• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadaşlar ne olur yardım edin bittim artık

MONCI

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2009
42
0
86
İstanbul
sütüm 45 gün olmasına rağmen yetmiyor ve doğumun ikinci gününden beri mama veriyorum hemde emziriyorum bu mamayı ne zaman bırakıcaz bitim artık mama bebegi kustormaya başladı şimdide diyet mama verdi doktor çok acil cevap bekliyorum

benim bildiğim süt bebek emdikçe artar.mamayı çok az ver ve sık sık emzir canım.yarım saatte bir ver memeyi ağzına.bol sıvı iç ve bol bol tatlı ye.inşallah yeter sütün bebişine.

canım bitkiler var ısırgan otunun sütü artırdıgını dumuştum aktarcıya git ve yardım al bir çok bitki süt kanallarının açılımına ve süt salgılanmasını artırıcı hormonları tetikliyor

canım humananın anne sütünü arttırıcı çayı var onuda dene istersen

bol su içip iyi beslenenince, bebek de sık sık emdiği zaman (şöyle diyim benimki 1.5 ay boyunca günün on beş on altı saatini emerek geçiriyodu artık bıkıp mama verecektim neredeyse uyumuyodu bile fazla) süt artıyor iki aydan sonra özellikle bayağı fark ediyor ama istersen humana nın çayını falan da takviye olarak kullanabilirsin bide bu foruma anne sütünü arttıran ve azaltan bitkiler diye yazmıştım orayı da bi oku istersen belki azaltan bitkileri farkında oolmadan tüketiyorsundur.

lütfen rahat hisset kendini,mama veriyorum diye üzülme.her şey bir şekilde gelişiyor,düzeliyor vs.mama bizimkini de kusturuyordu,fazlasını atıyordur belki,ya da gazını çıkarmaya dikkat edin,hemen kaldırmayın besleyince,karnına bastırmayın yanlışlıkla filan.

arkadaşlar humana içtim rezene içiyorum doktor ısrarla yetmiyo diyor diyet mamayı da doktor verdi çok kusuyordu günde 3 litrede su içiyorum sizce başka doktora gitmeli miyim birde anne sütü alan çocuklar ayda kaç kilo alıyo dokto kiloya bakyo sizinkiler nasıl neolur yazın

ilk ay 1500 gr.
2. ve 3. ay 1000 gr
4.ve 5. ay 850-900 gr aldı benim kızım.zaten 5. aydan sonra ek gıda ve mamaya başladım.
en çok ilk aylarda alır sonra gittikçe azalır.senin bebişin ne kadar aldı ki doktor az buldu.

ilk ay anne sütü ve mamayla beraber 1170 gr aldı şimdide kusmasına rağmen anne sütü ve mamayla 400 gr aldı 15 günde ama 15 günde kustu.arkadaşlar birde sütün yetmesi için bi tarafı emzirirken diğer tarafın akması mı lazım herkes bişe sölüyo psikolojim bozuldu yardımlarınıza güvenyorum

canım önce şu şütün yetmıyor psıkolojıden bır kurtul bakalım canım sen bol bol emzırmeye bak bebeşini kussa bıle emzır her bebeiğn aydığı kılo ayrıdır canım kımı bebiş bır kılo alır kımı sekızyuz gram senınkı ıyı almış yavaş yavaş mama yı kes bakalım ne olacak ancak o zaman anlarsın sutun yetıp yetmedığını bebişi ayda 400 gr alan arkadaşlar var sıtede onlara doktor mama ya başla dememiş canım .sutunun artması içinde çok su iç ve çok emzır emdıkce sutun arttacaktır korkma bır taraftan emzırınce dığerınden akacak dıye bırsey yok her soylenene kulak asma

Once Allah bagislasin..Bencede SIK SIK emzirki sutun gelsin..Yavas yavas ta mamayi kesmeye bak..Bebegin sutunu emdikce artar doyarda sen merak etme...Yeterki bol sivi al...Birazda rahat ol...Bencede aldigi kilo iyi 15 gunde...Ama mamayi kesmen lazim yoksa biberonla kolay geldigi ve anne sutunu cok cekip ugrastigi icin sonra gogsunude almaz...Emziremezsin...

sen daha ne istiyon ya mis gibi almış işte kilo bebeğingayet iyi, benimki ilk ay 900 gr aldı sonra 800-900-700 değişiyo ama doktor gelişimi çok iyi diyor şunu unutma sağlıklı bebek demek illaki tosun gibi bebek demek değil beniki 5aylık 7.5 kilo falan ideal kilodaymış zaten doktorlar annelerin tombul bebek takıntısına çok kızıyolar söyleyim, bence mamayı yavaş yavaş kes ki sütün artsın biberona iyice alışırsa memeyi bırakır, benim çevremde o yüzden memeyi bırakan bi sürü bebek oldu eş dostta, memeyle biberon bi arada gitmiyor bebek biberonu tercih ediyor bi süre sonra, geç kalmadan memeye alıştır biberonu bırak bence

arkadaşlar bebeğin nasıl doyduğunu anlamıyorum emiyo ya emerken uyuyor bırakıyorum uyanıyo tekrar meme derken başlıyo ağlamaya bu seferde mama veriyorum ancak ozaman susuyo ve uyuyor bazen mama bitince bile ağlıyo anlayamadım ama bazen de emiyo uzun süre sesini çıkarmıyo o zaman doydu diyorum doğru mu birde emerken yutkunma sesi gelir dediler her emmesinde ölemi

ha birde emerken çok homurdanıyo süt az geliyo diyemi yapıyo sıktığımda süt damlıyo oysa

ilk ay anne sütü ve mamayla beraber 1170 gr aldı şimdide kusmasına rağmen anne sütü ve mamayla 400 gr aldı 15 günde ama 15 günde kustu.arkadaşlar birde sütün yetmesi için bi tarafı emzirirken diğer tarafın akması mı lazım herkes bişe sölüyo psikolojim bozuldu yardımlarınıza güvenyorum

arkadaşım emziren insanlara akıl vermek isteyen çok olur sen kimseye aldırma dr.una güveniyosan onu dinle diğer göğüsten süt dasmlaması filan saçma şeyler..bende hiç olmadı öyle bişi..

