Arkadaşlar Tam Araştirmadan Bir Merkeze Gitmeyin

Arkadaşlar Tam Araştirmadan Bir Merkeze Gitmeyin. Ankaradaki Anatolia Ya Hiç Gitmeyin Gittim Ama Korkarak. çok Methini Duymuştum Ama Hüsran Yaşayanlar Da Var Di. Geçen Ay Hüsrani Bende Yaşadim. Hiçbir Açiklama Yapilmadan Paranizi Alip. Sonrada Olmadi Diyiveriyorlar. Bütün Suçu Size Atiyorlar. DOKTORU ilk görüşmede bir görüyorsunuz. bir de sonuç hüsran olunca YUMURTALIĞINIZ TEMBEL demek için. Sakın Haa ANATOLİA ya gitmeyin.

slm canım ben anatoila merkezine gidiyorum ve drumla görüşüyorum ben çok memnunum ama aklımı karıştırdın şimdi başka tüp bebek merkezine gittin mi onlar ne diyor

Canım bende Anatolıa ya gittim, doktorları ilk muayaneden sonra hiç görmedim, transferde bir emriyo oluştuğunu duyunca doktorla görüşmek transferi yaptırmamak istedim, ama beni görüştürmediler,
birgün hemşire odasındaydım, sürekli telefonlar yağıyordu, afyon 0, Diyarbakır 0, Mersin 0, Konya 0 Ankara 0.......tüm değerler negatif geliyordu , önce moralim bozuldu ve sordum herkesin bu ay tutmamış galiba dedim, hemşire gülümsedi bana.
Ama başka çarede yok galiba nereye gitsek bilmiyorum, buradan da kimse şu merkez iyi veya doktorlar bire bir ilgileniyor görüşüyor demiyor ki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Afyonda Konyada da mı anatolia varmış anlamadım?
Canım anatoliayı ben hep methini duydum.Hatta bir ara bende tüpe geçersem araştırmayı bile düşündüm.Her ne kadar Adana da tüp yaptırmayı düşünüyorsamda yine de anatoliada olabilir mi demiştim.Çok öven vardı bu siteden anatoliayı.elbette her merkezin her sonucu pozitif olmuyor.Önemli olan yüzdeleri.Onu sorup belgelerle görmek önemli.
Adana da(Başkentte) bir ara yazın tüp bebek yapmadılar.Neden?
Yazın başarı düşük oluyor insanları boşa ümitlendirmeyelim diye.Sıcakda düşükler çok oluyormuş.

valla kafam çok karıştı... hiç anlam vermedim bu yorumlara... biz adanayı tercih etmeden önce ankarayı düşünmüştük ve araştırdığımzıdada anatoliyanın başarı oranın yüksek olduğunu,doktorların çok deneyimli ve merkezin çok ilgili olduğunu duymuştum...ayrıca burdan giden bir tanıtığımızda da çok övmüştü ve onlarında ilk tüp bebek denemesinde pozitifle sonuçlandı şuanda bebişleri 4 aylık maşallah...

bilemiyorum...darkinlife'ın yazdıkalrınada katılıyorum... daha yeni üye olmuş birinin üstelikte kendisi hakkında hiç bir paylaşımı olmayan birinin direk bu şekilde bir merkez hakkında yorum yapmasınada şaşırdım doğrusu...

Bende hep iyi şeyler duydum açıkçası.İlk kez bu kadar fanatik kötü diye yazıldı.
Butterfly's' arkadaşımız neler neler yaşadığı merkezi orda tedavi görenleri olumsuz etkilememek için açık açık yazmadı.
Şimdi anatolianda tedaviye başlayanların psikolojisini düşünüyorum ben.

Ben olsam çok kötü etkilenirdim.

Arohaya da hak verin lütfen, tedaviyi tamamla, tam bilgilendirilmeden , olmadı güle güle, çünkü Anatolıa da görüşme randevusu en az bir hafta sonra, tekrar giderek görüşme yapabilirsin dr ile

Katılmıyorum.biz adanadaki merkezleri tartışırken hiçbirimiz şuraya gitmeyin diye bi başlık açmadık.

Bizimde olumsuzlukların yaşandığı merkezleri paylaştığımız oldu.

Tarzı yalnış.Kaç kişinin kafası karıştı bile.CADIARZU

Katılmıyorum.biz adanadaki merkezleri tartışırken hiçbirimiz şuraya gitmeyin diye bi başlık açmadık.

Bizimde olumsuzlukların yaşandığı merkezleri paylaştığımız oldu.

