünden dün akşam arkadaş yoğurt çorbası yapmış belki yer diye yine aynısını yaptım koydum önüne elini soktu içine ağzına götürdü bende o sırada yedirdim çorbayı. kahvaltıda muz- cicibebe- ceviz- tereyağ karışımı biraz peynir 1 kaşıkta pekmez yedi dünyalar benim oldu ben yıllarca aç kalsam da olur.zaten hani öyle çok yemeyen çocuk değil sadece meyveyi sevmez pek yemez bir şeylere kızıp tepki veriyordu önlüğünü çekiştirip gitmeye çalışıyordu. senin önerin işe yaradı bakalım öğleye de Allah kerim bakalım inş yine yer Allahım hepimizin yardımcısı olsun.

arkadaşın dediği gibi benimde aklıma yeni geldi.genelde çorbalarına limon sıktığımda yada sarımsak
ilave ettiğimde seviyor.sana bir tarif vereyim oğlum normalde çok iştahsızdır.ama bu çorbayı eliyle işaret edip
yiyordu ver diye.ama şimdi çok yaptığım için sıkıldı yemiyor:)
adı tavuklu pirinç çorbası.bebek çorbası değil aslında.kendimize yapıyordum.
yarım kase pirinci iyice haşla,1 yumurta ve bir yemek kaşığı unu çırp.
sonra pirinci, yumurta ve unun olduğu karışıma ilave et,karıştır iyice
yavaş yavaş tavuk suyu ekle,bi taraftan karıştır.içine haşladığın tavukları didikle,
ocağa al,kaynamaya yakın bir tane limon sık,6-7 tanede dövülmüş sarımsak ilave et,
kaynadıktan sonra kuru maydonoz ve tuz(sana kalmış) ilave et.ben bazen karabiber de ilave ediyorum.limonu az gelirse,yarım limon daha sıkıyorum.
bu verdiğim miktarlar bir tencere kadar oluyor.eğer sen az yapmak istiyorsan pirinci biraz daha az haşlayabilirsin.ben bazen az pirinç haşlıyorum,bazen çok.çocuğun yemesine göre değişiyor.pirinç yoğun olursa ağzında bekletebilir.
bu çorbayı sevmesinin nedeni sarımsak ve limon sanırım.itiraf etmem gerekirse bizim oğlan yoğurtlu çorbayı hiç sevmez.
bazen yoğurtlu çorbanın içine bile limon sıkıyorum :37:
sarımsak ilave ediyorum.

canım sağol tarif için yapıcam deneyelim bakalım bu gün sorun çıkarmadı kahvaltıda bir arkadaşın önerisi işe yaradı yukarıda yazdım buradan tekrar etmeyeyim benim kızda yoğurdu ve yoğurtlu çorbaları sever çorbayı deneyince yazarım canım teşekkürler tekrar.

hepinize çok çok teşekkürler umarım bu tavsiyeler benim durumumda olan bir çok annenin işine yarar.

herkes kendi yaşadığını bilir,kimse keyfinden zorla yemek yedirmiyordur herhalde.
benim de ek gıda istemeyen ama beni emen,ya da beni emmeyen ama biberonla mama içen,hatta biberonu almayıp kaşıkla bile olsa mama içen bir bebeğim olsaydı yemesi konusunda ısrarcı olmazdım.ama bir bebek beslenme eylemini daha 2 aylıkken reddetmeye başlarsa szin de zorlamaktan başka çareniz kalmaz.nasılsa acıkınca alır deyip aç bırakmanıza,ve açlıktan kan şekeri düşüp ateşlenmesine rağmen hala inatla yemek istemezse bal gibi de tepesine çökersiniz,gözünüzden yaşlar aka aka besinini verirsiniz.o yüzden aaaa size inanamıyorum yok daha neler demeyin.aynı durumda olun,yedirmeyin de o zaman biz size inanamayalım!!

