Arkadaşlar 9 aylık bir kızım var anne sütü almadı mama ile büyüdü çok iştahlıydı mama ile beslenirken ek gıdaya geçtiğmizden beri kabus oldu az önce kahvaltı yaptırmaya çalıştım yumurta sarısı 2 tatlı kaşığı peynir 2 tane bisküvi 1 tatlı kaşığı pekmezi zor verdim yumurtayı o kadar eziyorum ki yutmaması imkansız ama verdiğim anda öğürür gibi yapıyor ağzını kapatsa eritip yutacak ama kapatmayıp öğürüyor diğerlerindede tam tersi ağzında tutuyor dakika tutuyorum 4- 5 dak ağzında tutuyor çorba ve yoğurtta da aynı şey ağzında tutuyor dakikalarca bekliyorum yarım kase çorbayı 45 dak anca yedirebiliyorum meyve kesinlikle yemez hiç bir meyveyi sevmez mi bir çocuk ne muz ne elma ne armut hazır kavanozlarda aynı sevmiyor başkalarının çocukları kaşığı ağzı açık bekliyor bende reklamla çizgi filmle ağzını açtırıyorum bu defada ağzında tutuyor herkes diyor açıkınca yer diye yok acıkmıyor ki saatlerce birşey vermediğim oluyor neyse çok uzattım ne olur deliricem artık bir akıl verin bana yardım edin lütfen tecrübeli anneler ne yapmam lazım nerde yanlış yapıyorum.
zorla yedir arkadaşım,başka yolu yok.inan tenkit için değil sammiyetle söylüyorum.o 'acıkınca yer' lafı safsatadan ibaret.yemeyen çocuk yemiyor.kızım 1 yaşını geçti.doğduğundan beri tek derdim karnını doyurmak.zorla emdi,zorla biberon aldı,ek gıdaya zorla geçti...hala aynı.keyfine bırakırsam gün bpyunca yemek aramaz,bulduğunda da yine oyunla,reklamla yer.açlıktan ölse,istemediği bir şeye denk gelirse 2 kaşıktan fazlasını yemez.açım,bulduğumu yiyeyim diye bir şey yok.canının istediği gelene kadar ağzını açmaz,istediği gelince de ağzını açtırmak için oyun bekler..
bu konuda gitmediğim doktor kalmadı benim.bütün çocuk doktorları 'aç olsa yer annesi,zorlama' öyle değil işte...en son beslenme uzmanı bir profesöre götürdüm ve gerçekten anladı beni.söylediklerini aynen yazıyorum 'bu tip çocuklar var ve bu davranışlarının sebebini tam olarak açıklayamıyoruz.ömrü varmış ki bu çağda,sizin gibi bir anneye denk gelmiş.yoksa 20-25 sene önce tarlada bahçede işi olan bir ailenin çocuğu olsaydı muhtemelen ölürdü.eskiden yetersiz beslenmeden ölen çocuklar hep böyle yaparmış ama imkanlar kısıtlı olduğundan aileler ilgilenemezmiş.siz oturttuğunuz düzende devam edin-asla zorlama falan demedi- bir gün mutlaka düzelecek ve o güne kadar nazını çekeceksiniz malesef'
zorla yedir arkadaşım,başka yolu yok.inan tenkit için değil sammiyetle söylüyorum.o 'acıkınca yer' lafı safsatadan ibaret.yemeyen çocuk yemiyor.kızım 1 yaşını geçti.doğduğundan beri tek derdim karnını doyurmak.zorla emdi,zorla biberon aldı,ek gıdaya zorla geçti...hala aynı.keyfine bırakırsam gün bpyunca yemek aramaz,bulduğunda da yine oyunla,reklamla yer.açlıktan ölse,istemediği bir şeye denk gelirse 2 kaşıktan fazlasını yemez.açım,bulduğumu yiyeyim diye bir şey yok.canının istediği gelene kadar ağzını açmaz,istediği gelince de ağzını açtırmak için oyun bekler..
