• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah Arkadaşlar Nikah İçin Sağlık Raporu Alırken Neler Yaşadınız? Uygulamalar Farklıymış..

Anlaşılan her belediyenin,her ilin ve her sağlık ocağının uygulaması farklı..
Bakalım biz ne yapıcaz, nikahı kıydıracağımız belediyeden ayrıntılı bilgi almamız lazım..

Başvuru yapmadan sağlık raporu almanız mümkün değil diye biliyorum.. öncelikle evlendirme memurluğuna başvurmalısınız.. işlemler çok uzun sürmüyor kan tahlili ve verem sağlıktan röntgen sonuçlarını alıp tekrar belediyeye gidiyorsunuz ve nikah gününüzü veriyorlar.. tahlil sonuçları heryerde farklı veriliyor..
bazı arkadaşlarımız sağlık ocaklarında bazıları ise hastanede yaptırmış tahlillerini, şehirden şehire değişiyor uygulamalar.. Bilgi edinebileceğiniz birçok konu var daha ayrıntılı incelerseniz yardımcı olur diye umuyorum.
Şimdiden kolay gelsin, mutluluklar dilerim a.s.

Lal; evlendirme memurlugu islemleri kac gün sürer tahmini?
sadece gidip bir basvuruda mı bulunuyoruz biz evleneceğiz diye

her il her ilce başka şeyler istyo bence en mantıklısı hangi belediyeye başvurcaksanız o belediyenin evlendirme dairesiniş arayıp bilgi almak biz çankayayı aradık ve evlendirme beyannamesini netten alın doldurun sabah 10.30dan önce sağlık ocağından raporu alın nufus kaydı örneği 3 resim ile gelin dedi gittik başvurduk:) bazı illerde değişik uygulama oluyo bence en mantıklısı nereye başvurcaksanız o belediyeyi arayıp danışmanız

ben devlet hastanesine gittim, kan tahlili+akciğer filmi çekildi.
o sonuçlarla beraber sağlık ocağına gidip sağlık raporumu alıcakmışım.
burdaki uygulama da bu şekilde imiş.

of allahım bide biz halletsek şunları benimde gözümde o kadar büyüyoki bi türlü yapamıyorum
25 nisan diye kararlaştırdık ama daha gidip başvuramadık işlerini halledenlere ne mutlu darısı benim başıma inşallah

sağlık müdürlüğnden kan testi yapıldı ve film çekindik saglık raporunu aldık ordan.

nikah memuruna gittiginizde o sizi yönlendiriyor zaten. Bize kayit icin evkraklar verdi onlar olmadan saglik raporunu alamadik,bide onlarin söyledigi saglik ocagina gitmek zorunda kaldik.
Kendi kafaniza göre is yapmayin yani, en iyi bilgiyi belediye veriyor bu konuda
biz 2 saat icinde hallettik, cok kolaydi. Kan verildi hepatit testi ve kan grubu bakildi
doktora ciktik aile planlamasiyla ilgili bi kac soru sordu, bilgi verdi hepsi o.
ama her bölgede yapilan test ve uygulamalar degisiyormus.

Son düzenleme:
BurcuSlm bizde bahçelievlerde oturuyoruz abim ve yengem bikaç gün önce bakırköy devlet hastanesinde yaptırdı tahlilllerini..

arkadaşlar Pendik te oturan yok mu?
pendik'te nikah işlemlerinde neler isteniyor?
hangi sağlık ocağına yönlendiriyorlar?
bilgisi olan varsa paylaşırsa çook sevinirim:)))

ya süper bir konu olmuş bende bunu çok merak ediyorumm
bende pko var bu da çıkarmı testlerde yaa :(
çok saçma ne raporuymuş off

benim kan tahlilimde illaki pko çıkıcak ee ne olucak ozaman evlenemessinmi dicekler yada tedaviye mi alıcaklar biri bilgilendirsin beni lütfen

dün nikah işlemlerimizi hallettik:)) sağlık sorunu olarak bende demir eksikliği çıktı ve doktor ilaç verdi. evlenmeye izin vermezler diye bişey olamaz bence. ama tedavi önerirler.

