Arkadaşlar PCO polikistik over nedir? (Sendromsuz)

Strongmom_

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2012
8.331
6.810
6 seneden beri tedaviler teşhisler derken şimdide bu çıktı pco...en son tüp bebek denememde ohss olmuştum karnımda su toplanmıştı ve aşırı derecede şişmişti ve ona rağmen transferim olmuştu şimdi başka bi doktora başladım doktor sen pcosun dedi ben şok oldum şimdiye kadar hiç bi doktor bunun üzerinde durmadı böyle bir şey söylemedi kistin yok dedi kist olunca polikistik over sendromu oluyormuş ve asla taze embriyo transferi olamaz sana dedi iyi ki hamile kalmamışsın yoksa hayati riskin olabilirdi dedi ayrıca insülin direnci var sende hemen şeker ilacı verdi ben henüz kullanmadım ama kullanıp fayda gören var mı acaba? İlla endokrine gitmem gerekir mi ? Bu arada amh değerim 5.3 çok fazla dedi

Benim amh değerim daha fazlaydı ama gonal f ve ovitirelleyle hamile kaldım. Doktor da hiç öyle şeyler demedi olmasa aşılama ve tüp bebek deneyecekti. Kist değil onlar yumurtaların kistik görünümde. Yani birsürü küçük yumurtan var onlar büyüyüp catlamadigi için hamile kalamıyorsun bendede aynı sorun vardı. Benim adetlerim filan çok duzenliydi sonra klomen kullanınca stresten oldu. seninde sonradan olmuş olabilir ilaçlardan ve stresten. Eğer tek sorun buysa önemli bi şey değil ilaçlarla büyür yumurta ama her şey kısmet her şeyin zamanı var. allah hayırlı evlat nasip etsin sana amin.

Ayrıca kadın doğum doktorunun şeker ilacı vermesi tuhaf geldi bana bence endokrine dahiliyeye filan danışmadan kullanma ben hiç duymadım çünkü böyle bi şey. Polikistik over sendromunda insülin direnci hormon bozukluğu fazla kilo olması muhtemel ama bunların hiçbiri olmayabilirde. Yumurtaların kistik görünümde diye sendrom olmuyor

C
Ayrıca kadın doğum doktorunun şeker ilacı vermesi tuhaf geldi bana bence endokrine dahiliyeye filan danışmadan kullanma ben hiç duymadım çünkü böyle bi şey. Polikistik over sendromunda insülin direnci hormon bozukluğu fazla kilo olması muhtemel ama bunların hiçbiri olmayabilirde. Yumurtaların kistik görünümde diye sendrom olmuyor
canım çok teşekkürler evet dediğin gibi ama benim hiç yumurtlama sorunum olmadı yani daha önceki doktorlar öyle diyorlardı en ohss geçirdim belki ondan olmuş olabilir ki tüp bebekte 14 yumurta toplandı 4-5 gün sonra küçük olan yumurtalar muayenede yine toplanacak büyüklüğe ulaşmıştı dediğin gibi endokrine gideceğim insülin direnci var gibi zaten ama emin olalım son zamanlarda sebepsiz kilo alıyorum veremiyorum ne yaparsam yapayım

Benim amh değerim daha fazlaydı ama gonal f ve ovitirelleyle hamile kaldım. Doktor da hiç öyle şeyler demedi olmasa aşılama ve tüp bebek deneyecekti. Kist değil onlar yumurtaların kistik görünümde. Yani birsürü küçük yumurtan var onlar büyüyüp catlamadigi için hamile kalamıyorsun bendede aynı sorun vardı. Benim adetlerim filan çok duzenliydi sonra klomen kullanınca stresten oldu. seninde sonradan olmuş olabilir ilaçlardan ve stresten. Eğer tek sorun buysa önemli bi şey değil ilaçlarla büyür yumurta ama her şey kısmet her şeyin zamanı var. allah hayırlı evlat nasip etsin sana amin.
Belkide en baştan beri böyleydi de göremediler mi acaba kafam iyice karıştı ama İstanbul'da gitmediğim doktor kalmadı

Belkide en baştan beri böyleydi de göremediler mi acaba kafam iyice karıştı ama İstanbul'da gitmediğim doktor kalmadı
Yok canım görüyolar sonradan olabiliyor stresten üzüntüden hormon ilaçlardan. Kilo alıp veremiyosan insülin direnci olabilir. Tabiki doktor bilir canım geçmiş olsun

Yok canım görüyolar sonradan olabiliyor stresten üzüntüden hormon ilaçlardan. Kilo alıp veremiyosan insülin direnci olabilir. Tabiki doktor bilir canım geçmiş olsun
Canım çok sağol doktora gideceğim güne kadar kafamdaki soru işaretleri bi nebzede olsa rahatladı tüp bebekte çok kötü oldum o etkilemiş olabilir inşâAllah düzelir

X