Tarzı yalnış.Kaç kişinin kafası karıştı bile.CADIARZU

kesinlikle sana katılıyorum canım...

tabiki insanları bazı şeyler konsunda uyarmak gerekebilir..ama bu şekilde değil... direk bu yazılanları duyan görüşmeye dahi olsa gitmeyecektir..
.

Merhaba arkadaşlar.
Bu merkez hakkında yapılan eleştirilere hak veremicem. Merkezin hastası değilim. İyi ve ya kötü hakkında çok şey bilmiyorum. Ama bu siteye üye olduğumdan bu yana hakkında kötü yorumlar almadım. Kaygım bu merkezde tüp bebek yaptıran birçok üye arkadaşımız var. Şu onların psikolojini düşünsenize. Belki araştırma yoluyla karşılıklı görüşler alarak fikir edinebilirdi arkadaşımız. Onun yaşadıklarınada üzülmedim desem yalan. Ama lütfen kendi yaşadıklarımızdan dolayı bu merkezde tedavi olan arkadaşlarımızı kötü yönde etkilemeyelim. Çünkü belli bir süreçten sonra aaa burası kötüymüş bırakalım deme şansları yok. Sonra onların yaşayacaklarını bi düşünsenenize. Zaten yeterice korkularımız var. Fazlasına kimsenin ihtiyacı yok. Tüm üyelere sesleniyorum eleştirlerimizi lütfen dikkatli yapalım. Hepimizin amacı birbirimzi desteklemek ve yardımcı olmak. Allah hepimizin yolunu açık etsin.

Arkadaslar ben bilmem Anatolia Manatolia falan ama o merkezde tedavi olan insanların umutlarını bu şekilde söndürmek çok yanlış. İnanın bu üye kimse, hakkında kafamda soru işaretleri oluşmadı değil. Günahını almayım da başka merkez personeli falan olmasın. Bu sadece bir fikir belki de değildir ve gerçekten yaşamıştır bunları eğer öyleyse Allah yardımcısı olsun. Cok uzulurum... Cunku kişilik haklarımızın çiğnendiği noktada gelişmiş ülke olmaktan bahsetmek yanlış olur bence...

Ayşenur Selam,
Tavsiye istemişsin al sana tavsiye :), ben 2 mikro enjeksiyon yaptırdım ikincisi tuttu. Ankara'da Jineklinik'e gidiyorum, her gün doktorumla telefonda konusuyordum ve tahlil sonuclarını tek tek degerlendiriyordu bana doktorum. Hiç bir şey atlamadan. Hatta ilk mikro enjeksiyon hezimeti sonrası doktorum hep ama hep yanımdaydı. Adamcagız bana psikolojik destek dahi verdi. nedne olmadığını bir sonraki aşamada neler yapacağımızı, daha az ücretlerle nasıl 2. denemeyi başabileceğimizi ve herşeyi.... Sııntılandığım zaman, rapor gerektiği zaman, en ufacık sağlıjla ilgili şikayetim oldugu zaman sonuna kadar yanımdaydı doktoum. Jineklinik'teki tüm doktorların aynı etiği paylaştıkları söyleniyor. Hepsi farklı alanlarda uzman ama Sedat Bey ve Şenol Bey tüpbebek konusunda deneyimli. Belki Hakan Turan Bey de Ankara'nın tanınan doktorlarından oldugundan tüp bebek yapıyordur ama net bilmiyorum. Ama bu doktorlar inan maaşallah Allah özel yaratmış desem doğru olur herhalde. Jineklinkte beklerken konustugum herkes kendi doktoruna hayran ve asla değiştirmeyeceğini söylüyor.

Transferim Maya Tüp Bebek Merkezinde oldu. Hiç bir aksilik olmadı ve ben önceki yazılarıma da bakarsanız negatif sonucu ne doktoruma ne de merkeze bağladım, o kadar iyilerdi ki bunu yapmak nankörlük olurdu. Ayrıca Maya Tüpbebek Merkezinde çalışan insanlarla sadece yumurta toplamada ve transferde tanıştım hepsi bana ümit vererek güzel sözler söyledi. Tüm personel sanki olumlu olmaya ve güleryüzlü olamaya programlanmış gibi. Hatta bir hemşire ile arkadas oldum ve hala gorusuyor beraber kahve içiyoruz. Doktorumun da sözü hastanede geçiyor zaten ve benim doktorumun hastaları orada özel ilgi ile ağırlanıyorlar.
Bilmem bu bilgiler işinize yarar mı, yararsa ne ala...
Hepinize sevgiler,

bend ebu yazıyı görünce önce iyi bişey gibi yorumladım. şimdi düşünüyorumda kimsenin böyle nazik bir süreçte moral bozmaya ve bütün kulubu ayaklandırmaya hakkı yok. ben şimdiden gitmediğim doktor için endişelendim. oysa ki nasip değil mi herşey. rabbim "ol" dedikten sonra.. arkadaşlar lütfen iyi düşünüp başlık açalım.

