• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadaşlar polikistik over için nane çayı iyi geliyormuş bilginize

yumyum_84

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2007
454
2
96
İzmir
GÜNDE İKİ BARDAK NANE ÇAYI İÇMENİN, KADINLARDA İSTENMEYEN TÜYLERLE MÜCADELEYE YARDIMCI OLDUĞUNU YAZDI.
İngiliz Guardian gazetesi, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Endokrinolojisti Mehmet Tamer'in son araştırmasına yer verdi. Gazetenin bilim muhabiri Ian Sample imzasıyla yayınlanan haberde, ard arda beş gün boyunca nane yaprağı çayı içen kadınlarda yüz, karın ve göğüs bölgelerinde koyu renkle tüylerin oluşmasına neden olan hirsutizm'i tetiklediğine inanılan hormonların azaldığı kaydedildi.

Söz konusu düzensizliğin Polikistik Yumurtalık Sendromu'yla ilişkili olduğu belirtilen haberde, bu durumun, doğum yapabilme çağına gelen bayanların yüzde 5 ila 10'unu etkilediği ifade edildi.

Türk bilim adamının çalışmasının 'Phytotherapy Research' dergisinde yayınlandığı kaydedilen haberde, çalışmada yaşları 18 ile 40 arasında değişen 21 kadının kullanıldığı ve bu kadınların 12'sinde Polikistik Yumurtalık Sendromu olduğu vurgulandı.

Haberde, çalışmanın sonuçlarında kan testlerinin, testesteron hormonunun yüzde 29 oranında azaldığını gösterdiği aktarıldı. Gazete, araştırmaya göre nanenin, mevcut tedavilere iyi bir alternatif olabileceğini yazdı. Haberde, Türk ekibin söz konusu araştırmayı yapmaya, uzun süre nane çayı içen kullanan erkeklerde libidonun azaldığı bilgileri üzerine yapmaya karar verdiği de kaydedildi

arkadaşlar ama uzun süre içmeyi tavsiye etmiyolar ona göre için haa ben hemen başlıyorum sadece 5 gün üst üste

vala arkadaşlar bilmiyorum bi yazın nane çayı diye yazıyor zaten hepsi ordan bilgi alabilirsiniz allah şifa versin vala ben deneyecem 5 gün değilmi artık bu hastalıktan kurtulmak için denemediğimiz bişey kalmadı bunuda deneriz artık napalım hazır poşet cayda olur niye olmasın nane sunuçta oda

evet canım sorma vala benim yavaş yavaş göbeğimin üstündede çıkmaya başladı deli oluyorum onun için bunuda deneyecem hayırlısı artık

İnşallah işe yarar bıktım bu tüylerden.....Allah'ım sana isyan etmiyorum ama nedir bu kadınların çektiği..............................

nane çayımı ?
peki ne kadar içeceğiz sadece 5 gün içip bırakmakmı lazım...
geniş bi bilgi verin canlar...

benimde göğüs,çene ve karın bölgemde tüylenme sorunu var :(
ve gün geçtikçe çoğalıyorlar..bende denicem bu nane çayını..teşekkür ederiz yalnız bir soru sormak istiyorum,
hormon testi yaptırıcam reglin 3. günü yapılıyor sadece diye duydum..hormon testi yaptıran arkadaşlar lütfen yardımcı olsun..ayrıca dahiliyeye mi gidiyim,yoksa kadın doğum uzmanına mı?ne dersiniz?

aa birde hayıt tohumu çayını duymuştum..hormon düzeleyiciymiş..kullanıp memnun kaldım diyen var mı?

nane çayını içiyorum seviyorumda ama pek faydası olmadı banafisfisfis tüylenmem devam artık takmıyorum dalga geçmeye bile başladım eşime diyorum yakında seninle yarış yapıcaz kimin tüyleri daha çok diye:roflol:oda çok taktığımı söylüyor amaaaan bırakın kılı tüyü hayatı yaşamaya bakına.s.

nane çayını bende duymuştum tüyleri azaltıyormuş fakat sizce ne zaman içmeliyiz,yumurtlama zamanı ,regli dönemi farkeder mi acaba,mesela adaçayını yumurtlama gününe kadar içiyoruz,bu arada hormon testlerini doktorumun isteği üzerine 3. günü yaptırmıştım,jinekoloğa gitmeniz yeterli,testleri o istiyor ve sonuçlarını yorumluyor a.s.

arkadaşlar google dan nane çayı yazıp arama yaptırdığım zaman aşağıdaki yazıyı da buldum,herşeyin çoğu zarar azı karar demiş büyüklerimiz...

