Önce 1 adet fotoğraf ile bağlı bulunduğun belediyeye gideceksin. Onlar seni yönlendiriyor.Sağlık raporu için bir rapor veriyorlar. Bu raporla toplum sağlığı merkezine gidiyorsun. Bu merkezin nerede olduğu sana söylenir.
Kan tahlili yapıyorlar ve akciğer grafisi çektiriyorlar. Bu sonuçlara göre rapor veriyorlar. Eğer nişanlın farklı bir şehirdeyse o da aynı işlemleri orada yaptırıyor.
Umarım yardımcı olmuşumdur.
kızlar bide bu söylediklerime ek olarak aile hekimliğinin onayından sonra sağlık toplum merkezine gidip ordanda son onayı alıp ordanda nikah memurluğuna gidebilirsiniz
toplum sağlığı merkezine tek gidebilir miyim beyaz kaşe dedi doktor yine ikimizin mi olması gerek bi bilginz var mı acaba? cevap yazarsanız sevinirim ... şimdiden teşekkürler
Ben İzmirde ikamet ediyorum. Nişanlım ise İstanbulda ve İstanbulda evleneceğiz. Önümüzdeki hafta gereken evraklarla beraber nikah başvurusu için İstanbul'a gideceğim. Nişanlımla beraber orada başvuru yapacağız. Ancak sağlık raporunu nereden almam gerekiyor, konuyla ilgili aklım karıştı. Kime sorduysam değişik cevap alıyorum. Kimisi, sağlık raporunu almam için İzmirde bağlı bulunduğum semtin sağlık ocağına gitmem gerektiğini söylüyor. Kimisi ise, İstanbul'da istediğim yerden nişanlımla beraber raporu alabileceğimi söylüyor. Ben ise herhangi bir aksilik çıksın istemiyorum. Konuyla ilgili bilgisi olan varsa yardım rica ediyorum. sağlık raporunu İzmir'de ikamet ediyor olmama rağmen İstanbul'dan nişanlımla beraber alabilirmiyim...Şimdiden teşekkürlerr
Bildiğim kadarıyla cevaplyayım arkadaşım..
Nişanlınla beraber baişvuru yapacaksanız ikinizde aynı yerden başvuru yapabiliyorsunuz.Ayrı ayrı da yapabiliyorsunuz. Mesela ben ankarada ikamet ediyorum, nikah için sadece 1 gün müsait olabiliyorduk ve o günü alabilmek için ben ankaradan işlemleri hallettim nikah yapılacak yere( eşime) gönderdim.O günü aldı.
Şöyle de olabiliyormuş: ben denizliye gidip bütün işlemleri denizliden halledebiliyormuşuz. Ama gün için bazen bikaç gün sonraya atabiliyorlarmış. Biz sadece bi gün müsaittik o yüzden bunu tercih etmedik.
Yardımcı olabildimmi bilmiyorum ama en iyisi sen İstanbulda hangi semtte nikah kıyılacasa oranın nikah memurluğunu ara sor. Detayları onlar daha iyi verirler. Hayırlı olsun canım şimdiden..
rica ederim canım.Yardımcı oldun canım evet, çok teşekkür ederim... seninde hayırlı olsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?