arkadaşım seni okadar ii anlıyorumki sen öyle diyen arkadaşı boşver onun tuzu kuru belli benim oğlum25 aylık tam 25 aydır aynı sıkıntıyı çekiyorum aç bırakıyorum yemiyo ısrar etmiyorum yemiyo bende aynı senin gibi zorla derken burnunu sıkıp ağzına tıkmıyorum ama acıkınca öyle tabağı önüne koy yesin yada aç olursa ne bulursa yer değil oyunla tv ile reklamla oynata oynata yediriyorum öyle yapmasam direk tabağı itiyo yada 3 kaşık alıp bırakıyo doğduğu günden beri döktüğüm mamalar yemeklerle bir çocuk doyardı iştahsız çocuğu olmayanın anlaması mümkün değil hele bide kilosu yaşıtlarından 2-3 kilo eksikse düşünün 2 yaşındaki 2-3 kilo eksikliği o yüzden o tarz yorumları dikkate almayalım

benimde 2.5 yaşında bir oğlumvar 1.5 yaşına kadar emzirdim emzidiğim sürece geceleri hep kalktı hatta en son artık hiç ayrılmıyordu saatlerce göğsümü ağzında tuttuğu oluyordu .şimdi uykusu düzene girdi ama yemede hala az yiyor :ssz:emdiği sürece uykuya hasret devam eder allah yardımcın olsun.​

yandık desene :1:
gerçi dr. tavsiyesiyle milupanın 7 tahıllı gece mamasını veriyorum 2-3 gecedir.
çok bayılmuo hatta önerilen miktarın yarsıını yiyo.
tabi bu durumdada 3 e kadar uyanmadan idare edebilio
ama kar kardır... :)

ve 2-3 gündür ek besininide iyi yiyo nazar değmesin
böle gider işallah :)​

bende aynı problemı yasadım karışımdan dolayı yemıyordur dıye dusundum bana doktor yumurta sarısı,labne,pekmez,cevız ve bebe bıskuvılerını ıhlamur ıle ıslatıp karıstırmamı soyledı ancak yemek ıstemedı pekmez ıle cevızı koymadan verdım yedı cevız ve pekmezı muz ıle bırlıkte rondoda parcalayıp verdım problem cıkartmadı sonucta tuketmesı gereken seyler bırlıkte yemesı şart değil bence

canım sağol önerilerini dikkate alıcam uygulucam bakalım ne kadar işe yararsa yoğurdu iyi kötü yediriyorum en sevdiği şeydi yoğurt ben biraz soğuk veriyordum kızımda diş çıkarma döneminde ağzında tutmak rahatlatıyor mu acaba diye düşünüyorum artık ılık vericem çorbalarını da koyu yapıyordum ağzında tutması kolay olmasın diye daha sulu yapıcam kahvaltısını hep ayrı ayrı yerdi yumurta peynir 3-4 tane bisküvi-tereyağ-ceviz karışımı en sonda 1 kaşık pekmez veriyorum normalde böyleydi ama artık yemiyor ya sıkıldı ya dişten bu arada bugün koşumun 9 aylık oğlu var ona çorba yapmış sana da getireyim bi deneyelim belki yer diye kabak-patates-havuç-zeytinyağ sulu bi kıvamda tadı çok kötüydü yemesine imkan vermedim ama benimki birazda olsa ondan yedi inanamadım çünkü ben onun çorbalarını kıyma veya tavuk mercimek-pirinç-irmik-şehriye mevsim sebzelerinden işte ne varsa patates havuç ıspanak pırasa yani daha soğan sarımsak zengin yapıyorum çook az tuz zeytinyağ koyuyorum ne bileyim anlamadım farklı geldi heralde anlamadım bu çocuk milletini off off.

tatlımcım ben kahvaltısını ayrı vermiyorum sende dene istersen hepsini karıştırıp vermeyi birde benimki pütürlü yemez mutlaka iyice ezilecek çekilecek herşeyi dene istersen bu arada haftada 2 defa 1 çay kaşığı ezilmiş kabak çekirdeği veriyorum iyi bir çinkoymuş doktoruna sorup deneyebilirsin