arkadaşlar bebeğin nasıl doyduğunu anlamıyorum emiyo ya emerken uyuyor bırakıyorum uyanıyo tekrar meme derken başlıyo ağlamaya bu seferde mama veriyorum ancak ozaman susuyo ve uyuyor bazen mama bitince bile ağlıyo anlayamadım ama bazen de emiyo uzun süre sesini çıkarmıyo o zaman doydu diyorum doğru mu birde emerken yutkunma sesi gelir dediler her emmesinde ölemi

emerken bebişler hemen yoruluyo onun için bırakıyo ve doymadığı için ağlıyo..

sen ısrarla emdirmeye devam et..

emdikçe sütün çoğalır..

bütün bebeklerde hemen hemen olur bu anlattığın..

ha birde emerken çok homurdanıyo süt az geliyo diyemi yapıyo sıktığımda süt damlıyo oysa

homurdanması gazdan olabilir..

sütün meme ucunda sıkınca varsa sorun yoktur bebek emmekten yorulduğu için uyuyordur hepsi bunu yapıyo zaten ama sen doymuyo deyip deyip mama vermeye devam et, bebek de mamanın daha hızlı ve kolay doyurduğunu keşfedince artık memeyi almaz sen de kafanı vurursun duvarlara şimdi nasıl memeye alıştıracam diye devam et mama vermeye sen daha...

mamay bu kadar karşı olunmasını anlayamıyorum arkadaşlar. sütün miktarı fizyolojik bir özellik ve ne kadar yiyip içseniz de bazı kadınların sütü bebeklerini doyuracak kadar artmıyor bu bi gerçek. mama alan bebeklerin memeyi reddetmesi mamanın yanlış kullanılmasından kaynaklanıyor tamamen. eğer bebeğinizin öğünlerini ayarlamaya çalışır mamayı hergün mümkün aynı saatlerde ve kontrollü bir miktarda verirseniz, ve 2 mama öğünü arasında en az 4 saat bırakmaya gayret ederseniz bebek hem mamayı alır hem de anneyi emmeye devam eder. her ağladığında mama vermek en büyük yanlışlardan biri. MONCI arkadaşım doktorun verdiği diyet mama A-R ise endişelenme, kusma durumu çok olan bebeklerin hemen hepsine verilir bu mama ve bebeklerin büyük bir kısmındada mide kapakçığındaki kasların henüz gelişmemesinden kaynaklanan reflü vardır ve kusabilirler. ben de oğluma A-R kullandım, kusmasını çok ta hafifletmedi ama faydası oldu. mide kapakçığı 3 aydan sonra geliştiği için kusma da 4. aya doğru iyice azalıyor.

doğru mamanın yanlış kullanımına katılıyorum ama şu bir gerçek mamayı biberonla alan bebek kolayca doyuyor o yüzden meme ile uğraşıp yorulmak istemiyor bu yüzden zaten mama verilmesi zorunlu olsa bile doktorlar biraz zor olur ama kaşıkla verin diyorlar, biberon böyle bir sorun yaratıyor, benim çevremde yerli yersiz mama verdiği için bebeğin bir süre sonra memeyi bırakması olayı o kadar çok oldu ki, ben tıbben zorunlu olduğu durumlarda mama verilmesine karşı değilim ama şunu unutmayın bilimsel araştırmalar sadece annelerin % 1'inin bebeği için gereken sütü üretemediğini gösteriyor ama mama annelerin sadece %1 i mi mamaya başvuruyor? Ay sütüm yetmiyo ay çocuk ağlıyo diyen bir çok anne mamaya davranıyo, bilimsel gerçekler ortada olduğuna göre sütüm yetmiyo diyenlerin bir çoğu ya emzirme yanlışlarından ya beslenme yanlışlarından ya da evhamlı yaklaşımlarından dolayı mamaya yöneliyor bence tıbbi gereklilik durumu son derece az rastlanan bi durum bizim annlerimizin sorunu aaaaaaaaaaaa bebek doymuyo mu yoksaaaaaaa paniği ve uzman birinden yardım almak yerine sağdan soldan gelen önerileri dinlemeleri...kusura bakmayın ben böyle düşünüyorum.

valla benimde kızım 2 ay 20 günlük benim de öyle çok sütüm olmuyor o da sık sık emzirmekten kaynaklanıyor ayva suyu ve humana çayı içmekten bir hal oldum ama mamayı en son çare olarak görüyorum şuan.ayvayı kaynatıp suyunu bir dene istersen sütü 5 kat arttırdığı tespit edilmiş.

arkadaşlar zaten günde 6 kere verilmesi gereken mamayı ben günde 2 yada 3 kere veriyorum ayına göre 120cc lik mama alması gerekirkende ya 60cc yda 90cc olarak elimden geldiğince de emziriyorum doktoru kilosuna bakıp mamaya devam süt yetmiyor demesi canımı sıkıyo sizce başka bir doktora gitmelimiyim 15 günde 400 gr almış

Back