Arkadaşlar ne olur bir akıl verin çok huzursuzum

• Konu Sahibi Konu Sahibi zargo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
aynı durum bizde vardı canım...

bu tip insanlar kabalarını kaldırıpta çalışmak yerine boyun yamultupta ağlanmayı bilirler ancak...onlardaki meslek acındırma politikası...zaten kendilerinin farkında olsalar görmüyorlarmı sen hamilesin bi yandan ev ödüyorsunuz...

vermenin sonu yok söyleyim sana...hatta vermemeye başlayıncada sizden kötüsü de olmayacaktır,şimdiden hatırlatırım...

yardım etmek çok farklı o konuda ciğerimi istesinler veririm ama kimseninde alnıma kara kalemlede "keriz" diye yazmasına izin vermem...benim eşim akıllandı akıllanmasınada , eltimde evi düzdü bu arada sağolsun...şimdimi bayramdan bayrama,sebebi kesenin ağzı kapandı çünkü...

eşinede söyle evladının rızkını yedirmeyi istiyomu hala...sen istemediğini ve krediden arta kalanı çocuğa arttıracağını izah et...o akıllanmasada sen bari kendinizi düşün...

Son düzenleme:
Eltinlerle aran nasil??

Esinin yapamadigni sen yap, eltinle konus bence...

Ablaminda öyle sorunlari vardi, kendi üstünden basindan coluk cogundan keser eltileri har vurup harman savururdu, birgün tak etti ablama yigenime 5 euroluk oyuncak alacak parasi yok saatlerce agladi cocuk alamadim gülsüm demisti, eltisine gitti ve bir daha senin kocan benim kocamdan para alir benim evimin rizkini sana ve cocuguna yedirirse allah fitil fitil burnunuzdan getirsin insallah ...haram olsun size hakkimi helal etmiyorum demis ve cekmis gitmis...

Aksama tabiki zirrt telefon Abisi enistemi aramis ve ne oluyor bu falan demis, ablamda kardesinin yapamadigni ben yapiyorum bundan sonra bilki haram ettim, bir daha rizkimiza dokunmayin demis...

Sende böyle yap demiyorum hic bu durumlara getirme lakin belki eltinin kulagini bir delsen bu durumdan cok rahatsiz oldugnu söylesen kocasina citlatir..

eşiniz de iyilikten ziyade enayilik yapıyor. kardeşine emeğinin üzerinde maaş vermesi yeterli, ekstradan yardıma gerek yok bence. insanlar bir zamandan sonra iyilik değil, mecburiyet gibi bakıyor. vermeseniz suç oluyor.

sizin de ihtiyacınız var. durumunuz çok çok iyi olsa bunların lafı yapılmaz zaten.
bence siz şimdiden kredi dışında paranızı eşinize vermeyin, çocuğunuz için kenara koyun. ihtiyacınız olursa kimseden istemek zorunda kalmazsınız. olmasa da çocuğunuz için birikim olur.
eşiniz de kardeşlerini düşünmesin bu kadar. rahat yaşamak istiyorlarda eltileriniz de çalışsın.

Son düzenleme:
canim madem bebegin olacak sana su sekilde bir fikir onerebilirim benim cok hosuma gitmisti duydugumda. bebeginin adina bir hesap ac. ve odemen gerekenleri odedikten sopnra oldugu gibi kalanini bebeginizin hesabina yatir. anladigim kadari ile esin ya esnaf ya serbest girisimci. bugun vardir elinde yarin olmayabilir belli olmaz onlarin isi. sonra da evin ihtiyaclari iicin esinden iste. bebegimizin parasini yiyemem. varsa verirsin yoksa yemeyiz dersin. ayrica ayrilinca da aynisini surdur. butcenize gore 200-300-500 ne kadar atabiliyorsaniz, bebegin hesabina yatirin. o sizin ve bebeginizin gel;ecek parasi olsun ve hic dokunmayin o paraya. her ne olursa olsun..bebek buyuyunce koleje mi gidecek. oradan, krese mi godecek, oradan iste dersanesi ozel ders parasi mi lazim. o fondan karsilayacaksiniz. bebegin parasi denince isteyemez.

canim esinin yaninda abisinin calismasi onun tembel olmasi acisindan seni sinirlendiriyor olabilir ama soyle dusun. abisi mutsuz olsa gene sizin caniniz yanacak. siz verdikce inan Allah paranizin bereketini artirir. 300-400 milyon cok olsun basiniz agrimasin. bosver. sinirlerini bozmaya degmez bunun icin. bak eviniz de varmis. 3 gunluk dunya. obur tarafa da goturemeyecegiz. O sebeple bu para meselesinin kafani kurcalamasina cok izin verme. abisi tabi yapacagiz dusuncesine alistir kendini...

aynı sorunu ben de yaşadım yaşıyorum...her yolu denedim...alttan aldım, eşimle güzel güzel objektif saygı çerçevesinde konuştum.olmadı ağladı görmezden geldim,eşim verdi durdu bazen gördüm bazen görmezden geldim.kimseye derdimi anlatmadım ağladım ağladım bu sorunları yaşarken bebeği oldu almaya devam ettiler...ama zor günümde ne eşimin ne benim yanımda olmadılar...hayatım azaba döndü,,eşime 1.5 yıl kadar bu durum hakkındakiş düşüncelerimi söylemedim.kafasını bunaltmamak için.sadece bebeğim için işten ayrıldım inat yaptım hem onlara verecek hem ben çalışıcam.bu ara tutumlu ailesini düşünen aşırı fedakar bir insanım karşımdaki aynı olmayınca üzülüyorum.kendimi yıpratıyorum.anlarsınız belki...ve en son aynı konular yine gündeme geldi...bu sefer eşimle konuştum ailesinden de bir kişiye güzel güzel durumu anlattım...bizim çocuğumuz var ancak kendi, ihtiyaçlarımıza yeteriz v.s diye.ama ne oldu biliyomusunuz.eskiden az da olsa bana hak veren ama üstüne düşeni yapmaya eşim beni onlara tercih etti.ben yaparım ederim onlar benim ailem sana göre sömürü ama benim zihniyetime göre görevim diye.ben aptalmışım meğer içim yanıyor uğrun türlü fedakarlıklara katlandığım eşim artık yanlışın bir parçası...her yolu denedim ama olmadı.şimdi gündem baoşanma...tek üzüntüm kızımı babasız büyütecek olmam artık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…