bu konuda gitmediğim doktor kalmadı benim.bütün çocuk doktorları 'aç olsa yer annesi,zorlama' öyle değil işte...en son beslenme uzmanı bir profesöre götürdüm ve gerçekten anladı beni.söylediklerini aynen yazıyorum 'bu tip çocuklar var ve bu davranışlarının sebebini tam olarak açıklayamıyoruz.ömrü varmış ki bu çağda,sizin gibi bir anneye denk gelmiş.yoksa 20-25 sene önce tarlada bahçede işi olan bir ailenin çocuğu olsaydı muhtemelen ölürdü.eskiden yetersiz beslenmeden ölen çocuklar hep böyle yaparmış ama imkanlar kısıtlı olduğundan aileler ilgilenemezmiş.siz oturttuğunuz düzende devam edin-asla zorlama falan demedi- bir gün mutlaka düzelecek ve o güne kadar nazını çekeceksiniz malesef'
benim oğlumda 7 ay 1 haftalık günde 1 kase çorbayı ancak yedirebiliyorum 5. ayda geçti ek gıdaya .. herkes oğlumu tosuncuk diye seviyor ben emziriyorum sütümde iyi geliyor çok şükür ama artık ek gıdada şart ben emzirmekten helak oldum bide öğrendi kucağımda göğüslerimi açmaya çalısıyor :)
yoğurt meyva hiç yediremiyorum dudaklar bir kilit açabilrsen aç.. sinirden çatlatıyor beni milupanın kaç kutu mamasını yaptım yemedi döktüm arı mama al o sekerli onu yer dediler onuda yemedi sebze çorbası yiyor sabahları peynirini yumurtasını ( ikisini aynı anda değil ) elimle veriyorum öyle hoşuna gidiyor kasıkla açmıyor ağzını bu arada mama şeklinde veremiyorum bizim gibi yiyor bende vitaminini alsın die veriyorum tamam da doyuyor mu orası muamma ???
seni çokkkkkkkkkk iyi anlıyorum arkadaşım Allah yardımcımız olsun tek değilsin...
mrh benim kızımda aynıydı 5 aylıkken ek gıda başladım ama kızım kabul etmedi çok ugraştım ama başaramadım o zamanlar sadece yogurt du yedirebiliyodum...sonra ben pes ettim ve bekledim bi süre vermedim 10 ayına dogru yemeye başladı bence zorlama vakti gelince kendisi yiyo zaten...bebeginide kendini de yorma ona biraz zaman ver...
ilk başlarda bende zorla yedirmeyi çok denemiştim ilk 1-2 kaşıgı kendi alıyodu ama sonra agzını kapatıp almıyordu zorladıgım zaman da hemen kusuyordu...yedigi o 1-2 kaşıkta boşa gidiyor...bence 2 hafta kadar bırak hiç ek gıda verme...sonra teklif et ve yedigi kadar ver eminim işe yarıyacaktır...senin bebegin anladıgım kadarıyla mamayı değil ek gıdayı red ediyor...eminim vakti gelince ek gıdayı da alacaktır...zorla yedirmek hiç mantıklı değil...
9 aylık bir bebek için yemek yemiyor demek biraz erken değil mi. Doktorlar ek gıdaya geçiş için altı ay diyorlar. Allah aşkına insan bünyesi üzerinde bu kadar büyük bir genelleme olabilir mi. Benin bebeğim bir yaşını yeni doldurdu daha yeni yeni yemek yediriyorum. Doğal hiçbir gıdanın olmadığı şu şartlarda emzirmeyi bir nimet bildim açıkçası. Neden acele ediyorsunuz ki? yemek yemeye alışmaz düşüncesi kocaman bir yalan, asıl böyle zorlarsanız hiç bir zaman acıkmayı öğrenemiycek. Bırakın çocuk acıksın, bir kaç saatle acıkacağına neden siz karar veriyorsunuz. İki gün aç kalsın (kesinlikle iki gün beklemenize gerek kalmaz) korkmayın iki günde ölmez ama böyle ömrünün sonuna kadar sıkıntı çeker ve çektirir. Onun içindeki buyurucu iç klavuz ona doğru olanı yaptırır yeter ki siz, dış sesler ve baskıyla o sesi kısmayın....
