kendi derdime çare bulmak için forum ararken yazılanları okudum. önce yazılanlar için 1-2 kelime yorum yapayım...
benim bebeğim 9 aylık aynı dertten muzdaripim: yemek yemiyor.
![KK14 :14: :14:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk14.gif)
yoğun şekilde emiyor. hele hafta sonları ben yanındayken emmekten başka hiç bir şey istemiyor.
c.tesi günü dr. a gittik aylık kontrolü için. şikayetlerimi dile getirdim.
ek gıdaya 6 aylıkken geçtik ve 3 aydır bu şekilde yemek istememe problemi var.
sonuçta dr. un 3 aydır söylediklerinden bir derleme yapayım size:
sokakta 30 yaşına gelipte hala anne sütüyle beslenen birini gördünmü dedi.
nasıl olsa yemeye başlayacak dedi. ancak teklif var ısrar yok yapacakmışım.
dene , yemezse 1-2 gün bekle bir daha dene. onu bırak başka şey dene dedi.
ama kesinlikle zorlama ve ısrar etme dedi. iş inada binermiş. hiç yemezmiş.
vede bir video seğrettirdi. videoda 9-10 aylık bir bebek tarhana çorbası yerken çekilmiş. tabi buna yemek denirse:)
sofra bezi sermişler yere tabak çocuğun önünde elleriyle sıyırıp ağzına sürüyor. kafasına kadar çorba olmuş falan...
heryer batmış ... tabi bu manzara tam cinnetlik.
![KK53 :53: :53:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk53.gif)
nası uygularız bilmiom...
ama bu şekilde yapmak isterse ve sen izin verirsen iştahlı bir çocuk olur dedi.
bende şimdilik teklif var ısrar yok u deniyorum. yawaştan yemeye başladı. ama canı isterse tabi...
yasak olanlar hariç herşeyden deniyorum. kendi yemeğindense benim yemeğimle daha çok ilgileniyor.
o zaman ordan yediriyorum. yinede en top yemeği benim sütüm. ama yawaştan alışcak bence.
dr. umun söylediklerini iletmek istedim. belki yararı olur sizede....
gelelim benim sorunuma:
bu yememe olayını gündüz için çözüyorum yawaştan ama gece malesef sorun var.
sadece süt emerek uyuyor ve bu durumdada bazı geceler kaç kere uyandığını ve emzirmeye kalktığımız sayamıyorum bile...
öyle oluyorki 4 /5 kalkışa razı olcak duruma geliyorum.
tabi bu durumdada işyerinde sürekli uyuyorum. ve bu uykusuzluk durumu çok şeyi olumsuz etkiliyor.
8 tane diş çıktı ve şimdilik yeni gelen diş yok. yani uyanması diş sorunu değil.
dr.umuz gece maması önerdi. kendi sütümle karıştırdım. 50 ml. lik bişi hazırladım. ilk gün severek yedi.
2. gün 100 ml hazırladım. ama pek istemedi. mızmızlandı falan. yarısını zar zor yedi.
ama bu seferde yediği miktar 2 gündür onu gece 3 e kadar idare ediyor. 3 ten sonra sabaha kadar yine saat başı uyanıyor.
kutunun üzerinde 200 ml. süt ile hazırlamam öneriliyor. ama oğlum hayatta yemez o kadarını...
zaten kendi sütümle devam etmem imkansız. gündüz sağdığım 300 ml yi ertesi gün içiyor.
ben ona her gece için 200 ml daha sütü neremden sağayım.
![KK43 :43: :43:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)
devam sütüyle hazırlayacağım galiba. şimdiye kadar hiç içmedi. severmi bilmiorum...
kısacası gece mamasına rağmen değişen birşey olmadı anlayacağınız.... ben yine uykusuzum...
![KK43 :43: :43:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)
bu sorunu yaşayan varmı? neyapmalıyım? bi yardım edin arkadaşlar
![KK43 :( :(](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)