Arkadaslar ben bilmem Anatolia Manatolia falan ama o merkezde tedavi olan insanların umutlarını bu şekilde söndürmek çok yanlış. İnanın bu üye kimse, hakkında kafamda soru işaretleri oluşmadı değil. Günahını almayım da başka merkez personeli falan olmasın. Bu sadece bir fikir belki de değildir ve gerçekten yaşamıştır bunları eğer öyleyse Allah yardımcısı olsun. Cok uzulurum... Cunku kişilik haklarımızın çiğnendiği noktada gelişmiş ülke olmaktan bahsetmek yanlış olur bence...

Ayşenur Selam,
Tavsiye istemişsin al sana tavsiye :), ben 2 mikro enjeksiyon yaptırdım ikincisi tuttu. Ankara'da Jineklinik'e gidiyorum, her gün doktorumla telefonda konusuyordum ve tahlil sonuclarını tek tek degerlendiriyordu bana doktorum. Hiç bir şey atlamadan. Hatta ilk mikro enjeksiyon hezimeti sonrası doktorum hep ama hep yanımdaydı. Adamcagız bana psikolojik destek dahi verdi. nedne olmadığını bir sonraki aşamada neler yapacağımızı, daha az ücretlerle nasıl 2. denemeyi başabileceğimizi ve herşeyi.... Sııntılandığım zaman, rapor gerektiği zaman, en ufacık sağlıjla ilgili şikayetim oldugu zaman sonuna kadar yanımdaydı doktoum. Jineklinik'teki tüm doktorların aynı etiği paylaştıkları söyleniyor. Hepsi farklı alanlarda uzman ama Sedat Bey ve Şenol Bey tüpbebek konusunda deneyimli. Belki Hakan Turan Bey de Ankara'nın tanınan doktorlarından oldugundan tüp bebek yapıyordur ama net bilmiyorum. Ama bu doktorlar inan maaşallah Allah özel yaratmış desem doğru olur herhalde. Jineklinkte beklerken konustugum herkes kendi doktoruna hayran ve asla değiştirmeyeceğini söylüyor.

Transferim Maya Tüp Bebek Merkezinde oldu. Hiç bir aksilik olmadı ve ben önceki yazılarıma da bakarsanız negatif sonucu ne doktoruma ne de merkeze bağladım, o kadar iyilerdi ki bunu yapmak nankörlük olurdu. Ayrıca Maya Tüpbebek Merkezinde çalışan insanlarla sadece yumurta toplamada ve transferde tanıştım hepsi bana ümit vererek güzel sözler söyledi. Tüm personel sanki olumlu olmaya ve güleryüzlü olamaya programlanmış gibi. Hatta bir hemşire ile arkadas oldum ve hala gorusuyor beraber kahve içiyoruz. Doktorumun da sözü hastanede geçiyor zaten ve benim doktorumun hastaları orada özel ilgi ile ağırlanıyorlar.
Bilmem bu bilgiler işinize yarar mı, yararsa ne ala...
Hepinize sevgiler,
Canım benim, belkide içinizde en tecrübeli benimdir, bende gördüklerimi yaşadıklarımı anlattım, tedavi sürecinde proflarla hiç görüşülmediğini ancak sadece transferden sonra görüşüldüğünü, sadece uzman doktor ve hemşire ile muhatap olduğunu anlattım, sabah kan ultrason olur, öğleden sonra hemşire arar ilacına devam der. Transfer öncesi emriyoların kalitesini bile söylemeden, transfer sonrası bilgilendirildim. İşte benim de bu merkezdeki tedavi sürecim. Varın siz anlayın.
Ayrıca Maya Tüp Bebek Merkezini araştıracağım teşekkür ederim, hoşçakalın:teytey:

Hasta olarak birazda fazla beklentiye giriyoruz galiba, dr un bizimle tedavinin her aşamasında ilgilenmesini bekliyoruz, yurdun her yerinden binlerce hastaları var görüyoruz ama yine de dediğiniz gibi olumsuz sonuç alınca bu tepkileri gösteriyoruz, bencil mi davranıyoruz ne?
AMA BİZ HASTAYIZ , LÜTFEN BİZLERİ DE HOŞ GÖRÜN