Nane çayı kısırlık yapıyor

Süleyman Demirel Üniversitesinde (SDÜ) yapılan bir araştırma Isparta ve çevresinde kaynatılarak içilen nanenin gebeliğin oluşumunu olumsuz etkilediğini ortaya koydu.

SDÜ Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tamer Mungan, önce farelerde, sonra da insanlarda Isparta ve çevresinde çay gibi kaynatılarak tüketilen nanenin, rahim içi zarındaki (endometrium) hücreleri tahrip ettiğini, bunun da gebelik olasılığını azalttığını tespit ettiklerini söyledi.

Halkın bitkileri bilinçsiz tüketiminin insan sağlığına etkilerini ortaya koymak için yaptıkları araştırmaya patoloji ve biyokimya bölümlerinin de destek verdiğini belirten Prof. Dr. Mungan, sonucun yılda 10 sayısı çıkan ünlü bilim dergisi Toxicology and Industrial Health de de yayınlandığını kaydetti.

İHA
http://www.gencbilim.com/haber/haber_saglik_goster.php?id=2055

evet arkadaşım bunu bende okudum ama zaten baştada yazmışmış dozunda bırakın diye dediğin gibi herşeyin fazlası zarar adaçayıda öyle 2 3 bardaktan fazlası zehirliyor ama ben 5 gün içecem zaten denemeye kararlıyım tüyler için değilde kistler için bebeğim olsun diye :) bende şuan adetliyim bitsin adetm hemen başlayacam canım sende buay bekle hamile kalmazsan öbür ay başla inş hamile kalırsında gerek kalmaz içmene

nane çayını içiyorum seviyorumda ama pek faydası olmadı banafisfisfis tüylenmem devam artık takmıyorum dalga geçmeye bile başladım eşime diyorum yakında seninle yarış yapıcaz kimin tüyleri daha çok diye:roflol:oda çok taktığımı söylüyor amaaaan bırakın kılı tüyü hayatı yaşamaya bakına.s.

canım varya bi alemsin ha güldürdün beni sadece tüy sorunumuz olsa neyse bende takmıyorm tüyleri sonuçta hallediriyloz onları ama üst üst içmek gerekiyomuş bu açı nasıl içtiğini bilmiyorum ama niyetin varsa bedi üst ütste dene bakalım canım

nane çayımı ?
peki ne kadar içeceğiz sadece 5 gün içip bırakmakmı lazım...
geniş bi bilgi verin canlar...

canım 5 gün yazıyor belkide yeterli olduğu için öyledir ama bi geniş araştırmak lazım içmediğimiz ot mot kalmadı zaten bunuda deneriz napalım

benimde göğüs,çene ve karın bölgemde tüylenme sorunu var :(
ve gün geçtikçe çoğalıyorlar..bende denicem bu nane çayını..teşekkür ederiz yalnız bir soru sormak istiyorum,
hormon testi yaptırıcam reglin 3. günü yapılıyor sadece diye duydum..hormon testi yaptıran arkadaşlar lütfen yardımcı olsun..ayrıca dahiliyeye mi gidiyim,yoksa kadın doğum uzmanına mı?ne dersiniz?

aa birde hayıt tohumu çayını duymuştum..hormon düzeleyiciymiş..kullanıp memnun kaldım diyen var mı?

evet canım 3. günü yapılıyor sen yinede kadın doğuma git ben orda yaptırdığım için dahiliyede yaptıra bilirmisin bilmiyorum ben hayıt otunuda kullanıyorum canım vala benim bu ay adetim ağrısız geçti hayıt otunun sayesinde ben tedaviye ara verdim 2 ay hiç bırakmadan içecem hayıt otunu bakalım artık inş bifa buluruz

Back