Sağlık raporunu ücretsiz olarak aile hekimleri veriyor ama anca 4 gün sonra alabiliyorsunuz.
Bizim o gün içinde işlemleri halletmemiz gerekiyordu o yüzden özel bir hastaneden aldık ikimizin ki için 120 lira ödedik.

Kızlar ayrıca sağlık raporunun amacı kan uyuşmazlığı olup olmadığını belirlemek ve çiftlere eğer bir rahatsızlıkları varsa bunları tespit edip söylemektir.
Evleneceğiniz kişi kabul ettiği sürece her ne rahatsızlığınız olursa olsun evlenmeye mani değildir :)

sağlık raporu aile hekimleri tarafından alınabiliyor diye duymuştum, birkaç hafta sonra biz de alacağız. ama kan tahlili ve röntgen de çektirmek gerekiyomuş galiba ama onlar için başka yerlere yönlendiriyolarmış diye duymuştum. kafam karıştı :( bu sağlık raporlarının bi standardı yok galiba,kimi imzalı rapor alıyo, kimi tahlil+film çektiriyo.....

Kan tahlili olup akciğer grafisi çektirmek kendi sağlığımız için faydalı bayanlar.
Kan tahlili ile hastalıklarımızı öğrenebiliyoruz.
Akciğer grafisi ile tüberküloz lezyonu olup olmadığını öğreniyoruz. Benim röntgende omurga eğriliği çıktı.Doktor doğumda sorun olabilir tedavi ol dedi.
Ben bunları yapmasaydım hastalığımı da bilmeyecektim.

Kendi sağlığınız için mutlaka bu taramayı yaptırın.

Merhaba arkadaşlar bende nikah işlemlerine buğün yarın başlayacağım ama ne yapacağımı hiç bilmiyorum sadece gerekli belgeleri biliyorum bana açık bir şekilde ilk nereye gideceğim ne yapacağım sonra nereye gideceğim ile ilgili bilgi verirseniz çok sevinirim ya:61:

Merhaba arkadaşlar bende nikah işlemlerine buğün yarın başlayacağım ama ne yapacağımı hiç bilmiyorum sadece gerekli belgeleri biliyorum bana açık bir şekilde ilk nereye gideceğim ne yapacağım sonra nereye gideceğim ile ilgili bilgi verirseniz çok sevinirim ya:61:

Önce 1 adet fotoğraf ile bağlı bulunduğun belediyeye gideceksin. Onlar seni yönlendiriyor.Sağlık raporu için bir rapor veriyorlar. Bu raporla toplum sağlığı merkezine gidiyorsun. Bu merkezin nerede olduğu sana söylenir.
Kan tahlili yapıyorlar ve akciğer grafisi çektiriyorlar. Bu sonuçlara göre rapor veriyorlar. Eğer nişanlın farklı birşehirdeyse o da aynı işlemleri orada yaptırıyor.
Umarım yardımcı olmuşumdur.

Son düzenleme:
ewet çok teşekkür ederim ben şimdi belediyeye gidiyim ilk olarak ozaman sonrada tek tek diğerlerini yaparım tekrardan tşkrlr
:49:

kadıköy belediyesi nikah için sağlık raporu,6 resim ve nüfus cüzdanı fotokopisi istiyor. adrese bağlı kayıt sisteminde kaydınız varsa ikametgah istemiyor. ama sağlık raporu konusunda kafam karışık hala. biz nişanlımla kadıköy dışındayız. kendi belediyemizden izin belgesi alıp başvurucaz. sağlık raporu ücretsiz alınabilen birşeyse boşuna para ve zaman harcamak istemiyorum :((
arkadaşım evlenirken sağlık ocağına gitmiş,orda kan tahlili yapıp sonucu vermişler aynı gün ve bütün işlemlerini 1 günde halletmiş.

bağlı olduğum sağlık ocağına sordurdum, biz işlem yapmıyoruz,dışarıda yaptırması lazım demişler. anlayamadım offff. devlet hastanesinde yaptırılıyomuş galiba, bilgi almak için arıyorum, kimseye ulaşamıyorum. randevu alıp mı gitmek gerekiyo, hangi bölüme gidiliyo hiç bilmiyorum :(((((((((((
evlendirme dairesini aradım, akciğer filmi, kan tahlili vs. bizi ilgilendirmiyor, bize resimli sağlık raporu yeterli diyolar.

Son düzenleme:
Back