arkadaşlar merkezden ne beklediğinizi ilk başta açık açık konuşun o halde.bakın ben de ilk tüp bebek denememde çok olumsuzluklar yaşadım.bunda benim payım da az değil.kendimi de çok suçluyorum yeterince araştırmadığım için.evet benim beklentilerimi karşılamadı.Ama eve bebekle dönen çok insan var oradan.belki şehir dışından gelmemden kaynaklanıyordu bilemiyorum.hatta bunu daha önceki yazılarımda da ısrarla söylemiştim.şehir dışından gidiyorsanız bi kere bu işin zorluğu ikiye katlanıyor.herşey gözünüze batıyor diye.
merkezi araştırmak da yetmiyor.tüp bebek ne demek?nasıl bir tedavi süreci yaşıyacağız?her deneyen de başaracak diye bişiy yok.bi kere bunu da kabullenmek lazım.benim ilk denediğim yerden memnun kalmamamın sebeplerinden birisi de dış gebelikle sonlanmış olup hayati tehlike atlatmış olmam.bu konuda gerktiği kadar bilgilendirilmemiş olmamdı.bunda benim de payım var.yeterince araştırmadım diye kendime de kızıyorum.başka sebeplerde var.yani tamam bana uygun değildi.
ben uygun değil ,beğenmedim diyenlerdenim, ama eminim memnun olan ,dediğim gibi evine çocukla dönen,hatta çocuksuz dönüp de çok memnun olan o kadar çok insan var ki....ya da tedavinin tam ortasında olanlar......çok yazık
ben de eleştirdim gittiğim yeri ama isim vermeden.ısrar edenlerle paylaştım ama şunu da söyledim belki size uğurlu gelir.
insanların moralini bozmamak lazım.....eleştirirken daha dikkatli olalım.kaş yapayım derken göz çıkarmayalım.bir kaç arkadaşın yazısını okudum .diyorlarki biz bu merkezde tedaviye başladık şimdi ne olacak.....Allah korusun böyle düşünmek ne kadar kötü olmalı.tam da tedavinin ortasında...

aroha isimli arkadaşa hayret doğrusu. önüne gelen konuya aynı msjı yazmiş. bu ne hırs ya. niye bi daha ses çıkmadı kendisinden acaba. arkadaşlar karalama çalışması değildir inşallah. allah'ıma inancim olmasa korkudan hastalanacağım. akıllara neler soktu, kaç kişinin uykuysunu kaçırdı acaba. kendisinin gerçek bir üye olup olmadığını çoooooook merak ediyorum. cevap bekliyorum kendi adıma.

önüne gelen demekle kimi kastetin canım.bizleri kastediyorsan bi başlık açılmış düşüncelerimizi yazdık. CADIARZU

Son düzenleme:
Zaten hiçbir merkez kesin sonuç alınacak diye birşey demiyor ki. tedavi başlar yumurta gelişir yada gelişmez gelişir içi boş çıkabilir. gidip gelirken okadar çok bu tarzda durumlarla karşılaştık ki. benim tarnsferim olmuştu bi arkadaşı getirdiler hüngür hüngür ağlıyordu yumurtaları boş çıkmıştı. yine bu arkadaşla geçen dr gittiğimde karşılaştık tekrar tedavi bu sefer yumurta oluşmuş ama embriyolar transfer edilecek kaliteye duruma gelememiş transfer için gelmişlerdi ama embriyolog ile görüşme sonucunda transferi gerçekleşmedi birebir şahit oldum daha sonra drumuzla görüştü eşinde sperm sorunu olduğu için var olan spermleri donduruldu. olabilecek herşeyi yaptıklarına inanıyorum neden kendi itibarlarını düşürecek şeyler yapsınlar ki. insanlar iyi olanı bir kere söylerse kötü olanı daha çok dile getirirmiş. kimse kötü anılmak istemez burnuma kötü kokular geliyor bence

önüne gelen demekle kimi kastetin canım.bizleri kastediyorsan bi başlık açılmış düşüncelerimizi yazdık. CADIARZU

arkadaşım yorum yazanları kastetmedim. bu sorun u yaşayan arkadaş aynı msj 4-5 yere yazmış. önüne gelen=bir kaç başlığın içine aynı msjı atmış demektir. umarım açıklayıcı olmuştur.

arkadaşım yorum yazanları kastetmedim. bu sorun u yaşayan arkadaş aynı msj 4-5 yere yazmış. önüne gelen=bir kaç başlığın içine aynı msjı atmış demektir. umarım açıklayıcı olmuştur.

pardon aroha yı kastetttiğini anlamadım.özne kullanmamışsın.paaaardoooonnnnnnn a.s.

Ben bu bebek olayına kısmet diye bakıyorum.Olacaksa da olmayacaksa da doktor vesile oluyor.Her tüp bebek merkezinin başarılarıda var başarısızlıklarıda.Allahtan hayırlısı.Bence başka söze hacet yok

X