Arkadaşlar 9 aylık bir kızım var anne sütü almadı mama ile büyüdü çok iştahlıydı mama ile beslenirken ek gıdaya geçtiğmizden beri kabus oldu az önce kahvaltı yaptırmaya çalıştım yumurta sarısı 2 tatlı kaşığı peynir 2 tane bisküvi 1 tatlı kaşığı pekmezi zor verdim yumurtayı o kadar eziyorum ki yutmaması imkansız ama verdiğim anda öğürür gibi yapıyor ağzını kapatsa eritip yutacak ama kapatmayıp öğürüyor diğerlerindede tam tersi ağzında tutuyor dakika tutuyorum 4- 5 dak ağzında tutuyor çorba ve yoğurtta da aynı şey ağzında tutuyor dakikalarca bekliyorum yarım kase çorbayı 45 dak anca yedirebiliyorum meyve kesinlikle yemez hiç bir meyveyi sevmez mi bir çocuk ne muz ne elma ne armut hazır kavanozlarda aynı sevmiyor başkalarının çocukları kaşığı ağzı açık bekliyor bende reklamla çizgi filmle ağzını açtırıyorum bu defada ağzında tutuyor herkes diyor açıkınca yer diye yok acıkmıyor ki saatlerce birşey vermediğim oluyor neyse çok uzattım ne olur deliricem artık bir akıl verin bana yardım edin lütfen tecrübeli anneler ne yapmam lazım nerde yanlış yapıyorum.

canım ben çocuk gelısımı uzmanıyım ve bu sebepten dolayı cok aıle sıkayetcıdır.öncelıkle asla ve asla baskı ılze zorlama ıle yedırmeyı tavsıye etmıyorum.iş inada bınıyor ve aglayarak yıyor usutne bı de sıze karsı sevgı yerıne kin beslıyor her konuda ınatlasmaya baslıyor.anne ıle bebegın sevgı baglarının oldugu zamanlardan bırıde yemek yerken.ama bu aglatarak ya da televızyon cocuk roboto donmus bı sekılde yemek yedırme seklı degıldır.sevdıgı oyuncakları cevresıne koyun televızyonun gorevını sız yapıcaksınız ona eglencelı bı sekılde yedırmeye calısıcaksınız.tabıkı hala ınatlasıcaktır ama yılmıcaksınız yemek ıstemedıgınde bırakıcaksınız şunu bastıra bastıra söyluyorum hıc bı cocuk aclıktan ölmezz (AFRIKADAKILER HARİÇÇ)yemedıgı anda pekı sen bılırısn dıyeceksınız.onun ulasabılcegı yerlere mesela evdekı bı sehpanın ustune sevdıgı bı oyuncagı koyucaksınız yanına da ekmek bıskuvı koyacaksınız.cocugunuz oyuncagına gledıgınde bıraz oyuncala oynayıp sonra yanındakı ekmegı yemeye baslıcaktır.ama asla mudahale etmeyın aa bak burdada ne varmıs demeyın kendısı gorsun alsın öyle bı durumda hemen bırakır baska seylere yonelır.ve mutlaka sız de önunde bı seyler yemelısınız.meyvenızı yemegınızı onun yanında yemelısınız ama sen de yermısın dıye sormayınız onunkınıde sehpanın ustune koyun ve hıc bı sey söylemeyın cunku sordugunuzda hayır cevabını alırsınız.sızın yedıgınızı görsun o da yavas yavas yemeye baslar.belkı ılk gun yemıcektır 2. gun yemıcektır ama pes etmeyın 1 hafta devam edın aynı sekılde.ve mutlaka aksam yemegı satınde butun aıle bırıylerı bır araya gelsın bı yemek alıskanlıgının oldugunu bellı bı saatte hep bırlıkte yemek yendıgını hıssetsın.ben hıc bı hastama televızyon karsısında yemek yedırmeyı onermıyorum dogru bulmuyorum tv nın gorevını sız yapmalısınız.mısafırlıge gıttgıınzde ya da yolculukta tv yok ne yapacaksınız?evde zrola aglata aglata yemegını yedırıp öyle dısarı cıkıcaksınız o yemek yeme alıskanlıgını da cocukta kabusa dönüşücektır.

Back