yani zorla yedirmem imkansız çünkü ağzında tutuyor evet ek gıdayı baştan beri sevmedi ama yinede yiyordu en çok yoğurdu seviyordu şimdi onu bile ağzında tutuyor sabah yumurtayı benimki gibi sert yaptım küçük parçalar halinde elimle verdim yedi kaşıkla verince ağzında tutuyordu peynirde benimkinden parça parça verdim yedi 2 tane bisküvi tereyağ karışı yaptım bulamaç onu ağzında tuttu kaşığa mı tepkili anlamadım ki ne yapmak istediğini diş çıkarıyor ondan mı diye düşünüyorum öğlen balık yaptım patates havuç küçük küçük elimle verdim az bir şey yedi birazda kaşıkla vereyim dedim yine başladı ağzında tutmaya hiç zorlamadım kaldırdım bakalım senin dediğin gibi denicem umarım düzelir.
canım konuda zorla yediriyorum demedim ki zaten yediremem imkansız yedirmem de ben acele etmedim çocuk anne sütü almadığı için erken başlattı dr ek gıdaya yemek yemiyor derken yemesi gereken şeyleri yemek istemiyor mesela yumurta peynir çorba. çocuktan ben zaten çoook farklı şeyler yemesini beklemiyorum ki ayrıca ben hiç emziremedim keşke emzirebilseydim bende sizin gibi en büyük nimet sayardım ve hiç acele etmezdim ee şimdi bu çocuk zaten emmedi birde yemesi gereken şeyleri yemeyince bir anne olarak ben de üzülüyorum ve endişe duyuyorum acaba hastalanır mı bağışıklığı zayıf düşer mi diye saatlerce bir şey yemediği oluyor acıkmıyor biz bile acıkıyoruz o kadar zamanda yani sonuç olarak zorlama diye bir şey yok benimle aynı durumu yaşayanlardan bu durumu nasıl çözdüler neler yaptılar diye tavsiye istedim sadece.
Arkadaşlar 9 aylık bir kızım var anne sütü almadı mama ile büyüdü çok iştahlıydı mama ile beslenirken ek gıdaya geçtiğmizden beri kabus oldu az önce kahvaltı yaptırmaya çalıştım yumurta sarısı 2 tatlı kaşığı peynir 2 tane bisküvi 1 tatlı kaşığı pekmezi zor verdim yumurtayı o kadar eziyorum ki yutmaması imkansız ama verdiğim anda öğürür gibi yapıyor ağzını kapatsa eritip yutacak ama kapatmayıp öğürüyor diğerlerindede tam tersi ağzında tutuyor dakika tutuyorum 4- 5 dak ağzında tutuyor çorba ve yoğurtta da aynı şey ağzında tutuyor dakikalarca bekliyorum yarım kase çorbayı 45 dak anca yedirebiliyorum meyve kesinlikle yemez hiç bir meyveyi sevmez mi bir çocuk ne muz ne elma ne armut hazır kavanozlarda aynı sevmiyor başkalarının çocukları kaşığı ağzı açık bekliyor bende reklamla çizgi filmle ağzını açtırıyorum bu defada ağzında tutuyor herkes diyor açıkınca yer diye yok acıkmıyor ki saatlerce birşey vermediğim oluyor neyse çok uzattım ne olur deliricem artık bir akıl verin bana yardım edin lütfen tecrübeli anneler ne yapmam lazım nerde yanlış yapıyorum.
Kızım 17 aylık zar zor düzene girdik sayılır. Çoğu zaman savaş halinde yemek yiyoruz. Kızının da eline kaşık felan versen yada önüne sesli hareketli dikkatini çekiceği bir oyuncak koysan. Allah yardımcın olsun insan da sinir kalmıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?